gal4enceto Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Не идва от САЩ. "Хелоуин (на английски: Halloween) e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер"." Не става дума за нелепост, а за изкуственост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 А знаеш ли кой е нашият Хелуин? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 стягай се....или сменяй дилъра. в Америка връзват ли си мартеници? или се гмуркат за кръста на Йорданов ден? Никой не говори за празника като цяло а за това че не е наш..... А курбан байрям наш ли е, шекер байрям наш ли е? А свети Валентин,А? на Коледа и Великден празнуваме всички, а на предходните ние работим, ама ядем баклави на другия ден нали, така че кой както иска да го възприема , одеве водих щерката на Хелуин в мола и беше много щастлива, това е повече празник за децата, беше преоблечена като СМЪРТТА и се радваше много. Така че всеки да празнува както си иска, като не ти е кеф стой си в къщи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Кой както иска, викаш? За мен е повърня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 стягай се....или сменяй дилъра. в Америка връзват ли си мартеници? или се гмуркат за кръста на Йорданов ден? Никой не говори за празника като цяло а за това че не е наш..... А курбан байрям наш ли е, шекер байрям наш ли е? А свети Валентин,А? на Коледа и Великден празнуваме всички, а на предходните ние работим, ама ядем баклави на другия ден нали, така че кой както иска да го възприема , одеве водих щерката на Хелуин в мола и беше много щастлива, това е повече празник за децата, беше преоблечена като СМЪРТТА и се радваше много. Така че всеки да празнува както си иска, като не ти е кеф стой си в къщи. байряма не е мой празник....ако го чувстваш твой няма проблеми...празнувай го, хапвай баклава и т.н. само не ми обяснявай какво как и къде да правя.... хелоуин не е БГ празник възприемайте го както искате.... аз си казвам моето мнение, което няма да се промени щото си водил дъщерята на мола. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 http://economic.bg/bg/news/4/tri-golemi-autsorsing-kompanii-s-ofisi-v-plovdiv.html Е крайно време беше малко да се развие тоя град. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Thinking out of the box.... В ядрото си всеки подобен празник е измишльотина. Една измишльотина повече или по-малко е все тази, камо ли да ви дразни. Получава се малко моята измишльотина(празник) е по-добра от твоята . Това си е двоен стандарт... Особено, че точно християнството не е произлязло в България, но никой не отрича празниците, които прокламира. Изобщо интересували ли сте се какви по народност светци почита и защо? Вярата не е нищо повече от убеждение вкарано отвън, често използвано за манипулиране на масата хора и за подобни разделения. Иначе на човек му дай поводи да се забавлява и със сигурност ще го направи. Ще купува подаръци, ще се маскира, ще пие, ще яде, ще боядисва яйца. Важното е човек да си прекара добре. Нали така? Точно затова няма нищо лошо в това хората да си търсят нови поводи за забавление, да отидат маскирани на бар, маскирани деца да се забавляват и да си хапват безплатни лакомства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Сръб, сръб Сироп за кашлица то и името му такова! ....и наистина, това ми доставя едно особено, садистично удоволствие... А после питаш защо съм се сетил за теб, кат'съм видял онази картинка. То имаше още една дето пак за теб се сетих - беше нещо от сорта "за да избегнем трудови злополуки - не се опитвайте да ме учите как да си върша работата" и до надписа нарисувано едно човеше със забит гаечен клюв в главата П.п. А ако опиташ онова, дето го дегустирах снощи, отма забравяш за всякакви уискита, коняци и прочее ерзаци.... Ми дай ми мъничко да опитам бе гад! Е те ся ме фРЪлиха в публиката.... ... DECISIONS, DECISIONS.... Балък! Tie fighter-a e по-хубав! Само че го нямат за MACOS а само за windows тези PS: За Хелоуин ще ви цитирам един приятел: Гледам, че пак разни хора и сайтове се опитват да ни предпазват от Хелоуин и се чудят как така се празнувал пък не се празнували българските празници. Търси се няква конспирация и никой не се сеща, че Хелоуин е 100 пъти по-забавен от българските празници. Като бях малък ми беше много досадна работата със сурвакането щото ме караха да уча стихотворения. На Хелоуин се маскираш като любим герой, което както и да го погледнеш е много по-интересно не само за децата, но и за възрастните. Освен това се продава много по-лесно та и бизнесът го приема с отворени обятия Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 http://economic.bg/bg/news/4/tri-golemi-autsorsing-kompanii-s-ofisi-v-plovdiv.html Е крайно време беше малко да се развие тоя град. а някой тук ми обясняваше колко много друга работа има за Айтишници, освен като телефонисти. аутсорсинг..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Видене, верно недей говори за шофиране... Или нещо ти пречи да си обективен, не знам... По темата за бойлерите има едно перфектно решение, ама в БГ колко хора имат трифазен ток?! Нарича се Stiebel Eltron 21KW проточен бойлер. Чудовище... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 байряма не е мой празник....ако го чувстваш твой няма проблеми...празнувай го, хапвай баклава и т.н. само не ми обяснявай какво как и къде да правя.... хелоуин не е БГ празник възприемайте го както искате.... аз си казвам моето мнение, което няма да се промени щото си водил дъщерята на мола. Като хелоин не е български празник (с което съм съгласен) то Св. Валентин български ли е, да не говорим че и коледа вече е в американски стил пуйки, чорапи и лампички по къщите Thinking out of the box.... В ядрото си всеки подобен празник е измишльотина. Една измишльотина повече или по-малко е все тази, камо ли да ви дразни. Получава се малко моята измишльотина(празник) е по-добра от твоята . Това си е двоен стандарт... Особено, че точно християнството не е произлязло в България, но никой не отрича празниците, които прокламира. Изобщо интересували ли сте се какви по народност светци почита и защо? Вярата не е нищо повече от убеждение вкарано отвън, често използвано за манипулиране на масата хора и за подобни разделения. Иначе на човек му дай поводи да се забавлява и със сигурност ще го направи. Ще купува подаръци, ще се маскира, ще пие, ще яде, ще боядисва яйца. Важното е човек да си прекара добре. Нали така? Точно затова няма нищо лошо в това хората да си търсят нови поводи за забавление, да отидат маскирани на бар, маскирани деца да се забавляват и да си хапват безплатни лакомства. Ето за това говорим Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 а някой тук ми обясняваше колко много друга работа има за Айтишници, освен като телефонисти. аутсорсинг..... Е що да не ? Служителите на фирмата работят по различни проекти в различни фирми.Примерно VMware,Mtel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Дайте вече един кей за Heroes of the Storm!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Видене, верно недей говори за шофиране... Или нещо ти пречи да си обективен, не знам... И аз не знам, Жоре... Може би това, че съм живял къмто 20 години в София, може би това, че всеки път, когато съм там с кола ми идва да застрелям 4-5 идиота и се чудя майка ми и баща ми как издържат всеки ден сред такива... Някъде там е истината... Абсолютно безумие за мен е да се правят подобни идиотски генерални заключения. Същите идиоти и дебили ги има навсякъде във всеки град. В София дори са със самочувствие, че са столичани, макар че града по празниците ясно показва, че над 85% са чисти селяндури, може би и повече... Очаквам тук някой мъдро да поясни и процентното съдържание на некадърници във Варна, Бургас, а защо не и Люлебургас, ако случайно е минавал оттам някога... Та такива изхвърляния са ми леко неприятни. ================================== И тъй като времето навън е прекрасно и нямам никакво намерение да си развалям настроението, паля колата и отпрашвам към село да поработя из двора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 аз празнувам Трифон Зарезан никога не съм празнувал Свети Валентин.... не казвам че Хелоун е глупав празник....глупаво е да му се отдава такова внимание....признавам че съм го празнувал но само защото приятелите ми са държали да го празнуваме. най-вероятно и моето дете ще го празнува щом това го прави щастливо, въпроса е че си имаме достатъчно НАШИ празници. бил съм и коледарче/сурвакарче - само хубави спомени са ми останали не помня да ми е било тъпо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 а някой тук ми обясняваше колко много друга работа има за Айтишници, освен като телефонисти. аутсорсинг..... Аз бях! И продължавам да го твърдя. Според мен правиш фундаменталната грешка като смяташ, че аутсорсинг е равно на телефонен съпорт. Аутсорсинга е да дадеш една работа на друга фирма. Работата може да е тъпа - телефонисти, а може и да е високо интелектуална. Втория тип в БГ (поне в София) се развива изключително бързо. Реално повечето големи брандове по света се преориентират единствено към търговия, а цялата работа се върши от външни компании. Мога да дам и много примери, ако държиш. Друг е въпроса, че реално освен парите за заплати и осигуровки, процента от печалбата за нашата икономика е минимален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Реално само 60к са колцентър.Сестра ми работи във Scale focus и знам за какво става въпрос.Там търсят основно програмисти и QA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Аз бях! И продължавам да го твърдя. Според мен правиш фундаменталната грешка като смяташ, че аутсорсинг е равно на телефонен съпорт. Аутсорсинга е да дадеш една работа на друга фирма. Работата може да е тъпа - телефонисти, а може и да е високо интелектуална. Втория тип в БГ (поне в София) се развива изключително бързо. Реално повечето големи брандове по света се преориентират единствено към търговия, а цялата работа се върши от външни компании. Мога да дам и много примери, ако държиш. Друг е въпроса, че реално освен парите за заплати и осигуровки, процента от печалбата за нашата икономика е минимален. уау. ама наистина ли това е значението на фенси думичка като "аутсорсинг"?! колко поучително. а дали пък грешката ми не е нарочна?! ама кво ли пък да разбирам аз дето понятие си нямам от високо интелектуални дейности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 А бе не че не оценявам положително новината,но по-скоро съм скептичен: По отношение на трудностите с човешкия капитал бяха очертани основните аспекти, върху които трябва да се работи, а именно нуждата от реформи в образователната система, усъвършенстване на учебния процес, сътрудничество в областта на разработване на проекти и привличане на преподаватели с опит от индустрията в учебните заведения. Бяха обсъдени и възможностите за преквалификация на специалисти и наемането на кадри от чужбина, както и промени в програмите за средно образование - да се оценяват компетентностите на учениците, а не техните знания и умения. Ще разкриват работни места,но не като инвеститори.Тоест днеска има утре-не.Плюс това в условията на неконкурентна икономика,в която не се изграждат отрасли или печеливши дейности това е капка в морето.Нямате си и на идея колко зле е в момента производството.В една АСЕНОВА КРЕПОСТ дето преди 15 -на години беше топ печелившо дружество с милиони по всеки един показател днес назначава със заплати от порядъка на 400 лева и работи с оборудване от 70-те години на миналия век. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Щом сега работят с техника от 70-те, преди 15 години също ще да е било така. И ако когато са взимали милиони, и не са инвестирали в ново оборудване и вече не са конкурентно способни като себестойност на продукцията, си е тяхна вина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Така си е.Мениджмънта гледа да налапа сега и на момента.Жалко за пчелите-работници в кошера.И това е така не само там и не само днес,а поне от четвърт век.Както се изразява един от записалите коментар под новината: Пловдив като алтернатива на Индия в Европа Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Аутсорсинг не винаги е телефонен съпорт и не винаги научаваш 100 реплики и повтаряш като папагал Лошото е, че някои хора приемат аутсорсинга точно и само като съпорт по телефона, а всъщност аутсорса може да обхваща всички дейности, различни от основната дейност на дадена фирма. Пример - банките - при някои от тях всички дейности като поддръжка, чистота, поддръжката на компютърната техника и прочие е изнесена (аутсорсната) към външни фирми. А вече, външната фирма дали ще си обучава свой персонал или ще наеме друга фирма, тясно специализирана в търсената област е друга бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Както каза @dvdrw , много БГ фирми аутсорсват и ползват услугите на други БГ фирми. Пример - Айгер аутсорсват голяма част от съпорта\разработки и си плащат кат попове, за разлика от заплащането на работниците си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 По принцип почти цялото IT може да се аутсорсне към други компании. Аутсорсинга е голяма част от бизнеса на IBM например. Друг въпрос е, че различни дейности се аутсорсват към различни държави дори, на база това какъв тип специалисти могат да се намерят там, както и качеството което се очаква. То си е цяла дейност определянето на това какво и къде да бъде преместено. Дори да не говорим за аутсорсинг, а само отваряне на офиси в различни държави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Днес, решихме да отидем малко на разходка до Бачково. Стигаме до Асеновград - е няма такова задръстване в града. Някъв ремонт, някви КАТ-аджии ала бала. Излизаме от града. Тръгваме нагоре и след 3км, вземи отново т'ва нечовешко задръстване. Чакаме, чакаме - нищо не се случва близо 10мин. Спряхме 1вата кола която слизаше надолу и какво се оказа: Еми то малко по-нагоре има паднали скали на пътя и не може да се мине, та ние се връщаме, не че слизаме от горе...Обърнахме и на входа на Асеновград, спирам да питам КАТ-аджия, облегнат на мантинелата в страни от пътя, дали аджеба знае и защо изобщо пускат коли, след като нагоре има близо 1км тапа от коли.Отговора му беше: Е как мисли, дали знаем.Много ясно, че знаем.Аз: Ами тогава сложете една табела поне или предупреждавайте хората, че пътя е непроходим, да не си губят времето и нервите.Той: Е не виждаш ли, че съм тука и на долу има още двама колеги които казваме. Да не говорим, че след като сега са паднали (явно от многото валежи), може виждаш ли да паднат пак, точно когато вие/ние минаваме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.