Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

С две думи - кво ги бърка НАТО кой кво прави в международното въздушно пространство? Нали не са нарушили ничив граница. Не е лесно да живееш в страх.

Не е нужно да ме пускаш където и да е и ние сме били в големият град..... мога да си направя някви преценки и заради това го пиша шофирането в София е много много по толерантно, в Пловдив се придвижваме на примитивно ниво..... 

И аз съм съгласен, в София шофьорите са много по-добре от тук в Пловдив, Там нищо че са по тесни улиците, се изнасят много по-бързо от кръстовищата. А тук три лентови булеварди и средната лента 50 коли, отдясно и от ляво по един баламурник който кара с трийсет и върви мини ако искаш си бързай. Или пък кара, кара и като дойде кръстовището и точно там трябва да се изнесе бързо, той надъни спирачки и едвам едвам като на погребение. 

Седма година ми се налага да прекосявам целия град от Запад на Юг и обратно, сутрин и вечер в час пик ,ама буквално целия. И все повече и повече стават Дебилите. 

А за пътното строителство няма какво да говорим, преди 2 месеца затвориха за ремонт прелеза на Пещерско шосе и си виках той си беше добре значи ще стане идеален, да ама нееее, с колата като минавам през него ми се натрошават камъните в бъбреците а като гледам хората в градските автобуси ми става жал, направо се пренареждат по местата след прелеза. Който е минавал от там знае за какво става въпрос. 

И дано най накрая почнат подлеза на глухия прелез към кичука, че като ми се наложи да ходя там трябва почти през гарата да мина, особено на връщане.

Потвърждавам. В София може да има задръствания, но си върви колоната и ако искаш да се престроиш, втора-трета кола те пуска. Не искам да теоретизирам на какво се дължи, но е факт, всеки който е покарал в София знае, че е така.

По въпроса с шофирането в различните региони - голям кеф ми е, когато тръгвайки за морето, напусна Пловдив и най-гадно като се върна и влезна. Навсякъде се кара нормално, но влизаш в Пловдив и още на първия светофар ми засичат пътя, на втория ми свирят що не съм тръгнал на червено или защото намалявам на жълто. На следващия светофар преди Комина, някой се мота пред мен, защото е решил от средна да завие наляво и следователно чака тези пред него, които също от средна завиват наляво да се изтеглят, като по този начин запушва цялата средна лента. Шофирането в Пловдив е лошо, но се свиква. Гадно е, когато се връщаш от някъде, където 20 дни никой или почти никой не те е дразнил с идиотски маневри и още с влизането в Пловдив, почваш с "мамата". Тук не споменавам абсолютното незачитане на пешеходни пътеки, светофари и т.н., което го има най-силно изразено в Пловдив. Постоянно четем за блъснати на пътека, светофар и не знам си къде. Как в другите градове спират, а тук не може? Как в другите градове ползват мигачи, тук не? Как тук някой селски бек решава в последния момент, че от дясна лента, трябва обезателно да направи обратен и когато някой му направи забележка, веднага започва да псува и да се прави на мъж, обяснявайки, че той може да си прави каквото иска, защото кара джип/Голф/Вектра или всякаква друга кола като за къра.

И да - софиянци са 100 пъти по толерантни шофьори от тукашните. Помня, че преди година и нещо бях в Стара Загора и въпреки, че познавам града, се забих някъде и се чудех откъде да мина. Намалих в дясната лента, защото видях човек и спрях. Зад мен имаше 5 коли, чието движение спрях, но за 20 секунди, нито един от тях не свирна или не направи опит да мине през тротоара или да изправари през лявата лента, запушвайки другите и създавайки предпоставка за ПТП. Разбрах откъде да мина, премигнах с аварийните, за да се извинява на колегата отзад и тръгнах. Той ми светна с дългите и дотам. Видели са, че колата е с регистрация РВ, вероятно са се сетили, че нещо съм се объркал и изчакаха. Айде да си представим подобна ситуация тук. Виждат кола с регистрация СТ, спряла, за да пита нещо и на втората секудна ще се почнат класони, псувни, свирене на гуми и куп други простотии.

И... що тогава не вземете да идете всичките тарикати и "перфектни" шофьори на запад от Драгоман? Толкова добре ще се отрази на движението в града... 

А за пътното строителство няма какво да говорим, преди 2 месеца затвориха за ремонт прелеза на Пещерско шосе и си виках той си беше добре значи ще стане идеален, да ама нееее, с колата като минавам през него ми се натрошават камъните в бъбреците а като гледам хората в градските автобуси ми става жал, направо се пренареждат по местата след прелеза. Който е минавал от там знае за какво става въпрос. 

Оправи си окачването или направо изхвърли скапаното Рено. Аз там не усещам никакъв проблем. 

С две думи - кво ги бърка НАТО кой кво прави в международното въздушно пространство? Нали не са нарушили ничив граница. Не е лесно да живееш в страх.

Страх от 20на съвременни прихващача ... молим ...

Разпторе, прелеза на Пещерско е сред най-некадърно изпълнените проекти в държавата. Да, като си с 15ки гуми с борд на 60 или над 60 ... е приемливо като за Уганда... ама ако си с гума с профил 45 или под 45, джанта 17 или над... Аз оценям и положителния ефект, хората намалят за прелеза, обаче не е нормално да е толкова грубо направена връзката с релсите. Просто е прекалено.

И... що тогава не вземете да идете всичките тарикати и "перфектни" шофьори на запад от Драгоман? Толкова добре ще се отрази на движението в града... 

Оправи си окачването или направо изхвърли скапаното Рено. Аз там не усещам никакъв проблем. 

Нещо разговорите със Стефчо не ти се отразяват добре?

Последните 2 месеца минавал ли си? Щото там от идеален прелез го направиха идеално НАСРАН прелез :lol:

Коста, с квито и гуми да си, все ще го усетиш. Малоумно е просто...

Слънцето пече вече час. Даже и не е истинско слънце, а напича над високите облаци. Резултата - 150 л бойлер от 40 на 46 градуса. Хола от 22 на 27, климатика е спрял защото е само на Heat (22) иначе щеше да е на охлаждане :) Да си говорим за вътрешни и външни изолации. Слънце. Луна и още нещо... :)

Ти сериозно ли ми твърдиш, че не е вярно, че шофьорите в София са по-добри и по толерантни?!

Нещо разговорите със Стефчо не ти се отразяват добре?

Ко речи? 

Между другото не се излагай - бойлер на 46 градуса? Това топла вода ли се води? И викаш чакаме да изгрее  :grin:

Ти сериозно ли ми твърдиш, че не е вярно, че шофьорите в София са по-добри и по толерантни?!

Съвсем сериозно. АБСОЛЮТНО сериозно. 

150 литра 46 градуса са напълно достатъчни тричленното семейство да се изкъпе по веднъж. След това бойлера остава на 42 градуса. И да - чакаме да изгрее, що да чакаме на ЕВН? И без това ако не изгрее пак евн топли :)

А и да - това е за час. До към 16 часа ще е изключил на 65 градуса. Ще те уведомя ако е станало по-рано ;)

Но ако си много любопитен клик

Потвърждавам. 45 градуса в обилни безплатни количества е предостатъчно. Никой не се къпе с 60гр, а просто го разрежда после със студена вода.

Така по-може, че иначе на 45 нормален бойлер ще ти стигне евентуално да измиеш чиниите и то ако не са мазни...

В тоя ред на мисли моя го взех предвидливо със серпентина и ще да слагам на покрива някоя системка в близко бъдеще... 

Оф... аз се чудя да се включвам ли в този "спор" за бойлерите или не?!

И виждам, че Виден си е взел бойлера и той със серпентина - хубаво, ама не от мен, така че плюв - шупла да имаш дано!!!!

Оф... аз се чудя да се включвам ли в този "спор" за бойлерите или не?!

И виждам, че Виден си е взел бойлера и той със серпентина - хубаво, ама не от мен, така че плюв - шупла да имаш дано!!!!

Ти пустосваш ли ме сега или какво  :laughing:

Я ми пиши на лична колко ще излезе един бРойлер около 1000 литра... 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...