Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Но имай предвид, че това, може би, няма да даде ефекта, който евентуално би търсил. Дай да минем на лични да си говорим, че ще настане голям спам и модераторите няма да са много доволни... :lol: 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Образованието ни тъне в прах. И учениците живеят с ясната мисъл за безнаказаност.

Галя, докато образованието не стане нещо ценно и не започне да става трудно да завършиш никой няма да го цени.

В момента Светлин Наков създава софтуерен университет - частна инициатива, изцяло платено занимание, като някои студенти получават стипендии от фирмите в които работят. Правилно четеш - взимат те на работа и те пращат да се образоваш, защото от това, което си учил в университета ползата е нулева. При това фирмата плаща. От доста време няколко от най-големите фирми в София правеха така. Ей на такова дередже е образованието (извинявам се за турцизма ама думата е подходяща в контекста) - след 5 години в университета, за да можеш да свършиш някаква работа трябва да изкараш поне един 6 месечен курс, да не кажа 1 година още трябва да се учищ и то доста интензивно за да можеш да изкарваш парите, които ти се плащат и на фирмите излиза по-евтино да плащат на лектор и да прежалят няколко заплати за да си обучат персонала отколкото да ги чакат сами да четат и да се научат, вършейки работа междувременно

Учениците не ни разбират, защото имат много малък и ограничен социален опит и обща култура. Не искат да се обогатят, да повишат нивото си.

Чудесно. Радвам се за това. След като не искат нека да хващат пътя. Не виждам защо трябва да е задължително всички да завършат. След като не им е необходимо нека да отиват да работят и да си плащат сметките. Разглезени лигльовци и лигли. Колкото по-рано се сблъскат с реалността толкова по-добре. Някои от тях ще се върнат с подвита опашка и правилна мотивация. И тогава ще дават не 100 ами 200% от себе си.

... че самите те са "пари" в касичката на училището, каквото и да правят, няма да ги изгонят.

Защото училището няма реноме и не му пука особенно. Когато започне да се гледа това къде и какво си завършил ще се променят нещата

А аз наистина искам да се занимавам с това...

Шапка ти свалям за което. Трябва да има и такива хора, но труда трябва да се заплаща! Учителите са много важно нещо. Видях разликата между учителката в детската градина (младо и зелено момиче, което беше абсолютно неориентирано) и тази, която сега учи сина ми в Класик (да записах детето си в частно училище, защото доверие на държавните нямам).

Николай, казах вече, че всеки ученик носи пари на училището. И да иска да си тръгне, няма кой да го пусне, защото ще коства част от бюджета. А относно реномето на училището - няма такова, защото всички (а като цяло сега са мъртви години с малко деца) бягат към реномираните гимназии. Затова ги пускаме да минават. Така правят всички, така правиш и ти. А аз като държа да карам час, а го пропусна, се ядосвам. А другите учители ми се чудят на акъла, че ми се занимава. Вместо да съм си починела, ходя ги търся около училището и ги вкарвам в час. Правя им допълнителни материали, пиша им уроците като ги няма, старая се много. И някои от децата го оценяват, но на общия фон са малко...

Галче, тежка е работата...напълно съм наясно със ситуацията, понеже и аз горе-долу съм в тоя бранш. Както и да си го мисля, още от 90-те изпуснаха положението, пък нека сега някой тръгне да ме убеждава, че чалга-културата няма основна роля за това положение. А едно време се оплаквахме, че реформите на Сендов били тъпи и идиотски, а само ако знаехме какво време ще дойде след някоя и друга година... :sad1:

Коста, зАсили я тая драга в Марица, брат, втори път съветвам...  :laughing:

Що бе, човекът ще си прави предавките "къси" (ако и да се кълне, че не е 'рацер'), а ти - направо в реката....

Що бе, човекът ще си прави предавките "къси" (ако и да се кълне, че не е 'рацер'), а ти - направо в реката....

С тая скоба по никакъв начин няма да повлияе на предавките :) Ще си останат също толкова "дълги" колкото и преди, само лоста ще се движи по-стегнато. За това е цялата хамалогия ;)

Заприлича ми на шорт-шифтър на снимката, та затова...а ти вместо да дедосваш, разкарай тая чаша от аватара си и вземи разгледай оня рапорт, дето съм го окачил отпреди няколко дена, че докато някой се накани да го погледне, онзи ще си разпродаде стоката...

Ти верно ли не си го затворил този, че и питаш за мнение??? Не знам колко ноти си изписал с въглен по стените на родопските пещери това лято, но нещо си се отпуснал. Затваряй и толкоз! То е пределно ясно.

Някой има ли идея колко време ще тече ремонта на Руски? Че пренасочването на трафика през Гладстон-Захари Стоянов-Васил Априлов хич не ме густира :). Днес за първи път видях опашка от светофара на Априлов и Пещерска до светофара на Търговската...

1 месец?

А Захари Стоянов някой му е напръскал знака "забранено влизането" да не се вижда и всеки си кара в посока 2ро районно...

Turn off this option! GT-I9100 Turn off this option! 2

Аз вече минавам или през Коматевско само или през 6ти септември (покрай линиите до там) и после Цар Борис, надлеза новия или през сточна и в Кючука. Няма друг начин.

Точката на тръгване ми е кръстовището на Пещерско и Васил Априлов.

Тази сутрин в супермаркета до нас явно има среща/сделка на високо равнище. На паркинга бяха наредени искрящо бял Астън Мартин, искрящо червено Бентли, нагрухани Рейндж Роувър, Х5, Кайен и един F150, който, естествено, беше заел три места.

Тази сутрин в супермаркета до нас явно има среща/сделка на високо равнище. На паркинга бяха наредени искрящо бял Астън Мартин, искрящо червено Бентли, нагрухани Рейндж Роувър, Х5, Кайен и един F150, който, естествено, беше заел три места.

Какъв интересен момент някой да заметне от високо голяма кофа, пълна с болтове и гайки с размер от 20 нагоре... :laughing:  :laughing:  :laughing:  

Някой има ли идея колко време ще тече ремонта на Руски? Че пренасочването на трафика през Гладстон-Захари Стоянов-Васил Априлов хич не ме густира :). Днес за първи път видях опашка от светофара на Априлов и Пещерска до светофара на Търговската...

Четох нещо за 29.11.2013г.

Васил Априлов е по-зле от Руски,защото има павета и адски много трафик,а и всички автобуси за магистралата минават от там.

Никой не е дал подробен отчет, но толкова ли не следите поне пловдивските новини?

ЕВН ще копаят поради техни си причини от Гладстон до 6-ти Септември в източното платно. Какво и колко ще копаят, как ще го заровят и оправят - не е казано с точност. Едно е почти сигурно - едва ли ще правят цялостно асфалтиране отгоре, предвид че няма да разкопаят цялото платно. Така че най-вероятно ще има още една кръпка.  

ЕДИТ: Никола, ул. Кокиче също е много зле! 

Що бе, може да забегнеш нейде...вече и кола си имаш. :bgrin:

На "Руски" с годините му се насъбраха доста кръпки/дупки (през които аз обикновено слаломирам с висока скорост, щото вече съм запомнил коя къде е) ; по ме дразнят обаче паважираните улици и улички, на които паважът им не е пренареждан откак е сложен и по тази причина е под всяка критика.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...