Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

Може да идеш до Дебър, преди туй недуразумение на чешмата у десно. Щ'та дялнат, но не са виновни персонала. Има уникални неща, пробвай. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

На Тертер хич не е тебешир. На маджаров нещата не оправдаха безумната си цена - пълен резил. Ще те науча и на сирене, споко, няма да ти кажа какво е и откъде е  взето...

Аз си взимам онова на хармоника, не знам. Един път взех на маджаров наскоро щото друго нямаше и не беше зле. Пак като е нямало това на хармоника съм взимал и на забърдо и не е било зле (щото има мега зле с вкус на химикали или тебешир).

 

Това на тертер е мега твърдо и не ми харесва. Аз искам сирене а не тебешир да ям

Link to comment
Share on other sites

И аз искам да ходя да плувам. Тук опциите са само 2 - Новотел и Тримон. Всяка една от опциите ти струва минимум 15 лева с карта. Е, как да стане?

15 кинта за онзи мизерен басейн в Новотела? Ват дъ фуск? Аз плащам $6.60 за drop-in в това фасилити тук с озонова дезинфекция на водата (почти без никакъв хлор) и една камара глезотии.

Link to comment
Share on other sites

Аз си взимам онова на хармоника, не знам. Един път взех на маджаров наскоро щото друго нямаше и не беше зле. Пак като е нямало това на хармоника съм взимал и на забърдо и не е било зле (щото има мега зле с вкус на химикали или тебешир).

 

Това на тертер е мега твърдо и не ми харесва. Аз искам сирене а не тебешир да ям

 

 А дали изобщо си наясно що е то сирене, различно то Дунавия? 

 

Май-май колкото аз чаткам С++ на висше ниво.....

Link to comment
Share on other sites

Дунавията понякога го докарват доста добре, акó и да не е сирене...ама всякак бих го предпочел пред "тебеширеното", дето дедо се оплаква от него.

Link to comment
Share on other sites

А дали изобщо си наясно що е то сирене, различно то Дунавия?

Ако ме попиташ дали съм ходил да гледам как го правят - не не съм. Био сиренето на хармоника ми харесва. Ти преди да се заяждаш опитвал ли си го? На мен ми харесва на вкус. Цената е височка, но не ям по 1 кило на ден та не ме притеснява особено

Link to comment
Share on other sites

Ами то и прясно сирене има, и Крема има... Ама сиренето си е сирене! И си има параметри, на които параметри не им пука дали ги харесвате вие с Ники! Сега, верно ти вероятно си присъствал на първата закваска, но все пак...  :laughing:


Абе като сте отворили приказка за сиренето, я кажете какво слагат в това тук:

cheese-bg-13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ЦИГАРИ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Tи да не би да си рекламно лице на Тертер, че не признаваш никакво друго сирене освен тяхното?

 

 

Колкото за сиренето - някак предпочитам да е по-мазно а не като тяхното сухо. Овчето обикновенно е такова, но тяхното пак го докарва на тебешир. Ти каквото си искаш ми говори за параметрите, има и по-меко има и по-твърдо сирене, има по-мазно има и по-сухо. Тертера е сух и твърд. Ми не ме кефи.

 

И пак те питам - ти онова био сиренето на хармоника опитвал ли си го преди да го плюеш?

Link to comment
Share on other sites

На тертер и мен не ме кефи.

Аз си поръчвам от една баба от едно село след Белово кашкавал и сирене и ходя веднъж месечно да си заредя.

Ако няма купувам на Маджаров в едни кутии кръгли по 900гр. натрошено , вътре има овче краве козе и на вкус е хубаво. 7.5лв е кутията.

Link to comment
Share on other sites

Прясно мляко почнахме да купуваме от един млекомат в Тракия , до хлебозавода. Млякото е от някаква ферма. От доста време не бях виждал такъв дебел и жълт каймак след варене. По тенджерата остана и масло.

Иначе за сирене си купуваме на Забърдо. За момента най-ми допада на вкус.

Link to comment
Share on other sites

Мен цената ме бърка, пък и го хапваме повечеко, че на малката и праим постоянно нещо с тия сирена и мляко.

Даже намерихме сега хубава закваска за кисело мляко и да ти кажа направено с прясното мляко от лекомата киселото е един път. Тия в магазините да са **** в ***-а

Link to comment
Share on other sites

Прясно мляко почнахме да купуваме от един млекомат в Тракия , до хлебозавода. Млякото е от някаква ферма. От доста време не бях виждал такъв дебел и жълт каймак след варене. По тенджерата остана и масло.

Иначе за сирене си купуваме на Забърдо. За момента най-ми допада на вкус.

Дам и ние купуваме от млекомат.Има един на пазара до Ресторант стадиона.Млякото наистина си заслужава.Пък не е и толкова скъпо :)

Едит:Млекомат е автомат за мляко.Изстудено е и само трябва да се свари.Сипват ти го в твоя бутилка и така :) 

Link to comment
Share on other sites

Едит:Млекомат е автомат за мляко.Изстудено е и само трябва да се свари.Сипват ти го в твоя бутилка и така :)

Къде там? И какво е млекомат по дяволите?
Link to comment
Share on other sites

Това е млекомат

 mlekomat.jpg

 

Вендинг машина за мляко. Ръгаш ѝ кинти и ти пуска съответното количество мляко

Link to comment
Share on other sites

А това мляко какво е и откъде идва?

Ами този, на който аз ходя е от няква ферма. Сложили са сертификатите на стената, разрешения. Стралджа или нещо от сорта беше населеното място.

Link to comment
Share on other sites

Бор-Чвор чесно казано нямам идея как толкова много години продължават да съществуват..... всичко им е отвратително.

Link to comment
Share on other sites

Ние пък купуваме мляко от един човек, който продава от някаква цистерна тук на Събота пазара. Дори е по-евтино от купешкото. Това като на майка ми ѝ се занимава да го вари де. Иначе си купуваме купешко.


Дедо млекомата на младежка е Тук на мястото на този магазин.На 5 минути ти е сигурно ;)

Камионче, което продава мляко е точно на гърба на снимката, която си показал. :D

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...