AssassiN Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 А и това BTV HD, не си ли е HD? На мен определено ми изглежда перфектно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Абе че сме зле, зле сме, но не сме чак толкова зле . И вярно че има 4к телевизори на пазара, но според мен ще минат поне още 2 години, за да се наложи тази резолюция, която аз подкрепям, но само за телевизорите, защото не си се представам да съм застанал пред 30-инчов монитор за компютър само заради 4к-то. Това предполагам е мечтата на дедо, ама за мен максимума е 24. Вкъщи съм с 22-инчови монитори и ми е екстра. Апетита идва с яденето. В единия офис съм с 3 бройки 24 инчови в другия съм с една 30-ка + 3*23... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Апетита идва с яденето. В единия офис съм с 3 бройки 24 инчови в другия съм с една 30-ка + 3*23... признай си, че си фетишист Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Телевизията на Coolbox си предава в HD каналите, които са обявени за такива. Не съм сигурен от какво се оплакваш. Ами ползвам услугите на Куулбокс повече от 3 години вече, имам сериозни наблюдения и върху N3, ами може да се каже, че почти успяват да достигнат нивото на ефирното, безплатно БНТ...Не се оплаквам, казвам че сме много назад в тази посока.Хората малко по на запад от нас от доста години имат ефирна цифрова, да не говорим какво се предлага по платените им телевизии...Да, месечните такси са по-различни, но и заплащането там също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Дами и господа, представяме Ви промяна в Изборния кодекс предложена от мутренската банда на Буда, подкрепено от сибирските орди на Дмитриевич, кърджалиите на Доган и есесовците на Сидеров: Медиите, публикували материал, който накърнява "добрите нрави", "честта и доброто име" на кандидатите в предизборна кампания, ще се наказват с глоба от 5 до 10 хиляди лева, а при второ нарушение – от 10 до 20 хиляди лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 no comment.no sense... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Ще започнат да ги публикуват по разни блогове и ще ги споделят по Фейсбук и коментарите под нормалните новини. Тия какво си мислят, че ще постигнат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Те вече са го постигнали-просто продължават с линията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Те вече са го постигнали-просто продължават с линията... Точно казано...продължават да си ни правят на маймунки, но и ние сме си виновни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Апетита идва с яденето. В единия офис съм с 3 бройки 24 инчови в другия съм с една 30-ка + 3*23... Хубаво де, приемам, че 2 монитора са по-добре от 1, когато става въпрос за работа и когато големината не надвишава 24. Лично съм го тествал и е ОК, ама 3 вече си е малко извращение. И като прибавим и тоя тулуп - 30 инча и картинката става грозна. Ти на какво разстояние седиш от монитора? Защото ако си пред него посмъртно не можеш да го обхванеш с поглед. В тоя ред на мисли - прочети малко за eyefinity, щом си фен на многото монитори. Може да ти хареса тази екстра на АМД картите, които ти мразиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Ако приемем за пример г/д какво гледа дядото ето това: Код едиторчето, реално е работната площ. Както виждаш, има доооста на къде да расте (над 30 дори), за да стане комфортно Останалите неща е нормално да ги гледаш с "отместване на погледа", просто е като глям тезгях - всичко е на един поглед и на една ръка разстояние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Ако приемем за пример г/д какво гледа дядото ето това: Код едиторчето, реално е работната площ. Както виждаш, има доооста на къде да расте (над 30 дори), за да стане комфортно Останалите неща е нормално да ги гледаш с "отместване на погледа", просто е като глям тезгях - всичко е на един поглед и на една ръка разстояние. Не разбрах какво имаш предвид с шота, но ако казваш, че тези монитори се ползват за програмиране, това си е чист мазохизъм. Единствено мониторинг (администриране на няколко машини), видео наблюдение и... друго не се сещам, може да оправдае до някъде наличието на 3 монитора.Да не говорим, че ако разделителната е на макс, трябва да си бази снайпериста. П.С. Да сетих се за 3тото - покер.Виж за там 3 монитора са ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 На 30 инчов не трябва да си снайперист. Аз в момента съм с 2 по 24, като на втория ми е документацията в 2 колони. Има с какво да напълня и трети. Идеята е всичко да ти е на един поглед разстояние, а не постоянно да превключваш прозорци, защото се губи мноооого време. Ясно, че основно работиш в един. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 30" не е кой знае колко повече от 27" (с какъвто съм) и наистина не се налага да влизам в ролята на снайперист ...а понякога ползвам и втория 22", който ми е на около 1.60 м. вдясно от основния, в зависимост от това на коя страна съм обърнат (по средата между двата монитора имам един доста заемащ място мишпулт) ; зад тоя 22" имам и трети, но той е свързан към отделен компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Важно! Официално становище на SCI Уважаеми клиенти и Бизнес партньори, През последните няколко дни всички станахме свидетели на мащабна кампания, предприета от редица български медии, с цел уронване на престижа и името на Save Company International. Като реакция на черния PR, лъжливите твърдения и манипулации, отправени към SCI, компанията инициира съдебни процедури спрямо всички медии и журналистите, написали всички неистинни и подвеждащи статии. Желаем да ви уверим, че компанията е предприела всички необходими действия, за да защити името си, както и чувството за достойнство на всички свои клиенти. Към днешна дата: Няма влязла в сила каквато и да било констатация, препоръка или глоба за каквато и да било сума срещу SCI от страна на КЗП. Всички твърдения в медиите, че компанията е санкционирана и глобена или дейността й е прекратена и това е причината собствениците да я продават и „офейкват” зад граница, са безпочвени и не отговарят на истината. Проверката на КЗП от 04.09.2013г е продължила 3 часа. На тази проверка е извършено цялостно проучване на начините на регистрация и ползване на продуктите и услугите на компанията. Констативният протокол от проверката е положителен – не са намерени и няма никакви предпоставки да се смята, че компанията може да бъде уличена в неправилни и застрашаващи потребителите практики. Правната и законова рамка не е нарушена от компанията и тя продължава дейността си - да предлага нейния високотърсен продукт и услуга към крайните потребители. Доказателство за това е твърдението на Икономическа полиция в студиото на БНТ: „Компанията не е извършила икономическо престъпление”! Към настоящия момент няма никаква промяна на дяловото участие и собственост върху компанията. Собствениците никога не са имали намерение да продават или да се разделят с правото си на собственост върху компанията! Всички публикувани до този момент материали в медиите не отговарят на фактите и не почиват на каквато и да било журналистическа етика и професионализъм. Двамата собственици не възнамеряват нито да напускат страната, нито да продават бизнеса си. Напротив - компанията ще продължава да бъде още по-открита, прозрачна и предвидима в своята дейност към клиенти, партньори и държавни органи. В допълнение: Като единствената по рода си и мащабите си платформа в България, на 09.02.2014г компанията ще проведе грандиозно за страната събитие, в което отново ще докаже своята публичност и прозрачност в своята дейност. На това събитие тя ще затвърди обещаното към своите клиенти и партньори намерение да работи на европейския пазар. Няма никаква промяна в стратегията и намеренията на собствениците за развитие на компанията в международен план. Страните и техният брой ще бъдат обявени на това събитие. Ние вярваме в бъдещето и сме тук, за да продължим и останем още дълго време в България! Поздрави, Ръководството на компанията Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Аз в офиса съм с 30" монитори. Идеални са си за работа. В първите няколко минути може и да се струват големи, но не е така. Ето една снимка от днес от центъра на Сараево. Не съм аз авторът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Не разбирам само защо гасят с вода горящи петролни продукти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Важно! Официално становище на SCIТия явно все още се държат, раздавайки пачки където и на когото трябва. Въпросът е до кога? Ето една снимка от днес от центъра на Сараево. Не съм аз авторът.Тва снимки на някакъв филм ли са или е риалити? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Тва снимки на някакъв филм ли са или е риалити?Риалити е. Ето и няколко новинарски сайта: http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%91%D1%83%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0_297152.html http://dnes.dir.bg/news/protesti-bosna-hertzegovina-16093225 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Упс, сега видях в новините, че са щурмували президенството в Сараево. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Миг за култура -> http://richguyshunter.com/ruslan-lobanov/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Снощи я пуснах.Ефирно..Направо да не повярва човек.Качеството е супер.Нищо общо с останалите канали, даже и с голяма част от т.нар. HD канали на кабеларките...Направо ме изненадаха тези от БНТ. Наистина откриването в Сочи, гледано на реално HD си е преживяване, но и ония наистина много са се постарали с ефектите. Обаче забелязвам нещо интересно...В момента БНТ излъчва откриването и на 3-те си канала. На "нормалния" 576i образът си е бая замазан (интерполация знаете как изглежда) ; на другия им стар БНТ1HD канал образът е доста по-добър от предишния канал, но още доста по-добър (практически перфектен) е образът от новия олимпийски БНТ1HD канал. Ако приравня качеството в проценти, изглеждат горе-долу така: БНТ1 - 40% ; БНТ1HD - 70% ; БНТ1HD(олимпийски) - 101%. Излиза, че БНТ1HD не е всъщност реална HD програма, но все пак е по-добра от "нормалния" им канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Хубаво де, приемам, че 2 монитора са по-добре от 1, когато става въпрос за работа и когато големината не надвишава 24. Лично съм го тествал и е ОК, ама 3 вече си е малко извращение. И като прибавим и тоя тулуп - 30 инча и картинката става грозна. Ти на какво разстояние седиш от монитора? Защото ако си пред него посмъртно не можеш да го обхванеш с поглед. В тоя ред на мисли - прочети малко за eyefinity, щом си фен на многото монитори. Може да ти хареса тази екстра на АМД картите, които ти мразиш. Аз не играя. Гледам основно една част от единия монитор. Номера е, че когато искам да погледна нещо друго е много по-лесно и бързо да си врътна главата да погледна друга част от монитора или другия монитор отколкото да въртя скролера или да цъкам да се покаже друг прозорец. Ако приемем за пример г/д какво гледа дядото ето това: ..... Код едиторчето, реално е работната площ. Както виждаш, има доооста на къде да расте (над 30 дори), за да стане комфортно Останалите неща е нормално да ги гледаш с "отместване на погледа", просто е като глям тезгях - всичко е на един поглед и на една ръка разстояние. Ето. Друг програмист веднага ме разбира. Само че в моя случай освен това има и база данни (на другия монитор), browser-a и object inspector-a му. До 6 монитора имам с какво да напълня докато работя, но стават прекалено много. Не разбрах какво имаш предвид с шота, но ако казваш, че тези монитори се ползват за програмиране, това си е чист мазохизъм. Естествено, че ще се ползват за програмиране! Къде да си разположа всичките неща и предполага ли се да гледам кода на парче от екрана с размерите на пощенска марка и да трябва да скролирам във всички посоки нон-стоп за да го огледам? Нали се сещаш, че колкото повече виждам в един момент толкова по-добре. Ето ти пример как си разполагам нещата: на 30 инчовия монитор е Visual Studio (като част от прозорците - примерно find all/references съм го преместил на съседния), на втория държа базата данни, скайпа, пощата и разни документации, на третия ми е browser-a а на четвъртия разни странични неща и object inspector-a. А да ... и когато се настъпим с колегите в сорс контрол системата и се наложи да правя merge ми се иска да имам не 30 ами 45 инчов монитор за да мога да гледам едновременно какво е правил единия, какво другия и крайния резултат от обединяването на кода (това са 3 колони сорс код). На 30 инчов не трябва да си снайперист. Аз в момента съм с 2 по 24, като на втория ми е документацията в 2 колони. Има с какво да напълня и трети. Идеята е всичко да ти е на един поглед разстояние, а не постоянно да превключваш прозорци, защото се губи мноооого време. Ясно, че основно работиш в един. 2 по 24 си е направо минимума за програмиране. По-горе описах как напълвам 4 а може да засиля скайпа и пощата на 5ти. Чат-пат гледам едновременно на 3те монитора 3 различни файла (хубаво, че visual studioto поддържа да разкарам някой файл на другия монитор). Звучи малко като лиготия, но доста вдига производителността това, отделно че е много по-удобно Миг за култура -> http://richguyshunter.com/ruslan-lobanov/ ЦИЦИИИИИИИИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Естествено, че ще се ползват за програмиране! Къде да си разположа всичките неща и предполага ли се да гледам кода на парче от екрана с размерите на пощенска марка и да трябва да скролирам във всички посоки нон-стоп за да го огледам? Нали се сещаш, че колкото повече виждам в един момент толкова по-добре. Ето ти пример как си разполагам нещата: на 30 инчовия монитор е Visual Studio (като част от прозорците - примерно find all/references съм го преместил на съседния), на втория държа базата данни, скайпа, пощата и разни документации, на третия ми е browser-a а на четвъртия разни странични неща и object inspector-a. А да ... и когато се настъпим с колегите в сорс контрол системата и се наложи да правя merge ми се иска да имам не 30 ами 45 инчов монитор за да мога да гледам едновременно какво е правил единия, какво другия и крайния резултат от обединяването на кода (това са 3 колони сорс код). Ти колко чифта очи имаш, защото ако са един си мисля, че човек (повечето хора) не може да гледа и разбира адекватно повече от едно нещо едновременно.Същата работа на 3те монитора може да ти върши и ALT+TAB.За какво ти е пощата да е в реално време?То си има достатъно нотификейшъни за ново писмо, същото е и за skype.Докато програмираш (пишеш/едитваш), четеш документацията и на 3тия монитор браузъра?!?Едва ли. Че е по-удобно спор няма, но по тая логика, спокойно може да наредиш и 8 монитора, по един за всяко приложение което ползваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 спокойно може да наредиш и 8 монитора, по един за всяко приложение което ползваш. Какво те кара да мислиш, че няма хора, които го правят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.