AssassiN Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 За Maze, ако някой реши да кандидатства, познавам шефа добре... Иначе по заплатата, като за начало толкова. Ако после си супер ценен, винаги може да я предоговориш. Честно казано за нов дизайнер, и аз не бих дал повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 заплатата е съвсем нормална за начална. Все пак е определена като НЕТНА. а приложната аритметика казва че една и съща цифра има различна стойност според това дали даваш или взимаш иначе казано: за 450лв НЕТО, което вижда работника, работодателя вижда разход от към 750 БРУТО, и то без да отчита разни косвени социални придобивки (платени отпуски, майчинство, болнични, купони и др.). п.п. да, Мето си е пич. ако попадне на човек едва ли ще го задържа на ниска заплата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Мдаа, ама надали ще е го осигуряват на 450 лв. Може да е на минималната заплата и разликата да си получава на ръка. Практика всеобщо позната. Човека да си вдигне летвата при наемането на дизайнери, да вдигне заплащането и да не се занимава с "нови дизайнери" Защото тази никаква заплата отблъсква наистина можещи хора, а и все пак търсят артист и при положение, че няма да го държи на ниска заплата не виждам смисала въобще от тази обява с обявената заплата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Графични дизайнери има под път и над път. Или поне хора, които се мислят за такива. Това реално е проблема. Резултата е по улиците и в интернет. Грозотия до грозотия и до нея още една грозотия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 а приложната аритметика казва че една и съща цифра има различна стойност според това дали даваш или взимаш иначе казано: за 450лв НЕТО, което вижда работника, работодателя вижда разход от към 750 БРУТО, и то без да отчита разни косвени социални придобивки (платени отпуски, майчинство, болнични, купони и др.). Ами точно това твърдение ме съмнява да е така.Защото съм бил на 100-ово изрядно трудово заплащане с фиш с всичките му реквизити.А тук говорим вероятно за всеобщата практика на пари на ръка с осигуряване на някакъв минимален праг и необявена горница.За да покрива удръжки към то 300 лв. значи черно на бяло заплатата трябва да е 900-1000-1100 лвТоест тогава на служителя ще му се пада около две трети от разходите на фирмата-да кажем 200 лв.И тогава вече ще получи чисто 700-800-900 лв. В твоя случай най-много да му коства 600 лв. на гадния български капиталист. П.С.И не мога да се съглася,че платени отпуски, майчинство, болнични са придобивки.Те са си задължителни по трудовото законодателсто-просто стандарт.Придобивка ще е допълнително здравно осигуряване,ваучери за храна и др. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Кво мрънкате, бе!? Като за човек, дето го е страх да не си повреди маникюра и като за начална заплата, толкоз! После ако се окаже ценен, винаги може да си уреди по-добра. А и проблемът с читавия персонал е все известен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 И аз ако съм най-страхотния дизайнер на света и си търся работа, мислиш ли, че ще се навия да кандидатствам за 450лв заплата? Като иска да обявява граници, да обяви горната граница за стартова заплата на човек, който си разбира от работата и това е. Не да обявяват 450лв - 600лв. Че аз преди 6 години взимах повече! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 И аз ако съм най-страхотния дизайнер на света и си търся работа, мислиш ли, че ще се навия да кандидатствам за 450лв заплата? Като иска да обявява граници, да обяви горната граница за стартова заплата на човек, който си разбира от работата и това е. Не да обявяват 450лв - 600лв. Че аз преди 6 години взимах повече! То ти ако си най-страхотният дизайнер, тогава хората от бранша ще те знаят и никой няма да си позволи да ти я предложи такава Само за сведение... В моя бранш общаците получават толкова. А стартовата нетна на що годе светнат техничар е доста повече.... Що ли е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Сега остава да споменеш кой е твоя бранш,че да те разберем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Ами такъв..., дет хората си цапат ръцете и не могат да си овардят маникюра.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Специалисти няма. И такива дето да си цапат ръцете и такива, дето не си ги цапат. Тръгваш да задаваш въпроси и виждаш, че срещу теб човека има само бегла представа и вместо да започне да ти върши работа, ти трябва първо да го учиш няколко месеца - разбирай го като чиста загуба и на пари и на време - защото той освен, че ще се учи ще иска и пари за заплата. В твоя случай най-много да му коства 600 лв. на гадния български капиталист. (facepalm) ти си втория човек, който чувам да употребява думата "капиталист" все едно е псувня... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Със същия успех бих сложил фирмаджия,чорбаджия,работодател... Ами че те наште са за псуване повечето.Щото като казвате ,че няма кадърни и знаещи служители така и няма много като брой и качество свестни бг работодатели.Свикнали да мамят държавата,а и да искат от нея,ощетявайки и работниците си те са по-големи мрънкачи и от наемниците при тях.Ама глей кви скъпи коли и опции ползват.Като тоя вчера дето щял да покорява света онлайн,а пък плаща на хората си в плик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Моля ви, не започвайте този спор. Нещата са толкова относителни, че няма на къде повече. Докато ИТ секторът не потъне, няма да се оправят нещата, това е. Както каза Боко: ИТ-тата да пасат овце. Всико ще си дойде на мястото тогава. BTW, Нощувка в Mandaley Bay (хотелът, в който е сниман LAS VEGAS), 55 квадрата, спа, джакузи, макузи, ковра и т.н. - 320 лева. Познайте колко струва подобна нощувка в хотел тук... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Днес свети Николай яко ме наказва нещо, такъв карък ме е подкарал от сутринта. На работа тръгна куцуз, оправяме проблеми от вчера. Колата отиде на преглед върна се с блокирало задно дясно колело, неработеща аларма. За капак телевизора в хола тотално спря да работи. Слагаме след малко масата и захващаме отмора .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Със същия успех бих сложил фирмаджия,чорбаджия,работодател... Ами че те наште са за псуване повечето.Щото като казвате ,че няма кадърни и знаещи служители така и няма много като брой и качество свестни бг работодатели.Свикнали да мамят държавата,а и да искат от нея,ощетявайки и работниците си те са по-големи мрънкачи и от наемниците при тях.Ама глей кви скъпи коли и опции ползват.Като тоя вчера дето щял да покорява света онлайн,а пък плаща на хората си в плик. много сте ми любими е такива мрънкачи като тебе. що след като толкова ги мразите въпросните работодатели робовладелци , тирани и т.н. най-гадни определения не си заложите примерно апартаметчето или някое друго имущество и не станете и вие работодател а ? Ей така правите си една фирмичка и ставате шеф и вие ? Що ли ? Щото не е толкова лесно а на приказки всеки е голям....... щото да караш нова кола не значи автоматично че работниците ти са на хляб и сол а може би че просто имаш повече акъл и си успял от работник да се издигнеш до шеф. не искам да подхващам спор , не се хаби да ми отговаряш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 а може би че просто имаш повече акъл и си успял от работник да се издигнеш до шеф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Нощувка в Mandaley Bay (хотелът, в който е сниман LAS VEGAS), 55 квадрата, спа, джакузи, макузи, ковра и т.н. - 320 лева. Познайте колко струва подобна нощувка в хотел тук... съмнява ме да включва и ковра за 320лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Честит имен ден на дедо, котора и всички с подобни имена! Наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 То ти ако си най-страхотният дизайнер, тогава хората от бранша ще те знаят и никой няма да си позволи да ти я предложи такава Само за сведение... В моя бранш общаците получават толкова. А стартовата нетна на що годе светнат техничар е доста повече.... Що ли е така? Е тва е. Ми дай всички да спират да учат, да не бъдат креативни, да не проявяват талантите си, и да хващат гаечния ключ. Ко ш кайш? http://www.imdb.com/title/tt0238380/?ref_=fn_al_tt_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Аз като работодател ви казвам, ако плащам на ден на човек 50 лева, той трябва да вади минимум 100 за да не съм на загуба. Работниците не се сещат, за разни неща като: Осигуровки, счетоводство, коли (горива, ремонти), инструменти (имам такива дето струват по над 7500 лв), наем офис, наем база, пазачи за тая база и тн и тн. На работника не му пука, той свършва работа в 5 и на края на месеца си чака заплатата. Аз че съм по срещи до 7 да им уредя тая работа и после си взимам за домашно да преглеждам изготвените оферти, щото на другия ден трябва да се предадът. Това че на мен не са ми платили няколко месеца, на работника не му пука, той си иска заплатата и не му пука ти откъде намираш парите, ти си длъжен да му ги дадеш. Работниците ми си взимат отпуски, аз имам 3 дена за половин година. И с другата гледна точка съм съгласен, след като не мога да им плащам по 1500 лв. по-добре да закрия бизнеса и да оставя "н" на брой хора без доход, пък да се оправят кой как може. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=44159 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Е тва е. Ми дай всички да спират да учат, да не бъдат креативни, да не проявяват талантите си, и да хващат гаечния ключ. Ко ш кайш? http://www.imdb.com/title/tt0238380/?ref_=fn_al_tt_1 Ангеле, Обий са с лопата и са самоизчезни безкрайно ве, пич! ............ Тук мислих да развия на дълго и широко една моя теория за човешката ограниченост и простотия (и в частност твоята), ама мисля да не се 'абя излишно, ами да ходя да си лягам. Щот то акълът нито е мензис, та да го чакаш да ти дойде, нито е кор, та някой да ти го набие.... Майната му, както и да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Специалисти няма. И такива дето да си цапат ръцете и такива, дето не си ги цапат. Тръгваш да задаваш въпроси и виждаш, че срещу теб човека има само бегла представа и вместо да започне да ти върши работа, ти трябва първо да го учиш няколко месеца - разбирай го като чиста загуба и на пари и на време - защото той освен, че ще се учи ще иска и пари за заплата. (facepalm) ти си втория човек, който чувам да употребява думата "капиталист" все едно е псувня... Добре де, като няма специалисти, как се развиват тия фирми? Нали все някой работи и вади пари. Ако са такива идиоти служителите, как се справят? Или скоро всичкият бизнес ще банкрутира заради тоталната некадърност, или специалисти има. Фирми като Вискомп, хем се оплакват, че специалисти няма, хем растат и се развиват някак си. Не знам как става този номер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Ами точно това твърдение ме съмнява да е така.Защото съм бил на 100-ово изрядно трудово заплащане с фиш с всичките му реквизити.А тук говорим вероятно за всеобщата практика на пари на ръка с осигуряване на някакъв минимален праг и необявена горница.За да покрива удръжки към то 300 лв. значи черно на бяло заплатата трябва да е 900-1000-1100 лвТоест тогава на служителя ще му се пада около две трети от разходите на фирмата-да кажем 200 лв.И тогава вече ще получи чисто 700-800-900 лв. В твоя случай най-много да му коства 600 лв. на гадния български капиталист. П.С.И не мога да се съглася,че платени отпуски, майчинство, болнични са придобивки.Те са си задължителни по трудовото законодателсто-просто стандарт.Придобивка ще е допълнително здравно осигуряване,ваучери за храна и др. само че е точно така. за да получиш 450 лв нето, значи имаш към 23-24% удръжки, т.е. данъци и осигуровки върху основната заплата. 450 / 0,77 = 584,42. значи да речем че базовата ти е 580-600 в договора. на същата тази база, работодателя пък внася още към 27-30% осигуровки и данъци, само без ДДС-то. 580* 1,29 = 748,2, т.е. същото което бях написал и аз - общия разход на работодателя е от порядъка на 750 лв. и понеже работника си гледа само неговата част от удръжките той хабер си няма, че всеъщност към бюджета се праща още толкова. а социалните придобивки че са задължителни, не ги прави по-малко социални или по-малко придобивки. такива са си. Да не мислиш че баба ти е имала 20 дни платен годишен отпуск? или че работодател не трябва да предвиди финансов резерв за такъв случай? а ако пък има служител с над 10годишен стаж и вземе че се пенсионира пак работодателя ще има да му плаща и едни 6 базови заплати. придобивка. Аз като работодател ви казвам, ако плащам на ден на човек 50 лева, той трябва да вади минимум 100 за да не съм на загуба. Работниците не се сещат, за разни неща като: Осигуровки, счетоводство, коли (горива, ремонти), инструменти (имам такива дето струват по над 7500 лв), наем офис, наем база, пазачи за тая база и тн и тн. На работника не му пука, той свършва работа в 5 и на края на месеца си чака заплатата. Аз че съм по срещи до 7 да им уредя тая работа и после си взимам за домашно да преглеждам изготвените оферти, щото на другия ден трябва да се предадът. Това че на мен не са ми платили няколко месеца, на работника не му пука, той си иска заплатата и не му пука ти откъде намираш парите, ти си длъжен да му ги дадеш. Работниците ми си взимат отпуски, аз имам 3 дена за половин година. И с другата гледна точка съм съгласен, след като не мога да им плащам по 1500 лв. по-добре да закрия бизнеса и да оставя "н" на брой хора без доход, пък да се оправят кой как може. аз пък с последното не съм съгласен и упорито не го закривам. ама с другото те подкрепям и си е вярно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Посленото беше иронично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.