Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

От снощните 400 снимки няма една падаща звиздъ..ама то в града тъй, въпреки че преди да пусна апарата видях две...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Някакви предложения къде може да се гледа този метеоритен дъжд около Пловдив. Може да не е точно до града, но да не е и като да ходя до Шипка или Сопот.

С линк към Google Maps Примерно :)

Горчиво съжалявам, че се качих на Копитото за Персеидите. 3км задръстване(пътят е еднопосочен, но пернишките рацери и софийските батки тряя се покажат), стотици глави едър рогат добитък(защото това хора не са), всеки с бутилка в горния крайник, ревове, като от зоопарк, намазани турбо чалга простакеси...Не, подобен ужас съм виждал само на още две места - по морето и на лифта на Паничище. Парад на грозотата и простотията. Или лицето на съвременна България.

От кога е комерсиално да се гледат метеоритни потоци? И въобще от кога астрофотографията и астрономията са толкова комерсиални? Да се беше юрнала тая паплач на Рожен, че барем обсерваторията да получи малко средства. Ама и на Плана, дето е от другата страна, не съм виждал особено голям наплив към обсерваторията... А в ресторанта на Копитото за престой на терасата са вземали 5лв, отделно консумация....Бах тая търгащина...

Разковничето е в онуй, дет' мобо го каза - "по тивиту". Щом по Ътв са го казали - значи задълже цялата паплач трябва да отиде.

Отделно според мен Иван е прав - не е само локална тази регресия.

Ами Рилските езера, Бачково, Кръстова гора, Дряновски манастир (има още много обекти, не ми се изброяват сега) включително и подобни събития са абсолютно комерсиализирани...Модерно е, всички ходят, трябва и ние.....пасмина.

Що не ходят на хижа Белмекен, където жива душа няма....ама нали има лифтче, биричка и пържени картофки...Аман от "туристи" и "природолюбители", а в случая "астрономи".

WAIT, WHAT?!

Тия камънье само за вас ли падат, ве, да ва еВа в хакерите? Ще ходя, където си поискам. Я влезте малко в час!

Че кой те е вързал с лайняно въже? Ходи където щеш.

Не бе, аз нямам нищо против да ходят хората. Ама да си оставят чалгата по градовете и чалготеките... Да се научат да изпитват известно уважение към местата, които посещават.

Това е 2-way приказка... Щото и измислените фотографчета могат да си чистят след тях, не само чалгата е виновна за всичко... Рока също има голяма вина...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...