Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

АзЕДИТ: Обаче колко си стандартен, Ангелчо...

Само пишеш "търсим майстор дюнер", и първия линк, който излиза е от сайта, който ти си дал.

Пляскаш го тук, и вече имаш стабилен довод.

Това, че надолу има още 20 обяви, на всяка от които пише "по договаряне" няма никакво значение, нали? :D

Те и в тая обява търсят майстор с опит.

 

То по договаряне пише на много обяви не защото реално ще се договаря, а за да не види конкуренцията колко заплата даваш, или да дойде кандидата на крака, за да може в очите да му обясниш как заплатата, която предлагаш е мега изгодна за работата, която ще върши.

 

Все тая. Аз дадох аргумент,  без значение от къде, вие си правите вятър на устата с приказки и предположения.

Докато отделя 5 минути да напиша тва мнение, изгубих 8лв.

 

Сега като писа galaxi се замислих над нелепата цифра, която си написал.

 

10 000лв на ден и тва е някъв абсолютен МИНИМУМ според твоя пост.

Тва са по 3333 дюнера на ден (и то при положение, че всеки дюнер трябва да е от 3лв, което не е така. Напитките не ги смятаме, защото те не са чак толкова много) и прави 138 дюнера на час, ако сметнем, че има равномерен поток 24 часа в денонощието, което също не е така.

Това са 2,3 големи дюнера в минута. Без почивка. Без спиране.

Аз скоро от Аладина на Четвъртък пазара не съм ял дюнери, но явно вече там работи октопод.

 

Еми бате, ако намеря октопод, който да се усмихва и да върти дюнери, не 2400лв на месец, а 5000лв ще му давам. Харабийка.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Еми бате, ако намеря октопод, който да се усмихва и да върти дюнери, не 2400лв на месец, а 5000лв ще му давам. Харабийка.

:rofl: :rofl:

 

Да сте забелязали, че оборотните дюнери хората са поне 2-ма дето ги правят? Единия само пълни дюнера, другия оправя картофи, питки? 2,3 дюнера на минута са постижимо при по-опитните. Отделно като има намаляне на потока съм виждал да подготвят бройки от тия по-малките и ги дават готови като цъфне някой.

Link to comment
Share on other sites

Като заговорихте за октопод и ми се прияде. Ще взема довечера да мина да боцна един + пълнен калмар на скара :)

Link to comment
Share on other sites

:rofl: :rofl:

 

Да сте забелязали, че оборотните дюнери хората са поне 2-ма дето ги правят? Единия само пълни дюнера, другия оправя картофи, питки? 2,3 дюнера на минута са постижимо при по-опитните. Отделно като има намаляне на потока съм виждал да подготвят бройки от тия по-малките и ги дават готови като цъфне някой.

2,3 дюнера на минута, 24 часа в денонощието без спиране е това. Няма такива лиготии като намаляване на потока.

 

@Иван: Мини бе. ПИТАЙ. Ама ела питай и мен преди тва да ти кажа, като ще правиш представителна извадка на заплати все от доказани факти. После може да вземеш и до Балканстар да идеш. Днес имало промоция на Lancer Evo X за по 9 999лв/бр. при плащане в брой. Ама само днес било. И като идеш там, кажи че аз съм ти казал и докато не ти го дадат - не си тръгвай. "Достоверна информация имам" кажи.

Link to comment
Share on other sites

@Ангелченцето - т'ва с 5-те минути и 8-те лева беше оригинално. [/sarcasm]

 

Довечера ще отида да попитам. Ще питам октопода - "Майсторе, колко?"

Баце, снимай го моля ти се как ги прави тия 9 дюнера в минута (без да реже месо, защото то си е нарязано, без да го чака да се пече, защото то си е изпечено и т.н.)

 

Как ги сметнахте 2,3 в минута?

 

П.С. Пицата и безалкохолното къде ги смятате?Ми заплатата на касата, на тия 2мата на пицата дето бичат?

Link to comment
Share on other sites

Ами ей-така, нефелно, за да продължаваме да пльоскаме "факти"....

10 000 лв според мен е оборота на обекта, не на дюнерите само. 

Колко пилета мислиш, продават на ден?

Колко парчета пица?

 

А за разнообразие - ето ФАКТИ:

"В момента в Aladin Foods работят 533 души. Тенденцията е през всеки следващ месец да бъдат разкривани нови 10 работни места. През 2012 г. общите приходи на компанията възлизат на над 18 млн. лева. Ръстът е с 50% спрямо 2011 г. Отчетената за изминалата година балансова печалба е в размер на 297 хил. лв. спрямо 151 хил. лв. за 2011 г. Очакванията за 2013 г. са приходите да достигнат между 25 и 27 млн. лв."

Това, към 2012 г.

Link to comment
Share on other sites

Аз ще вметна малко реални цифри. В китайския ресторант, в който работех 2006-та година готвача взимаше 2500 лева заплата чисто. Беше си автентичен китаец, голям образ, между другото, и работеше 7 дни в седмицата от 9 сутринта до към 10 и половина, 11 вечерта (зависи от количеството хора). Почти непрекъснато забит на печката, при почти постоянно работещ газов котлон. Това е повече, от колкото заработваш ти, Ангеле. Защо не се хванеш да работиш при такива условия? Нали парите са най-важното? Нали не искаш да работиш за бонбони? Два бона и половина - айде, давай.

Link to comment
Share on other sites

Ето това вече е по-точно изказване.Но колко човека от всичките 533-а получават не 2000 и нещо,а да вземем по-ниска стойност-1000 и повече на месец?Единици са.

Последно да спомена за дюнерите-егати пропадналия народ щом нагъва дюнери 24 часа от денонощието.Аз ги отказах преди доста години-и не съм ял много.

Link to comment
Share on other sites

Аз ще вметна малко реални цифри. В китайския ресторант, в който работех 2006-та година готвача взимаше 2500 лева заплата чисто. Беше си автентичен китаец, голям образ, между другото, и работеше 7 дни в седмицата от 9 сутринта до към 10 и половина, 11 вечерта (зависи от количеството хора). Почти непрекъснато забит на печката, при почти постоянно работещ газов котлон. Това е повече, от колкото заработваш ти, Ангеле. Защо не се хванеш да работиш при такива условия? Нали парите са най-важното? Нали не искаш да работиш за бонбони? Два бона и половина - айде, давай.

Хубаво, че не бачкаш с цифри. Одеве написах, че заплатата ми е 17 000лв на месец. 17 000 е повече от 2500. Защо да ходя за 2500 да ставам no-lifer?

 

А защо сравняваш главен готвач в ресторант с дюнерджия ще си остане една от великите мистерии на вселената.

 

П.П. Сега стана 16 500, защото много съм пише в Булфорум вместо да бачкам.

 

@mIRCata: Стига си ми човъркал в раните уе човек, егати...

Link to comment
Share on other sites

@mIRCata: Стига си ми човъркал в раните уе човек, егати...

К. Спирам.

Кажете сега как да си намеря nexus 4 от САЩ/Англия? Тук, вчера се смях в технополис - пуснали на "промоция" 8гб версията за 710лв. От Англия 16гб дето е в паундове е под 500 лв :) :)

Link to comment
Share on other sites

Ако работеше за 17k нямаше да мислиш за дърто беемве с десен волан :lol:

 

Не бе, те му падат ей така и щото има свободо време, ще си купи деснячка да си играе да я върти... Нищо не разбираш ся!

 

Ай стига сте говорили за дюнерджии и колко кинти прави Аньо... Тъпото е, че професии, в които носиш отговорност и се изисква креативност и мислене, заплащането е съпоставимо с това на дюнерджията, че понякога и еднакво... Ето това е дразнещото...

Link to comment
Share on other sites

Не бе, те му падат ей така и щото има свободо време, ще си купи деснячка да си играе да я върти... Нищо не разбираш ся!

 

Ай стига сте говорили за дюнерджии и колко кинти прави Аньо... Тъпото е, че професии, в които носиш отговорност и се изисква креативност и мислене, заплащането е съпоставимо с това на дюнерджията, че понякога и еднакво... Ето това е дразнещото...

Всъщност, заплащането е сбор от много фактори, като основния е добавената стойност, която създаваш, а в дюнера тя е много голяма!

Link to comment
Share on other sites

Ако работеше за 17k нямаше да мислиш за дърто беемве с десен волан :lol:

Грешна логика.

 

Ще ти дам пример:

Ти може и 4 пъти повече от мен да вадиш, но моите дрехи са по-скъпи.

Това са материални неща, за които всеки сам си прави преценката колко да даде. Не могат да са показателни.

Link to comment
Share on other sites

На аладина в Тракия, който винаги е пълен съм питал и дюнерджиите и пицарите колко взимат. - 700лв с клизма. Тия по 2К малко в повече ми идва. Не знам, всеки 3ти тогава щеше да е мастер на дюнера. 

Брачеда има верига баничарници в Сл. Бряг и Несебър. В една от тях даваше по 3К на мастера вътре. Но работното време му беше доста специфично и тегаво.

Link to comment
Share on other sites

На аладина в Тракия, който винаги е пълен съм питал и дюнерджиите и пицарите колко взимат. - 700лв с клизма. Тия по 2К малко в повече ми идва. Не знам, всеки 3ти тогава щеше да е мастер на дюнера. 

Брачеда има верига баничарници в Сл. Бряг и Несебър. В една от тях даваше по 3К на мастера вътре. Но работното време му беше доста специфично и тегаво.

Тия 700лв на седмица? :D

 

По морето всичко бачка по 18ч поне, нали месец година храни...

 

Някой забеляза ли, че подменят всички шахти и вече не са като... мини тепетя по пътя :D ?

Link to comment
Share on other sites

 

PS И точно сега ли ми трябваше да се разболявам. Гадна суха кашлица, сополи и отпадналост. Добре че поне температура нямам, че тогава наистина става страшно.

Така съм от 3 дена.Едвам издържах днес...Май е някакъв грип :(

edit:Ем ебал съм ги и парите като се претрепах 3 месеца...Да взимах 11.50евро на час,но пък тва втори път не...

едит:Днес си годорих с пича от ДеХаЕл(DHL) в моя район и той каза,че е завършил лекар в Германия,но няма работа.За това върти геврека с буса и те така.

Link to comment
Share on other sites

Мисълта, че вършиш нещо важно, е много мотивираща. Иначе с какъв кеф да ставаш сутрин и да отиваш на работа...

Амин!

Link to comment
Share on other sites

Аз се чувствам много удовлетворена и мотивирана като си пиша уроците. Ама понякога си мисля, че това не е много нормално и съм малко сбъркана...

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...