Grimjaur Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Пич..., всичко зависи от задпоялното у-во П.п. Вервай ми! Така е. Аз запоявам с бунзенова горелка и медна тел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Начи имам едно мънинко електорженче, скъпичко, но ефективно. На рамо се носи. Да ви пърлим мъденцата да ви пърлим с 2мм Вежен, да ви пърлим... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Яла тука с тоя боклук аз да ти запоЙм кайсиите, мисир! Да видиш за кво говоря. ЕДИТ: Нака, туй за Гадо. Инак ся да не поясняваме колко струва туулкита на елтехниците, дето работят с пълно спокойствие под напрежение с него... Не че няма клещЯ по 2-3-5 лева, резачки пак по толкова и други подобни "екстри". И така докато гъза ти не изръкопляска... Мисир че викаш на баща си на големия син И не, не ти е виновен поялникът, а собствената ти техническа неграмотност! На мен лично поялник над 60w рядко ми се налага да използвам, ама тва щот ми е такава работата, нъл са сеш'ш!? И да тия, които ми се налага да използвам най-често са именно от по десетина лева и обикновено ме изкарват по 3-4 месеца. Не, че не направих великата глупост преди години да си купя един Weller за 100+ кинти, дето и той ме изкара толкова време Пък за цената на ония тулкитове имаш съвсем, съвсем бегла представа, най-вероятно (99%) грешна. Начи имам едно мънинко електорженче, скъпичко, но ефективно. На рамо се носи. Да ви пърлим мъденцата да ви пърлим с 2мм Вежен, да ви пърлим... Аз също го имам такова и ми се ще да те открехна, че и с по-дебелшки електроди си пее... Само дето нещо не мога да зацепя връзката с поялника.... Ама тва сигурно е щото съм само на половинка винце тая вечер. Ако бях на повече, вероятно щях да я свържа някак, ама на.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 И не, не ти е виновен поялникът, а собствената ти техническа неграмотност! На мен лично поялник над 60w рядко ми се налага да използвам, ама тва щот ми е такава работата, нъл са сеш'ш!? И да тия, които ми се налага да използвам най-често са именно от по десетина лева и обикновено ме изкарват по 3-4 месеца. Не, че не направих великата глупост преди години да си купя един Weller за 100+ кинти, дето и той ме изкара толкова време Пък за цената на ония тулкитове имаш съвсем, съвсем бегла представа, най-вероятно (99%) грешна. Аз също го имам такова и ми се ще да те открехна, че и с по-дебелшки електроди си пее... Само дето нещо не мога да зацепя връзката с поялника.... Ама тва сигурно е щото съм само на половинка винце тая вечер. Ако бях на повече, вероятно щях да я свържа някак, ама на... Виновен е само и едниствено поялникът, иначе няма да го коментирам. Затуй така ми се ще да ти го завра.... В смисъл мога да ти го подаря и да ми обясниш колко си изкарал с него... В интерес на истината тоя от 5 лева по-малко бели е правил от тоя за 10. И все пак това за мен е чекидже-фатидже ралта.... Тия туулкитове на ЕВН (примерно) са точно малко над 2000 лева у сека чанта. ДВЕ ХИЛЯДИ за неразбрали. Работи се съвсем спокойно под напрежение - свидетел съм неведнъж. Малкият работи и с по-големи електроди, но един джокер от мен - 360 лева му е интеграла. Тъй да си го знаеш за спорта. Щото предишните собственици така го опържиха. Добре че го конфискувах. Сега пее отново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Оффф........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 ПОЕМИ го комплект И наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Виновен е само и едниствено поялникът, иначе няма да го коментирам. Затуй така ми се ще да ти го завра.... В смисъл мога да ти го подаря и да ми обясниш колко си изкарал с него... В интерес на истината тоя от 5 лева по-малко бели е правил от тоя за 10. И все пак това за мен е чекидже-фатидже ралта.... Тия туулкитове на ЕВН (примерно) са точно малко над 2000 лева у сека чанта. ДВЕ ХИЛЯДИ за неразбрали. Работи се съвсем спокойно под напрежение - свидетел съм неведнъж. Малкият работи и с по-големи електроди, но един джокер от мен - 360 лева му е интеграла. Тъй да си го знаеш за спорта. Щото предишните собственици така го опържиха. Добре че го конфискувах. Сега пее отново. Да ама не. Енергото ходят с по една отверка, клещи, тестер и резачки. От мен да мине отверките може да са 3 - 5. Аварийните групи са по-добре. А за работа под напрежение, забранено е. Под напрежение се работи само по 400kV мрежи. А 220 волта освен да ти помогнат за ревматизма, друго не могат да ти направят, стига да знаеш как и къде да пипаш. Бай Стамат , ел.техник с 30 год. стаж , даже жена си не хваща за двете цици едновременно. Иначе редовно двама ел. техници се движат с повече инструменти и техника отколкото струва колата с която са, говоря за мойте работници. Ситнежа в куфарите - накрайници, обувки, болчета, гайки и тн. също струват маса пари. За поялниците - мой работник бачка с някъв полски, хубав ама за малко време на работа. Стар руски поялник може да си бачка цял ден без проблем. За електрожените наскоро купих инверторен за около 600 лв. от Редко бачка перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Ако правиш презентация на нещо и използваш съкращения, тясно свързани с нещото, без да обясниш значението на съкращенията, значи си ЗАДНИК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Да ама не. Енергото ходят с по една отверка, клещи, тестер и резачки. От мен да мине отверките може да са 3 - 5. Аварийните групи са по-добре. А за работа под напрежение, забранено е. Под напрежение се работи само по 400kV мрежи. А 220 волта освен да ти помогнат за ревматизма, друго не могат да ти направят, стига да знаеш как и къде да пипаш. Иначе редовно двама ел. техници се движат с повече инструменти и техника отколкото струва колата с която са, говоря за мойте работници. Ситнежа в куфарите - накрайници, обувки, болчета, гайки и тн. също струват маса пари. За поялниците - мой работник бачка с някъв полски, хубав ама за малко време на работа. Стар руски поялник може да си бачка цял ден без проблем. За електрожените наскоро купих инверторен за около 600 лв. от Редко бачка перфектно. Ще ти направя снимка да видиш ако толкова не вярваш... Чанта и чудо... И е от аварийната група, разбира се. И си работят и под напрежение, вЕрвай ми (на село всичко е възможно). Нек'си си мисля, че 220 не само ревматизма оправят, но и други нещица... Откак ме фъргна тока на 2 метра, хич не ми се иска да се срещаме челно отново.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 ами то тока всъщност има основно ампераж, а не волти, ама айде да не издребняваме толкоз.... идиотите, които работят под напрежение си заслужават всеки пропуснат удар на сърцето и нагар, които получат. независимо от това какъв им е туулкита. и честит празник на всички заинтересовани все пак! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 За къв чеп ти е тоя поялник, след като трябва да му се молиш да си свърши работата? Пак е имало "мирно" преминаване на ботев фен гроуп до стадиона на локото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 . идиотите, които работят под напрежение си заслужават всеки пропуснат удар на сърцето и нагар, които получат. независимо от това какъв им е туулкита. Съгласен, но с времето се убедих, че понякога се налага. Иначе безотговорността е друга тема... Ентусиасти сек'ви... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Ще ти направя снимка да видиш ако толкова не вярваш... Чанта и чудо... И е от аварийната група, разбира се. И си работят и под напрежение, вЕрвай ми (на село всичко е възможно). Нек'си си мисля, че 220 не само ревматизма оправят, но и други нещица... Откак ме фъргна тока на 2 метра, хич не ми се иска да се срещаме челно отново.... Налагало ми се е да контактувам и работя с енергото (не само ЕВН) много повече от теб, Думи на човек от енергото "Ще те вържа, ама донеси 3 биметални клеми щото нямаме". Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 ...много повече от теб...Такова нещо като да си правил нещо повече от RaptoR, не съществува на този свят. С това си изказване сега ще задействаш едни предпазител и... Чувствай се предупреден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Няма да коментирам. Дай да не си мерим контактуването... Нек'си не е много мъдро. В тоя случай отговорът е не "щото нямаме", а "щото ако си балък ще ги каширам". Виждал съм невероятни неща от служители на ЕВН, вЕрвай ми. Едва ли ти си виждал такива куриози. Оттам беден не се излиза. Бяха хвърлили око и на трафопоста ми по едно време, че бил "много оборудван". Мизерниците дори не знаеха, че е частен. Та затова и оборудван. И заключен надлежно, така щото боклуци да не влизат без контрол и надзор. Респективно може да се сетиш как са оглозгани всички квартални трафове... ЕДИТ: Ванчо - според зависи. Както виждаш не коментирам гмуркане и водолази, примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Видене, ха на бас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 За какво бре, Насе? ============== Абре младежи, от колко е пловдивското дерби днес? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 То мина първото полувреме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 То мина първото полувреме. Той може би има предвид боя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Боят започна още преди края на полувремето, сега от димки нищо не се вижда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 ще им замръзнат кайсиите на тоя вятър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Такова нещо като да си правил нещо повече от RaptoR, не съществува на този свят. С това си изказване сега ще задействаш едни предпазител и... Чувствай се предупреден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Боят започна още преди края на полувремето, сега от димки нищо не се вижда... Абе вие да не сте на мача в тоя студ??? Буферите нямат трева на терена бре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Нек'си си мисля, че 220 не само ревматизма оправят, но и други нещица... Откак ме фъргна тока на 2 метра, хич не ми се иска да се срещаме челно отново.... Липса на тренинг, пич.... И слабо вратарче. Мен кат ме шибне и аз ставам и му го връщам. Те за тва, вече ми има уважение и не прави подобни грешки. Няма да коментирам. Дай да не си мерим контактуването... Нек'си не е много мъдро. Едва ли ти си виждал такива куриози. Егати.... Нима е възможно някой да си мери нещо с теб. Еле па не дай си Боже, па да е виждал повече от тебе!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Минава ми през главата, че нещата не отиват на добре, след като такива задачи се дават на децата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.