Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Обикновенно и при мен е така. Ама Sothbiss преди няколко дни обясняваше как може да сглоби компютър-мечта за 600лв, но не вникнах в спора тогава.

То само дъното с процесора ми излиза 550$ и това е с 50$ отстъпка. Иначе е 600$. Цената само на процесора в Бг е 680 лева... И на мен ми стана странно тогава, но реших да не се обаждам.

Момчиле, ако ползваш отстъпки в американския bestbuy(или newegg) ме имай в предвид ;).

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

netroot. я кажи какви ги мъдриш, че 1200$ си е цифра. Сокет 2011 или 1150? :)

Дедо, ще потретя специално и за теб. Под мечта имах предвид компютър за малко пари, който да подкара актуалните заглавия на high настройки...

Знам бе, ебавам се с теб :)

Ясно че не можеш да му сложиш захранване енермакс 750w нито някое сериозно asus-ко дъно, защото само тези 2те подминават въпросната цена... различни хора - различни мечти

Примерно аз ако ще сглобявам машина държа на следните неща

Core i7

ASUS или Intel дъно с поне 3 pci-e слота (ей това е ок: http://www.asus.com/Motherboards/P6T/)

Видеокарта с поддръжка на 4 монитора (или 2 броя) но nVidia - ати не ща

Свястно захранване (пасивно или както се водеха - нещо от сорта на енермакс или cooler master)

16гб рам - нямам претенции особенно за марката, но искам да си има радиаторчета щото ме кефи

1 ссд диск (ocz vector 128gb примерно)

1тб хдд (wd black определено)

Не знам от кое и как да икономисам - подобни колкото пъти правя все около $1000-1500 ми излизат без ддс-то

Обикновенно и на процесора слагам някакво по-хубаво охлаждане за да не го мисля и да е по-тихо. 3-4 вентилатора вътре в кутията да се охлаждат и дисковете (преди като имах повече)...

netroot. я кажи какви ги мъдриш, че 1200$ си е цифра. Сокет 2011 или 1150? :)

Дедо, ще потретя специално и за теб. Под мечта имах предвид компютър за малко пари, който да подкара актуалните заглавия на high настройки...

Процесор - http://ark.intel.com/products/75123/ - 1150 е

Дъно - http://promos.asus.com/us/Z87/#TUF

Видеото ще е вероятно Ati 7950

3 хард-а. 1 ссд и 2х2TB.

То аз само процесор като твоя и дъно (пак на АСУС, но не това, което ти искаш) ще сменям и трябва да дам 400 паунда :( Добре че си купих на EVGA 760-ката на промоция.

То аз само процесор като твоя и дъно (пак на АСУС, но не това, което ти искаш) ще сменям и трябва да дам 400 паунда :( Добре че си купих на EVGA 760-ката на промоция.

Кое дъно си харесал?

Тази колко монитора можеш да накичиш към нея?

Maximus VI GENE за момента се чудя над това зверче.

Това не е зле. Даже гледам има HDMI което поддържа 4к, не че има монитори които да го ползват но това е друга тема. Ужким може.

Скоро за офиса трябва да купувам компютри, ако намеря дъно, което да поддържа 3 монитора ще е супер.

Дядото го разбирам в някаква степен за какво му е i7-цата. Но иначе ми се вижда напълно излишна покупка :)

Ултра скъпите дъна - освен ако не се търси някоя екстричка като много PCI-e слотове или много сата слотове - напълно излишно. 

Та в тези двете може да се икономиса спокойно, без да се усети това по някакъв начин. :))

Така като чета май правилният избор ще е Maximus VI Formula. Така или иначе няма да го поръчвам в следващите 15-20 дена и ще имам време да реша в детайли. Виж обаче Formula. Дават го доста по - добре и от това което бях харесал и от това което ти си гледал.

Гледам го и него и съм пред дилема все още. Чакам да си продам старата i7-ца с дъното и тогава ще реша, но ти ако ще изнамериш на някакви ултра цени - не ме жали, а свиркай :)

не мога да си избера G Shock.

http://de.casio-shop.eu/product/ga-110-1aer/ или http://de.casio-shop.eu/product/ga-100-1a4er/ Двоумя се много :lol:

вземи си със соларно зареждане.

иначе тия двата са почти еднакви .... кво толкова има да се чудиш..... 

Аз лично никога не съм бил фен на закупуване на части от най-най-високия ценови диапазон. Не са чак толкова по-продуктивни (понякога изобщо), колкото са по-скъпи и много, много бързо се обезценяват.

Maximus дъната са правени за аЦките клоЦкери :). Страхотни дъна са, но са наистина много скъпи. Но ще цитирам един мъдър човек/дядо - Кеф цена няма. :)

нетрут, ако ще взимаш 7950, се насочи към Сапфир или Гигабайт - тихи и хладни. Прилични клокери (ако клокваш). Избягвай Powercolor - най-добрите клокери на пазара, но най-топлите и що-годе шумни. Имам такава вкъщи и преди близо 2 месеца в най-големите жеги си играя някаква игричка и по едно време се заслушвам, че компютъра ще хвръкне - 92 градуса беше станала :). Прималя ми. И избягвай референтите модели - било то на Асус, Евга или всякакви други чок марки.

Момчиле, ако ползваш отстъпки в американския bestbuy(или newegg) ме имай в предвид ;).

За съжаление не мога да ползвам отсъпка в американския, на всичкото отгоре там и цените са други. Аз по принцип гледам да се появи някаква далавера в амеркинаския Амазон и си поръчвам нещата на един адрес в едно откъснато американско село (Поинт Робъртс) и после отивам до там да си прибера стоката. Майтапа е, че се минава граница и има опашка от автомобили за въпросния склад, който обслужва тарикатите на целия мегаполис, а склада представлява буквално три фургона в центъра на селото, в което принципно няма нищо (освен една бензиностанция, на която клиентите на склада да заредят евтин бензин межу другото).  :lol:

Аз лично никога не съм бил фен на закупуване на части от най-най-високия ценови диапазон. Не са чак толкова по-продуктивни (понякога изобщо), колкото са по-скъпи и много, много бързо се обезценяват.

Изобщо не съм съгласен с теб. Последно леля ми когато си взимаха компютър беше преди доста вече години. Самата история е също забавна, но не ми се пише в момента. Та излезе им около 3000 лева без монитор и периферия. Беше с един от най - скъпите модели на Core2Extreme. Годината е 2008-ма ако не се лъжа. 5 години по - късно все още е повече от актуална като производителност.

Аз точно на Сапфир си харесах картата. Но ще видим де. До момента само съм набелязал в общи линии какво ще е. Ще видим финално какво ще си харесам. Иначе машината ще се клоква. Аз затова си взимам и този модел на процесора с такова дъно.

Виж за Амазон не се бях сетил. Аз нямам зор със сглобяването и ще започна да ги следя и там какво ще излиза. Не знам дали не си струва и да се изчакат разни промоции покрай Коледа. Но пък е толкова далече във времето...

Последния ми настолен комп е на 10 години и е повече от актуален в момента...щото НЕ се играят игри :D. Е, фейса верно понасича тук-таме, но нашите са свикнали :D. Аз си купих първия и последен лап-топ преди 4 години. И надявам се да ме изкара поне още 2 пъти по 4. И той е повече от актуален...щото му вървят филмите и нета. Нямам време за игри, а ако имах - предпочитам бири нейде да се смучат :D

Виж за Амазон не се бях сетил. Аз нямам зор със сглобяването и ще започна да ги следя и там какво ще излиза. Не знам дали не си струва и да се изчакат разни промоции покрай Коледа. Но пък е толкова далече във времето...

Аз обикновено пазарувам от тези местни китайчета, защото на моменти правят добри промоции пък и имат сериозен асортимент. ;)

Изобщо не съм съгласен с теб. Последно леля ми когато си взимаха компютър беше преди доста вече години. Самата история е също забавна, но не ми се пише в момента. Та излезе им около 3000 лева без монитор и периферия. Беше с един от най - скъпите модели на Core2Extreme. Годината е 2008-ма ако не се лъжа. 5 години по - късно все още е повече от актуална като производителност.

И как е актуален като производителност? :) На тоя Core2Duo Extreme, производителността му беше точно около 3% по-висока от на моя E8400. Цената му беше 4-на. Моя E8400 също в момента си кара като пич без да му пука от нищо, но да е актуален като производителност според мен означава - да се мери с големите момчета в момента, а той дори на малкия пръст на i3 не може да стъпи, който дори не е в същия ценови клас, защото е8400 е най-бързия (на нормална цена) двуядрен процесор на 775 чипсета. е8500 дето излезе след това и екстрийма не ги броим, защото разликата е минимална.

Подкрепям Ангел. Преди време правих доста сравнения с i5 и i7 и излезна, че има идея да вземеш горен клас петица на много по-адекватна цена отколкото седмица на доооста по-голяма цена, която на практика няма големи разлики в производителност.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...