Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Вчера сутринта бая се лъзнах на Стражата преди Калофер, едва успях да овладея колата без да навляза в насрещното. Карах със скорост близка до ограничението, но вероятно настилката е била мокра от мъгла.
Време е за зимни гуми и повишено внимание.

Не че нещо ама ... има ли сутрешни температури под 10гр редовно ... лятната гума е безполезна . Аз така си процедирам.

За първи път ли го гледаш?

3 пъти един след друг. Много смях. Не го бях гледал преди.

Оркестър без име?

баш

Не бях абсолютно сигурен и се чудех какво е гледал Чефо :)

общо взето почти нищо не смогва да гледа Чефо :)

Провеждам проучване от национален характер.

Въпрос: Да си купим ли отделен хладилник или фризер тип ракла, който да го пълним дюкме с бири. Щото сегашния хладилник събира 50 броя и като се случи да има и храна в него и става тегаво :D

НЕВЕРОЯТНА глупост! По-големи идиотизми могат да се чуят единствено в речите на Болен Сидеров. Тоталното смесване на беззаконие и толерантност (неща, които са коренно противоположни) е типичен стил на атакистката пропаганда. Нищо ново под слънцето още от 1933-та та досега.

Вчера сутринта бая се лъзнах на Стражата преди Калофер, едва успях да овладея колата без да навляза в насрещното. Карах със скорост близка до ограничението, но вероятно настилката е била мокра от мъгла.

Време е за зимни гуми и повишено внимание.

Хмм може и да е било замръзнало.Сутринта имаше адската слана в Калофер.

по вероятно е да е било замръзнало , само на мокро трудно се поднася.

снощи бях в Крумово , тая сутрин в 7.30 беше 2.5 градуса и колата беше покрита с лед. 

Оф, да му се не знае. Край нямат дивотиите.

Утре съм на съвещание, в което ще ни убеждават колко прекрасно ще е гимназията да стане до 10 клас и как да преподавам високия стил на  материала (който трудно разбират 11 клас) в 9 клас. И колко ще е чудесно хорариумът и часовете ми да паднат наполовина. Ще ми дават примери за Франция, Германия и т.н., а като си представя ние къде сме, та грее ме за Франция...
Не знам за вас, ама аз не се сещам за някой на 16 години, който да знае с какво точно иска да се занимава след гимназия. И в 10 клас да решава дали ще продължи до 12-ти, за да записва в университет...

Но така е, на държавата и трябват бачкатори, не философи... Тъпа и роботизирана работна ръка се търси явно.

Той и Б.Б. беше казал студентите по икономика (или нещо подобно) да стават земеделци.

http://store.uucmotorwerks.com/dssr---double-shear-selector-rod---e36-m3-and-325i-994-and-later-and-e34-m5-5-speed---198mm-p282.aspx аз ли се самозаблуждавам или тия искат да ми вземат 120лв за едно парче алумин/железо което всеки фрезист/стругар може да ми направи?! 
Наистина мисля, че е пладнешки обир. Или пропускам некво ноу-хау?

Оф, да му се не знае. Край нямат дивотиите.

Утре съм на съвещание, в което ще ни убеждават колко прекрасно ще е гимназията да стане до 10 клас и как да преподавам високия стил на  материала (който трудно разбират 11 клас) в 9 клас. И колко ще е чудесно хорариумът и часовете ми да паднат наполовина. Ще ми дават примери за Франция, Германия и т.н., а като си представя ние къде сме, та грее ме за Франция...

Не знам за вас, ама аз не се сещам за някой на 16 години, който да знае с какво точно иска да се занимава след гимназия. И в 10 клас да решава дали ще продължи до 12-ти, за да записва в университет...

Но така е, на държавата и трябват бачкатори, не философи... Тъпа и роботизирана работна ръка се търси явно.

Той и Б.Б. беше казал студентите по икономика (или нещо подобно) да стават земеделци.

Всъщност това с гимназията до 10ти клас е добре обосновано физиологично и в синхрон с юридическите норми базирани на възрастта.

Това че, и сега не разбират какво им говориш (не знам какво преподаваш) зависи от куп други фактори. Но най-общо казано, ако не те разбират в 11, няма да те разберат и в 9ти и в 15ти клас, като вината за това е споделена м/у учениците, теб и "другите". Човек се учи докато е жив и никой не го спира да се развива след като завърши "средното".

Ще видим какво ще кажат утре по-конкретно. Но след 4 години (доколкото знам) ще стане. Образованието ни тъне в прах. И учениците живеят с ясната мисъл за безнаказаност. И колежките (с повече стаж) сякаш са се отказали да се борят и да дават всичко от себе си. Колкото да си изкарат часа. А аз (може би защото нямам толкова стаж) все още давам максимума от себе си.

Надявам се нещата да се подобрят (било с тази реформа, било с някоя друга), но в мен надделява страхът, че няма да се случи.
Затова съм много резервирана (засега) към тази идея.

Учениците не ни разбират, защото имат много малък и ограничен социален опит и обща култура. Не искат да се обогатят, да повишат нивото си. Никой не иска чудеса, не съм се и надявала да направя от някого следващия Платон, но те не осъзнават колко беден речник имат, колко неграмотно пишат, защото 99 % са такива. Те знаят, че ще минат нагоре, защото им е ясно, че самите те са "пари" в касичката на училището, каквото и да правят, няма да ги изгонят. Ти как да държиш на някакъв стандарт и дисциплина, щом не можеш да го гониш с отсъствие, не можеш да го накажеш с предупреждение за изключване, не можеш да го оставиш да повтаря (ако наистина нищо не знае, или ако не си го виждал цяла година)?!

А и от чисто финансова гледна точка, с тези делегирани бюджети, мисля, че ще стане още по-трудно да се издържаш от тази професия. Учениците са малко = Няма достатъчно часове = Няма пълен хорариум = Няма пълна заплата. Вече бях споменала, че работим за чест и слава (буквално), особено младите учители.

А аз наистина искам да се занимавам с това...

http://store.uucmotorwerks.com/dssr---double-shear-selector-rod---e36-m3-and-325i-994-and-later-and-e34-m5-5-speed---198mm-p282.aspx аз ли се самозаблуждавам или тия искат да ми вземат 120лв за едно парче алумин/железо което всеки фрезист/стругар може да ми направи?! 

Наистина мисля, че е пладнешки обир. Или пропускам некво ноу-хау?

Не се заблуждаваш, това и в час по трудово могат да ти го направят.

Галя, образованието ни отдавна има за цел да произвежда тъпи бачкатори, а не мислещи хора. И нещата вървят лавинообразно - поколението тъпи деца, ще станат тъпи родители, после ще отгледат тъпи деца, които ще затъпеят още повече в училище и така. Накрая излиза, че ние се интегрираме в циганското общество, а не те - в нашето...

Аре ся някой да каже къде да ми го направят тъй нещо :D :D :D предполагам ми трябва някой цех примерно с водно рязане, фрези и т.н.

Ще видим какво ще кажат утре по-конкретно. Но след 4 години (доколкото знам) ще стане. Образованието ни тъне в прах. И учениците живеят с ясната мисъл за безнаказаност. И колежките (с повече стаж) сякаш са се отказали да се борят и да дават всичко от себе си. Колкото да си изкарат часа. А аз (може би защото нямам толкова стаж) все още давам максимума от себе си.

Надявам се нещата да се подобрят (било с тази реформа, било с някоя друга), но в мен надделява страхът, че няма да се случи.

Затова съм много резервирана (засега) към тази идея.

Учениците не ни разбират, защото имат много малък и ограничен социален опит и обща култура. Не искат да се обогатят, да повишат нивото си. Никой не иска чудеса, не съм се и надявала да направя от някого следващия Платон, но те не осъзнават колко беден речник имат, колко неграмотно пишат, защото 99 % са такива.

А и от чисто финансова гледна точка, с тези делегирани бюджети, мисля, че ще стане още по-трудно да се издържаш от тази професия. Учениците са малко = Няма достатъчно часове = Няма пълен хорариум = Няма пълна заплата. Вече бях споменала, че работим за чест и слава (буквално), особено младите учители.

А аз наистина искам да се занимавам с това...

Първопричините за всички проблеми са това, че хората с образование не са на почит, заради "системата". Това води до спад в мотивацията на учениците, а и на родителите (да насърчават ученето). От там всяко следващо поколение става по-просто и по-немотивирано. Това пък се пренася и върху учителите. Изключения все още има, но прогресивно намаляват. Съдържанието, обема и формите на преподаване, колкото и да ги сменят и подобряват, служат само за временно закърпване на "низходящата" (към момента) крива на грамотността.

Аре ся някой да каже къде да ми го направят тъй нещо :D :D :D предполагам ми трябва някой цех примерно с водно рязане, фрези и т.н.

Размери имаш ли? Щото, само по спомени, трудно ще намериш някой, който да го направи

Имам само колко е точната дължина на целия елемент 198мм обаче лесно мога да намеря елемента който трябва новия да замести. Т.е. от съществуващия ще взема къде трябва да са дупките и като премеря и на скоростната кутия и на шифтър-а монтажните места ще знам и отворите колко трябва да са. А дебелината на на елемента ориентировъчно по този който имаме стандартния ще се вземе. Мисля, че така могат да станат нещата?

'95-'99 323/325/328/M3 - post-9/94 - 198mm

По въпроса за образованието. В учебника за 4-ти клас по "география" - име на предмета не помня точно, пише - река Марица в Южна България се дели на две - Тунджа и Арда.

Това е учебник, по който в момента се учат децата.

Не само че някой го е написал, ами някой го е редактирал и някой го е одобрил в министерството, че става.

Имам само колко е точната дължина на целия елемент 198мм обаче лесно мога да намеря елемента който трябва новия да замести. Т.е. от съществуващия ще взема къде трябва да са дупките и като премеря и на скоростната кутия и на шифтър-а монтажните места ще знам и отворите колко трябва да са. А дебелината на на елемента ориентировъчно по този който имаме стандартния ще се вземе. Мисля, че така могат да станат нещата?

'95-'99 323/325/328/M3 - post-9/94 - 198mm

Това ми е малко съмнително дали ще е точно 198mm. А предполагам, че общата дължина въобще не те притеснява толкова, колкото междуосовото разстояние на двата отвора. Там е проблемът. Другото с шублер и рулетка се оправя.

До колкото разбирам, това служи просто за директна смяна на дадена част, а не за да модифицира нещо, или се бъркам? Ако е това, което си мисля - просто намери от някъде оригиналната част с пластмасовите втулки, ще го замерим колко е и и ще направим един чертеж. За останалото - има къде, не се притеснявай.

В БМВ форум още един младеж изяви желание да прави тоя мод, ще се разбера с него дали двамата ще правим или сам да си се занимавам. Иначе оригиналната част която заменя е > 

http://www.uucmotorwerks.com/dssr/

rods_comparo.jpg

drivetrain_shifter_uuc_dssr_stock_animat

drivetrain_shifter_uuc_dssr_animated_lg.

Поне не е някаква хептен оговорна част, която да изисква много високи точности. Даваш оригинала или поне някаква схема на него (ако витае из интернет) и от там нататък е детска игра. Тея дни ще си поговоря с баща ми и той може да даде някаква ориентировъчна цена за изработката. Ако ще го правим - трябва ми здрав оригинал, от който да сваля междуосовото разстояние и чертежът е готов за 15 минути :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...