Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

няма какво да спорим повече. :)

Може би пропуснах да спомена, че захранването ми е 750 вата, охлаждането ми е бати топуза и в момента процесора и видеото са попрепечени. А и в случая ти си буквалиста :P

------------

Ангеле, кажи му на шефа ти, че е тъпак! В моята фирма имаме поне 50-ма служителя - чужденци. Цялата ни официална кореспонденция (вътрешна и външна) е на английски. Ама в офиса си говорим на български, да му се не знае... Ама си мисля, че вие не сте преводачи? К'ви са тия глупости :О А и вие сте съпорт, едва ли си говорите за богатството на английския език с клиентите, да не говорим, че личния ми опит показва, че рядко самите клиенти са кой-знае колко на ти с английския.

Че и по камерите ви следи за това, бахти малоумщината... Баси, колко мъка има по тоя свят :О

така че вукси и галчета - може вместо да мрънкате да се съберете в синдикат и да ги скъсате от стачки, дела и глоби от ГИТ, докато не се научат да спазват законите или не се махнат от страната. Или пък си мрънкайте по форуми против злите поробители, докът им копате тръстиката.

Тук съм напълно съгласен!

В едни селски магазини даже всеки път се опитват да ми говорят на фарси, при което полудявам просто.

АХАХАХАХАХАХАХАХАХА

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ядосвам си се как може да реагирам толкова женски в някакви тъпи ситуации. Отидох в една железария да купя две батерии и бях забравила да взема изхабените, но реших, че ще се опитам да обясня на човека как изглеждат и ако не ги позная с гледане, ще се посмеем и ще си тръгна. А той като ми се развика, като взе да хвърля разни видове батерии по тезгяха с думите: "Хайде де, познай си ги, хайде! Така се познават те!" Още малко не ме наби. И аз излязох от магазина и по пътя за вкъщи се разревах... И сега седя и си се чудя на акъла защо рева... Женска му работа. Пък и жегата явно си казва думата.

Излагаш се, мила. Вместо да му изтряскаш едни от тежките в тиквата... Примерно правиш се, че 4,5 волтовите (най-големите) са твоите и го вкарваш в тъча! Най-малкото 3 часа ще се чуди къде ги ползваш! Нежна душица си ти... 

Шефа одеве ни видял на камерите с един колега, че сме си разменили 2 изречения на БГ език и ни прати да си ходим в къщи по-рано и утре да не ходим на работа, за да сме си помислили дали ще го направим пак...

Любезно може да му обясниш да си бърка в носа и в гъза и да сменя пръстите на 5 минути... 

Излагаш се, мила. Вместо да му изтряскаш едни от тежките в тиквата... Примерно правиш се, че 4,5 волтовите (най-големите) са твоите и го вкарваш в тъча! Най-малкото 3 часа ще се чуди къде ги ползваш! Нежна душица си ти... 

Изслушах и от мъжа ми една тирада на тема "Защо ходиш сама за такива неща, вместо да ми кажеш?!?" Отиде той в същия магазин и се оказа, че тъпите батерии, които ми трябват, ги имало само при часовникар. Та явно се бях оказала права, казвайки на този галфон, че най-вероятно няма това, което търся, но все пак да попитам. :)

Аз до сега, като спомена одеве, че си влезнала в железария, си мислех, че си искала да купуваш батерия за кранчето на мивката...

Аз до сега, като спомена одеве, че си влезнала в железария, си мислех, че си искала да купуваш батерия за кранчето на мивката...

Ето още нещо в секция "NOW I'VE SEEN EVERYTHING"....  :laughing:  :laughing:  :laughing:

==================

Цвети, мъжът ти е културтрегер явно! Предвид каква винарска година се задава, редно е вече да се съберем на маса да ми обясни как толкова спокойно е реагирал. Не че кретенът, който те е докарал до сълзи го е разбрал, но аз лично бих му обяснил как може да играе роля на зарядно. Най-обичам такива "разбирачи"....

======================

Сега си слизам от покрива и пак засякох "Женени с деца" в оригинал... Имам сродна душа наблизо :laughing:  

======================

Руми, ако не си снимал Луната тая вечер си за бой, звездите засенчи... И такова чудо видях да пада точно по диагонала между нас..... Невероятна красота в стотни! Ярко, красиво, чисто... Направих си желанието веднага. 

Може би пропуснах да спомена, че захранването ми е 750 вата, охлаждането ми е бати топуза и в момента процесора и видеото са попрепечени. А и в случая ти си буквалиста :P

И това захранване + охлаждането как по-точно ти помагат да обориш твърдението ми, че Атлон 750 + 7850 > Феном 965 + 6850? :)

Клокваш, ОК, ама колко да клокваш? Имам същия като твоя Феном и знам на какво е способен. Да кажем, че до 4-4.1ГХз е лесно с добра духалка, ама нагоре? Атлона, от друга страна, може да няма л3 кеш, но има турбо до 4Гхз и е доста равностоен на 965 (http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X4-965-vs-AMD-Athlon-X4-750k). За 7850 срещу 6850 дори няма да коментирам. Имал съм ги и двете карти, знам коя колко може. В момента имам дори 2 7850 :).

Така че отново те връщам към началото - искаше да ти покажа как за 600 лева се прави сносна конфигурация - показах ти. Останалото е малко или много заяждане от твоя страна.

ПС Е*а ми се майката с тая Македония и Албания. Толкова много трудности при записването на диск никога не съм имал през живота си... Трябваше да съм привършил към 1-2 на обяд, а то се проточи до сега. Трябва да обвиня някой - дедо е виновен. :laughing:

Ти си нек'ъв стожер... Пак питам, кому чепа дириш при тия?  :laughing:

Между другото Атлон (?!?!?) с АТИ (?!?!?)

fus-ro-dah-1.jpg

a.k.a ARE YOU INSANE????    :laughing:

Дълга и широка :). Кратката версия - правя филм - ДВД, но не научнопопулярен :).

Относно мнението ти за АМД, наясно съм, няма и да се опитвам да обяснявам, че не са това, което бяха и абсолютно сериозно ти предлагам да ти дам една 7870 карта да ги пробваш злите АТИТА :), че докато не я продам, събира прах вкъщи.

Брат, няма лошо, но да ми я ПОДАРЯВАШ, няма да я взема, честно. Фърли ми на плазмата в хола филма, аз да ги млатя с танковете тука, и два браузъра с "глупости" наред.... Примерно....  

Сотбисе, ако трябва да задълбаваме - процесора ми е още по-слаб от тоя, който хвърлянето на боб за конфигурацията ми ти е показало ;) И дори и да не е действително по-добра на хартия и по бенчмаркове - захранването и охладителя добавят една мнооооого дребна подробност, наречена стабилност ;) Не знам налагало ли ти се е да поддържаш машини със жълти компоненти (каквито ще са на предлаганата от теб машина "мечта"), ама на мен ми се е случвало и на никой не го пожелавам ;)

П.П. Видеото какво е? Палит? Или някоя еквивалентна марка? Щото като сглабях машините за МЕТРО съм се нагледал на върнати в гаранция такива видео карти. Сигурно имаше едно 40% fail. A паметта май също не спомена марка? Щото моята е corsair. И също съм се нагледал на китайски памети с 30% fail rate. Дъно? Biostar and above?

Ред: Олелееее.. сега пак прочетох - захранване за 30 лева? Пич, ти сериозен ли си?! Тая машина-мечта ще стане машина-щета на първото смущение в електрозахранването... Или ако реша да се включа в някое масово меле във Firefall...

Изслушах и от мъжа ми една тирада на тема "Защо ходиш сама за такива неща, вместо да ми кажеш?!?" Отиде той в същия магазин и се оказа, че тъпите батерии, които ми трябват, ги имало само при часовникар. Та явно се бях оказала права, казвайки на този галфон, че най-вероятно няма това, което търся, но все пак да попитам. :)

а можеше да си цъкнеш една снимка с тилифона на старата батерийка и да му дадеш да се киризи и да си я разпознава.

свестен магазин с всякакви батерии има на бул. Хр. Ботев №128 - Лавър ООД или нещо от сорта.

Сотбисе, ако трябва да задълбаваме - процесора ми е още по-слаб от тоя, който хвърлянето на боб за конфигурацията ми ти е показало ;) И дори и да не е действително по-добра на хартия и по бенчмаркове - захранването и охладителя добавят една мнооооого дребна подробност, наречена стабилност ;) Не знам налагало ли ти се е да поддържаш машини със жълти компоненти (каквито ще са на предлаганата от теб машина "мечта"), ама на мен ми се е случвало и на никой не го пожелавам ;)

П.П. Видеото какво е? Палит? Или някоя еквивалентна марка? Щото като сглабях машините за МЕТРО съм се нагледал на върнати в гаранция такива видео карти. Сигурно имаше едно 40% fail. A паметта май също не спомена марка? Щото моята е corsair. И също съм се нагледал на китайски памети с 30% fail rate. Дъно? Biostar and above?

Ред: Олелееее.. сега пак прочетох - захранване за 30 лева? Пич, ти сериозен ли си?! Тая машина-мечта ще стане машина-щета на първото смущение в електрозахранването... Или ако реша да се включа в някое масово меле във Firefall...

Не ставай като дедо, за който други марки освен Асус и Епъл не съществуват :), а от Метро нищо по-скъпо от кисело мляко не бих си купил, камо ли техника. Относно слабите китайски компоненти - явно съм роден под щастлива звезда, защото съм сменил 5 палитки и нито една не даде фира - да, правени са с по-евтини части и по-лошото при тях беше, че грееха повече, но ако трябва да съм честен - най-недоволен съм от Асус, защото 2 техни карти са ми са се разваляли, така че общо взето е божа работа... както с всяка техника. Друго китайче, което е държало 2 години при мен, беше едно захранване Голдънфийлд - не мръдна за това време, НО ако човек има средствата и не гони бюджет, препоръчвам да се взимат маркови, които имат защити при токов удар; за да държат, когато се клоква машината и т.н. Относно паметите - нямам идея как може да се развалят - за мен те са като процесорите - или е дефектна от началото или трябва да си голЕм човек и клоцкер, за да развалиш памет :).

В бюджетната конфигурация, за която спорим - паметта е на Корсар, защото колкото и парадаксолно да ти звучи - в момента са едни от евтините на пазара :), картата е на Сапфир, дъното е на Гигабайт. Единственото по-слабо звено е наистина 30 левовото захранване, ама квото е - тва е :).

А Психара е такъв трол, че чак ми иде да го цуна. :moon:

Трол и то от класа, ама е много наше момче и затова не сме го били досега... Инак що шамари требе'а отнесе.... 

И брат - захранване за 30 лева? Ай сиктир. На мен Енермакса ми беше двеста и 30, а пък стоя и зад UPS за 1200. Айде него не го броя, защото ми "падна", иначе никога не мога да си го позволя... Захранвания от 30-40 лева са ми докарвали почти инфаркт като изпаткат в офиса, където ми е цялото счетоводство... Докато се убедя, че захранването е изчаткало, а не харда, ми треперят ръцете...  

Не ставай като дедо, за който други марки освен Асус и Епъл не съществуват :), а от Метро нищо по-скъпо от кисело мляко не бих си купил, камо ли техника. Относно слабите китайски компоненти - явно съм роден под щастлива звезда, защото съм сменил 5 палитки и нито една не даде фира - да, правени са с по-евтини части и по-лошото при тях беше, че грееха повече, но ако трябва да съм честен - най-недоволен съм от Асус, защото 2 техни карти са ми са се разваляли, така че общо взето е божа работа... както с всяка техника. Друго китайче, което е държало 2 години при мен, беше едно захранване Голдънфийлд - не мръдна за това време, НО ако човек има средствата и не гони бюджет, препоръчвам да се взимат маркови, които имат защити при токов удар; за да държат, когато се клоква машината и т.н. Относно паметите - нямам идея как може да се развалят - за мен те са като процесорите - или е дефектна от началото или трябва да си голЕм човек и клоцкер, за да развалиш памет :).

В бюджетната конфигурация, за която спорим - паметта е на Корсар, защото колкото и парадаксолно да ти звучи - в момента са едни от евтините на пазара :), картата е на Сапфир, дъното е на Гигабайт. Единственото по-слабо звено е наистина 30 левовото захранване, ама квото е - тва е :).

Далеч съм от дядото, с религиозен фанатизъм към дадена марка. Само че не ме кефи лаптопа ми с вградено видео, но с интелски процесор да вади учудващо добра производителност на игри, които на високи изисквания се задъхват на домашната ми машина. А с очите си съм видял fail rate на palite и други подобни марки. Не желая да рискувам и да ставам част от тази статистика. Не робувам на конкретна марка, към Asus съм дори резервиран. Но робувам на не-китайското на тема компютри и колелета (във вело отношение съм религиозен всъщност, но това е друга тема).

А китайски захранвания съм отварял. В Агрия повечето заварени машини бяха такива. Доста от тях ми умряха в ръцете. При отварянето - о, чудо - вътре половината полупроводникови елементи са заменени с мостове. А компонентите в тях бяха от най-скапаните възможни. Пък ако щат и 500 вата да ги пишат...

За паметите - за времето, през което сглабях машини за Метро, Технополис и Техномаркет съм сглобил няколко хиляди машини. Виждал съм с очите си китайски памети, при които имаше 10% fail rate, като "тестовете", които правехме там беше дали ще стигнат до BIOS и дали ще се отвори вратичката на CD-то. И с очите си съм виждал как памет, която не дава дефекти на 3-4 извъртяни мемтеста, след няколко години почват да се цъфтят. Тъй че ползвай си, ако те влече китайски памети. Аз съм си на Корсар.

Предпочитам машината ми да е малко по-назад, от бест ъф да бест в момента, но да е с high end компоненти, отколкото мега-турбо-гига машината, с китайско видео, no name дъно, памети от гаража на чичо Ли и захранване, сглабяно от китайски ученички в час по трудово в трети клас.

И 70лв да е захранването, пак не е много отгоре. Вие пък какво го направихте за едно захранване при разлика максимум 50лв с читаво? Може да говори и за втора ръка. Има ентисуасти, които си купуват скъпи компоненти и след 3-4 месеца ги продават, за да купят по-скъпи.
Не издребнявайте. Както казах, една от 7850 видеокартките, които Sothbiss продава ще ми е достатъчна, за да пусна игрите споменати по-горе, че и от по-новите.

А за кво го пие тоя Монстър? Смисъл аз го пия като кръвното ми е в петите.А това забелязвам,че започна да се случва всеки ден :( 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...