Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

искаш да ми кажеш че водката е за ценители на алкохола ли ? щото ако е така тва директно е най-големият epic fail появявал се някога в булфорум.цом.....

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Водката като всеки алкохол си има своите характеристики и особености. Ако е седнал да пие "разбирач", тип нафтова печка, то наистина и пикня с октан да има в чашата - разлика няма. Но не ми говорете глупости ако обичате.  

Никога няма да призная че водката е питие за ценители .... особено при факта че 90% от качествената и мааалко по-скъпа водка не можеш да я познаеш каква е ако ще и земята да се отвори. Виж ако говорим за ароматни питиета това е факт , но не и тук където основната формула е качествен спирт + вода.... 

Абе ти ако щеш признавай, то и аз хиляди неща не признавам, но това не е от особено значение. И за мен шампанското и ликьорите са пикня, но светът друго говори. И какви аромати те гонят? Водката е СПЕЦИФИЧНО питие, което се консумира със СПЕЦИФИЧНО мезе и КОМБИНАЦИЯТА от нещата става уникална. Я не се излагай, това не ти е да се подпреш на някой тезгях и да се наливаш докато всички мастии почнат да изглеждат хубави...  

Абсолютно сериозно подкрепям Виден - водката е специфично пиене, за специфични мезета. Домашният самогон от брага, например, пуснат през качествен дестилатор, колкото и странно и клиширано да звучи, е най-вкусен с черен хляб, сланина и лук. Житните водки са за меса, обработените с глицерин - за риба и пр. и пр. Не се лъжете, че понеже е спирт и вода(и малко есенция), водката е само за напиване. Може би една от най-масовите грешки е, и бая резил падах, като го изтърсих това на мужиките.

Като казах че водката е за напиване на очаквах да го приемеш толкова буквално ..... но е факт че успя да ме изненадаш това за Раптора.

Имах предвид че след 3-тата чашка стават еднакви и няк'си ми се струва странно да се пие водка от 200лв КОГАТО СИ СЕДНАЛ НА ТЕЖКА маса. 

Ясно ми е че водката иска мезета , повечето хора не го осъзнават и като подложат 1 шопска салатка само се чудят що имат камбани в главите на другият ден.

За черният хляб не го знаех , признавам.

Аз пия ли водка задължително има осолена риба , кисели краставички , катък и някво тежко месо като например гърдички на жар.  :drunk:

Ако няма мезе уискито и само с фъстъчки върви , тва му е хубавото  :lol:

Имах предвид че след 3-тата чашка стават еднакви и няк'си ми се струва странно да се пие водка от 200лв КОГАТО СИ СЕДНАЛ НА ТЕЖКА маса. 

Не мога да намеря снимката. По принцип руснаците жулят на екс, а не като нас - по половин чаша да се сърба. Слагат по 25 грама и лющят. Просто манталитета в пиенето е различен. Мен ми е кеф, както каза - на тежка маса, с риба, месо, салатки, туй-онуй. Така се изпиват литри. А тяхното си е лочене, то затова имат и поговорката, че първите спят с лице в салатата, а последните - с лице в десерта.... Скъпите водки са като скъпите вина - малко и рядко се жули, че да се насладиш :)

Ред. Ето класическа рюмка

2.jpg

Ами то затова, Васко, говорим за СПЕЦИФИКА. Тежка, лека маса - водката си има своите изисквания. Не може да седнеш на пекано агне с водка! Аз като пия водка съм винаги с морски мезета. И други специфични неща, отговарящи на напитката. Масата се отрупва със сельодки, миди, калмари, октоподи, аншоа, мариновани малки лукчета, високо качество краставички, такива неща. Любими са ми стридите и скаридите, а едно от най-елитните ми мезета са хапките с черен хайвер. Не може да седнеш да пийваш качествена водка и да мааш млечна салата!

Васко, изненадваш се, защото явно си под въздействието на чуждо мнение. Не може всеки, който е хващал шише и чаша да раздава правосъдие на тема питиета... Освен разбира се откъм ЛИЧЕН вкус. Да не говорим пък такива като нашия кроманьонец, дето най-високия им октан е в бозата... Николай поне пие някакви истински напитки, та поне вкуса на алкохола му е познат...    :laughing:  :laughing:  :laughing:

Ами то затова, Васко, говорим за СПЕЦИФИКА. Тежка, лека маса - водката си има своите изисквания. Не може да седнеш на пекано агне с водка! Аз като пия водка съм винаги с морски мезета. И други специфични неща, отговарящи на напитката. Масата се отрупва със сельодки, миди, калмари, октоподи, аншоа, мариновани малки лукчета, високо качество краставички, такива неща. Любими са ми стридите и скаридите, а едно от най-елитните ми мезета са хапките с черен хайвер. Не може да седнеш да пийваш качествена водка и да мааш млечна салата!

Васко, изненадваш се, защото явно си под въздействието на чуждо мнение. Не може всеки, който е хващал шише и чаша да раздава правосъдие на тема питиета... Освен разбира се откъм ЛИЧЕН вкус. Да не говорим пък такива като нашия кроманьонец, дето най-високия им октан е в бозата... Николай поне пие някакви истински напитки, та поне вкуса на алкохола му е познат...    :laughing:  :laughing:  :laughing:

На теория си добре...наблегни на практиката...куца ти!

Момко...дамаджаната е с панагюрска сливова, която едва ли да знаеш как се консумира...колкото и да четеш там на екрана,а водката когато я пиехме и слушахме рока на 80-те...ти а...?! ;)

Тъй тъй. Така още дълго време няма да направиш пачка, като я раздаваш за глоби и пиячка ;) Само гледай да не направиш някоя простотия и да те вкарат при негрите, че там не са като тукашните съдии и само условни да праскат.

Така или иначе пачка няма да направя с тоя доход и работа ;). А с толкова много каране е много трудно да не нагазиш в калната вода.

Само 10? Че на него 10 му е само интродукцията... :P

И ги сумират освен това...Защо ли ми се струва, че Чефо пак ще си се върне тука по някое време...нещо май много се е изнервил там... :ghost

Off/ П.П. Винаги ми е било чудно в щатите дали имат практиката да сумират и условните присъди....така накрая може да се окажеш със стогодишна условна присъда. :lol:

Всеки Божи ден ставам с тая мисъл. Вече се чудя на себе си....от де тая упоритост да седя в мизерията.

Мамка му. Прерових online магазина и Белуга няма :(. В интернет ми излиза някаква много противоречива информация за цените - от 80 до 200 лева. :nugget:

Така че ако знаеш на някое място, където продават на 100% и няма да ми съдерат кожата, споделяй, че искам да го опитам това питие + една сельодка за боцкане. :drunk:

gigadrinks.com

еВах тия цени. 28 кинта е тая бутилка...че и с чаша дори, много е пинизчийска :D

Някакъв продава в Ибей въздух от Родопите в найлонови пликчета!!! И тва ако не е в сектор:

И то по 9 паунда пликчето + 35 паунда пътни - ебаси евтинията и въпреки че в Ардино не е най-чистия родопски въздух, смятам веднага да си поръчам 3 броя и дано ми направи отстъпка за пътните!!! :woot

Всякакви ненормалници и тарикати съм виждал в Ибей и най-интересното е, че не само са продавачи със "странни" търгове, но и купувачи с излишни пари...тоя вече е продал 10 плика, освен ако не си ги е купил сам с други акаунти за зарибявка на останалите.

Продал чушки. Я му вижте отзивите. Гаранция някак си ги е генериал. Още повече, че пише "nice watch" за една продажба на "свеж въздух"...

Мошенник отвсякъде

Ахъм....и всичките му "купувачи" - със странно еднаквото количество фийдбеци 22, 23 или 24. :lol:  Явно си е отворил десетина акаунта за да му дават (или един на друг) положителни фийдбеци - за подобни тарикатлъци във форума раздаваме банани, но явно Ибей не се задълбочават чак толкова като нас. ;)

И там се раздават, просто никой не го е репортнал :)

Иначе да, скам си е от всякъде.Това са 3 негови акаунта, просто ebay автоматично рандомизира имената на продавачите.

Май не ги рандомизираше, а еднаквите непълни никове с 2 букви си отговаряха на даден реален акаунт - поне при наддаванията винаги остават едни и същи и може да следиш даден "анонимен" човек как точно участва в търга.

Хмм и аз съм със Злобила.

Никой хубав алкохол не е за тежка маса.

Брат ми, като се връщаше от UK преди година и нещо донесе три хубави уискита, едното още стои, защото всеки път, като решим да си сипем, преди да излезем, си сипваме по 50 гр, че ни е жал. Ако бяха три бутилки Bushmills, например, за един месец нямаше да ги има.

Аз пак да си кажа, че съм пил по литър Black Ram и на другия ден нищо ми няма! В смисъл нищо по-различно, от когато пия алкохоли от по 23-28 лв бутилката...

На кое викате тежка маса? За мен с ядене не върви нищо освен бира или вино. За твърдите - само съответните мезета -  дали луканки, дали салати, дали рибни, дали ядки според алкохола. Не знам за вас, ама аз предпочитам да си хапна нормално първо и после да пия.

И то по 9 паунда пликчето + 35 паунда пътни - ебаси евтинията и въпреки че в Ардино не е най-чистия родопски въздух, смятам веднага да си поръчам 3 броя и дано ми направи отстъпка за пътните!!! :woot

Всякакви ненормалници и тарикати съм виждал в Ибей и най-интересното е, че не само са продавачи със "странни" търгове, но и купувачи с излишни пари...тоя вече е продал 10 плика, освен ако не си ги е купил сам с други акаунти за зарибявка на останалите.

Хахах гледахте ли новините по Нова?Тоя стана ебаси известния.

Май не ги рандомизираше, а еднаквите непълни никове с 2 букви си отговаряха на даден реален акаунт - поне при наддаванията винаги остават едни и същи и може да следиш даден "анонимен" човек как точно участва в търга.

Да, но мисля че при купуване не е така.Ще проверя и после ще пиша.Другото което е, може да се купят, без да се платят и пак да се остави feedback.После се кансалира поръчката и готово ;)

Хахах гледахте ли новините по Нова?Тоя стана ебаси известния.

Да, определено тия от телевизиите също не обичат да се задълбочават много и приемат всичко дето го пише някъде за чиста монета. :)) Гледат, че има уж осъществени сделки и...айдееее....интересната новина е готова за излъчване в новините. :)

Да, определено тия от телевизиите също не обичат да се задълбочават много и приемат всичко дето го пише някъде за чиста монета. :)) Гледат, че има уж осъществени сделки и...айдееее....интересната новина е готова за излъчване в новините. :)

Тук да няма репортер под прикритие??? :D

EDIT: Преди малко ТВ-то изписа, че е намерило нов канал.Появи се БНТ Sport HD ;)

Тук да няма репортер под прикритие??? :D

EDIT: Преди малко ТВ-то изписа, че е намерило нов канал.Появи се БНТ Sport HD ;)

Пускат го заради олимпиадата (казаха го по БНТ).

П.П. А по повод оня с еърбеците, в "продажбите му" може да се забележи и друго - 35-литрова торбичка я продава за 9 паунда (+35 паунда шипинг), а десетте 20-литрови торбички, които уж е "разпродал" за отрицателно време и вече няма наличност (явно въздухът в Ардино е на изчерпване :lol: )...та по продажбите на 20-литровите се вижда, че са били на цена 0.99 паунда. Това обаче не е интересно, друго се набива веднага на очи - първите 5 са "купени" на 26 януари точно през 1 минута една след друга ; вторите 5 - на 2 февруари, пак по същия начин....толкова скалъпено, че няма накъде...ама се чудя на тия от телевизиите как може да се връзват, че и чак в новини да го включват... :confused

f8eaa3f163923720.jpg

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...