Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Добре де, очаква ли се тия хора да работят директно с клиенти? Щото ако не, не виждам никакъв смисъл в това да има "моден" критерий. А пък неформалното общуване м/у колеги винаги е в плюс.

Е той на работа да си идва как да е, ако няма някакви изсиквания. Но на интервюто поне да покаже външен вид, да създаде някакво впечатление на сериозен човек.

Постарал се е максимално - облякъл се е с най-хубавите си дрехи (за масата това са дрехите "за бар") => е сериозен. Това, че са кич и неуместни показва само това - че няма вкус.

Ние не сме колеги. Той идва на интервю и дори от самото начало не ме приема на сериозно.

ЕДИТ: Това за бара важи само за девойките. И беше саркастично. Не си мисли, че ще отрежа някоя, само защото е дошла без бельо на интервю.

На мен пък отстрани ми изглежда, че ти си взел много на сериозно :) Все пак от обясненията ти останах с впечатление, че човека е кадърен. Не знам, може и аз да съм свикнал твърде много с всякаквите хаховци в моя бранш.

Мда, аз като цяло съм се взел доста насериозно. Обичам да се мисля за Господ. Все пак заплатата му я определям аз. ;)

Инак - никъде не съм споменал дали сме го взели или не. Даден му е тестов проект. Всичко зависи от него. Казвам само изживяването. Но се радвам на негативните коментари. Предполагам, когато ти отиваш на интервю, ще се държиш с шефа ти, все едно цял живот се познавате. That's a good thing, right?

В нормалната ситуация и двамата предлагате нещо - ти заплата, той труда си. Не е редно да подхождаш все едно са ти длъжни (дори да са), защото утре може ситуацията да се промени*. Както казах по-добре се работи в неформална среда, ако характера на работата го позволява. Не случайно се препоръчва на всички големи шефове, президенти и т.н. да използват малкото си име (дори краткото) при вътрешна комуникация с подчинените.

Аз като отивам не интервю не говоря с "шефа ми". Говоря с някой, с който ще вършим работа и предпочитам да се чувствам комфортно като си говоря с него, а не да ме е страх да го заговоря.

*В Китай, например, на квалифицирания персонал едва ли не им духат на интервюто, само и само да ги навият да работят при тях.

След като не долови ироничния ми тон, много жалко. НО!

Утре ситуацията може да се промени, да. Може и да остана на улицата, може да фалираме, всичко може да стане.

Но той не ми е подчинен. Срещаме се за 1-ви път. Сещаш ли се къде е разликата, или да ти направя блоксхема?

Ще се чувстваш комфортно, но ще почукаш, нали? Всъщност не зам защо изобщо водя този спор, защото съм сигурен, че никога не си попадал в такава ситуация, нито ще направиш нещо подобно. Но имаш интересна позиция.

Ако искаш да си направим експеримент? Ще отидем на 10 интервюта, на които ще влезем директно при отговорните лица и ще започнем да фамилиарничим от самото начало. Ще видим на колко от тези 10 ще имаме успех. ОК?

Ти да не си freelancer?

Не съм фрийлансър, но обикновено съм в "другата" позиция и не аз търся. 8/10 "отговорни лица" се опитват да фамилиарничат максимално. Аз лично следвам установената от отсрещния линия.

Кое е твоето? :)

Ти се имаш за бог и посрещаш човек, който има самочувствие (защото без самочувствие, никой не фамилиарничи), че е добър в работата. Обаче ти се възмущаваш от това, настоявайки, че си бог, и му пишеш минус за поведение.

Приеми го като градивна критика, не те карам да си променяш стила на работа. :)

Редовно ми идват облечени като за бар. А имаше един, който на CV-то беше със снимка с антифони. Смятал го за оригинално.

Дефинирай "облечени като за бар" ако обичаш. :D

Липсата на бельо не беше ли достатъчна? :D

I love you soooooo much. :D :D

Кайш..., мъжко - женско, проверката за наличие на бельо е важно нещо и следва да се извърши обстойно и собственоръчно? Беки, пък!? :woot

Интересно, Иван, интересно... :))

Не, Иван. Понеже е твърде вероятно след извършената от теб обстойна проверка да добиеш тежки и трайни комплекси. А аз като твое фенбойче (Аполоне мой), не бих искал да ти причинявам подобно нещо :))

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...