mIRCata Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Еми може да пробваш това което ти казах за Rаspberry pi - само трябва да направиш инвестиция в едно такова. Аз съм така - компютъра в една стая, тв то в друга. Преди преинсталацията бях с DLNA - през онази руската, която ти писах горе. Една от най-добрите се води. Сега с това компютърченце хем съм с HDMI, хем работя само с дистанционното на телевизора, хем филмите ги чета по мрежата от компютъра в другата стая. в едно 90% от случаите ми върши работа. Плаща се еднократно 2 $ някъв активатор за един кодек, но понеже не е мое, не съм го активирал, че човека на който е някъде е забутал кода, че вече е платен. Ако се активира може да оправи и останалите 10% със сериалите на жена ми, дето гледа с няква странна компресия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Ебаси студа...Как може да е 6 градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Мисълта ми беше за решение, което е ТОЧНО като HDMI кабела. Пускам си филма на компа и отивам да си го гледам на ТВ-то! Има ли такова конкретно? Има. В другата тема го бях обяснил. Miracast се нарича, но шанса устройствата ти да го поддържат е нищожен. Транскодинга на DLNA сървърите не е работа. Големите филми изискват процесор на двойна цена на мултимедиен плейър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Mirc, ама как така си с HDMI? Това се връзва и то на рутера, така ли? Или трябва отделно да е вързано през HDMI и към компютъра? Мамицата му, не очаквах, че може да възникне такъв чак проблем! Един прост СТРИЙМ не може да се осъществи?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 машинката е вързана с рутъра след това и с телевизора през ХДМИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Е при мен това не е решение. Рутера е на входа на апартамента. Там има кутия, в която са изведени три ЛАН кабела, които съответстват на трите розетки в двете спални и хола. Видя ми се най-разумно и адекватно да вържа рутера там, като към него вържа и трите кабела и така имам кабелен във всяка стая и Wi-fi. Тоест, да закарам HDMI от това устройство до телевизора е общо-взето същото като да го закарам от компютъра, защото той е в първата стая срещу входа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 При мен всичко е wi-fi вързано и рутера ми е в хола под телевизора Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 рутъра се свързва с wi-fi с въпросното устройство което ти е до телевизора от въпросното устройство излиза HDMI кабел и се включва в телевизора. apple TV джейбрейкнато с инсталиран ХМБЦ плеър ще ти върши работа , в ибея има на доста ниска цена вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 рутъра се свързва с wi-fi с въпросното устройство което ти е до телевизора от въпросното устройство излиза HDMI кабел и се включва в телевизора. apple TV джейбрейкнато с инсталиран ХМБЦ плеър ще ти върши работа , в ибея има на доста ниска цена вече. Но wi-fi добавката към тая машинка много оскъпява начинанието. Понеже то си няма по подразбиране wi-fi. Все пак говорим за платка с големината на кредитна карта. При мен е по-лесно, защото съм си прекарал един кабел под пода от коридора до хола и рутера е там на централно място под телевизора. В коридора външния кабел се свръзва с вътрешния с помощта на един LAN Преходник. Телевизора и распберито са вързани с кабелчета с рутера, а компютъра, таблети, телефони и т.н други неща са вече по wi-fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Някой да даде малко разяснение относно антените за тия пусни цифрови декодери за ефирна телевизия. Явно на селото е слаб сигнала или кофти антената, защото картината е леш и звук няма.Въпроса е какви са тези десетки видове антени за 20-80лв бройката? Информация от първа ръка...ще ти разкажа аз как го хванах, пък дано нещо ти е от полза. За да добиеш представа на какво изолирано място съм, ще спомена че тук, където съм в момента, интернетът го хващам на магия от няколкостотин метра (незнайно откъде) с мощен външен USB приемник, GSM-покритие има само Виваком и на 1 чертичка М-тел. Що се отнася до цифровата ефирна телевизия, хващането й е още по-магическо, отколкото ловенето на Интернет. Антената, която ползвам е обикновена стайна (за аналогов сигнал) с усилвател на сигнала (фиксирана кръгова с+ 2 допълнителни телескопични антени, които в случая не играят роля за хващането на цифровия сигнал и затова са прибрани). Първоначално като резнаха аналоговия сигнал и оставиха само цифровия, се опитах да го уловя с един декодер от Техномаркет (евтин НЕО, но пък с разни екстри като запис, плеър и т.н., с който в града по принцип си ловя идеално на 100%). Сканирането с него не закачи нито един мултиплекс, без значение къде местих антената (вътре или вън). За щастие си бях взел и един телевизор/монитор Самсунг, който бях купил в началото на годината. С неговия тунер успях да закача само 1 мултиплекс (за "късмет" точно тоя, дето излъчва единствено BG on AIR), но и той беше с много прекъсвания. Това ме обнадежди да започна да правя експерименти с антената....вътре из стаите беше абсурдно да постигна нещо, така че изкарах антената на перваза извън къщата. Там сканирането закачи и другите 2 мултиплекса, но отново с много грешки в сигнала и съответните прекъсвания в картината и звука. След десетки проби/грешки установих, че сигналът явно е толкова слаб, че преместването или завъртането на антената дори само на 1 сантиметър от определено място дава огромна разлика в приемането. Установих също, че въпреки съветите да я ориентирам по вертикал/хоризонтал точно наопаки както е за аналогов сигнал, точно старата ориентация (аналоговата, с изправен кръг) единствено ми върши работа. Излишно е да споменавам пак, че само на едно единствено точно определено място на перваза успях да постигна ловене и на трите мултиплекса без прекъсвания. От там нататък оставаше само да направя жлеб на дограмата за минаване на двата кабела (антенния и захранващия за антената) и да изолирам от валежите самата стайна (вече външна) антена, така че след доста зор и проби, в момента хващам всичко, което се хваща и в Пловдив. Не знам с какъв телевизор (приемник) ловиш сигнала там в онова село, за което говориш, но съветът ми е, щом все пак закачаш мултиплекс, да пуснеш (ако имаш) опцията в менюто за силата на сигнала и гледайки го да местиш/завърташ антената, която в момента имаш. Наблюдавай момента, в който сигналът е най-силен и нивото на грешките най-малко и запомни местоположението на антената в този момент. Ако с тази антена не може да постигнеш стабилно приемане, тогава явно ще ти трябва друга антена с по-добро усилване на сигнала. Според мен обаче щом все пак закачаш някакъв сигнал, имай предвид че имаш още много резерви, свързани с местене и ориентиране на антената, екраниране на преходниците (ако имаш такива), допълнително замасяване и др. такива хубави опцийки. Опитай това, което казах и чак след това ходи да купуваш нова антена. Само когато местиш и въртиш антената, прави го бавно и на много къси разстояния, защото ако мръднеш наведнъж да речем половин метър, има голяма вероятност вече да си прескочил идеалното място за прием...и наблюдавай (или някой друг да наблюдава вместо теб) непрекъснато силата на сигнала и нивото на грешки. Успех с пробите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Защото сега са през две стаи... няма как да дупча, да пускам 20 метрови кабели... Взимаш плеър, закачаш го през HDMI и си готов. Свестните плеъри имат настройка и за субтитри и поддържат всякакви формати. Не разбирам защо този вариант упорито го игнорираш На плеъра закачаш вънщен диск (а има плеъри с wifi) и после пускаш филма от диска (или network share) Raspberry Pi е малко по-сложно като че ли. Нормалните плеъри като моя WD TV или Diva-та, която хвали w00x са далече по-ясни за работа и управление Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Но wi-fi добавката към тая машинка много оскъпява начинанието. Понеже то си няма по подразбиране wi-fi. Все пак говорим за платка с големината на кредитна карта. При мен е по-лесно, защото съм си прекарал един кабел под пода от коридора до хола и рутера е там на централно място под телевизора. В коридора външния кабел се свръзва с вътрешния с помощта на един LAN Преходник. Телевизора и распберито са вързани с кабелчета с рутера, а компютъра, таблети, телефони и т.н други неща са вече по wi-fi. wi-fi е вградено..... каква добавка ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 wi-fi е вградено..... каква добавка ? Е аз говоря за raspberry pi, ти ако говориш за някво друго устройство - ок. Може да не сме се разбрали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Mirc, ама как така си с HDMI? Това се връзва и то на рутера, така ли? Или трябва отделно да е вързано през HDMI и към компютъра? Мамицата му, не очаквах, че може да възникне такъв чак проблем! Един прост СТРИЙМ не може да се осъществи?! Абе прочети какво съм ти отговорил. Това са ти двата начина за изкарване на картината от компютъра на телевизора. Не гледай NAS-ове, Rasberry-та, Apple TV и т.н. Ако искаш да изкараш картината от компютъра на телевизора 1:1, трябва или да си свързан с кабел, или да ползваш Miracast. Не са измислени други варианти. Ако искаш да гледаш филми, най-евтиния ти вариант е Мултимедиен плейър. Има и по 115лв някакви на Egreat. Колегата днес си взе един за 156лв, който трябва да пуска всеки филмов формат познат на човечеството. Чакам отзиви и в Понеделник и аз ще поръчвам. Godfather има същия и казва, че е доволен. Само си мисля, че трябваше да има Wi-Fi тоя плейър, а той няма. Godfather, твоя R6S има ли Wi-Fi или само LAN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Мога да ви пожелая весел и приятен уикенд...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Мерси.И на теб А това ми е филтъра за вода,който забелязах,че потъмнява чувствително по-бързо последните месеци: Предпоследния-последния почерня много бързо и трябваше една нощ да го сменя НЕЗАБАВНО.Има няма 5-6 кубика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Същата работа и при мен - за няма и 10 кубика е кенеф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Godfather, твоя R6S има ли Wi-Fi или само LAN?Само LAN. Категорично отказах да се набутвам с Wi-Fi, защото си имам перфектно окабеляване с гигабитов суич на мултимедийния ми комплекс. Wi-Fi ползвам само за мобилни устройства и лаптопи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 ТАЯ ЗАБРАНА ПРОТИВ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО ЗА МЕН ЛИ Е СЛОЖЕНА УЕ?! ДЕТО НЕ ПУША!!??! ВСЕКИ СИ МАА ЦИГАРИ КАКТО И КЪДЕТО СИ МУ Е КЕФ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!! ДРЕХИТЕ МИ ПАК ЗАПОЧНАХА ДА МИРИШАТ НА КЕНЕФ КАТО СЕ ПРИБЕРА, А ПО ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ ВСИЧКО НАРЕД!!!! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ НЯКВИ СКЪСАНЯЦИ НА 3 ПЪТИ ЩЯХА ДА МИ ИЗГОРЯТ ДРЕХИТЕ И ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ХВАЩАМ ЗА РЪЧИЧКИТЕ, ДА ГИ ДЪРЖА НА ДАЛЕЧ ОТ СЕБЕ СИ. БАХТИ СКЪСАНЯШКАТА ДЪРЖАВА И Е*АТИ СКЪСАНЯШКИЯ НАРОД!!! Един закон ще им сложиш и те ще се направят на най-големите тарикати, щото видиш ли, на тях НИКОЙ нищо не може да им каже и ще си пушат, колкото си искат, щото те плащали данъци. На майка им п*тката на всичките./rant over. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Подкрепям! Turn off this option! new phone using fingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Аз ще се повторя, че и онзи ден се бях изнервил като Аню.... Не разбирам какво мрънкат шибаните пушачи, при положение, че какъвто и да е бил закона, те НИКОГА С НИЩО не са се съобразявали. Като имаше уж разделение пушеха навсякъде. Сега като е забранено, пушат навсякъде. Какъв им е проблема? "Педерасти, милорд..." Освен така да си го обясним... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Ами, така става, като дойдат простите комунисти "и най-добрите политици".. И аз съм против промяната на закона! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Дори аз, върлата пушачка, съм против свалянето на пълната забрана. Аз така свикнах да излизам навън, че вече не се замислям дори. И не ми пречи. Ако ми върви мохабета, може да не излизам изобщо да пуша. Хем пуша по-малко, хем си говоря с приятни хора. Win / win. И нигога не съм нарушила забраната. Защото пушенето не ми е най-определящата част от живота. Изобщо, тази забрана малко промени мисленето ми, та се радвам за себе си. Пак си обичам да пуша, ама не на всяка цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 "Педерасти, милорд..." Освен така да си го обясним... Хахахаха, анджък (казано като бивш заклет пушач). ПП. Тва българина един елементарен закон не може да спазва, а очаква нещата да се подреждат някак си, пък накрая все кризата, извънземните и международното положение виновни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Разменям си в момента летните и зимните дрехи в гардероба и установих, че имам толкова дрехи, така че всеки ден от годината да съм с нещо различно и пак ще останат някои неносени. Добре, че мъжът ми не чете тук, защото после мисля да изляза да си взема една блузка. (Като написах "блузка" и се сетих за Мая Новоселска от "Улицата": "И ще стана най-красива, най-красива, най-красива!") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.