Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не по темата. Ангеле, за слънчевите очила има мноооооооооооооооооооого да се разбира. Но щом става въпрос за фешънки - взимай си каквито ти харесват. 

Поляризацията на слънчеви очила се проверява най-лесно, като си ги сложиш и погледнеш дисплея на телефона - ако ти го изкарва в леко зеленикав или тъмносив цвят - горе-долу става... Сори за кофти обяснението, ама е трудно да се опише. Също така отиваш в някоя оптика и ги молиш за тестер огледало.

Прочети пак какво съм написал. Не случайно съм споменал дизайнерски очила. Сложи една такава Carrera и ходи скачай с делтапланер да те видя. Или карай колело за спорт.

Поляризацията на слънчеви очила се проверява най-лесно, като си ги сложиш и погледнеш дисплея на телефона - ако ти го изкарва в леко зеленикав или тъмносив цвят - горе-долу става...

А още по-добре - заставаш си пред TFT-то и ги завърташ на 90 градуса...ако потъмнее, значи е ОК.

За спора - и УВ нямат...Реалното им УВ е около 20-30%. Да не говорим за УВА,УВБ и УВЦ... И за слънчево, ясно време винаги са били препоръчвани следните цветове на плаките(не са фешън, ма пазят...) - сиво, тъмнокафяво и синьо.  Ама карай, за кво да ви ограмотявам, мен ми трябваха години, да ги уча тия неща :P

Моите очила в частност имат UV400 защита на стъклата. Нали не искаш да кажеш, че дизайнерски очила за 400-2000лв излизат без защита на стъклата (или то с едва 20-30% защита), при положение, че някви си очила за по 20-40лв имат поляризация и разни други защити? Те верно са дизайнерски, но това не означава, че ще сложат просто тонирано стъкло.

Дизайнерските очила нямат поляризация на стъклата. Само UV защита.

Гледай си работата. Silhouette да не би да са шир-потреба? И имат поляризация

За спора - и УВ нямат...Реалното им УВ е около 20-30%. Да не говорим за УВА,УВБ и УВЦ... И за слънчево, ясно време винаги са били препоръчвани следните цветове на плаките(не са фешън, ма пазят...) - сиво, тъмнокафяво и синьо.  Ама карай, за кво да ви ограмотявам, мен ми трябваха години, да ги уча тия неща :P

Очила - само и единствено с кафяви стъкла!!!

Е тва е майна. Никой не бачка.

Я пак? Аз като ми мине този зор с това бачкане сега мисля банкет да вдигам, а ти - никой не бачкал...

Ангеле, не си прост. Поразрови се. Има гугъл, има и други ресурси. Пусни два-три модела такива очила, ама на лично, че ми стана интересно кой дизайнер слага такива плаки на очилата си.

Ред. И алпийски очила струват по-евтино, бах тия дизайнери.

Гледай си работата. Silhouette да не би да са шир-потреба? И имат поляризация

Очила - само и единствено с кафяви стъкла!!!

Може и да има някакви изключения, въпреки, че слънчевите очила на Silhouette изобщо не изглеждат впечатляващо.

Ангеле, не си прост. Поразрови се. Има гугъл, има и други ресурси. Пусни два-три модела такива очила, ама на лично, че ми стана интересно кой дизайнер слага такива плаки на очилата си.

Ред. И алпийски очила струват по-евтино, бах тия дизайнери.

Какви очила? С UV 400? Emporio Armani са моите. Имам си и книжка със сертификата за защитата на стъклата. Тъмно кафеви са и съм страшно доволен.

Алпийските очила нямат скъпоценни камъни по рамките. Не може да си сложиш алпийски очила с официалните дрехи, нали? Те и Oakley пазят повече, но са по-евтини или на същата цена като повечето дизайнерски.

Я пак? Аз като ми мине този зор с това бачкане сега мисля банкет да вдигам, а ти - никой не бачкал...

Ти чак сега се появяваш. Гримджаура и RaptoR от обяд за чушки и бира си говорят.

Яаааа..... Ваньо си има косми, също като на мъжете  :)) 

П.п. Ся сериозно! Онова за бройките набирания, дето го прочетох... Верно ли се брои за някакво постижение? :JC_golly:

П.п.2 Пуста казармааа! Имаше да лъхате непоряди в подводницата или розариума, чак до второ пришествие. А в по-добрия случай, сега нямаше да ги пишете тия работи, щото щяхте да осъзнавате колко са смехотворни :)

Яаааа..... Ваньо си има косми, също като на мъжете  :))

П.п. Ся сериозно! Онова за бройките набирания, дето го прочетох... Верно ли се брои за някакво постижение? :JC_golly:

П.п.2 Пуста казармааа! Имаше да лъхате непоряди в подводницата или розариума, чак до второ пришествие. А в по-добрия случай, сега нямаше да ги пишете тия работи, щото щяхте да осъзнавате колко са смехотворни :)

Не бе, не виждаш ли, че ги е лепил допълнително един по един. :lol:

А иначе от П.П.-тата ти си вадя извода, че казармата е действала здравословно на тогавашния индивид, спрямо действието на ежедневието - на днешния.

Току що прегледах колекцията на любимата ми марка - POLICE. Болшинството са поляризирани. С тъга обаче забелязвам, че моделите са някак тъпи в сравнение с тези, които имах.... Да им пикая и на модата... 

Има очила за 30лв с поляризация и uv400.

От години имам проблеми с очите, почти на 12м чупя/губя/драскам по един чифт понеже всеки ден ги нося и накрая ми писна и отлрих един много непретенциозен и зареден сайт - shoppix.

Брутална поляризация, супер филтри. Сега мисля и едни за в колата да си поръчам да ми седят в жабката(скоро пак ще имам кола).

_________

Класическият тест с рс дисплей мойте като ги завъртиш го правят черен на има няма 5% видимост само остава.

Може и да има някакви изключения, въпреки, че слънчевите очила на Silhouette изобщо не изглеждат впечатляващо.

Няма по-удобни очила!!! Един път който е носил такива други не признава. Не съм единствен :) 

Ти чак сега се появяваш. Гримджаура и RaptoR от обяд за чушки и бира си говорят.

Ми сега я... бачкам си. Да не мислиш че ми остава много време да гледам форума. При това от ранни зори днес...

Не бе, не виждаш ли, че ги е лепил допълнително един по един. :lol:

А иначе от П.П.-тата ти си вадя извода, че казармата е действала здравословно на тогавашния индивид, спрямо действието на ежедневието - на днешния.

Ъхъ... Ама и на сегашните би им се отразила доста здравословно ;)

Ники, няма генерално удобни очила, така както няма две еднакви глави. 

%7Cb3d%7C0%7C320%7C300%7C133104801326.jp

За мен лично пък няма по-удобни от тези. Носех ги с гордост и за времето си бяха нещо страхотно. Още ме боли сърцето, че ги загубих... POLICE имаха УНИКАЛНИ модели през 90-те... 

Виждал ли си тези, за които говоря? По-скоро пробвал ли си ги? Очила, които не усещаш изобщо, че ги има

Просто не знаеш колко си прав. :thumbsup:

Ники, недей да спориш - конструкциите на черепа при различните хора изключително много се различават, затова няма как да се каже, че има универсално удобни очила.

Ники, тръгваш да плуваш в лайняна река срещу течението. 

Пламене, за мен много трудно намирам очила - за мен са задъжителни пружинни рамки. Та много добре си го казал това, което намекнах аз по-горе... 

Очаквам отговор "гледах ги тези, пробвах ги - не са ми удобни"... другото са глупости - сега само локуми ми разтягаш. Да ми каже Ангел, че подобно на жена ми не го кефят на фасон е друга тема. Но за удобство - хайде аз да съм специалистът, а?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...