RaptoR Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Когато не можеш да помниш какво си консумирал и да сметнеш една бакалска сметка наум, ставай и излизай навън с глупавата елка, за да не се излагаш пред хората. Поне финалната цифра се надявам си способен да запомниш докато дойде сервитьора... И стига сме коментирали тая глупост вече, постъпвай както искаш, просто не се чуди на реакциите на хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 А другите като смятат с калкулатор, няма проблем. Много интересно. Все едно. Какво го обсъждаме толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Никога не съм виждал някой освен теб да смята с калкулатор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Сега човека е филолог,а не математик Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Никога не съм виждал някой освен теб да смята с калкулатор. Аз пък съм виждал. 4 човека един път изкараха калкулатор, за да си сметнат сметката, а дори не бяха пили толкова. Все едно казах. По принцип нещо като няма директно влияние върху теб, не трябва да му обръщаш чак такова внимание. Не мисля, че моето смятане с калкулатор има какъвто и да е ефект върху теб или останалите на масата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Повечето математици също ще използват елката. Елементарните сметки не им се отдават - те са на други ниво и мислят някви щуротии. Накрай го да сметне 3 + 6 + 7 и ще се замисли. Жена ми е същата - покрай работата си, за горното ще търси елка, понеже е свикнала да набира числата на калкулатор. Просто вече по друг начин мисли и ѝ е доста трудно. А ако я накарам да смята цени - абсурд. Повечето хора, като не им се налага да работят с такива числа, блокират и дори и да искат, не могат да ги сметнат без чужда помощ. Това на трезво говорим, за пияно не говорим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 За пръв път отивам в Метро и купувам само това, което съм планирал. Пиша си Отличен (6) по Дисциплина на пазаруването Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 няк'си съм сигурен че 90% от хората като видят човек да пресмята 10-15лв сметка с елка никога не биха го свързали с желанието на човека да е коректен..... по-скоро всеки биха го свързали с желанието на даденият човек да разцепи стотинката на 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 ...особено ако предварително вече си си изградил някакво мнение за него. @Боре, това никога не мога да го постигна - където и да влезна, без значение Метро, Била, Кауфланд или другаде, винаги излизам с около 10 пъти повече неща от тези, за които съм влезнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Мда... последния път влезнах в пикадили за един стек вода, тръгнах си с продукти за 70-80лв... няк'си съм сигурен че 90% от хората като видят човек да пресмята 10-15лв сметка с елка никога не биха го свързали с желанието на човека да е коректен..... по-скоро всеки биха го свързали с желанието на даденият човек да разцепи стотинката на 2+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Аз просто се ограничавам като не нося пари със себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 ... където и да влезна, без значение Метро, Била, Кауфланд или другаде, винаги излизам с около 10 пъти повече неща от тези, за които съм влезнал. Точно това е политиката на хипермаркетите - с различни психологически похвати да въздействат на подсъзнанието ти и да пазаруваш още и още, независимо, че нямаш нужда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Точно това е политиката на хипермаркетите - с различни психологически похвати да въздействат на подсъзнанието ти и да пазаруваш още и още, независимо, че нямаш нужда. Разполагането на лакомства на самите каси е най-успешният такъв похват Чакаш, чакаш, чакаш - хоп, един Сникърс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Мда... последния път влезнах в пикадили за един стек вода, тръгнах си с продукти за 70-80лв... Това ми се случва абсолютно всеки път... Аз просто се ограничавам като не нося пари със себе си. Явно си опериран от чувство за необходимост да купиш нещо, каквото и да е....а мен понякога такава пазарна наркомания ме обхваща, че не мога да се понасям...обаче пък китайците ме обичат точно заради това. Точно това е политиката на хипермаркетите - с различни психологически похвати да въздействат на подсъзнанието ти и да пазаруваш още и още, независимо, че нямаш нужда. Като например гадният номер на централната Била - има ескалатор, но само надолу, към магазина, а на връщане бабите мъкнат тежките торби по стълбите...колко пъти съм носил торби на бабички, докато едвам катерят нагоре. Ако е имало технологична възможност да направят само 1 ескалатор и 1 стълби (понеже мястото наистина не е много), много по-логично е хората да слизат празни по стълбите и да ползват ескалатора нагоре, когато вече са натоварени. А дори и сега само трябва да обърнат посоката на ескалатора и всичко ще си дойде на мястото...да, ама не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Разполагането на лакомства на самите каси е най-успешният такъв похват Чакаш, чакаш, чакаш - хоп, един Сникърс Мдааа...това е редовния трик + един или два зелени Монстъра. Заваля снЕг....мамицата му мръсна. :@ edit: и е на парцали....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 И ся ако караш с галоши ще е забавно Добре,че поне имаш 4х4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 няк'си съм сигурен че 90% от хората като видят човек да пресмята 10-15лв сметка с елка никога не биха го свързали с желанието на човека да е коректен..... по-скоро всеки биха го свързали с желанието на даденият човек да разцепи стотинката на 2 Явно си прав. Което пък показва, колко първосигнални са хора с големи претенции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Издържах дотук. 24 ч. без сън. Не е много, ама като си бил прав (и на работа) през цялото време, не е много забавно... Сега дупе да ми е яко следващите 10 часа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Издържах дотук. 24 ч. без сън. Не е много, ама като си бил прав (и на работа) през цялото време, не е много забавно... Сега дупе да ми е яко следващите 10 часа. Що така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Бях на училище, после на инвентаризация (клякаш, ставаш, броиш, катериш се по стълби и т.н.), сега пак отивам на училище. Тежък ден се задава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 мога да ви кажа къде са част от парите гласувани от МС тази есен: платиха една висяща сметка, част от цената за присъединяването ни към ЕС. Така че все пак точно за това най-редовно протестираният премиер Орешарски не излъга - наистина разплаща стари задължения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Издържах дотук. 24 ч. без сън. Не е много, ама като си бил прав (и на работа) през цялото време, не е много забавно... Сега дупе да ми е яко следващите 10 часа. това е е хуйня и ако не си направила 500 кинта тоя ден...не си заслужава. питай ме от къде знам...да е*а и работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 мога да ви кажа къде са част от парите гласувани от МС тази есен: платиха една висяща сметка, част от цената за присъединяването ни към ЕС. Така че все пак точно за това най-редовно протестираният премиер Орешарски не излъга - наистина разплаща стари задължения. А не знам. Мен още не ме е огряло. Аз си чакам още Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 E, mobo го е огряло, това е по-важното Вече не го чувам да се оплаква, че няма обществени поръчки за масите (разбирай него), така че... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 А не знам. Мен още не ме е огряло. Аз си чакам още единствено мога да ти съчувствам. E, mobo го е огряло, това е по-важното Вече не го чувам да се оплаква, че няма обществени поръчки за масите (разбирай него), така че... напротив, продължава да няма. само че не се оплаквам, а си бачкам. аз като некрасив, неинтелигентен, немлад, следователно и непротестиращ, предпочитам да подбутвам нещо едвакретащо, вместо да взривявам всичко и тепърва да обсмислям какво новичко и лъскавичко да поставя на празното място, за да му се радвам, пък и предполагам че и то всъщност няма да работи. ама пък би било новичко и лъскавичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.