Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

И аз купувам от млекомат и съм доволна. От години не бях виждала каймак, а от това мляко се отделя по няколко пъти!

Някой виждал ли е в Пловдив да се продават сачове че не ми се ходи до Бачково ? 

да. ул. Цар Асен №39 ( на ъгъла с ул. Богомил, на около 50м от къщата на кметотев)

Я неква снимка на продукта на Маджаров в кръглите кутии и къде го има? В нас само смес и овче Маджаров взимаме, ама наистина поне 1-2 месеца в годината има шит партиди.

Ние пък купуваме мляко от един човек, който продава от някаква цистерна тук на Събота пазара. Дори е по-евтино от купешкото. Това като на майка ми ѝ се занимава да го вари де. Иначе си купуваме купешко.

Камионче, което продава мляко е точно на гърба на снимката, която си показал. :D

Точно такова вземахме преди да почнем от млекомата. Тия са от Хисар или някъде от района. Различните дни от седмицата е на различни места - Събота пазара, Триумфа в Тракия,. Спряхме да вземам, щото това мляко изглежда разредено - никакъв каймак или е минимален тънък като косъм.

ЦИГАРИ!!!!

Виденье, ни съ бъзикай, питам сериозно, защото това е единственото българско сирене, което се намира тук. Аз мога да го сравня само с тукашните боклуци, та затова питам дали все още му поддържат качеството в сравнение с другите сирена, които коментирате и за които нямам никаква идея. Между другото кутията тук се продава за $15, което ще рече, че явно в България би трябвало да е сравнително евтино, но просто не знам как е като качество в сравнение с останалите. Иначе е класи над тукашните боклуци.

Тук около събота пазара къде има млекомат някой знае ли? И това мляко от млекомат-а сурово ли е, или е сварено?

Срещу църквата имало и млякото било добро, приятелката ми е доволна. Аз съм купувала от кръстовището преди Втора градска и също е хубаво.

И аз цЕл живот не знаех какво е мляко от магазин(прясно и кисело). И на вратО да си паднат и десет био етикета да им сложат, не е толкова хубаво колкото домашното. :D

Такъв избор и да се карате кое сирене става и кое не. Аз какво да кажа като тук си имам сирене само от Бор Чвор :D

Точно, понеже имат избор, и се карат!!! :-) Едно време помня, че кашкавалът им бе сносен, но после явно се извратиха и го развалиха и него... :-)

А верно :lol: Е тя тая снимка е от доста време минали са на по-легален бизнес :lol:

Едит:Как се казва оригинала на това?

Не, просто има мобилни млекомати.Вътре в камиончето си има вана, която играе същата роля като на това с жетоните :D

Tи да не би да си рекламно лице на Тертер, че не признаваш никакво друго сирене освен тяхното?

И пак те питам - ти онова био сиренето на хармоника опитвал ли си го преди да го плюеш?

Къде видя да казвам такова нещо? Има поне 4 по-стойностни марки. Че и по-евтини. 

Прясно мляко почнахме да купуваме от един млекомат в Тракия , до хлебозавода. Млякото е от някаква ферма. От доста време не бях виждал такъв дебел и жълт каймак след варене. По тенджерата остана и масло.

Иначе за сирене си купуваме на Забърдо. За момента най-ми допада на вкус.

Забърдо Лейкърс рулират от години. И поддържат приличен стандарт. С тоя млекомат ме заклахте направо... :)

А това мляко какво е и откъде идва?

Има няколко варианта, да ти ги обясня?

Такъв избор и да се карате кое сирене става и кое не. Аз какво да кажа като тук си имам сирене само от Бор Чвор :D

Ко? От Козбунар? Дето колегите ми се оплакват, че замърсяват Марица? Тургнал съм им лично вето аз...

Бор-Чвор чесно казано нямам идея как толкова много години продължават да съществуват..... всичко им е отвратително.

Не съвсем, но пък какви чукундури са да ги видиш...

Виденье, ни съ бъзикай, питам сериозно, защото това е единственото българско сирене, което се намира тук. Аз мога да го сравня само с тукашните боклуци, та затова питам дали все още му поддържат качеството в сравнение с другите сирена, които коментирате и за които нямам никаква идея. Между другото кутията тук се продава за $15, което ще рече, че явно в България би трябвало да е сравнително евтино, но просто не знам как е като качество в сравнение с останалите. Иначе е класи над тукашните боклуци.

Ако напипаш такова сирене, зимай и крий! Хич не се бъзикам, на румънската граница заради алчност на безумни тъпаци съсипаха страхотен канал. Набухали стекове във всички тенекии и не оставили тапа. Митничарите в румънско естествено свалили 2 тин'кии "за проба". Кудоша е, че чак като се прибрали у тях ги отворили и като изскокнали стековете издивяли. Камионът бе арестуван на границата с Унгария... Пословичен пример за българска алчна тъпанарщина...  

Какво да го еВа с финез е реднек. Тва па сефте го чувам.

Има Гугъл, Стефчо, принципно почваме от хАмерикански чалгар. Като видиш описанието ще се сетиш 

Американски селянин е redneck.

аха...значи сега спокойно и с чиста съвест мога да те поканя, за да ме хванеш и да ме разведеш пo левия трЕтоар на игрището ;). 3 обиколки и половина...в жегата...пък аз през това време ще си смуча от домашното прясно млекце, капиш?

Има Гугъл, Стефчо, принципно почваме от хАмерикански чалгар. Като видиш описанието ще се сетиш 

Да бе да. Така като ме знаеш, дали ще си направя труда да ползвам гугъл за такава х♚йня? Мързи ме повече и от дядото :D

Да бе да. Така като ме знаеш, дали ще си направя труда да ползвам гугъл за такава х♚йня? Мързи ме повече и от дядото :D

Ский ся, не може ти да се правиш на отворен с Гугъл, когато ти изнася и аз да не те пратя там..... Капиш?  :laughing:

Тагове - white trash, incest, trailor trash, inbreed, засега тия ти стигат...  

Какво да го еВа с финез е реднек. Тва па сефте го чувам.

Селянин. Ама от по-културните, който може да си напише името. Другите са "hillbilly".

Къде видя да казвам такова нещо? Има поне 4 по-стойностни марки. Че и по-евтини.

Ами сподели де. Какво се правиш на интересен и само ми обясняваш как това и онова било по-зле от тертера. Тертера е скапан и хич не ме кефи. Хайде кажи кои са по-свестни от него

Абе като сте отворили приказка за сиренето, я кажете какво слагат в това тук:

cheese-bg-13.jpg

Доколкото мога да различа логото, това е овче сирене от мандра Филипополис. Известно време съм работил в тази мандра и имах пряко участие в процедурите по избор на партиди и преопаковането им за износ. Подбират се здрави бучки, поставя се хартия между редовете, залива се с нова саламура и се затваря в нова тенекия.

Оттогава мина доста време, но не вярвам нещата да са се променили особено, още повече че търговеца си избира партида. Моето мнение е да се довериш.

П.П. Тази снимка твое дело ли е? Като се загледах, тенекията ми се стори определено издута... Ако е така, горните ми приказки отиват по дяволите.

Ами сподели де. Какво се правиш на интересен и само ми обясняваш как това и онова било по-зле от тертера. Тертера е скапан и хич не ме кефи. Хайде кажи кои са по-свестни от него

За момента не заслужаваш! Ядоса ме днес, пък и ме мързи след половин гърне боб с ребра... 

Доколкото мога да различа логото, това е овче сирене от мандра Филипополис. Известно време съм работил в тази мандра и имах пряко участие в процедурите по избор на партиди и преопаковането им за износ. Подбират се здрави бучки, поставя се хартия между редовете, залива се с нова саламура и се затваря в нова тенекия.

Оттогава мина доста време, но не вярвам нещата да са се променили особено, още повече че търговеца си избира партида. Моето мнение е да се довериш.

П.П. Тази снимка твое дело ли е? Като се загледах, тенекията ми се стори леко издута... Ако е така, горните ми приказки отиват по дяволите.

Ако това сирене още се прави и опакова по този начин, то е наследник на старата класика. Възможно е да няма по-добро сирене като цяло... Освен домашно, евентуално. 

Ский ся, не може ти да се правиш на отворен с Гугъл, когато ти изнася и аз да не те пратя там..... Капиш?  :laughing:

Тагове - white trash, incest, trailor trash, inbreed, засега тия ти стигат...  

А да видя да написах ЕСЕ на тема реднек? :D. Като ми е чужда материята питам...а ти хем ти е чужда Ф1, хем си 100% сигурен :D :D :D.

Пък и двете неща не може да ги сравняваме, нали така :). Все едно пред английската кралица да говорим за бахур...е, не става :D

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...