Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

О-о-о,това не бива да е обидно след като отговаря на качеството и действията на тези индивиди.Защо ли?

друго си е герберастите кат се осерат да искат разследване що някой смее да ги подслушва незаконно.

в00кс , всяка кола се паркира на огледала , тва че ти не можеш да паркираш твоята не прави огледалата и задното стъкло виновни .... и все пак парктроника е хубаво нещо , слагай си някъв и не го мисли. 

Василе, я ми кажи как двете странични огледала ще ти покажат какво се намира срещу центъра на задницата? В 90% от случаите може да паркираш/маневрираш на огледала, но в останалите 10% просто няма как, а за да я праснеш/застържеш на заден ти е необходимо да го направиш само 1 път. ;)

П.П. И това дето казваш не се отнася само за Ангел - на нормален паркинг на заден (по огледала) мога да вкарам колата между 2 други така, че страничните ми огледала да опират в техните, но това ми умение ни най-малко не ми помага например да видя в центъра на задницата надигнатия бордюр от корените на някое дърво например и да задера ауспуха в него, мислейки си, че това дето виждам в страничните огледала е достоверно.

Василе, я ми кажи как двете странични огледала ще ти покажат какво се намира срещу центъра на задницата? В 90% от случаите може да паркираш/маневрираш на огледала, но в останалите 10% просто няма как, а за да я праснеш/застържеш на заден ти е необходимо да го направиш само 1 път. ;)

П.П. И това дето казваш не се отнася само за Ангел - на нормален паркинг на заден (по огледала) мога да вкарам колата между 2 други така, че страничните ми огледала да опират в техните, но това ми умение ни най-малко не ми помага например да видя в центъра на задницата надигнатия бордюр от корените на някое дърво например и да задера ауспуха в него, мислейки си, че това дето виждам в страничните огледала е достоверно.

ок де. ама тази кола си я карал от има-няма 5 години. дали пък случайно не си посвикнал с габаритите й и пространствените й особености междувременно?  или пък не знаеш точно до кое камъче трябва да почнеш да въртиш онзи прословут завой на заден, дето нищо не виждаш?

така че на вукса му е простено - още не  е свикнал и всичко му е криво. след 3-4 задирания вече ще знае точните габарити.

друго си е герберастите кат се осерат да искат разследване що някой смее да ги подслушва незаконно.

А бе едните и другите са вредни елементи.да не се произнасям по-остро.Сега олекна ли ти?Генералния въпрос за обикновения трудовак е КАК ДА СЕ СПАСИ.

ок де. ама тази кола си я карал от има-няма 5 години. дали пък случайно не си посвикнал с габаритите й и пространствените й особености междувременно?  .....на вукса му е простено - още не  е свикнал........

Нещо схванах много накъде го насочи, ама карай...идеята беше, че без значение колко години карам тази кола и колко идеално съм свикнал с габаритите й, няма как да знам какво става долу в невидимата област - нещо, което всъщност важи за почти всяка кола, но изключително много се усеща на такива с малки и/или сплеснати задни прозорци. Пасата (който вече не карам) го карах доста по-кратко време, но  с него видимостта назад беше много по-добра, респ. и не се осланях на парктроника, освен в някои редки и сложни моменти на паркиране.

Пламене, идеята ми беше, че ако паркирам в мола, на паркинг, между 2 коли, пред нас, на тротоара и т.н. камера не ми трябва. Това, че ти минаваш от някъде някога е друг проблем. В на Ангел случея е да свикне с габаритите и при захождане към паркиране се вижда има ли нещо в средата или няма. Сигурен съм, че 99.9% от автомобилите в пловдив, който нямат въобще заден джам нямат камери  

Аз мога да я паркирам на огледала колата без проблем, но не мога да преценя разстоянието по тия огледала. Това ми е проблема. Иначе мога да я паркирам вече. В началото ми беше много трудно без никаква видимост.

Аз мога да я паркирам на огледала колата без проблем, но не мога да преценя разстоянието по тия огледала. Това ми е проблема. Иначе мога да я паркирам вече. В началото ми беше много трудно без никаква видимост.

Еми ще оставаш по-голямо разстояние, все пак не за половин кола :D

Подпри бронята веднъж дваж и се видиш къде е лимита. Няма да е надраскаш дори :)

Залепи с тиксо някакво кече на бронята и така паркирай до допир няколко пъти, след което си направи сметка за разстоянието и можеш да махнеш помощните средства. :)

И аз търсих лимита един път и го усетих като тръгна да се накланя оградата :D. Добре, че беше от дърво. Аз кола на огледала също не мога да паркирам. Винаги си въртя главата, а когато бях взел книжка и забравих да си врътна главата винаги баща ми ми се караше. Приуса дето карах няколко дни също е отвратителен. Толкова е гаден, че цяла кола не видях. Колегата спря и вика кво става. И аз му казах - качи се на шофьорското място и се опитай да си видиш колата...к**ец.

Един парктроник и като спре да бибитка ами се разпищи на умряло и натискаш спирачката :) Още по-хубаво ако показва и разстоянието на някакво дисплейче.

ПС: И задължително казваш да монтират крайните датчици отстрани на бронята на ъгъла за да хваща не само назад, ами и настрани така, че като завиваш за да паркираш да се разбибитка ако ще опреш ъгъла, че при мен от едната страна е ок, от другата хваща когато вече е леко късно и ако не съм готов със спирачката и ... я опрях 2 пъти... единия път огънах на един друг леко калника.. :)

... я опрях 2 пъти... единия път огънах на един друг леко калника.. :)

Едно от нещата, от които съм много доволем от колата (предполагам е така с повечето нови автомобили) е, че броните са от доста добре направена гъвкава пластмаса и имат наистина сериозен ход, при който няма да им стане нищо. Тук е редовно да се случи някой да ти натисне бронята при паркиране, но благодарение на тази гъвкавост почти нищо не остава и най-вече не се нарушава формата на бронята. :)

Един парктроник и като спре да бибитка ами се разпищи на умряло и натискаш спирачката :) Още по-хубаво ако показва и разстоянието на някакво дисплейче.

ПС: И задължително казваш да монтират крайните датчици отстрани на бронята на ъгъла за да хваща не само назад, ами и настрани така, че като завиваш за да паркираш да се разбибитка ако ще опреш ъгъла, че при мен от едната страна е ок, от другата хваща когато вече е леко късно и ако не съм готов със спирачката и ... я опрях 2 пъти... единия път огънах на един друг леко калника.. :)

Абе човек, карал съм кола с парктроник. Ти какъв ме изкара направо..

Едно от нещата, от които съм много доволем от колата (предполагам е така с повечето нови автомобили) е, че броните са от доста добре направена гъвкава пластмаса и имат наистина сериозен ход, при който няма да им стане нищо. Тук е редовно да се случи някой да ти натисне бронята при паркиране, но благодарение на тази гъвкавост почти нищо не остава и най-вече не се нарушава формата на бронята. :)

То хубаво бронята, а боята?

Ти вземи опри в метално колче или дърво или като моя случай бетонна колона пък гледай после на какво прилича боята. Бронята е ок ама боята без драскотина няма да се размине. Освен броня в броня и то ако не са яко кални, тогава пак може леко да има. Но с бетонна колона като в моя случай шанса да се разминеш без поражения е нулев

То хубаво бронята, а боята?

Редовно остъргвам бордюрите с долната страна на предната ми броня - повдига се лекичко, а после като изкарвам на заден пак пристъргва по бордюра и си се спуска в нормално положение. Вярно, от долната страна има драскотини, но се виждат само когато легнеш под колата...иначе няма шанс. :)

Е хубаво де, боята, та боята. Кво ви пука за боята? Много по-лесно се оправят поражения по боята, отколкото ако трябва да изчукваш и ламарини. Освен това на мен разни чертички и драскотини изобщо не ми правят впечатление, дори така смятам, че е много по-добре. А тази гъвкава пластмаса си върши идеална работа в голям процент от подобните случаи. Аз редовно паркирам на два пръста разстояние от колите пред и зад мен, като винаги очаквам, че ако някой от тия двамата реши да излиза преди мен задължително ще ме натисне леко, обаче това не ми помрачава ежедневието изобщо, напротив. Така и не мога да възприема педантичното отношение към автомобила като към някаква уникална едва ли не свята вещ. Егати преекспонираните ламарини. От лятото имам едно черно петно с диаметър около 4 см. на предната маска под капака, в резултат на удар от летящ камък на магистралата. Черното е от пласмасовтата основа, след като го минах с няколко шкурки за да го подготвя за китосване и боядисване, ама в момента си седи такак и хич не ми се занимава. Даже се ядосвам, че си дадох парите за флакона с боя металик, така с това черно петно колата ми излгежда по-интересна. :lol:

....Така и не мога да възприема педантичното отношение към автомобила като към някаква уникална едва ли не свята вещ. ...

Така де, какво са се разциврили все едно, че кой знае какво карат....Чефо с ферарито да му мисли за драскотините, понеже като се сети колко е дал за него и колко после ще го одрусат за боядисване...ама пак добре, че човек по някое време все се събужда и му става едно весело като разбере, че всъщност няма да се охарчва. :laughing1:

Това си е с давност година и нещо...не казвай, че за пръв път го чуваш...

Онзи там се прави на храст,

мен ако питаш си е чист педераст...

:lol: :lol: :lol:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...