Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Днес хич не ми се работи. Обмислям да си нанеса тежка телесна повреда, за да имам основателно оправдание да не работя.

:)

Иначе :FU: Apple!

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ясно ми е колко му е цената като нов, затова и въобще не съм питал секънд хенд ли е :)

Мак или не, вътре е същото желязо като всички останали с тази разлика, че епъл се правят на интересни и се стараят всичко да е максимално нестандартно и трудно за сервизиране.

Ти си знаеш де, само давам мнение, лично за мен "мак" не носи никаква тежест та виждам поредният лаптоп :)

Носи и то голяма. Охлаждането е направено ПРАВИЛНО. Захранването също. Батерията не е от китайските боклуци. (не че не е китайска но и стария ми air на 3 години вече няма грам проблеми, докато повечето лаптопи след 2рата година батерията я пиши убегала).

Какво друго смяташ да му сервизираш? Няма нужда да се сменя пастата и да се чисти охлаждането на всеки 6 месеца, че да не прегрява като старото ми HP. Захранването няма да изпатка както си стои нито ще му се надуят кондензаторите.

Носи и то голяма. Охлаждането е направено ПРАВИЛНО. Захранването също. Батерията не е от китайските боклуци. (не че не е китайска но и стария ми air на 3 години вече няма грам проблеми, докато повечето лаптопи след 2рата година батерията я пиши убегала).

Какво друго смяташ да му сервизираш? Няма нужда да се сменя пастата и да се чисти охлаждането на всеки 6 месеца, че да не прегрява като старото ми HP. Захранването няма да изпатка както си стои нито ще му се надуят кондензаторите.

Твоето HP не е единствената алтернатива на мак :) И не всички лаптопи имат шибано охлаждане

Никога не съм си чистил лаптопите, сменял пасти или каквото и да е. Но горят дискове например, или ги сменям с по-нови, което не е така лесно при маковете. Последният модел ползва нестандартен ссд, запоен рам. Също така обичат да лепят батерията. Дивотия пълна

При условие, че цената на мака е сериозно надута, на кой му пука дали след втората година ще си купи нова батерийка за по-евтиният лаптоп? Все още ще му е доста по-евтино, и ще има чисто нова батерия, за разлика от тази на мака :)

И все пак Епъл също имат сервиз, та изглежда се чупят ;)

Интересно как ще обясниш тогава, че на startup weekend повечето (над половината) програмисти бяха с macbook pro и повечето от тях с retina модела? Ей тъй отиваш на сбирка с маса програмисти и всичките се оказват будали дали 1 камара пари за такива лаптопи? Щото не разбират, нали?

Лаптопа - сигурно не всички са толкова смотани като HP-то, но не ми се дават повече излишни пари за експерименти. Колега реши да си вземе зенбук (аналога на air) - след 2рото връщане просто си взе парите и си взе air. Не помня какви кусури му намери че го върна един път гаранционно и му дадоха нов, втория път просто като видя че не го кефи нещо хвана и го върна (това в щатите).

Ваньо, Ваньо... Не си ли се научил, че с Епъл фенбойчета и с вегани няма особен смисъл да се спори...

Нямам епълски телефон, имам андроид таблет и епълски таблет и съм виждал мои неща как изглеждат на едното и на другото. Дребни разлики, но цялостното впечатление е доста различно. 

Не те убеждавам в нищо, споделям само. 

Интересно как ще обясниш тогава, че на startup weekend повечето (над половината) програмисти бяха с macbook pro и повечето от тях с retina модела? Ей тъй отиваш на сбирка с маса програмисти и всичките се оказват будали дали 1 камара пари за такива лаптопи? Щото не разбират, нали?

battery life ? :D Тук са много добри маковете, шапка им свалям :)

Иначе нали се усещаш как звучи въпроса ти ? 

battery life ? :D Тук са много добри маковете, шапка им свалям :)

Иначе нали се усещаш как звучи въпроса ти ? 

Не. Как?

ПС: Разговора тръгна от "това че е епъл за мен няма никаква тежест". Дявола е в подробностите. Ти ми намери друг лаптоп с такива параметри (ССД 512, висока разделителна способност, IPS екран, 16гб памет) пък нека пак да си говорим отново за цени

не че не разбират, но трябва да демонстрират статус, иначе бигбосовете нема ги вземат насериозно. затова и имам познат, който притежава 3 макбука с ретини и ги дава под наем на подобни стифджобс-уонабита.

и в крайна сметка програмирането си остава текстообработка, която може да се извършва и на по-финансово икономични устройства.

Не. Как?

ПС: Разговора тръгна от "това че е епъл за мен няма никаква тежест". Дявола е в подробностите. Ти ми намери друг лаптоп с такива параметри (ССД 512, висока разделителна способност, IPS екран, 16гб памет) пък нека пак да си говорим отново за цени

Рандом група хора си купила еди коя си играчка поради Х причина, значи играчката трябва да е мнооого добра.  

Ретината е готина добавка, плюс им е, но не са единствените. Въпреки, че Уиндоус с такъв дисплей ми звучи доста зле в момента като идея. Всичко ще е миниатюрно.

Но все пак няколко модела с такива резолюции

Acer Aspire S7 13.3" IPS WQHD (2560x1440)

Toshiba Kirabook 13 inch, 2560 x 1440

HP Envy TouchSmart 14  3200 x 1800

Asus Zenbook UX51 15,6 inch 2880 x 1620 i7, 8G RAM, 512G SSD ~2000 euro http://www.amazon.de/Zenbook-UX51VZ-DB115H-Notebook-3632QM-schwarz/dp/B00CHM7FIE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1383317090&sr=8-3&keywords=Asus+UX51  Губи в рама, но едва ли ще е запоен, та не виждам проблем за ъпгрейд ако толкова се иска :) За сметка на това 2х256 SSD ;). Със сигурност 8Г рам не струват ~1000 лв

Освен ако не са сложили само едно рам слотче, тогава би било проблем

Тошибата и HP-то не ги намирам в европа или не са пуснати в продажба. Acer-а не го видях с толкова голям диск, хубавото е, че и те споменават нещо за RAID 0. Но асуса пак не е лош като сравнение на цените. Лаптопи всякакви, хайде да не припадаме по епъл просто ей така :)

Не са лоши машини, имат си разни плюсове, хората определено си ги купуват, но това не ги прави единствени на света. Но да си плащам сериозни надценки заради относителното понятие "премиум" около което се върти цялата им слава ми се вижда доста безсмислено. На тези машини се върши работа все пак, съответно се търси най-работното магаре. 

Иначе съм убеден, че на стартъп уикенда на всички са им трябвали и7-ци, че и с тях едвам са се справили, но това вече става доста относително като тема за спор. 

И да, МАК не носи никаква тежест поне за мен, съжалявам. Едно време са били интересни с техни CPU-та, ОС писан конкретно за тези CPU-та и т.н.. Сега са поредните забили стандартен хардуер в лаптопа си, но режещи жестоко в цената. А до онзи ден, докато нямаха ретина дисплеи, съвсем не се отличаваха от околните.

Air-а хващаше окото, супер елегантен, тъничък, яка батерия. Красива машинка, но и такива се навъдиха вече. 

Edited:

епълци са забили същото видео даже, но с 1Г вместо 2 :)

Лаптопа - сигурно не всички са толкова смотани като HP-то, ..

Уточнение: Като HP-то ти, щото единият ми лаптоп също е HP, но ако ти покажа охлаждането му и какви температури успява да задържи при пълно натоварване на двете ядра, ще си смениш мнението...че и е с безшумен вентилатор на всичкото отгоре.

Порастнаха.

Уточнение #2: раста - да ; порастнаха - не.

Няма кой да върти педалите на динамото. Що не се хванеш ти, хем ще засилиш фитнеса? :lol:

ма ако толко сте закъсали да ви съберем 25 лева за нова батерийка за юпиеса?

За около седмица:

79yx.jpg

Какво стана с големите ентусиасти?  :laughing:

Аматьор. Рестартирах играта преди 36 часа и вече правя по 50 милиарда в секунда без малко. Кво ми се хвалиш. И не, не съм ползвал никви хакове да пипам по скриптовете. Ей така от 0 cps до 49+милиарда

Ти що си мислиш, че аз съм пипал нещо? Даже редовно забравям да го пусна тоя часовник... Аз се опитвам да бъзикна предимно Любо, дето ни го показа това в началото. 

Аз не казвам, че си пипал. Само уточнявам, че да няма приказки - той е пипал, ала-бала. В интерес на истината в хрома си направих експеримент с променливите, но във ФФ си е натюр. :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...