gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ти на 100 % на английски ли говориш на работа? Искам и аз така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ахахаха много сте елитни Психаре кво е IP ? Аз пък миналата седмица съм работил 41 часа Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 "-Каква е разликата между американски, руски и български форум?-В американския форум, когато зададеш въпрос ти отговарят. В руски, когато зададеш въпрос те питат теб след това. В българския, като зададеш въпрос, почват да ти обясняват колко си тъп и да се хвалят кой знае и може повече, без всъщност да помагат по никакъв начин." Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ангеле, това ли е фирмената политика? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Шефа одеве ни видял на камерите с един колега, че сме си разменили 2 изречения на БГ език и ни прати да си ходим в къщи по-рано и утре да не ходим на работа, за да сме си помислили дали ще го направим пак... Кажи му на шефа ти, че Дон Чефо от булфорум праща много поздрави на майка му, на сестра му и на кучето му...за назидание Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Много познати напоследък се оплакват от наказания на работата. И то сериозни като за първо провинение, така да се каже. Дори не е кой знае какво. Не знам каква е фирмената политика при Ангел, ама пак ми се вижда гадно като за 2 изречения, ако наистина е така. На една позната и отрязаха 10 %, че 30 минути стояла без работа. Първо провинение. За мен това са много проценти. Не знам. Аз ли нещо съм сбъркана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Много познати напоседък се оплакват от наказания на работата. И то сериозни като за първо провинение, така да се каже. Дори не е кой знае какво. Не знам каква е фирмената политика при Ангел, ама пак ми се вижда гадно като за 2 изречения, ако наистина е така. На една позната и отрязаха 10 %, че 30 минути стояла без работа. Първо провинение. За мен това са много проценти. Не знам. Аз ли нещо съм сбъркана. Аз значи в старата фирма не трябваше да получавам заплата, ами да давам....Магданозе, брат - тва все едно не си го видял Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Не, това на Ангел си е чисто унижение, което му се е случило. Редно е да му тегли майните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ти на 100 % на английски ли говориш на работа? Искам и аз така... Защо? Защо искаш да говориш само на Английски? Цял ден комуникирам на Английски с клиентите. По-комфортно ми е да обсъждам работа с колегите на родния си език. Все пак всички сме Българи, а и някакси като се случи нещо първосигнално ти идва да изречеш думите на Български език, а не на Английски. Някакси е човешко, при положение, че мислиш на Български. Тяхната цел е да започнем да мислим на Английски, което може да стане в САЩ, но не и тук. Просто няма как, колкото и да им се иска. Ангеле, това ли е фирмената политика? От скоро - да. Аз разбирам защо го направиха, тъй като и преди е нарушавано правилото за мъничко, но правилото само по себе си е нелепо. Само Българи да говорим на Български помежду си е просто нелепо. Резултата на това правило беше, че изобщо спряхме да говорим. Комуникацията между екипа намаля драстично, защото се извършва единствено по Скайп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Защо? Защо искаш да говориш само на Английски? Много обичам да говоря на английски. И на мен ми се налага като има чужденци в магазина, което не е никак рядко. Само дето сферата на разговор е друга и е на по-ежедневно ниво. Може би ми се говори, защото не говоря на 100 % само така. Иначе е имало случаи, в които като комуникирам много често на EN, наистина започвам да мисля не на български. А това при тебе е гадно, че намалявате колегиалните разговори, само заради езика и забраните. Мразя забраните. Трябва да има правила, ама и чак някакви супер наказания за мен е подигравка. Човек си, не си робот. В Карфура сме така и ние. Само да те видят на камерите, че си се обърнал към колежката и все едно човек си убил. Макар да не сте си лафили за лакове и мъже, а за нещо работно - кодове, клиенти и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Почваш да мислиш на Английски ако говориш по-дълго. В САЩ бях започнал да мисля на Английски, но предполагам осъзнаваш разликата.Не и ако долу в магазина си говориш с магазинерката на Български,ако някой ти звънне по телефона - говориш на Български,ако погледнеш някой уебсайт - той е на Български,комуникираш с някой от другите колеги по Скайп - на Български,в обедната почивка говориш на Български и т.н.Няма как да стане това с мисленето на Английски език. И най-дразнещото е, че има един тон други - много по-важни проблеми които се отразяват на продажбите, а те се заяждат за това, че съм казал 2 изречения по работа на Български език. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 woox, какво работиш, че е толкова жизнено необходимо да не се издумва дума на български? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Поддръжка на анти-вирусен софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Прекалено ми се струва това изискване, особено при положение, че се намирате в България. Приеми го от хубавата му страна: Винаги, като ти потрябва спешно един ден отпуска, казваш нещо на български и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Почваш да мислиш на Английски ако говориш по-дълго. В САЩ бях започнал да мисля на Английски, но предполагам осъзнаваш разликата. Не се правя на интересна, случвало ми се е. Думите първо да ми идват на английски, после на български. Не е било за година, а по-скоро за месец. И у нас, и на работа, и в магазин като вляза, първо мисля на EN, правя пауза, замислям се и най-накрая си казвам на БГ какво искам. Не си мисли, че е невъзможно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Прекалено ми се струва това изискване, особено при положение, че се намирате в България. Приеми го от хубавата му страна: Винаги, като ти потрябва спешно един ден отпуска, казваш нещо на български и си готов. И на мен ми се струва прекалено. Особено пък като се изисква от мен да го налагам над останалите членове на екипа. Ако се повтори не мисля, че отпуската ще е само ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Не се правя на интересна, случвало ми се е. Думите първо да ми идват на английски, после на български. Не е било за година, а по-скоро за месец. И у нас, и на работа, и в магазин като вляза, първо мисля на EN, правя пауза, замислям се и най-накрая си казвам на БГ какво искам. Не си мисли, че е невъзможно. Думичката невъзможно при жените мисля че не съществуваше така или иначе...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Не се правя на интересна, случвало ми се е. Думите първо да ми идват на английски, после на български. Не е било за година, а по-скоро за месец. И у нас, и на работа, и в магазин като вляза, първо мисля на EN, правя пауза, замислям се и най-накрая си казвам на БГ какво искам. Не си мисли, че е невъзможно. Да мислиш на Английски означава не да ти идва думата на Английски език първо, а да мислиш на Английски език. Да броиш на ум на Английски, да си мислиш за jozo на Английски докато вървиш по улицата, да си преговаряш задачите за деня на Английски език. Това няма как да стане от 7 часа на ден комуникация на Английски за по 20 изречения. Особено пък ако на човека срещу теб Английски също не му е майчин език. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Пак ти казвам, случвало ми се е. Няма как да стане, ама според теб. Точно неща от типа "сега ще ида до магазина" в главата ми звучаха на EN. Няма смисъл да спорим, защото не си ми влизал в главата, че да знаеш. И тогава не познавах Жоро, бях на 20 и живеех в Хисар. Думичката невъзможно при жените мисля че не съществуваше така или иначе...... Има го и този момент Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ако кажеш че се е случвало зимата напълно те разбирам , там е много спряло положението.... Между другото има ли вили под наем с топъл басейн ? Много силно ме интересува за дните около нова година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Ако кажеш че се е случвало зимата напълно те разбирам , там е много спряло положението.... Между другото има ли вили под наем с топъл басейн ? Много силно ме интересува за дните около нова година. Пролетта май беше, спомням си, че след работа постоянно стоях вкъщи, почти не излизах, почти не спях, а само гледах сериали без субтитри. И после пак на работа. За вили май не съм чувала с басейн. Ама аз и колко си ходя вече, че да знам... С тоя ши*ан график. Разрови се из нета, да не те излъжа. Чак спряло не знам. В Поморие зимата е по-спряло от Хисар. Вярно, хората по улиците са малко. Ама курортистите не намаляват, просто се крият по хотелите, закритите басейни и т.н. Пак има бая външен народ из града. А покрай празниците беше лудница направо. Поне по времето, когато съм бачкала там. 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 година. В Аугуста помня на една НГ сме хранили на вечеря и закуска 550 човека. Никак не е малко да ти мине през ръцете, на мен и колегите ми де. Затворихме в 8 сутринта и само оправихме, за да отворим пак в 10 ч. за закуска. Приключение си беше Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 почти съм убеден че в нашия си съвсем български Кодекс на труда няма възможност за налагане на глоби, т.е. трудовото възнаграждение може да зависи само и единствено от количеството свършена работа и/или отработено време. А най-забавното е че този същия Кодекс е в пълна сила на територията на Р България, дори и работодателя да е чуждестранно юридическо лице. Да не говорим колко антидискриминационни норми се нарушават от изискването на използване САМО на един чужд за страната език. така че вукси и галчета - може вместо да мрънкате да се съберете в синдикат и да ги скъсате от стачки, дела и глоби от ГИТ, докато не се научат да спазват законите или не се махнат от страната. Или пък си мрънкайте по форуми против злите поробители, докът им копате тръстиката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Тъй като всеки си пази хляба (поне при нас), няма как да стане. С малко заплата е по-добре от никаква. Все ще се намери някой, дето да се отцепи и да застане на страната на работодателя или да пусне донос срещу колега. Както казва Атанас, българите сме като овце. Много сме зле. Признавам. Като и аз влизам (разбира се) в това число. Никаква колективна игра не можем да правим. Знаеш вица защо няма дявол на нашия казан, нали? А и аз не искам да се занимавам, вече ми е писнало много. Отивам, работя и се прибирам. Не искам да се натоварвам излишно. А и някой ще каже, че сама съм си дала зад*ика под наем, и то си е така. Аз съм отишла с пълното съзнание, че работата е шиб*на. Ако някой смята, че съм го натоварила с информацията, която съм споделила, съжалявам. Аз обяснявам вече, дори не се оплаквам, защото не сте вие хората, които можете да ми помогнете. Ей така си говоря, все пак темата е от "боли ме г*за" до "кошче за душевни отпадъци", ей затова си казвам тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Или пък си мрънкайте по форуми против злите поробители, докът им копате тръстиката. Не употребяваш правилната терминология - наричат се колонизатори и дебелобузи чичковци. Аз пък как искам тук някой да въведе такива закони и фирмени политики по отношение на aнглийския, че ми писна от китайски, индийски и всякакви други неестествени езици. В едни селски магазини даже всеки път се опитват да ми говорят на фарси, при което полудявам просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.