djadomraz Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 За пореден път се убеждавам, че хората, дошли в Англия и разправящи колко добре се живее тук и какви пари се вадят, в България явно са живеели на ръба на мизерията или в дълбока мизерия. Te като видят родната мизерия тук и там и разправят че там е супер. Факта, че живеят на ръба на мизерията там е друга тема. Пък и без образование и специалност трудно се намира работа. Те там такива си имат колкото си искаш Ми..Аз говоря 2 езика И не е като да нямам познания в разни области. Но супер сериозно вече се замислям над факта да се заточа на село и да кова ножове... Ако това ще те успокои - на мен по едно време доста често ми минаваха мисли да заеба всичко и да се хвана да паса овце в балкана. Моята лична статистика на емигрантите е, че извън БГ, единствените които са добре* са тези, които и тук са били добре* т.е. не им е било зор да ходят. Нормално - свестните хора, знаещи и можещи не остават без работа. Мен колко пъти са ме кандърдисвали да ходя я в щатите я в европата някъде (като чуят, че знам и немски и полудяваха преди години) ама първо офертата не е чак толкова по-добра, че да тръгна да се местя и второ мизерията да се преместиш е огромна а мен така ме мързи... Аз в Пловдив пазарувам до 3 пъти годишно, само в Лекси. В София, ако ходя някъде, а не в кварталното пикадили, то е в Хит. Лекси наистина е измежду най-свестните магазини, където съм влизал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Нищо не е омаляло "ище преди да завършиш" . Трябва да си хипер заблуден, ако си мислиш, че вуза ще ти даде нещо повече от основите! Къци, суперзаблудени са доста така като гледам с диплома миришеща още на мастило и огромни претенции Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 .......на мен по едно време доста често ми минаваха мисли да заеба всичко и да се хвана да паса овце в балкана. Нещо такова ли? ....и ще слагаш коледни шапчици на агънцата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 ох земи ме дедо джудженце Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Е-е-е,не.Тези вече се уляха.Да вземат да преместят павилиона си концесионерите на LAFKA и за отмъщение да изпочупят и захвърлят пейките...ИЗМЕТ Преди и сега ГРОЗНО! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Къде е общината се пита!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Гарван-гарвану око не вади Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 "майсторите" чуха нещо ново, дето им се видя супер хай-тек....Факт е у нас, че т.н. майстори са на такова ниско ниво, че има ли повече от 2 жици на кръст и няма ли в тях фаза, нула, + или - и изпадат в транс....Ъъъ... като си почнал така с бутонките.... Ела при нас, аз пък да ти покажа в една обикновена... печка (примерно) в която има съвсем малко жици, повечето от които са плюс и минус, има си обаче едно спретнато снопче оптични влакна, та да изпаднеш ти в транс... пък ако и да си инженерче. За ланкартата, картрийдъра и хоткий куплунга (пак в същата) няма да ти споменавам щот това съм сигурен, че вече ще ти дойде в повече. Просто като си такова про в... кво беше... Системи за управление ли..., АСТ ли..., ще поискам само да ми разясниш синергетиката в нея. Навит? Кво е за един такъв изявен и със сверен часовник инженер някаква си... печка... П.п. Нали..., тва като нашенски майстор ти го предлагам... Пък ако ти се прище да изпаднеш още по-дълбок транс, мога и други неща да ти предложа за разгадаване Недей така, че някой вземе да се върже че е сериозно и да станат скандали защо са тъмни на детето очите Каква изненада победили нашата красавица МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ KLETA.....Майтапкаш се, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 За пореден път се убеждавам, че хората, дошли в Англия и разправящи колко добре се живее тук и какви пари се вадят, в България явно са живеели на ръба на мизерията или в дълбока мизерия.Мдам, има и друг един момент - неразбирането на съществената разлика между гастърбайтърлък и емиграция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 ... гастърбайтърлък ... ...а на мен преди време ми се смееха, когато бях написал "ъкаунт"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 ...а на мен преди време ми се смееха, когато бях написал "ъкаунт"... Ми то и ся пак ще ти се смеем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Е да, ама точно оня, дето първи се засмя вече не е тук... Едит: Баси, как прозвуча - направо като клетва..."който ми се смее, после няма да е между нас..." , а нямах това предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Е да, ама точно оня, дето първи се засмя вече не е тук... Едит: Баси, как прозвуча - направо като клетва..."който ми се смее, после няма да е между нас..." , а нямах това предвид. Е... То... рано или късно ти за всеки ще можеш да го кажеш.... Както си го казвал вече и на протозаврите и на динозаврите.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Хубавото на КУрфура беше, че се купваха единични бройки, не като в МЕТРО всичко на едро, невакуумирани млечни и колбаси, нарязване на поръчаното, бирата ти е изстудена в хладилник и т.н. И цените бяха сравнително прилични, макар с МЕТРО да съм засичал разлики от 15-30%. Но срива в началото на годината, когато за пръв път рафтовете оголяха беше пагубен - хората спряха да ходят там, а при процъфтяващото ни развитие с обратен знак хората си броят стотинките и се насочиха към по-евтиното. Помиярският Кауфланд - рая на циганите - е пълен. Пълен с тотални боклуци, но и с хора. Същото е и в Лидл, където обаче съм чувал, че има и интересни неща (този магазин го бойкотирам и не съм ходил там). Пикадили логично си замина, а не знам дали остана БИЛА незатворена в града... Въобще - разцвет и чудо. Единствено се радвам на прогреса на ТРИУМФ, защото е български. Там винаги пазарувам без значение на цената. Същото важи и за ЛЕКСИ. +1 За ТРИУМФ и за ЛЕКСИ останаха единствените добре заредени и с доста качествена стока на добра цена, а за Лидъл там единствено взимам битова техника ел. уреди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Lidl имат понякога интересна техника - за цената си - която може да си хвърлиш във вас и да не те е яд че ще ти разбият мазето. Общо взето... поне според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Къде е това Лекси? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 На пещерско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Затова не го знам значи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 ЛЕКСИ има в ГРАНД, на Пещерско и на Васил Априлов до моста на Марица откъм Захарна фабрика. Би трябвало да има и едно в Тракия ако онова Сани преминало в ЛЕКСИ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Онова Сани в Тракия, стана Триумф. Ама ги хващам в Триумфа, уж по-голяма верига, уж би трябвало поради по-големия оборот някои неща да са по-евтини заради отстъпките, пък то по-скъпо от кварталния магазин. И то говоря за основни неща - хляб, кашкавал - такива работи. Едни и същи марки в кварталното по-евтини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Никой никъде не е казвал, че ТРИУМФ е евтин магазин Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Никой никъде не е казвал, че ТРИУМФ е евтин магазин За Триумф не знам ама Лекси си е евтино Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 За Триумф не знам ама Лекси си е евтино И там е скъпо в сравнение с МЕТРО и Кауфланд. Но приемливо скъпо. А пък и е наша верига, което най-приятното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Нормално е да е по-скъпо от тези две вериги. Все пак Лекси има само в Пловдив, докато кУФланд и Метро - в цяла европа. И все пак - предпочитам в лекси да си оставям парите, от колкото в коя да е друга верига магазини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Баумакс са го купили Карпет Макс а.к.а. ТИМ....ще ползват името до март 2015-та после божа работа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.