Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

:lol: видиш ли сега каква драма стана

Винаги съм подозирал, че котора е скрит последовател на малкия стенли.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Главата ме цепи, гадно ми е, дедомраз е секссимвол и направо се замислям дали да не си купя една кола и да се свършва работата.

Купи си. Ама преди това пусни една тема в другия раздел и гледай да се чудиш между Алфа, или БМВ, или Ауди. Други марки не се признават тука и ще бъдеш екстрадиран shortly after, ако споменеш нещо различно.

You have been warned.

Егати!

Тази вечер ще заспя с усещането, че вече съм по-малко непросветен, понеже вече знам как изглежда мястото на което работи Котора. Всъщност излъгах (ама неволно). Няма да мога да заспя заради вълнението което изпитвам поради перспективата утре да видя и по-детайлно изображение.

П.п. ...но пък за усещането за по-малката непросветеност, не излъгах!

Един проЗД въпрос извън контекста - КОГА????

само не искам да се притесняваш :D. аз съм го написал ясно и точно, но и шрифт 100 да използвам, като не се чете - няма да се види

Няма и да се плашунка, не бой се. И нищо не си написал, освен "Дядова усуканица" във форумен вариант. Куоутни се къде си написал ДА/НЕ.  

Купи си. Ама преди това пусни една тема в другия раздел и гледай да се чудиш между Алфа, или БМВ, или Ауди. Други марки не се признават тука и ще бъдеш екстрадиран shortly after, ако споменеш нещо различно.

You have been warned.

Абе какво му препоръчваш марки, не виждаш ли, че момчето иска да свършва със себе си и е решил да го направи ефектно, като се засили към някоя стена... :CryBaby:

Така е...като не слагате ударенията дето трябва човек не знае ще се самоубивате ли, безалкохолно ли ще пиете....

Направих едно от най-тъпите неща на света. Тъй като бях много уморен, заспах одеве към 8, сега се събудих преди малко. Главата ме цепи, гадно ми е...

Фламексин + Аулин и след 2часа си като нов. И на мен ми се случва това особено ако съм се и схванал от климатика...

Мхъм аз поне си го признавам докато другите не искат :lol:

Хубаво е човек да приема нещата откъм веселата страна, а не както доста хора, които се засягат от критики :) 

И аз това си помислих като му четох писаниците - и на единия и на другия чета и недоумявам за какво става дума

Един проЗД въпрос извън контекста - КОГА????

Ми... балиго....

Ама то от моя зор не остана много та...

soon-thanksgiving-cat.jpg?imgmax=800

Някой иска ли да помогне с това? Понеже линукса ми не е пуснат нон-стоп, а под уиндоус не ми стигат ресурсите в момента, за да си играя с апач.

Всички указания са дадени така, сякаш ще се изпълняват върху операционната система ГНУ/Линукс. 

С времето ще се появят и още, нужно е само някой да седне и да ги напише. :-) 
В уикито на библиотека е създадена [специална страница](http://wiki.chitanka.info/Install), 
която ще служи като сборен пункт за всички указания по инсталацията
.

1. Необходим софтуер
====================

Ето какво ще ви е необходимо, за да пуснете софтуера на Моята библиотека:

- Уеб сървър Apache с PHP (версия на PHP >= 5.3.2)

- MySQL сървър (версия >= 4.1)

2. 
Разархивиране и настройка
============================

Разархивирайте файла chitanka.tar.gz в избрана от вас директория. 
В нея ще се създаде нова директория с име chitanka. 
По-надолу ще се обръщам към тази нова директория с името /PATH/TO/chitanka.

Сега е нужно да разрешите на софтуера (сървъра) да пише в следните директории:

app/cache, app/logs, web/cache, web/thumb

Това става най-лесно през командния ред:

cd /PATH/TO/chitanka
chmod -R a+w app/cache app/logs web/cache web/thumb

Ако разполагате и с файла със съдържанието на библиотеката (текстове, изображения), 
го разархивирайте в директорията /PATH/TO/chitanka/web:

tar zxvf chitanka-content.tar.gz -C /PATH/TO/chitanka/web

3. 
База от данни
================

Създайте нова база от данни с име chitanka. Например така:

mysql -u root -e "CREATE DATABASE chitanka"

Ако root има парола, ползвайте `mysql -u root -p`.

После вмъкнете съдържанието на файла db.sql в новата база:

mysql -u root chitanka < db.sql

При желание може да създадете специален потребител с достъп само да тази база от данни.

Във файла app/config/parameters.yml е посочена конфигурацията за базата от данни. 
По подразбиране този файл съдържа:

database_host:      localhost
database_name:      chitanka
database_user:      root
database_password:

Това ще рече, че базата от данни се намира на локалния компютър и се нарича chitanka. 
За достъп до нея ще се ползва потребителя root, който няма парола.

Ако решите да ползвате друга конфигурация, 
напр. root с парола или пък съвсем друг потребител, просто въведете вашите данни във файла app/config/parameters.yml.

4. Настройка на сървъра
=======================

Сега остава да се настрои нов виртуален хост при апача. Добавете това в конфигурацията му:

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /PATH/TO/chitanka/web
ServerName chitanka.local
<Directory "/PATH/TO/chitanka/web">
AllowOverride All
Allow from All
</Directory>
LogLevel warn
ErrorLog /PATH/TO/LOG/chitanka.local.error.log
CustomLog /PATH/TO/LOG/chitanka.local.access.log common
</VirtualHost>

На мястото на /PATH/TO запишете съответните директории.

После в /etc/hosts добавете следното:

127.0.0.1 chitanka.local

Така домейна chitanka.local ще се разпознава от системата ви.

5. Пускане
==========

Ако всичко е минало по план, отворете <http://chitanka.local> и разгледайте вашата версия на Моята библиотека.

6. Помощ с инсталацията
=======================

Ако имате проблеми с инсталацията или пък искате да помогнете за подобряването на тези указания, 
посетете страницата <http://wiki.chitanka.info/Install>.

Само аз ли от всички разбрах, че Сотбис иска кола - кока-кола, а не лека кола в горното си мнение?

Верно сте големи злета!

Кой резправяше, че града бул пуст от коли. Сега като съм в отпуска и обикалям по нетипично време с колата из града, еми всичко си е фулл. На сточна гара вчера към 12 имаше задръстване до надлеза. По Източен беше лудница, към панаира също...

Тази сутрин, докато бягах, на светофара на Руски и 6-ти нямаше нито 1 автомобил. Това не се е случвало от големия сняг 1877-ма година. Мидекс може да потвърди.

Както казах, не съм карал и в час пик. Има спад от коли, но в сравнение с миналата година август е все едно нищо според мен.

Tц, малкото Стенли поне си беше постоянен около рунтатавата тема... Котора все още си няма някаква такава отличителна, той продължава да се бори за първото място в класацията по рандъмнесс на уукс...

Някой иска ли да помогне с това? Понеже линукса ми не е пуснат нон-стоп, а под уиндоус не ми стигат ресурсите в момента, за да си играя с апач.

Какво точно искаш да направиш? Аз вкъщи имам нещо като сървър, в момента индекса (препратката) на pest-art.com върви там.

Засега няма да го качваме на сървър, просто в случай, че бутнат оригинала, да имаме готовност да се пусне от другаде копието.

Това не се е случвало от големия сняг 1877-ма година. Мидекс може да потвърди.

Потвърждавам...отчасти - големият сняг беше 3 години по-рано.

Само аз ли от всички разбрах, че Сотбис иска кола - кока-кола, а не лека кола в горното си мнение?

Верно сте големи злета!

А има ли изобщо някой, който да не може да сметне 2 + 2 (липса на ударение + кофеин)? Вярно, само Ангел наблегна на обратното, но при него винаги е малко неясно кое е надделяло в даден момент - буквализма или шегаджийството, а може и да не е мярнал поста на Атанас.

Кой резправяше, че града бул пуст от коли. Сега като съм в отпуска и обикалям по нетипично време с колата из града, еми всичко си е фулл. На сточна гара вчера към 12 имаше задръстване до надлеза. По Източен беше лудница, към панаира също...

Аз, и прдоължавам да твърдя, че е празен града. За щастие. Да не говоря кокло приятно ми бе в данъчното, където всички каси и всички гишета бяха свободни.

Аз предполагам, че колите ще спаднат със старта на другата седмицата.

До средата на авуст поне ще е така... 

=============================================

Снощи към 12.00 нета ми спря. Подадох зявка, днес момчетата идват и намираме няколко кабела, включително и моя отрязани.... Егати кретените... 

Снощи бях 1 скандален италиански ресторант, където никой не говори BG. Беше особено забавно, защото едвам се разбирахме какво кой да поръча.

Ето какво се случи:

Аз исках пиле. Нямаше значение какво ще е в общи линии. И му обяснявам Поло! И той ми вика "Поло, Поло... Хм, Поло Моцарела! Оке?" Викам си... Оке, ко да прайм.

Женичката му вика няква пица. Оня пита италианска или българска, тя естествено си поиска италианооо.

ХХ на брой часа по-късно носи пицата. Тя представляваше една голяма тънка брускета с много доматен сок и напълно random нахвърлени няколко парченца месо и моцарела. Беше фрапиращо.

А след още ХХ часа ми носи..... Пиленцето.

Донесе ми една кокошка, която беше натъпката с моцарела и магданоз. И най-скандалното - беше пържена. А аз, щот шъ ставам Аполон, не ям таквиз работи. Обаче пича седна до мен! Разряза кокошката, сложи и на двамата (мен и него!) и ме чака да я опитам... И седя до мен, докато не я изям. И ни разказваше някви скандални неща! (Скандални, щот грам не разбирах за к'во говори)....

Чудничко!

Снощи бях 1 скандален италиански ресторант, където никой не говори BG. Беше особено забавно, защото едвам се разбирахме какво кой да поръча.

Ето какво се случи:

Аз исках пиле. Нямаше значение какво ще е в общи линии. И му обяснявам Поло! И той ми вика "Поло, Поло... Хм, Поло Моцарела! Оке?" Викам си... Оке, ко да прайм.

Женичката му вика няква пица. Оня пита италианска или българска, тя естествено си поиска италианооо.

ХХ на брой часа по-късно носи пицата. Тя представляваше една голяма тънка брускета с много доматен сок и напълно random нахвърлени няколко парченца месо и моцарела. Беше фрапиращо.

Донесе ми една кокошка, която беше натъпката с моцарела и магданоз. И най-скандалното - беше пържена. А аз, щот шъ ставам Аполон, не ям таквиз работи. Обаче пича седна до мен! Разряза кокошката, сложи и на двамата (мен и него!) и ме чака да я опитам... И седя до мен, докато не я изям. И ни разказваше някви скандални неща! (Скандални, щот грам не разбирах за к'во говори)....

Чудничко!

Демек та е нахранил :)?

Ето какво се случи:

Чудничко!

Това беше един скандален разказ. :moon:

Барем кажи името на ресторанта, та да имаме едно наум. (въпреки че не се разбра много по-скоро доволен/недоволен или възбуден си останал) :online2long:

Шъ ида пак, но с гугъл транслейт. И то, само за да опитам и лазанята. И то не аз, а женичката, щот каза, че пицата била мноо добра (ко? нье. Аз на пицата искам мезето да е по-дебело от блата.). И шъ дам пак изявление.

Еба, как ми се спи... Иване, поръчай gamberi и polipo с grapa.  :laughing:  Дано да предлагат, де...Чуднички манджи са.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...