Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ангеле, не знам за какво ти е парктроник, камо ли навигация...

Ако бях на тебе, явно си 2DIN-ов, щях да погледна тука последните два модела - http://www.aval-bg.com/car-audio/kenwood/cd-mp3-players/page2

Относно монтажа, иди в audio-spirit. Не взимат скъпо, а са изключително компетентни. На мен само те са ми пипали музиката по колата.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

За подобни изцепки псувам много по Глобул. Оставил съм на майка ми една дебитна карта за да ми плаща разни дивотии в БГ. Съответно отива в Глобул за да плати договор на мое име, с карта на мое име и тъпаците и отказват :D

Иначе в Пловдив доста често ми искат лична карта когато плащам с кредитната, чак ми е досадно. 

А защо не си регистрирал картата в epay, да си плащаш Глобул-а от компа, за 2 минути като бял човек, ми занимаваш майка ти с щуротии?

А защо не си регистрирал картата в epay, да си плащаш Глобул-а от компа, за 2 минути като бял човек, ми занимаваш майка ти с щуротии?

Картата ми е чешка, телефона е на брат ми, а тя си ходи по принцип заради нейният телефон :D

Но все пак, по последни спомени глобул нямаха опция да се плаща онлайн? Може ли без да се минава през epay ?

Ангеле, не знам за какво ти е парктроник, камо ли навигация...

Ако бях на тебе, явно си 2DIN-ов, щях да погледна тука последните два модела - http://www.aval-bg.com/car-audio/kenwood/cd-mp3-players/page2

Относно монтажа, иди в audio-spirit. Не взимат скъпо, а са изключително компетентни. На мен само те са ми пипали музиката по колата.

Нищо не се вижда на моята кола. Страшно трудно паркирам на задна. Никой не ми вярва и всеки ми обяснява колко съм некомпетентен, докато не седне на шофьорската седалка. Ако пасажерската седалка е дръпната назад, дори не виждам сляпата зона, защото облегалката за главата скрива напълно заден десен прозорец. Лятото отпред пече, на задните седалки слънце не огрява.

Виден може да потвърди, защото се е качвал. И Ваньо се е качвал, но той не е сядал на шофьорската.

Защо да гледам тия модели, при положение, че са на същата цена на която мога да взема Сони-то, а Сони-то предлага страшно много повече функционалност? Още повече, че пред-усилвателя им е 2.5V, а на мен ми трябва минимум 4, за да мога да си свържа стария усилвател и да запазя качеството на звука. Сони-то е с 5V.

Ще им пиша на тези от Audio Spirit да ги питам. То монтажа мога и сам да си го направя явно (видях едно видео и не изглежда изобщо трудно), но проблема идва с прекарване на камери, микрофони и управление от волана.

Не знам за теб, но аз още в началото свикнах да паркирам със страничните огледала, там как е ситуацията? Много бусове и камиони, тирове нямат камера ама се справят. Мисля, че малко тренинг и ще си тип топ. Пак връщам темата с рязането и осирането на бронята на колата за да сложиш датчиците с тоя парктроник. А той ще пищи на всичко, не е като фабричния. Мое лично мение.

Не знам за теб, но аз още в началото свикнах да паркирам със страничните огледала, там как е ситуацията? Много бусове и камиони, тирове нямат камера ама се справят. Мисля, че малко тренинг и ще си тип топ. Пак връщам темата с рязането и осирането на бронята на колата за да сложиш датчиците с тоя парктроник. А той ще пищи на всичко, не е като фабричния. Мое лично мение.

Страничните огледала изкривяват страшно много. Мога да видя дали ще се блъсна в нещо, но не мога да преценя разстоянието.

А аз ако тръгна да слагам парктроник, ще сложа такъв, който се слага зад бронята и не се дупчи нищо.

А аз ако тръгна да слагам парктроник, ще сложа такъв, който се слага зад бронята и не се дупчи нищо.

като намериш, сложиш и тестваш, кажи как е и модела да го прегледам и аз. Аз паркирам 90% на заден само на огледала, но не пречи да сложа, че ако се качи жената да кара, да съм 1 идея по-спокоен :)

Не знам за теб, но аз още в началото свикнах да паркирам със страничните огледала, там как е ситуацията? Много бусове и камиони, тирове нямат камера ама се справят. ...

Карането назад, Румене, не се осъществява само в центъра на града и на паркинга на Метро. Когато успееш да минеш на задна на странични огледала през местата, през които аз минавам, ще те призная за топ пилот #1. За да отида до вилата си например, аз трябва да мина на заден през пътека с габаритите на колата и с наклон около 50%. Всичко, което виждам назад в този момент (заради сплеснатия прозорец + големия наклон) е един процеп от 1 педя ; добави и факта, че стъклото ми е тонирано и най-често го минавам нощем и ще ти се изясни положението - á си мръднал 5 санта вдясно...и падаш ; á си мръднал  няколко санта вляво...и опираш. И като капак - пътеката прави завой, който трябва да следваш стриктно, защото нямаш шанс. На тия места аз прибирам страничните огледала, камо ли да тръгна се ориентирам по тях. А дори и да вземем в града - една камера или парктроник също са полезни, защото на страничните огледала няма как да прецениш дали ще удариш ауспуха или задната броня в някой висок бордюр или пък да закачиш някоя тръба или дете-идиотче, което е клекнало отзад. Друг е въпросът, че в града никога не се наканвам да пусна GPS-а, респ да гледам задната камера и основно се осланям на усета. ;)

Едит: Ето две стари снимки отпреди няколко години, на равно място, по времето когато още не бях тонирал стъклата. Снимани са от шофьорското място към задното стъкло - добави тониране, вечерно време, силен наклон на пътя, тясна криволичеща пътека и ще ти стане ясно за какво говоря....на втората съм приближил апарата почти до задните седалки ; колко още има до задната броня - никой не знае, даже усетът не помага. :))

b666e39cc0d38a87.jpg c2325cdf7ed9a2f5.jpg

Как е възможно да има хора, които без да спазват никакъв хранителен режим, не правят никакви упражнения и не полагат никакъв физически труд, изглеждат добре сложени и нямат шкембета и т.н?! Баси мамата.

Как е възможно да има хора, които без да спазват никакъв хранителен режим, не правят никакви упражнения и не полагат никакъв физически труд, изглеждат добре сложени и нямат шкембета и т.н?! Баси мамата.

За мен ли говориш? :grin:  Майтапа настрана, от години не съм направил едно коремно, от стола ставам само когато трябва да отида до тоалетната, а ходенето ми е сигурно по 200 метра за 3 дена (и тогава най-често те засичам по главната), ям когато се сетя (най-често по веднъж на денонощие) и спя когато ми дойде (често пропускам). В интерес на истината забелязвам, че в последните 2-3 години съм качил около 3 килограма - за щастие не на корема, което в моя случай е добре, защото в момента съм около 70 при ръст около 1.80. Да не забравяме и че съм на 2 пъти повече години от тебе и в последните 30 години години не бях мръднал от 66-67 кг, при същия режим на живот....докога ще го карам така без последствия обаче - не знам... :closedeyes:

Карането назад, Румене, не се осъществява само в центъра на града и на паркинга на Метро. Когато успееш да минеш на задна на странични огледала през местата, през които аз минавам, ще те призная за топ пилот #1. За да отида до вилата си например, аз трябва да мина на заден през пътека с габаритите на колата и с наклон около 50%. Всичко, което виждам назад в този момент (заради сплеснатия прозорец + големия наклон) е един процеп от 1 педя ; добави и факта, че стъклото ми е тонирано и най-често го минавам нощем и ще ти се изясни положението - á си мръднал 5 санта вдясно...и падаш ; á си мръднал няколко санта вляво...и опираш. И като капак - пътеката прави завой, който трябва да следваш стриктно, защото нямаш шанс. На тия места аз прибирам страничните огледала, камо ли да тръгна се ориентирам по тях. А дори и да вземем в града - една камера или парктроник също са полезни, защото на страничните огледала няма как да прецениш дали ще удариш ауспуха или задната броня в някой висок бордюр или пък да закачиш някоя тръба или дете-идиотче, което е клекнало отзад. Друг е въпросът, че в града никога не се наканвам да пусна GPS-а, респ да гледам задната камера и основно се осланям на усета. ;)

Едит: Ето две стари снимки отпреди няколко години, на равно място, по времето когато още не бях тонирал стъклата. Снимани са от шофьорското място към задното стъкло - добави тониране, вечерно време, силен наклон на пътя, тясна криволичеща пътека и ще ти стане ясно за какво говоря....на втората съм приближил апарата почти до задните седалки ; колко още има до задната броня - никой не знае, даже усетът не помага. :))

b666e39cc0d38a87.jpg c2325cdf7ed9a2f5.jpg

На моята се вижда още по-малко през задното стъкло, а задни странични прозорци са по-малки от твоите. :)

Бърз метаболизъм.

Нищо не се вижда на моята кола. Страшно трудно паркирам на задна. Никой не ми вярва и всеки ми обяснява колко съм некомпетентен, докато не седне на шофьорската седалка.

Аз без парктроник не се наемам да паркирам вече.

Обаче един съвет - не се предоверявай на техниката, а гледай назад все пак (или поне в огледалата), защото ако парктроника не са му разположени сензорите правилно може да не хване някоя греда преди да си опрял в нея или недай си боже друг автомобил или човек. Камерата пък ще хваща още по-малко настрани, не знам какво ще ти помогне толкова, освен и 2те да си сложиш.

Егати някои мръсни долни комунисти са ми репортнали коментарите във фейсбук като спам и сега не мога да пиша. Тамън по-малко време ще губя да споря с простаци, що ли изобщо се хàбя не знам

Егати някои мръсни долни комунисти са ми репортнали коментарите във фейсбук като спам и сега не мога да пиша. Тамън по-малко време ще губя да споря с простаци, що ли изобщо се хàбя не знам

u've been pwnd!

от чисто любопитство: ти и там ли почна така дружелюбно с "мръсни долни комунисти"?

Между другото на задни огледала си се паркира. Щом некадърник като мен се научи на баничарката така да паркира...

Задните огледала на баничарката нямат супер голямо изкривяване и не са големи по-малко от 20см обаче. Баничарка се паркира супер лесно.

Ето това се вижда в моята кола. Виж задно дясно стъкло и задното.

Alfa-Romeo-GT-interior-pictures.jpg

u've been pwnd!

от чисто любопитство: ти и там ли почна така дружелюбно с "мръсни долни комунисти"?

Не естествено. Аз съм културен човек

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...