Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Той на 20 ги слага :lol:

Предлагам да въведем нова точка в правилника на Шмулфорум:

№амнайсе: RaptoR е винаги прав!

А за клоните в Германия веднага след като ги отрежат ги пускат в една машина и стават направо за трици ;)

Да дедо 5 градуса е слагай шубите :D

И ходят гладко избръснати и са им измити улиците и тротоарите, нали? 

Да обясняваме ли сега с каква скорост работят двама души на чипъра и 5-7 души с вишки и резачки? 

И ходят гладко избръснати и са им измити улиците и тротоарите, нали? 

Да обясняваме ли сега с каква скорост работят двама души на чипъра и 5-7 души с вишки и резачки? 

Не са гладко избръснати и улиците не са им измити,защото просто вали всеки ден :D Пък и няма от къде да се появи толкова кал,че да ги мият.

Що за въпрос? И в двата случая пръст има общината. Верно различни фирми са, но защо трябва да очаквам едните да са точни, а другите не?

За технологично време чувал ли си?

Чакай да видим правилно ли съм разбрал? Според теб това с разкопаването на улиците за дни че и седмици може да бъде оправдано, защото си имало технологично време? Това с дърветата не говоря за конкретния случай е същата история. Пред нас като го правиха - клоните стояха запушвайки цялата улица през целия ден и чак вечерта ги раздигаха. Естеветно рязането стана около 11, ей тъй за да се убедим, че общината се грижи за нас, цял ден не можеше да се минава по улицата. Или следва да съм доволен че изобщо са ги вдигнали същия ден?

Ако ги оставят да работят може и да доживееш скоро. Аз пък да доживея Коматевско, Голямоконарско и т.н.... За момента видя какво стана с Коматевско, Голямоконарска не знам дали ще се почне догодина, както се говореше. Васил Априлов го сложи още по-далече. Богомил също започна с месец закъснение - добре че започна, че го бях отписал пак... 

Чакай да видим правилно ли съм разбрал? Според теб това с разкопаването на улиците за дни че и седмици може да бъде оправдано, защото си имало технологично време? Това с дърветата не говоря за конкретния случай е същата история. Пред нас като го правиха - клоните стояха запушвайки цялата улица през целия ден и чак вечерта ги раздигаха. Естеветно рязането стана около 11, ей тъй за да се убедим, че общината се грижи за нас, цял ден не можеше да се минава по улицата. Или следва да съм доволен че изобщо са ги вдигнали същия ден?

не е само според него. технологичното време си е нормално.

в асфалтовите бази например никой не желае да доставя количества по-малки от 1 тон, а това са доста повече от 2 дупки. после пък идва дребната подробност че няма никакъв икономически смисъл да закараш техника с наем по 3-4К лева на ден за да направиш кръпка от 2 квадрата.

затова при подобни ремонти се гледа да се окрупнява - първо се зачистват голям брой дупки, после се доставя наведнъж по-голямо количество материал и със съответните машини се полага. Съвсем друга тема е че  общинския инспекторат не одобрява рециклирането на асфалт и много държи винаги да е нов. В някои райони дори имат претенции откъде точно трябва да се достави ;)

за клоните - ОП Градини и паркове са общинска фирма. Средната работна заплата е 450 лв за изпълнителския персонал. Прецени сам сега какво усърдие влагат в дейността си. Отделно че технологичното време за държавните предприятия е произволно разтегливо, но винаги в нормите.

а аз гледам сега и се чудя пред блока на раптора кога ми се копае. мисля си нещо за към 20-21. декември и да замразя обекта до пролетта, по случайност точно пред гаража му :)

а аз гледам сега и се чудя пред блока на раптора кога ми се копае. мисля си нещо за към 20-21. декември и да замразя обекта до пролетта, по случайност точно пред гаража му :)

Това май само ти си го разбираш ми се струва... 

Между другото заложеният срок за ремонта на отсечката е два месеца. 

бате писна ми да карам в тоя град , имам чувството че 90% са неадекватни , сутринта заради една много умна оФца с черна  х5-ца направих бахти погрома на интериора ми , кОврата реши да прави обратен на най-малоумното място точно след островчето на чифте баня посока съда  :Facepalm:  , карах зад нея и се бях заблял такива спирачки наденах че кафето в поставката ми направи цялото табло и изпраните преди 2 седмици седалки леш....... побеснях е мноо меко казано. :angry1  :angry1  

Някой ден ако забогатея първото нещо ще е да си наема шофьор ....... 

Лудогорец Лудогорец Лудогорец  :popcorn-and-drink-smiley-emotic

Това май само ти си го разбираш ми се струва... 

Между другото заложеният срок за ремонта на отсечката е два месеца. 

Ти не знаеш с какво се занимава мобо? :O

бате писна ми да карам в тоя град , имам чувството че 90% са неадекватни , сутринта заради една много умна оФца с черна  х5-ца направих бахти погрома на интериора ми , кОврата реши да прави обратен на най-малоумното място точно след островчето на чифте баня посока съда  :Facepalm:  , карах зад нея и се бях заблял такива спирачки наденах че кафето в поставката ми направи цялото табло и изпраните преди 2 седмици седалки леш....... побеснях е мноо меко казано. :angry1  :angry1  

Някой ден ако забогатея първото нещо ще е да си наема шофьор ....... 

Навсякъде е същото бе, Васе. Днес се возих 20-на минути в София и ми се вдигна адреналина. За секунда успях да викна на баща ми да свирне на един ML, който нито гледаше (паркирайки назад посред трамвайна спирка), нито му дремеше. На една боя спря от Зафирата. В смисъл ти си седиш спрял на червено и просто гледаш как някой те удря - класика... Ако не бях в колата преден десен калник щеше да е подпрян. И още няколко подобни пикантерии из улиците в Центъра... Накрая като слезнах на автогарата и ми олекна...  :laughing:

=======================

Иване - не и не ме интересува особено... 

заваляха дъждовете и всички неделни шофьори си изкараха колите по средата на седмицата. отделно че си имаме панаир, т.е. събор на тарикатите от всички краища на страната.

ранко е за зимни гуми според мен.

макар че преди 2-3 години ей така се прибирам от северна българия с летните гуми през прохода Шипка..... валеше нещо като мноо лек снежец в Габрово , викам нЕма ядове .... 2км по-горе в прохода вече валеше суграшица а по средата на изкачването вече беше невъзможно да продължа , с 300 зора обърнах по пързалката и обратно през прохода на републиката .... края на Октомври месец..... ма най-вероятно и зимните немаше да ме спасят.

Предстоят още много топли дни. 

И аз твърдо вярвам в това! Измамливо е това застудяване в момента. Ангел не си е сложил зимните гуми, аз не съм си носила есенните рокли... има време за големия студ. :)

Бях на честването на немския национален празник днес и си хапнах типично немски лиготийки. Ей как се бях затъжила за тъпото им кисело зеле. :)

И аз твърдо вярвам в това! Измамливо е това застудяване в момента. Ангел не си е сложил зимните гуми, аз не съм си носила есенните рокли... има време за големия студ. :)

Бях на честването на немския национален празник днес и си хапнах типично немски лиготийки. Ей как се бях затъжила за тъпото им кисело зеле. :)

Ти мани слагането. Аз не съм ги купил! :D

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...