Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

И за идолопоклонниците на супер скъпите и маркови стоки да кажа,че вчера ми пристигна китайския телефон за 76$ и съм супер доволен - силен звук, двете сим карти ги разпозна веднага, wifi-mifi всичко бачка. Гугъл-мугъл, форума, youtube, филми, няколко игри пробвах (включително и една 3д) и всичко е ток и жица. Слабите моменти са, че трябваше да сложа една microsd карта за 10 лева и камерата е малко (modedit: много) насрана, ама за тези пари толкова. Сега ако не се сгоняса за 10 дена, ще съм идеале 

Мито и/или ДДС взеха ли ти?

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Злобиле вземи си една s2000 вървят по 6-7 евро хилки :lol:

по-скоро бих карал до живот изгнилата астра комби 

търся нещо такова :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381643307943364&f1=details&slink=4x128z

ако е с 2.0Т е още по добре. 

Споделих линка към КЗП относно казуса emag и от коментар на приятел разбрах, че искали и ЕГН при регистрация, което в тяхния случай е противозаконно.

p9ah5.jpg

Гаранция?

3 месеца. Има и опция, ако нещо не ми хареса да го върна до 15 дена и те ми връщат парите. Затова тези дни ще го поръчкам здраво, та ако някакъв дефект изскочи отнякъде да го връщам, но до момента е супер телефона.

Мито и/или ДДС взеха ли ти?

Не, но за първи път ми се наложи да ходя до пощата. Другите пъти ми ги носеха до вкъщи нещата, защото съм 1337 :P

Иначе от сутринта пак карам постоянно из града и наистина подкрепям идеята, че някои хора трябва да бъдат застрляни на място или да си купиш кола за лашкане. Един затворен Руски е*а мамата на града....

Пък и дедо си го е написал добре - мрънкалници и идиоти винаги ще има + нелоялна конкуренция..

Не че нещо държа на авторски права или друго подобно, но това аз го написах...

Гаранция?

2 години.

Споделих линка към КЗП относно казуса emag и от коментар на приятел разбрах, че искали и ЕГН при регистрация, което в тяхния случай е противозаконно.

Ти пробва ли да регистрираш акаунт, за да видиш дали ти искат ЕГН-то? Не е сложно. Пробвай. Аз явно съм хванал промоцията при регистрация, защото не съм давал ЕГН.

Ти пробва ли да регистрираш акаунт, за да видиш дали ти искат ЕГН-то? Не е сложно. Пробвай. Аз явно съм хванал промоцията при регистрация, защото не съм давал ЕГН.

Да не би да го има това поле в начина на доставка и адреса. Защото го има в общите им условия:

Данните, които Вие предоставяте, са: име, презиме, ЕГН, адрес , е-mail адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адреси и телефонни номера), и финансови данни.

Аз не съм предоставял подобно нещо. Получавал съм 2 пратки до сега. За доставка се иска само адрес.

Направих регистрация, има поле за ЕГН. Може би тогава, когато си се регистрирал е нямало.

2i09451.jpg

Друг е момента, че тази стъпка може да се прескочи и да не попълваш нищо. Но не ги оправдава.

Тази информация на мен не ми е попълнена изобщо. Нито една част от нея. Само името, както е при теб. А и това е вече след като акаунта е създаден.

Явно разчитат на това, че някой ще тръгне да попълва всичко.

по-скоро бих карал до живот изгнилата астра комби 

търся нещо такова :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381643307943364&f1=details&slink=4x128z

ако е с 2.0Т е още по добре. 

и аудито става, но и S2000-to не е за изхвърляне.

Гледай Вакарел да го преживее. :laughing:

---------------------------------

Що се отнася до блек фрайди-то и китайските сайтове, миналата година като че ли имаше по-добри ценови предложения; тая година основно се предлагат андроиди (телефони и таблети), а в останалите видове стоки не виждам кой знае каква далавера, в сравнение с цените отпреди месец. Вярно, че тази година, в сравнение с предишната, рекламират повече и сайбер мънди-то, ама нека изчакаме да видим какво и за колко ще предложат.

Заклевам се, че преди няколко дни научих за тая щуротия. Фак...аз за "черния им петък" научих преди година, две :D. Смятай колко НЕ ме интересува.

Абе...що никой не честити тенксгивинга...щото преди месец сумати народ се направиха на клоуни и се спукаха да се хвалят с това.

Ти сериозно ли? Това по-горе изобщо не го отразявам като проблем... Мрънкалници винаги, ама винаги ще има. За всичко. Винаги.

А ти направи ли си труда да разгледаш в интернет или просто отвори линка който дадох и до там?Ако според теб си купиш ТВ за 1000лв+ и пише, че има 3D + очила 2чифта в комплекта, а се окаче че изобщо няма 3D дали ще ти е кофти?

Според БГ закона, всички фирми са задължени, продуктите им да има инструкции за употреба на български език.Ама се оказало, че те не са регистрирани в БГ и не ги ловят законите.

Ето само един пост от тук:

За коледа си поръчах от emag.bg едно апаратче за подарък, евтино Никонче. Доставиха ми го, платих си го, всичко ОК. Вътре обаче нямаше инструкция на Български. Обаждам им се да ги помоля да изпратят книжката на Български, казват ми - съжалявам, нямаме на Български. Без въобще да се карам с тях им обясних, че съгласно закона в България не могат да продават стока, която няма инструкция на Български. Те - ами съжалявам, но нямаме.

Окей, пиша жалба до КЗП. И тук става интересното: От КЗП ми отговарят (по-късно ще намеря отговора им и ще го сканирам), че понеже фирмата, която продава чрез сайта emag.bg не е българска, то тя не е длъжна да спазва Закона за защита на потребителя и Комисията не може да направи НИЩО, и ме препратиха към европейски потребителски център или нещо такова. И там се обадих - казаха ми че тяхната работа е да бъдат посредник между търговеца и клиента при спорове, но не могат да принудят търговеца да спазва Българския закон, защото той не е българска фирма !!!!

Ето и допълнението:

Очевидно голяма част от изискванията в България не могат да бъдат приложени за emag.bg, според становището на Европейски потребителски център:

(...) От друга страна стоката трябва да има упътване за употреба, макар да не е задължително да е на български език, не е задължително да има етикет на български език, не е задължително да има касова бележка, достатъчна е фактура, подписа и печата не са задължителни елементи от фактурата, тъй като тя може да е електронна, не е задължително да има гаранционна карта на български, както и такава от производителя, достатъчна е тази от продавача, тъй като не е ясно дали производителят е снабдил търговеца с такава. (...)

Така че, ако ти се случи читава стока си напред.Но не дай си боже да имаш проблем с артикула... жална ти майка.

Злобиле, много добре си се насочил... Дай боже всекиму по една такава красавица. 

Аз пък газифицирах моята вчера. Трябва да кажа, че монтажа беше направен изненадващо пригледно и грамотно!

На първа проба, разлика между газ и бензин не усещам. Напълних бутилката, да видим колко километра ще изкарам...

естествено че няма разлика особено при новите ГИ-та с ОБД корекция работата заспива.

проблема е че за големи двигатели е малко скъпичка.

аз затова се насочих към по-новите бенз. двигатели - ФСИ , щото ми писна от дизелови тракалници които в един момент се налага да налееш 2-3К за ремонти..... после ми разправяйте колко било евтинко на нафта. 

иначе търся 2.0Т с оборудване като 3.2-то но са доста рядки особено в България , а тия които поне на снимки стават на живо са нереални варели.

даже незнам как успяват такава кола 2006/7/8 за 5 години да я съсипят толкова много.

2.0Т само с чип литва на 240-45к.с. с малко карантия подминава 300к.с. , нещо като 1.8Т ма малко по хардкор

Злобиле, много добре си се насочил... Дай боже всекиму по една такава красавица. 

Аз пък газифицирах моята вчера. Трябва да кажа, че монтажа беше направен изненадващо пригледно и грамотно!

На първа проба, разлика между газ и бензин не усещам. Напълних бутилката, да видим колко километра ще изкарам...

Еми честито :) 

А ти направи ли си труда да разгледаш в интернет или просто отвори линка който дадох и до там?Ако според теб си купиш ТВ за 1000лв+ и пише, че има 3D + очила 2чифта в комплекта, а се окаче че изобщо няма 3D дали ще ти е кофти?

Според БГ закона, всички фирми са задължени, продуктите им да има инструкции за употреба на български език.Ама се оказало, че те не са регистрирани в БГ и не ги ловят законите.

Ето само един пост от тук:

Ето и допълнението:

Така че, ако ти се случи читава стока си напред.Но не дай си боже да имаш проблем с артикула... жална ти майка.

Не разбира се. Отворих линка, който си дал. Не съм правил рисърч.

Ако са ми обещали очила, а ги няма - ще се разправям. Но спецификацията им за артикула изобщо не я чета. Отварям си сайта на производителя и чета там. Ти видял ли си колко разминавания има в описанията на сайтовете на technomarket/technopolis с реалния продукт? Най-вероятно не си, защото е модерно в момента да се плюе по emag.bg, а другите - те от много време си пишат грешна информация, та е простено.

А това за упътването, мен изобщо не ме бърка. Свалям си на Английски от интернет и си чета. И без това в повечето случаи, упътванията на Български език са превеждани от хора, които са пълен хал. Не говорим за скъпите марки, а за по-неизвестни разни.

Също така, при положение, че ползвам устройствата си на Английски език, това упътване на Български не ми върши абсолютно никаква работа.

В случая говоря лично за себе си, както съм намекнал и по-горе като съм поставил думата отразява в първо лице, единствено число.

Разгледай другите сайтове и виж колко им е "коректна информацията". За да те улесня, ще ти дам един линк.

http://www.technomarket.bg/products/09132199/jamo-s-628-hcs-black-ash

Не. Не си се объркал. При тоя артикул наистина НЯМА НИКАКВА информация. Не говорим за грешна такава. Говорим за ЛИПСА на информация в сайта.

Айде сега го прати на онези, които мрънкат от emag, да се оплачат в КЗП.

П.П. За гаранция нищо не мога да кажа. Не ми се е налагало да ползвам. Дано не ми се наложи.

Ето това се случва, когато някой колега си забрави лаптопа отключен в офиса...

Мен по ме притеснява, не че сте го направили, ами че сте знаели от къде да намерите такава снимка. Явно някой има интересни влечения във вашия офис.

Ето това се случва, когато някой колега си забрави лаптопа отключен в офиса...

Мноо косъм, много нещо, бее....

Мен по ме притеснява, не че сте го направили, ами че сте знаели от къде да намерите такава снимка. Явно някой има интересни влечения във вашия офис.

Тамън и аз мислих да питам от де и що по дяволите са търсили снимки на зле поддържани траверси :blink:

Не разбира се. Отворих линка, който си дал. Не съм правил рисърч.

Ако са ми обещали очила, а ги няма - ще се разправям. Но спецификацията им за артикула изобщо не я чета. Отварям си сайта на производителя и чета там. Ти видял ли си колко разминавания има в описанията на сайтовете на technomarket/technopolis с реалния продукт? Най-вероятно не си, защото е модерно в момента да се плюе по emag.bg, а другите - те от много време си пишат грешна информация, та е простено.

А това за упътването, мен изобщо не ме бърка. Свалям си на Английски от интернет и си чета. И без това в повечето случаи, упътванията на Български език са превеждани от хора, които са пълен хал. Не говорим за скъпите марки, а за по-неизвестни разни.

Също така, при положение, че ползвам устройствата си на Английски език, това упътване на Български не ми върши абсолютно никаква работа.

В случая говоря лично за себе си, както съм намекнал и по-горе като съм поставил думата отразява в първо лице, единствено число.

Разгледай другите сайтове и виж колко им е "коректна информацията". За да те улесня, ще ти дам един линк.

http://www.technomarket.bg/products/09132199/jamo-s-628-hcs-black-ash

Не. Не си се объркал. При тоя артикул наистина НЯМА НИКАКВА информация. Не говорим за грешна такава. Говорим за ЛИПСА на информация в сайта.

Айде сега го прати на онези, които мрънкат от emag, да се оплачат в КЗП.

П.П. За гаранция нищо не мога да кажа. Не ми се е налагало да ползвам. Дано не ми се наложи.

Така е, но работата е там, че емаг-а продават само онлайн и нямат физически магазини.Не може да видиш реално стоката.

Проблема не е в липсата на БГ упътване, а в това, че са намерили много... "елегантен" начин да заобиколят закона.От там могат да правят каквото си искат, без да може да ги пипнеш.

Не е модерно, просто трябва всеки да има една на ум, че много хубаво не е на хубаво!Даже се радвам, че ги има, защото това ще доведе до по-голяма конкуренция и от там ще паднат цените и на други места.

П.С. Леле колко $$$ са налели за реклама... Преди малко по БТВ имаше доста солидно клипче с обещания за 50-70% намаление.

Ами аз поръчах конкретен модел на DELL. Дойде си в кашони неразопакован. Има си международна гаранция - предния, който го купих от англия ми го смениха тука (2 пъти). Другите неща, се оказа, че няма кой знае каква далавера да ги взимам от тях. За 10лв разлика - предпочитам да ги дам на баджанака.

Така е, но работата е там, че емаг-а продават само онлайн и нямат физически магазини.Не може да видиш реално стоката.

Проблема не е в липсата на БГ упътване, а в това, че са намерили много... "елегантен" начин да заобиколят закона.От там могат да правят каквото си искат, без да може да ги пипнеш.

Не е модерно, просто трябва всеки да има една на ум, че много хубаво не е на хубаво!Даже се радвам, че ги има, защото това ще доведе до по-голяма конкуренция и от там ще паднат цените и на други места.

П.С. Леле колко $$$ са налели за реклама... Преди малко по БТВ имаше доста солидно клипче с обещания за 50-70% намаление.

То дори не е толкова "много" хубавото. Цените им на моменти са дори по-високи. Дори на намаление.

Сега ще видим какво ще пуснат. Ако излезе нещо интересно, ще се разпиша.

Пеерасииии....., мръсни пеерасииии..... А тва мазното пеерасче..., егати, преди малко вечерях... :sick:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...