RaptoR Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Ами в Канада си, какво очакваш!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Имате местно бяло саламурено сирене? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Имате местно бяло саламурено сирене? Има, тук го водят feta cheese. Разбира се не може да го докара до вкуса на нашето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Фета-та е нещо като Дунавия Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 То е като Дунавия, ама доколкото знам Дунавията не е била патентована ли, нещо в този дух, затова гърците под носа ни патентоват тяхната реплика - именно фета. Затова сега всеки си мисли, че този продукт е гръцка идея. И по цяла Европа се "разчува", че такъв тип мазно и меко сирене е фета, макар да е българско. Чувала съм и други познати да ми казват, че на бялото саламурено му казват фета еди-къде-си. Излезнало е като нарицателно за сиренето по тези географски ширини. И така си му казват. А реално нашето Дунавия е било първо... Ама к'вото е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 То е като Дунавия, ама доколкото знам Дунавията не е била патентована ли, нещо в този дух, затова гърците под носа ни патентоват тяхната реплика - именно фета. Затова сега всеки си мисли, че този продукт е гръцка идея. И по цяла Европа се "разчува", че такъв тип мазно и меко сирене е фета, макар да е българско. Чувала съм и други познати да ми казват, че на бялото саламурено му казват фета еди-къде-си. Излезнало е като нарицателно за сиренето по тези географски ширини. И така си му казват. А реално нашето Дунавия е било първо... Ама к'вото е. Принципно feta е всякакво бяло саламурено сирене. Това, че повечето сирена от този тип приличат на нашенската Дунавия е поради факта, че на този континет основно можеш да намериш само и единствено краве мляко като суровина. Овче мляко, особено в сериозни количества за производство на сирене е почти абсурдно да го докопаш тук. Bulgarian feta тук означава точно това - овче саламурено сирене. Това, че гърците са си пробутали терминологията няма как да учуди никой - все пак гърците са навсякъде на този континет и обществата им във всички мегаполиси са на доста порядъци по-големи от българските такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Тая вечер колата в къщи трябваше да си я качвам. Няма място къде да се паркирам, егати наплива, егати нещото. И в същото време, 3 коли седят и не помръдват вече поне 2 години... По новите наредби, които приеха, ако 2 години не е минавала преглед и гражданска - отдел Екология на съответния район и идват да ги махат. Хоп 3 свободни места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Мхм. Съгласна съм. Нито съм запозната толкова с материята, нито имам мандра, това е което съм чувала. А и гърците като цяло са си малко нахални, според мен. Нито споря, нито нищо. Просто обяснявах на дядо ти Мраз, който се чудеше защо викали фета на нашата Дунавия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 По новите наредби, които приеха, ако 2 години не е минавала преглед и гражданска - отдел Екология на съответния район и идват да ги махат. Хоп 3 свободни места. Мхм, аз като живеех на Св. Климент, лично разчистих три трошки... В смисъл, обадих се, лепнаха им по един стикер, че до един месец, ако не ги махнат, общината любезно ще стори това вместо тях и месец по-късно имах три места повече за паркиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Тая вечер колата в къщи трябваше да си я качвам. Няма място къде да се паркирам, егати наплива, егати нещото. И в същото време, 3 коли седят и не помръдват вече поне 2 години... Добре дошъл в клуба дето се вика. Пред нашия блок е същото ама няма какво да се прави. Още повече има 1 човек с 3 коли и 1 шофьор и както се досещаш може да кара само 1-та, не всички наведнъж. Да обаче всичките пред блока наредени, а има как да ги нарежда една зад друга да отвори място на другите, но не му пука. П.П. Сега ще усетиш и недостатъка на ниската кола, няма как да я катериш по-бордюри и т.н. С тея ниски гуми и не става, в тракия може да спирате и в калта ама предполагам няма да ти се иска. П.П.2 Тея дето не ги карат не може ли да ги затапиш? И без друго няма да тръгнат преди теб на другия ден. В Кичука в един блок съм ги признал, не знам как са се разбрали, но едните автомобили перпендикулярно на платното, пред тях другите успоредно. Как излизат сутрин идея си нямам. Или до нашите има едни малки площадчета, на едното редят 3 реда по 3 коли една зад друга. Сигурно са си техни.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Обаче забелязвам следната последователност...кой каквато придобивка има или пък нещо му се случи, в следващите 2 месеца говори само за нея(него) - вокса почти всеки пост му е свързан нещо с колата, на хоста като беше взел неговата - също - то не бяха смяна на двигатели, смяна на генерации и окачвания.....сега откак бабата му я похарчи, говори единствено за морги и части, после като я оправи съм сигурен, че пак ще започне ; котора откак замина в немско, все нещо за там приказва ; чефо и той все се жалва от американските траверси и лошите американски пътища...само злобила беше по-кратък с неговите татуировки, ама това по причина, че сигурно още не си ги е направил...ама няма лошо де, така всички врим и кипим с проблемите на всеки от съфорумците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Е то на Ангел му е тръпка още колата и е разбираемо. И на мен ми беше преди и се втелясвах на всяка драскотина, докато не се събудих с крив калник, смених го после пак и отново същия. После точно пред нас излизам и ми се качи камион с газирани на предния капак до предното стъкло. Абе романтика, само ме блъскаха до преди 1 месец, като за сефта аз и направих една поразия и забърсах предната броня в една стена. О, чудо стената се оказа по-здрава. П.П. Относно паркирането, по-зле ще става по-добре едва ли. Нито улиците, нито паркоместата по уличките са толкова колкото автомобилите. Ако всички малки къщички станат кооперации не ми се мисли. Ще се местим по селата като в София. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Изгоря театъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Несъмнено в началото е тръпка - за повечето от нас колата е както играчка за малко дете, изключвам хората като баща ми например, за когото колата е предмет за придвижване, който трябва да го превози най-икономично от точка А до точка Б. Едит: Кой театър бе, Иване? Едит2: Разбрах кой... Изгоря сцената на Драматичния театър... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Той и баща ми така, вика купчина тенекия и толкова хич не и се втелявсва. Иначе в Тракия пак по треви и паланки има къде да се навреш. До нашите например има 3 кооперации 1-та е 6 етажа с по 4 апартамента, гаражи - 0 (да нула гаража). Другата е с 4 гаража, които са пълни с коли на други живущи в квартала 4 етажа по 3 апартамента. Другата 5 етажа по 4 апартамента 3 гаража, няколко подземни. Гаражите пак са на някой от квартала. Нали се сещате къде са другите коли? И не е като в тракия да има междублоково пространство дето да се навреш някак си. Пак добре, че има още някоя такава малка къща да спарт пред нея, ами ако стане всичко кооперации наистина дето вика Ангел на луната трябва да спрат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 само злобила беше по-кратък с неговите татуировки, ама това по причина, че сигурно още не си ги е направил...ама няма лошо де, така всички врим и кипим с проблемите на всеки от съфорумците. а готова е отдавна просто не съм се изфукал относно проблема с паркирането май само в Тракия горе долу се спасява положението. в Смирненски като се прибера след 6 няма места включително и по разни треви. интересното е че като се нанесохме в тая кооперация преди 7-8 години долу пред блоковете имаше постоянно по 10-тина свободни места , добре че имам гараж .... който естествено не мога да ползвам зимата заради малоумните архитекти .... няма къде да се чисти снега понеже е вътрешен двор.... отделно става някво шибано завихряне и ако на пътя има 20см сняг отзад е поне метър.... едит : Мобо мерси после ще мина да проверя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Обаче забелязвам следната последователност...кой каквато придобивка има или пък нещо му се случи, в следващите 2 месеца говори само за нея(него) - вокса почти всеки пост му е свързан нещо с колата, на хоста като беше взел неговата - също - то не бяха смяна на двигатели, смяна на генерации и окачвания.....сега откак бабата му я похарчи, говори единствено за морги и части, после като я оправи съм сигурен, че пак ще започне ; котора откак замина в немско, все нещо за там приказва ; чефо и той все се жалва от американските траверси и лошите американски пътища...само злобила беше по-кратък с неговите татуировки, ама това по причина, че сигурно още не си ги е направил...ама няма лошо де, така всички врим и кипим с проблемите на всеки от съфорумците. Чефо е сложил картите на масата и не знае как да постъпи...само връщане му е в главата. Тва за 5 месеца бял ден да не видиш и да пиеш сам като алкохолик не е хава. Не знам какво мисли Кръсника и приятелите на дядото, но моето мнение е, че тука ти трябват мноооого повече пари от колкото в БГ, за да се почувстваш ЧОВЕК. Щото аз в момента не се чувствам такъв...напротив избива ме огромен бяс като се сетя какво правя в момента и за каква сган и измет го правя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 В човешкото тяло няма никаква логика. Правиш някаква беля със става. После я обездвижваш за Х период от време и после, за да я ремонтираш, правиш същите движения, с които си се бъгнал от самото начало. Fuck Logic. И btw, никога не взимайте съвети за отслабване от дебели или от кльощави хора.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 И btw, никога не взимайте съвети за отслабване от дебели или от кльощави хора.... A oт какви? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Има логика - на дебел диетолог малко трудно ще повярваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Само от хора, които някога са минали през това страдание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 В човешкото тяло няма никаква логика. Правиш някаква беля със става. После я обездвижваш за Х период от време и после, за да я ремонтираш, правиш същите движения, с които си се бъгнал от самото начало. Fuck Logic. как да няма логика, нали като обездвижиш ставата спираш да правиш всичко възможни за нея движения и след това трябва да си върнеш пълната функционалност. А и дори да не е била шинирана самата болка те кара да не правиш точно тези движения, който са ти я прецакали, така че ставата става мързелива за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Купувайки мляко от млекомат вие правите голяма услуга на монополистите от EVN !!! За сваряването на 5л мляко колко грешно похарчени kWh хвръкват на вятъра не е истина направо.А от там повече въглища в ТЕЦ-овете, повече парникови газове, унищожаване на озона и т.н и т.н.И като се умножи по .... 500 домакинства минимум от всеки квартал ... а от всеки по-голям град .... ужассссссс Не забравяйте и икономическия ефект. Намалява се производството ма местните млекопреработватели .... съкращават персонал .... нараства безработицата .... намалява БВП ..... все ковти работи и то заради едното желание за уж здравословен живот. Смятали ли сте фирата докато сварите млякото,а ?Поне е 40-50% !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 как да няма логика, нали като обездвижиш ставата спираш да правиш всичко възможни за нея движения и след това трябва да си върнеш пълната функционалност. А и дори да не е била шинирана самата болка те кара да не правиш точно тези движения, който са ти я прецакали, така че ставата става мързелива за тях. Напълно наясно съм, че е така. Просто иронизирах факта, че пратиш същото, заради което си я съсипал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Купувайки мляко от млекомат вие правите голяма услуга на монополистите от EVN !!! За сваряването на 5л мляко колко грешно похарчени kWh хвръкват на вятъра не е истина направо.А от там повече въглища в ТЕЦ-овете, повече парникови газове, унищожаване на озона и т.н и т.н.И като се умножи по .... 500 домакинства минимум от всеки квартал ... а от всеки по-голям град .... ужассссссс Не забравяйте и икономическия ефект. Намалява се производството ма местните млекопреработватели .... съкращават персонал .... нараства безработицата .... намалява БВП ..... все ковти работи и то заради едното желание за уж здравословен живот. Смятали ли сте фирата докато сварите млякото,а ?Поне е 40-50% !!!! Сега ако кажеш, че и го мислиш сериозно.... Защото ако е - компанията която продава мляко в магазина - тя какво не харчи нищо ли? Нищо за обработка на млякото, опаковане(опаковки и ток за машините), после превоз(изгорели газове), витрини за охлаждане- още ток, пък изхвърляне на опаковките после - превоз на боклуците, обработка - още изгорели газове и ток. Отделно блъскането на това мляко с някакви химии да седи по-дълго, ако въобще е мляко де. По-високата цена също така, защото трябва да си сложат всичко от цената на материалите, разходите и превоза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.