Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Отдалеч е най-лесно да се съди, но представи си, че на масата пред теб има 10 чинии с лайна. Трябва задължително да изядеш една, защото в противен случай 4 години ще ядеш от най-гадните. Ти как ще избереш? Да знам - всеки си има вкусови предпочитания.

Освен това майка ти България така е напращяла, че само някой авторитарен бабаит може да я оправи. Това не го ли научихте 90-те. Мутрите колеха, мутрите бесеха и в един момент - няма мутри и се родиха истинските политици :)

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Абе... Много ни бива да бистрим политиката. Ма да направим нещо, ич ни нема. Сефим си в кибер-варианта на кръчмата и си псуваме.

Видене, какви са тия уникални глупости, които цитираш? 

Аз не знам какви са уникалните глупости в твоята глава и кой и как ги е набил там. Аз цитирам ФАКТИ, които лесно може да провериш. Може да провериш и думите на Желю Желев, Констатин Тренчев, дори и Едвин Сугарев. Както казах, това е просто началото, но ще продължим - има доста матрял. Дали ще проникне при теб не е ясно, но е хубаво да го прочетат повече хора, защото мангала Костов е една от най-големите злини, връхлитали някога България и е редно на късопаметните да се припомня, а другите може да понаучат нещо. 

Желю Желев, макар и със закъснение също разбира, че Иван Костов е един от главните виновници СДС да измени на своите цели и идеали, което е довело до нейното разцепление. Костов съзнателно отстранява старите кадри на СДС и се огражда с нови, със съмнителен морал, които търсят властта заради парите. Желев не може да прости на Иван Костов изказване, което е направил, опонирайки на Симеон ІІ за нуждата от ”незабавната смяна на политическата система”. Костов казва:

„За тези, които сме изстрадали 10 години преход, политическата система е тази, която пази конституцията на страната. За нас смяната й бе на 14 декември 1989 г., когато на площада искахме да падне чл.1 от бившата конституция – това е преходът от тоталитарна държава към европейска демокрация”.(в-к „24 часа”, 12 април 2001 г.)

На Национална конференция на СДС, лидерът Костов казва: „Ние сме седесарите. Ние още на 18 ноември 1989 г. излязохме на площадите и поискахме свобода и демокрация. Ние извикахме първи „Долу БКП”.

Иска се голяма наглост и липса на политически и човешки морал, за да се правят такива декларации.

По време на събитията през ноември 1989 г., Костов гони кариерата си, преследвайки партийно членство. Неговата подмазваческа статия ”Никаква отсрочка” е написана на 12 ноември 1989 г. и отпечатана на 30 ноември в партийния орган „Работническо дело” и няма лозунги „Долу БКП”, а апел за „силна държавна власт, която трябва да бъде мощно оръжие за осъществяване на реформите”. Държавната власт тогава е в ръцете на БКП и Държавна сигурност.

Първото правителство на СДС, това на Филип Димитров, бе свалено с вот на недоверие, тайно договорен между Андрей Луканов и Иван Костов - вече отдавна публична тайна. 

========================================

Дотук с кратката предистория, макар да има още много интересни факти преди същинските действия, довели до разпродажбата на безценица на българските предприятия. 

За късопаметните и незнаещите - БГА БАЛКАН, НЕФТОХИМ, КРЕМИКОВЦИ и още толкова много, че верно ситуацията стигна до тия "сентенции", които незнайно защо повтаряш... Нещо са модерни ли напоследък, що ли?

Между другото много обичам тия дето са избягали да ми размахват пръст от чужбина и да съдят. Любимо ми е просто. Веднъж бяхме почнали подобен разговор, нека си го продължим ако искаш. 

===================

Момчиле, не разбирам какво ме питаш мене за Бойко и какви отговори избягвам, като въпроси няма? Бойко си е продукт на службите, които много преди него котролираха, котролират и сега трафика И на наркотици, И на оръжие, И на цигари... Някаква изненада ли е това за вас там в Канада? Защото ние тук отдавна го знаем. Както и че влезеш ли веднъж в службите - излизане няма. На практика самият Боко е неволен продукт на мангала Костов, защото с една папка тежки компромати му усука мазните мъди по-силно и от "красивата" му жена, взе банката и постепенно се превърна в това, което виждаш днес.   

И вместо да си подмятаме "остроумни" глупости, дай да си говорим с ФАКТИ от новата ни история. Ако не - имаме си и двамата по-приятни занимания. 

Видене, тъкмо тръгнах да ти чета последните писания. Спрях се още на това как правителството на Филип Димитров било свалено с вот на недоверие!!! Как да продължа да ти чета останалите ****?

Иначе ми прави впечатление нещо. Всички хора на които ценя много мнението, всички до последният човек са гласували за Реформаторския блок.

Иначе ми прави впечатление нещо. Всички хора на които ценя много мнението, всички до последният човек са гласували за Реформаторския блок.

И около мен така...

Очакват се големи циркове :)

Видене, тъкмо тръгнах да ти чета последните писания. Спрях се още на това как правителството на Филип Димитров било свалено с вот на недоверие!!! Как да продължа да ти чета останалите ****?

Че кой те кара да четеш? Ако искаш чети. И тези неща не съм ги писал аз, аз само ги чета:

Иван Костов и Андрей Луканов имали среща, на която договорили вота на доверие на правителството на Филип Димитров, който доведе до сваляне на първото правителство на СДС, се твърди в писмо на Николай Гацев, председател на 3-ти Местен клуб на СДС "Оборище"- София, член на СДС до Градския съвет на СДС – София, депозирано снощи, съощи БГНЕС.

В това писмо в метафоричен стил Николай Гацев, който спечели делото пред Върховния конституционен съд за някои оспорвани текстове от устава на СДС, разказва една история, която дълго време е премълчавал. "Много пъти съм искал да разкажа на този беден и излъган десен български електорат, какво съм видял и чул случайно, още като юноша, в един почтен дом, на един почтен възрастен български десен политик /Борис Кюркчиев, бел.ред./ – някъде в София, някъде в квартал "Изток", някъде в един апартамент на кръстовището на улиците "Чехов" и "Райко Алексиев". Там се случи превъплъщението на Потър във Волдемор", пише Гацев и добавя, че за да го наследи по-късно Волдемор трябвало да изпълни своята първа пъклена мисия.

"Трябваше да убеди, онзи първият - "Страхливият" от Азкабан /Филип Димитров, бел.ред./, да си поиска вот на доверие в Парламента и да го подсигури, че вотът нямало да мине...

И ако ме питате, мене - Николай Гацев, тогава обикновен студент от митингите, откъде знам тези неща и откъде знам какво се е случило и говорело там - ами по съвсем битов и не много коректен път - просто седях в кухнята на този апартамент /бях нещо като послушник на възрастния политик/ и забавлявах стопанката на дома - също като мене, изолирана от разговорите. Но панелите не можеха много да мълчат", пише още синият политик. "Бях много млад и зелен... и бях шокиран да видя заедно бъдещият Волдемор /Иван Костов, бел.ред./ на среща със самия Луцифер /Андрей Луканов, бел.ред. /. После и двамата отричаха, че са се виждали", свидетелства Гацев: "Аз реших да извърша нещо не много почтено -"Страхливият" беше мой политически кумир - в семейството ми ставахме и лягахме с името му, майка ми дори му каза много нетактично и непосредствено в очите, "..... че не става за Премиер, а за Патриарх на България". Затова отидох и му казах за срещата на бъдещия Волдемор с Луцифер и всичко, което бе дочуто на срещата им.

"Страхливият" нищо не направи - само ме успокои, че вотът нямало да мине или щяло да има най-много някои козметични промени в правителството". Резултатът е известен - кабинетът падна и беше сменен с друг, на някакво си ново "динамично" мнозинство, а Николай Гацев добавя, че Луканов дори е наричал Костов "нашето скрито оръжие". Още от годините в СССР...". В края на писмото си Гацев в същия метафоричен стил призовава своите съпартийци да се борят с Лорд Волдемор и силите на Мрака.

Който не му изнася - да не чете

=-=====================================

А бе нямаше ли една тема "Какво ви минава през... Политиката" ?

Мразя дълбоко политиката и всичко, свързано с нея. Защото съм виждал безумни неща, от които ми се повръща. Но най-мразя тоя изрод Костов и тумбата около него. 

“Не съм правил грешки и не чувствам вина за приватизацията осъществена при управлението на моето правителство.“

Иван Костов пред БНТ, 28 март 2012 година

Без коментар просто... 

Аз цитирам ФАКТИ, които лесно може да провериш.

Ти цитираш "факти" от някаква паралелна реалност и вече ти го показах конкретно. А аз няма нужда да проверявам нещо, в което съм бил директен свидетел и участник в събитията. Основната и няй-голяма грешка на Костов беше, че подцени възможностите на ДС-арската пропагандна машина, чрез която една лъжа повторена сто пъти сред мат'ряла много лесно и бързо се превръща в "истина". Съответно и последвалия гениален ход с мадридския дървосекач, който оправи всичко и всички за 800 дни. От там нататък пропагандната машина взе такива високи обороти, че и до ден днешен не спира да бълва, въпреки очевадното тотално отсъствие на Костов от политиката. Защо ДС-арската машина трябваше да влага такива ресурси (и до ден днешен) и да изпълнява такива мащабни планове пълни с огромен риск, ако Костов е бил "техен човек", а не сериозна пречка за установяване на статуквото? Къде е "логиката" в подобна глупост? А самият факт, че една мутра, засипвала Европа с анфетамини, в очите на почти всички не само не минава за престъпник, но едва ли не е единствената алтернатива за премиер е плащеша и направо ужасяваща за всеки човек с нормален мироглед. Обаче след номера с мадридския дървосекач, мат'ряла показа на практика, че всичко е възможно и то не само за 800 дни.

На село съм - зазимявах гаража, че 15 години не беше влизано, багажи стягам, подбирам армагани за ингилизките пещерасти....И най-вече - отяждам си на български манджи... :drunk:

@Godfather не те познавам, но все си мисля, че си или на заплата при Костов или си много далеч от политиката. Друго логично обяснение, просто не виждам!

Гледайте цирка и си правете изводите, всеки за себе си. Просто не се оставяйте само на това което чувате. Гледайте кой какво е направил ;) най-лесно е. 

Щото на приказки бая хора го докарват и накрая резултата е не 0 ... ами нещо с минус отпред.

За някои хора да останеш приятел с любимия след раздяла, е обида за любовта. Краят на една любов, е край, след който няма нищо.

Някой знае ли от коя книга на Ерих Мария Ремарк е този цитат ?

Аз съм може би най-тъпият ламер на този свят. Около 2 часа записвам неща на флашка и прехвърлям на лаптопа, за да си сменя втория хард. Сега ми светна, че спокойно можеше да прехвърля всичко на първия хард, където има свободни 80+ GB..... Такъв епик фейл, че даже не ме е яд, а ми е забавно :) Сега още 2 часа ще връщам нещата от лаптопа. Поне има коняк :D

Аз съм може би най-тъпият ламер на този свят. Около 2 часа записвам неща на флашка и прехвърлям на лаптопа, за да си сменя втория хард. Сега ми светна, че спокойно можеше да прехвърля всичко на първия хард, където има свободни 80+ GB..... Такъв епик фейл, че даже не ме е яд, а ми е забавно :) Сега още 2 часа ще връщам нещата от лаптопа. Поне има коняк :D

:laughing:  Оправи ми вечерта направо. Аз правих същите глупости тая вечер.

@Godfather не те познавам, но все си мисля, че си или на заплата при Костов или си много далеч от политиката. Друго логично обяснение, просто не виждам!

Аз имам абсолютно същите виждания. Не мога да се сетя в това отношение да се различаваме дори и на малко. И при двамата има нещо интересно. И двамата живеем извън страната. Просто го споменавам. Във времето когато бях в Бг си имаш същите виждания и гласувах по същият начин. Друг човек потребител който е към групата на тези на които ценя мнението е Veno. Той има абсолютно същото мнение по тези въпроси. Трети на който ценя мнението е djadomraz. И той е по същият начин.

Както един друг приятел изкоментира - на тези избори гласуващите се разделиха на грамотни и неграмотни :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...