djadomraz Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Най-интересното е, че някви хора ме гледат явно цяла вечер в ръцете, колко пари оставям и какво правя, а в същото време ме наричат дребнав. Лекува се по следния начин: връщаш на всеки парите и оправяш сметката с думите "днес аз черпя, следващия път еди кой си" и си правиш сеира как следващия път въпросния човек липсва При една подобна случка мои познати бяха изсипали стотинки, изцепих се "кой си счупи прасенцето касичка да излезе тази вечер?" при което една дама тръгна да ми се репчи, какъв съм бил аз да и правя сметка на парите... при което събрах всички стотинки, извадих още 20 лв и ги дадох с думите "ето да си имаш, не знаех че си закъсала". 6 месеца не ми говореше после (при което бях много щастлив, щото и аз не можех да я трая тази) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 По подобен начин се опитаха да ме подразнят шепа низки, бедни селски душици снощи, след като сложих ХХ лева между тия страхотни цици по-горе. Глупостите им предизвикаха моята ехидна усмивка - нищо повече. ВИНАГИ ще се намери кретен да се опита да ти развали купона! Въпросът е дали ще му позволиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 аз пък имах приятел, чийто коронен номер беше да дава парите последен. вади 50 или 100 лв на цяло, събира всичко натрупано до момента, взима си рестото от сервитьорката до стотинка и прибира джакпота без да му мигне окото. и той кат вас - голям баровец и не е от ощетените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Преди малко по една популярна тв си говореха сопола Росен Петров с плюнката Бареков... Жалка работа.За пореден път си мисля,че на тази страна не и остава много до края. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 аз пък имах приятел, чийто коронен номер беше да дава парите последен. вади 50 или 100 лв на цяло, събира всичко натрупано до момента, взима си рестото от сервитьорката до стотинка и прибира джакпота без да му мигне окото. и той кат вас - голям баровец и не е от ощетените. И по какъв начин стигна до извода, че аз също правя така? И най-вече, че когато давам на сервитьорката си прибирам рестото до стотинка без да ѝ оставя нищо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Най-са ми готини Ники или Аню кога вземат да рейджват Направо ми иде да се просълзя от умиление... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Аз нз как излизате с такива хора. Аз като млад и зелен съм излизал 2-3 пъти ... като си излизам с моите познати само големи бакшиши са оставли. Като излизам с разни "знайни и популярни" лица на мои колеги и познати ... никога не им излиза сметката. Даже не ми прави впечатление вече. Тва са елементарни неща. Аз на персонала винаги съм го смятал за нещо което трябва да се цени, освен ако не са тотални говеда. И като знам как ги третират в повечето заведения, бакшиша ги прави щастливи хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Аз нз как излизате с такива хора. Аз като млад и зелен съм излизал 2-3 пъти ... като си излизам с моите познати само големи бакшиши са оставли. Като излизам с разни "знайни и популярни" лица на мои колеги и познати ... никога не им излиза сметката. Даже не ми прави впечатление вече. Тва са елементарни неща. Аз на персонала винаги съм го смятал за нещо което трябва да се цени, освен ако не са тотални говеда. И като знам как ги третират в повечето заведения, бакшиша ги прави щастливи хора. Има много лесно решение. Когато дойде време за плащане, сервитьора пита дали ще плащате заедно или отделно. В БГ обаче нз защо все още не са се научили на това и всеки път ме гледат странно като се опитам да ги накарам да ми сметнат колко трябва аз да им дам. За тях самите ще е по-добре, ще прибират бакшиши, а не повечето да оставят бакшиш, но някак си да се събере точно сумата от сметката ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 И по какъв начин стигна до извода, че аз също правя така? И най-вече, че когато давам на сервитьорката си прибирам рестото до стотинка без да ѝ оставя нищо? ми де да знам. споделяме си приятелски истории. моята пък показва защо си плащам сметката отделно или давам точно. иначе знам че си баровец и сигурно оставяш големи бакшиши. ма не пропускаш да отбележиш стотинките на някого. ебавка с финансово затруднен познат: -3500соц.точки. или +3500 bad karma, според зависи от религията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Аз винаги си смятам сметката с калкулатор, защото на 4 водки може и да се пропусне нещо все пак и докато стигна до долу, вече съм го забравил.Масово обаче явно остава впечатлението, че аз щом съм изкарал калкулатор, значи съм дал ТОЧНО и не съм оставил НИКАКЪВ бакшиш. Поредната тъпотия. А тия дето смятат без калкулатор, защото те не са дребнави и са над тия неща, винаги оставят по-малко. Ужасно дразнещо. Вчера дори ми казаха "Е, кво толкова бе, 5лв.". На "Дай ми 5лв тогава", отговор не получих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 ебавка с финансово затруднен познат.... При 10 човека на масата, всеки оставя цели суми, те събраха и жълти стотинки. Хайде моля ти се. И точно тогава на мен хич не ми беше розово положението. Редовно бях на заеми от един друг приятел. В момента сигурно нямаше да го направя, именно защото щеше да ме е срам да, че се изтъквам. Тогава те бяха по-добре финансово от мен. И въпреки това се проявиха като цигани. ... Всъщност ваденето на калкулатора е това, което оставя впечатлението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 По-добре ли е да пропусна или да забравя нещо и някой друг да трябва да ми го плаща? Тогава по-добро впечатление ли ще остане? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Да. Тая простотия с калкулатора би вбесила и мен. Никой не знае дали целиш коректност или си просто идиот в случая. Тия глупости са признак на селски еснафлък. Не е трудно да си смяташ сметката наум, както примерно винаги съм правил аз. В крайна сметка в нея има обикновено 2-3-4 неща, от които едното се повтаря по много. Закръгляш нагоре и това е. Мангалщини за 2 лева и/или стотинки лично мен ме изкарват извън нерви. Иначе не е като да не съм попадал често в такива ситуации, включително и на форумни срещи. Не че нещо, ама насила да черпиш не е много приятно. Разбира се това са редовни номера и винаги го отнасят последните. Брал съм резил и на среща на класа ми от гимназията със сметка... Като се има предвид, че имам съученици лекари, финансисти, прависти, депутати... Резилът обаче си е все същия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Ами те са 2-3-4 неща, но като си пил 7 малки водки примерно, а не си пил само ти водка, трябва да си сметнеш и това. И аз го правя единствено, защото целя коректност. Като покаже 15.60 примерно калкулатора, вадя 17 и ги оставям. Повечето и толкова не дават.Все едно. Да се спасяват както си искат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 А ти пък за кво пиеш малки водки ? Вместо да си поръчаш 3 големи примерно? Като ще е гарга да е рошава Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 3 големи са 6 малки в сметката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 аз пък имах приятел, чийто коронен номер беше да дава парите последен. вади 50 или 100 лв на цяло, събира всичко натрупано до момента, взима си рестото от сервитьорката до стотинка и прибира джакпота без да му мигне окото. И аз имах един такъв познат преди време. Беше много дразнещо за цялата компания. Всеки оставил по някакъв бакшиш, с който се оказва, че оправяме неговата сметка и за сервитьорката остават жълти стотинки. Излекувахме го като веднъж оставихме нарочно с по лев по-малко и той просто нямаше какво да каже и доплати със скърцане на зъби. Всички твърдяхме, че сме оставили точно. Но ситуациите при Ники и Ангел явно са били не от този тип, а по-различни. Не е това уместното сравнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Марк Маркес ще плати сметката в МотоГП след купона за титлата. Добре, че последното състезание е в Европа, а не тук, че да може да си поръча алкохол Да му е честито на тая възраст да е СШ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Има много лесно решение. Когато дойде време за плащане, сервитьора пита дали ще плащате заедно или отделно. В БГ обаче нз защо все още не са се научили на това и всеки път ме гледат странно като се опитам да ги накарам да ми сметнат колко трябва аз да им дам. За тях самите ще е по-добре, ще прибират бакшиши, а не повечето да оставят бакшиш, но някак си да се събере точно сумата от сметката ... Предполагам знаеш де, но това се прави само с една единствена цел (поне по дискотеки и кръчми) - НАДУВАНЕ на сметката. На едно от последните събирания, се наложи да доплатя 160лв (ергенско).За това е много важно да си знаеш компанията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Предполагам знаеш де, но това се прави само с една единствена цел (поне по дискотеки и кръчми) - НАДУВАНЕ на сметката. На едно от последните събирания, се наложи да доплатя 160лв (ергенско).За това е много важно да си знаеш компанията! За компанията съм съгласен. Но имах предвид, че идва сервитьорката и директно смята на всеки по сметката колкото да плати, и всеки си плаща лично неговата сметка. На някои места директно издават отделни касови бонове. Но в БГ все ме гледат лошо като попитам дали биха го направили. А е толкова по-лесно от това събиране на пари .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Да. Тая простотия с калкулатора би вбесила и мен. Никой не знае дали целиш коректност или си просто идиот в случая. Тия глупости са признак на селски еснафлък. Не е трудно да си смяташ сметката наум, както примерно винаги съм правил аз. В крайна сметка в нея има обикновено 2-3-4 неща, от които едното се повтаря по много. Закръгляш нагоре и това е. Мангалщини за 2 лева и/или стотинки лично мен ме изкарват извън нерви. Не всички може да са от наш'та зодия. Винаги оставям отгоре (без калкулатор) - в края на краищата съм отишъл на заведение, а не да пазаря от магазин. Ако пък съм с 1-2 човека, често дори аз плащам цялата сметка. Изключения с недаване на бакшиш съм правил само в няколко изолирани случая - веднъж просто нямах достатъчно пари в себе си, а в другите случаи сервитьорките ме бяха изнервили с голямо чакане, лошо отношение и т.н. П.П. Ангеле, не ме разбирай погрешно - разбрахме, че оставяш бакшиш, но с това постоянно вадене на калкулатора малко заприличваш на Монк...най-малкото не изглежда добре отстрани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Изглежда изключително жалко, тъжно, неадекватно и още какво ли не. Десетки пъти съм му казвал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Смятайте вие пияни бе... Егати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.