RaptoR Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Това дали е качествено и заслужава ли си парите или нещо на Victorinox Това може да ти върши определена работа, предимно из балкана ако се разкарваш. Имай предвид, че колкото са по-евтини, толкова са по-калпави. И толкова по-голяма част от приставките или няма да работи. или лесно ще се строши. Аз имам такова, но ми е подарък и не знам какви пари е. Всеки случай успях вече да счупя една приставка, но пък й дадох зверски зор в планината, та не се учудих особено.Естествено всичко, което трябва да е остро, е по-скоро тъпо и т.н. Подобен уред от марков тип е доста пари и не си струва в никакъв случай ако няма да се ползва редовно. Само да кажа - участъкът, в който издирват трите трупа е най-смъртоносният в Стара планина. Там са загивали опитни планинари, именно по този маршрут. Насе, какъв е този толкова страшен участък? Аз не съм чул за тия младежи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Насе, какъв е този толкова страшен участък? Аз не съм чул за тия младежи... http://news.plovdiv24.bg/494968.html И наистина е кофти, стръмен, каменист и трудно проходим, ако са хванали в грешната посока... Edit: Те ти малко снимков материал от маршрута Паниците - х.Рай. Обърни внимание как изглежда планината и си представи, че си паркетно лъвче тип селски бек, на мама детенцето Сега объркай пътя и кривни в страни, из гората Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Видене, пиши в гугъл северен и южен джендем. Доколкото разбрах, тия хубавци са бъхтали 11 часа в грешна посока, а раниците и якетата им са в колата. Родителите им пък били сърдити на държавата, щото нищо не била правела. Много ми е интересно, какво ще кажат, ако ги намерят живи, да са без планинска застраховка и им връчат сметката за акцията - гориво, храна, човеко-часове.... По спомени за една 8 часова акция в Боснек отидоха 9хил лева...При това без да се задейства пълния ресурс на ПСС, армия, хвъркати, доброволци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 http://news.plovdiv24.bg/494968.html И наистина е кофти, стръмен, каменист и трудно проходим, ако са хванали в грешната посока... Edit: Те ти малко снимков материал от маршрута Паниците - х.Рай. Обърни внимание как изглежда планината и си представи, че си паркетно лъвче тип селски бек, на мама детенцето Сега объркай пътя и кривни в страни, из гората На тия снимки не виждам нещо чак толкова страшно... Видене, пиши в гугъл северен и южен джендем. Доколкото разбрах, тия хубавци са бъхтали 11 часа в грешна посока, а раниците и якетата им са в колата. Родителите им пък били сърдити на държавата, щото нищо не била правела. Много ми е интересно, какво ще кажат, ако ги намерят живи, да са без планинска застраховка и им връчат сметката за акцията - гориво, храна, човеко-часове.... По спомени за една 8 часова акция в Боснек отидоха 9хил лева...При това без да се задейства пълния ресурс на ПСС, армия, хвъркати, доброволци... За сметка на това тия двендеми са си страховити, поне съдейки от изображенията в Гугъл... Това си е само за сериозни хора с опит. Как може да тръгнеш БЕЗ раниците и якетата и да вървиш 11 часа? Определено някои хора не трябва да се пускат на по-далече от 100м от асфалта.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Маршрутът минава през Джендема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Е значи тия паликари са си търсели много сериозно белята... Дано ги открият читави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 То пътеката минава баш през джендема и ако я следваш - няма ядове, все пак е достатъчно добре маркирана (или поне беше) Ама ако кривнеш - си таковало таковата. Предполагам, че са хванали по зимната маркировка и са отперили за Ботев, по някое време са се плеснали по челото, че има нещо куцо и са забили нанякъде в паниката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 http://img.pr0gramm.com/2014/05/19/a538f59a6bd092f5.webm Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 http://img.pr0gramm.com/2014/05/19/a538f59a6bd092f5.webm So 2 years ago. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Не знам от преди колко е, ама ми напомни сегашната ситуация... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Баси кефа. Тоя Adblock Plus бил супер. От няколко дни сложих Adblock на Хрома, но в един момент спря да спира рекламите и всичко стана по стария начин /май някой се беше оплаквал от това във форума/. Как да е - затрих го и сложих Adblock Plus. От 2 дни не е мръднал, като се надявам и да не прави парчета. Много яко. Всичкото реклама изчезна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Толкова зле не съм се чувствал от 1799-та, големия сняг. Пламен помни. Баси мамата. Ще се преместя да живея в град без нито 1 дърво и цвете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Алергии? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Мда. Снощи като се прибирах, едно момиченце дойде и ме попита "батко, защо плачеш". И аз му викам "от щастие, не се притеснявай". Как да му обясня, че обмислях да изгоря с напалм цялата държава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Аз в тоя сезон не ща да се връщам в Пловдив. В София оцелявам, ама като дойда в Пловдив и искам да си изкихам и изкашлям дробовете и носоглътката.П.П. Осуетили са суисидните опити на "туристите"...http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1266468&fb_action_ids=10203904619561958&fb_action_types=og.likes Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Интересно колко ще е сметката за акцията. И какво ще кажат родителите сега - пак ли държавата да им я плаща? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Слушам за тия, дето ги търсят из Стара планина...Имам чувството, че са тръгнали да се самоубият. Ъхъ... Още повече, кога тръгнеш без екипировка и си използваш телефоните за фенерчета Това дали е качествено и заслужава ли си парите или нещо на Victorinox Заеби! П.п. И на Викторинокс ги заеби! Толкова зле не съм се чувствал от 1799-та, големия сняг. Пламен помни. Баси мамата. Ще се преместя да живея в град без нито 1 дърво и цвете. Лорано, Ваньо, Лорано! Няма никакви странични ефекти и действа като най-скъпите препарати от този чешит. Вервай ми, трета година го използвам в този сезон и вече съм забравил що беше това сенната хрема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 http://www.pss.bg/insurance.html#list Смятайте за 3 хеликоптера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Мда. Снощи като се прибирах, едно момиченце дойде и ме попита "батко, защо плачеш". И аз му викам "от щастие, не се притеснявай". Как да му обясня, че обмислях да изгоря с напалм цялата държава? Има си третиране на това състояние, Ванчо. Не ти е виновен света, че ти си крив... ================================= Три хеликоптера, 100 човека, военен хеликоптер с термокамера, планеристи и т.н. и т.н. Верно сега да видим какво ще кажат тия пацули. Дано поне благодарят порядъчно на хората. ================================= Гледам от Куулбокс ми се хвалят как пускали нови ОСЕМ РУСКИ КАНАЛА... Тия подготвят ли ни за нещо, що ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 А каква застраховка би ти покрива тези разходи? Понеже гледам там се споменават някакви цифри до 1000 лева ала бала. Че то само хеликоптерите за час над 8 бона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Планинската застраховка доколкото знам покрива акция по издирване и извозване. Но мисля, че по-тънките варианти са без хеликоптери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Ако те не са поискали реално издирването... Защо да го плащат??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 То като гледам повечето са от порядъка на 5-10 хил лимит. За един ден, или ако те знаят къде си и само дойдат да те транспортират - става, но като за тия келеши хеликоптери меликоптери - пиши ги затънали до живот в кредити за плащане на сметките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Интересно колко ще е сметката за акцията. И какво ще кажат родителите сега - пак ли държавата да им я плаща? Не разбирам какво толкова се оплаквате че били похарчени някви пари за 3 човешки живота.... !?!? или викате не струват по 8 бона на час..... Бойко като пътуваше с Дупнишките Тигри не ревахте сега за загубили се младежи ревете ? Факт е че сами са си търсили белята но защо го давате толкова крайно ? Какво предлагате да ги оставят да умрат ? А ако беше някой "неблагоразумен" ваш близък ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Бааахти сички станаха алхимици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.