Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Зависи от сферата....Но аз по принцип изключително рядко купувам салам и луканка и т.н. подобия...Само мЯсо...Като се замисля, не съм купувал от пролетта, даже може и по-рано да е било.....

Link to comment
Share on other sites

Това трябва да се види:

:rolleyes:  :huh:

0:56 минута-кефещи се полицаи на гледката

2:00-мотивът,който единствено би ме накарал да бъда част от тази опашка

2:26-3 ангелчета,които ПОНЕ 1000 пъти повече заслужават да им се обърне подобаващо внимание  :laughing1:

Link to comment
Share on other sites

За да може един производител да отговори на натиска за ниски цени на тези магазини, е нормално да си съкрати разходите по производството на продукта си. Най вече като сложи по-некачествени и евтини съставки. И в тези магазини се появяват едни боклуци като стоки. Масово щандовете им с колбаси примерно са заредени с Леки, Сачи и т.н производни на Белла-та. При маргарините и сирената е подобно. Разни деликатеси и продукти за мазане( че не може да се нарекат сирене примерно).

Има 2 варианта - оставя си високи цените и залага на качеството или пуска нов продукт с по-ниска цена и по-малко количество, по-различно качество и т.н.

 

Отделно най-големия проблем идващ от тези магазини е, че се блъскат яко консерванти за да трае продукцията по-дълго време, а последното нововъведение е облъчването на храната с гама-радиация. Така се консервира за мнооооого по-дълго време. Ей това красиво лого показва, че продукта е третиран по този начин:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Radura_international.svg

 

Ето и малко обяснения: https://en.wikipedia.org/wiki/Radura

 

 

 

 

Зависи от сферата....Но аз по принцип изключително рядко купувам салам и луканка и т.н. подобия...Само мЯсо...Като се замисля, не съм купувал от пролетта, даже може и по-рано да е било.....

И кайма. Жена ми не вярваше докато не взех врат и не си направих кайма. Според нея било много мазно. Излезе че е 10 пъти по-малко мазно от нормалната кайма :) И то беше хубава кайма, боклуците от хипермаркетите няма да ги коментирам

Link to comment
Share on other sites

за съжаление бъркате , пазара се определя по търсенето а когато се търсят салами по 1-2лв бройката се произвеждат такива , когато се търси "сирене" по 3лв/кг се произвежда такова , народа е гладен иначе всеки знае какво е хубавото......

Link to comment
Share on other sites

Да де, ама майка ми и баща ми си купуват. Не ядат салами (не ядат въобще месо), но редовно купуват разни млечни деликатеси. И за тях, от чисто икономически причини, Кауфланд е рай. Сега мога да си позволя да гледам какво точно ям, ама имаше време, когато не можех...

 

Та съм съгласен със злобила... Макар че наистина има хора, които хем могат да си позволят да ядат истинска храна, хем не го правят. Щото трябва да се заделя за айфоня, беемвето и Син Сити...

Link to comment
Share on other sites

Син Сити...

Бая сирене не трябва да изядеш, за да заделиш за Син Сити. :)

Голямо уиски с Ред Бул (отлежало уиски, че те там други не предлагали) - 70лв. Hellooooo!!!!

Link to comment
Share on other sites

Напоследък често се питам откъде и как човек може да си купи горе-долу нормални продукти за ядене без кой знае колко консерванти и щуротии. Нямам време да отделям часове наред и да обикалям от единия до другия край на града, за да взема месо точно от незнам къде си и мляко от противоположния край на града. Нали за да ги купиш тези неща, все пак трябва да ти остава време и да работиш. :) Обречени сме да се тъпчем с боклуци явно.

Link to comment
Share on other sites

Месо от магазина на Ритон до нас, мила. Аз дори ходя до Първенец за някои работи, които са уникални. Зеленчуци купувам предимно български - почти навсякъде ги има. Като купувам повече - от борсите директно. Картофи купувам от Храбрино цяло лято и съм доволен. Млякото навсякъде е една гама, аз вземам прясно от село от роднини и жена ми заквасва. Не ми е в менюто, но е важно за детето. На практика остава сирене и кашкавал, което на определени брандове от високия ценови клас е доказано прилично. Хляба си го правим сами откакто имаме машина. 

Link to comment
Share on other sites

Кое е "Ритон до нас"? :) Месо взимам от Хранителния център на главната, зеленчуци е ясно, че има навсякъде, млечните продукти са си чист хазарт. Преди време ме посъветваха да взимам сирена и кашкавали, които са вакумирани, защото онези в тавите не било ясно какви и що са.

Link to comment
Share on other sites

Чувам добри отзиви от "Тайгър Мес", май имат магазин на Напикан Райчо и Богопил. Иначе май точно за месарницата в Първенец бях слушал легенди за мръвките им. За последен път си купих месо от супермаркет преди два месеца - взех кайма, която уж изглеждаше страхотно на щанда, сякаш току що смляна, а на следващия ден (прекаран в хладилника) смърдеше на мърша...

 

От тогава - не, благодаря!

Link to comment
Share on other sites

Ритона RULZZZ! :punk :lol:  Наистина имат много добри мръвчоля. Имаме и в нашия квартал и до сега не са ни разочаровали. Особено, както ме мързи да си играя с подготовки за печене, имат едни мариновани вратни пържолки и гърдички...маааалиййй...взех да се лигавя като гладно псе... Хеле пък тея гърдички що бира изпиват...

 

Другите, дето също стават, са Меском Попов - в началото на паважа на коматевско шосе. Там ходя по-рядко, защото са ми много далече, а Ритона са ми просто до нас.

Link to comment
Share on other sites

За кой Ритон говорите? На кръстовището на Скопие ли?

 

Те магазините на Ритон са много из града. Ритон се казва месокомбината и се намира на входа на първенец, от дясно.

Link to comment
Share on other sites

Въпроса за личните вкусове и предпочитания ли пак смяташ да захапваме?

Не, този за бирата и за спирта.

 

Аз не твърдя, че мога да кажа коя бира е хубава. Мога да кажа от коя бира всеки път имам зверско главоболие. Дори и след една-две изпити бири...

Link to comment
Share on other sites

Кое е "Ритон до нас"? :) Месо взимам от Хранителния център на главната, зеленчуци е ясно, че има навсякъде, млечните продукти са си чист хазарт. Преди време ме посъветваха да взимам сирена и кашкавали, които са вакумирани, защото онези в тавите не било ясно какви и що са.

 

Цвети, Ритон имат фирмен магазин на Богомил, просто като идваш от вас към Денонощния, завиваш надясно към стадиона, а не наляво.  :laughing:

 

Магазинът е точно на ъгъла на пресечката, в която е шкембеджийницата.  :grin:

 

Чувам добри отзиви от "Тайгър Мес", май имат магазин на Напикан Райчо и Богопил. Иначе май точно за месарницата в Първенец бях слушал легенди за мръвките им. За последен път си купих месо от супермаркет преди два месеца - взех кайма, която уж изглеждаше страхотно на щанда, сякаш току що смляна, а на следващия ден (прекаран в хладилника) смърдеше на мърша...

 

От тогава - не, благодаря!

 

Тайгър Мес е класика за определени продукти. Предимно пекан джолан. Месото също е много добро, но не и колбасите, които започнаха да правят. 

 

За магазина преди Коматево става въпрос нали ? Там има доста голямо разнообразие и дроб-а им е на ниво ;)

 

Не, там е Попов. Като се каже Първенец, се има предвид Пъвенец.

 

Те магазините на Ритон са много из града. Ритон се казва месокомбината и се намира на входа на първенец, от дясно.

 

Магазините на Ритон в Пловдив са точно 5. Но в тях няма целия асортимент от цеха. Смело мога да заявя, че суджуците, които правят са най-добрите, които съм опитвал в последните години. "Селски" и "Първенец" са просто уникални. 

Link to comment
Share on other sites

Магазините на Ритон в Пловдив са точно 5. Но в тях няма целия асортимент от цеха. Смело мога да заявя, че суджуците, които правят са най-добрите, които съм опитвал в последните години. "Селски" и "Първенец" са просто уникални. 

 

Ш'зема да мина през цеха им, така или иначе често минавам от там. Знаеш ли до колко работят?

 

А тъпият ми Фиат, искам да го нарежа с пила за нокти, за да може да страда и пищи дълго и ръждясващо... Макя му и прасе, пак умря...

Link to comment
Share on other sites

Не, този за бирата и за спирта.

 

Аз не твърдя, че мога да кажа коя бира е хубава. Мога да кажа от коя бира всеки път имам зверско главоболие. Дори и след една-две изпити бири...

И все пак това не те прави еталон за определяне на вкусовете и предпочитанията. За едни Загорка може да е върха на сладоледа, за други Ариана, за 3-ти някоя конска пикня.

 

А тъпия ми Фиат, искам да го нарежа с пила за нокти, за да може да страда и пищи дълго и ръждясващо... Макя му и прасе, пак умря...

На умрял пила ще вадиш? :laughing: :laughing:

Link to comment
Share on other sites

На умрял пила ще вадиш? :laughing: :laughing:

 

:lol: добре де, в предсмъртна агония е. Не ще да запали и вчера вечерта трябваше "да го водим за носача" до Пловдив.

Link to comment
Share on other sites

А тъпият ми Фиат, искам да го нарежа с пила за нокти, за да може да страда и пищи дълго и ръждясващо... Макя му и прасе, пак умря...

Лошо. Продавай го на части и го избави от агонията му.

Link to comment
Share on other sites

Ко пак е станало, бе? Що не се обади?

 

Щото в 17:30 още си на работа и нямаш въже за теглене. А и с тоя скапан съединител не е хава да теглиш. Васил и без това си подпира кайсиите цял ден, та реших да му създам малко работа с баничарката :)

 

Лошо. Продавай го на части и го избави от агонията му.

 

Дам и това е вариант. Но винтовете няма да ги развивам, а ще им пиля главите с пиличката за да страдааааа....  :devil

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...