djadomraz Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 не че при всяко влизане в хранителен магазин не похарчвам 3Х17 лв., но просто някакси се губи смисъла ако ме разбираш... Като сложиш и времето през което се занимаваш на кантара и излиза май по-изгодно да извикаш някой майстор и да му дадеш 20 кинта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Това с кантара наистина не го схванах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 w00x-е, никой няма да идва с мен, е*ал съм ги. Шъ спъ на плажа, т'ва е. Никви пари за хотели. Отиваме и кот стане. Няма ли някой, който ще ходи бе? Някой, който ще е там, че да се съчетаете. На тоя Спирит преди 00:00 с кой ще ходиш? В крайна сметка, ще те оставя да спиш в Алфата То така или иначе в 12-1 потегляме на обратно. Хе хе хе ... дооообре. Аз не знам каква почивка ще е тая нашата. Толкова ме е яд майна, че нз - за колата ме яд, че както го написах не се разбира. Колкото повече го споменаваш, толкова по-гадно ми става за теб. И то от няква лека катастрофа при която дори двигателя си е останал на мястото. Това с кантара наистина не го схванах... Кантара за зарзавата в големите супермаркети, където трябва сам да си премериш, да си сложиш в една чантичка и да си лепнеш лепенката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Кантара за зарзавата в големите супермаркети, където трябва сам да си премериш, да си сложиш в една чантичка и да си лепнеш лепенката. Кантарът ми е ясен, но не мога да го вържа с "времето през което се занимаваш на кантара" - какво време, какви 5 лева....цък, цък и....бележка, таман 5 секунди. Карай, сигурно и аз съм станал няк'ъв буквалист, та затова не усещам мисълта на дедо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Не, тва е. Иди купи 10 артикула като Дядо и тегленето ти е едно 10 минути. За 10 минути той вади толкова, че да плати на човек да му носи покупките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Първото беше някви мухи, дето живеят под кожата на човек. Гледах едно клипчета как им ги вадят с пинсети от разни места по тялото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Това с кантара наистина не го схванах... Времето, което губиш да се чудиш, търсиш, избираш, взимаш от пощата и т.н. един вид ти струва пари. Дали ще дадеш 5 лв и ще загубиш 3часа или ще дадеш 20 на някой да дойде да свърши работата и да не се разправяш според мен е все едно, даже второто е по-изгодно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Не, тва е. Иди купи 10 артикула като Дядо и тегленето ти е едно 10 минути. За 10 минути той вади толкова, че да плати на човек да му носи покупките. Това важи само ако приемем, че дедо вади пари във всички минути от денонощието и ако пропусне някоя минута, съответно дохода му спада пропорционално. Може и да е така, ама нещо не ми се вярва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Времето, което губиш да се чудиш, търсиш, избираш, взимаш от пощата и т.н. един вид ти струва пари. Дали ще дадеш 5 лв и ще загубиш 3часа или ще дадеш 20 на някой да дойде да свърши работата и да не се разправяш според мен е все едно, даже второто е по-изгодно Хич не се и чудя, дори се забавлявам и имам абсолютната необходимост всеки месец да поръчам поне няколко неща (онлайн-шопинг наркоман съм ). Дупката е супер-елементарна (като всяка друга дупка всъщност ), вече съм си поръчал 30 мм накрайника с диамантен прах, за който Гадин каза, че няма да стане, а Атанас го опроверга, материалът е пластмаса 2 мм в колата и смятам сам да си доставя удоволствието да си подбера точното място за пробиване и монтаж на съответната джаджа. А и вече съм установил, че което сам си го направиш, си го правиш най-добре, защото може и да загубиш повече време от това, което ще загуби майстор, но си го правиш на себе си и си го изпипваш както трябва...и ако скапя нещо, знам че аз съм си го скапал. Да не ти говоря колко десетки майстори съм ползвал през живота си и особено ако ги оставиш без надзор, няма да ти разправям какъв е резултата. А и все пак в случая говорим за една най-обикновена дупка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 ? Онборд камера? Или CAI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Старт/стоп бутон - ще компенсирам липсата на газова като гася на светофарите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Да не ти говоря колко десетки майстори съм ползвал през живота си и особено ако ги оставиш без надзор, няма да ти разправя какъв е резултата. А и все пак в случая говорим за една най-обикновена дупка. Мда, прав си. Има го и този момент. А и щом ти е кеф - това приключва спора. Това важи само ако приемем, че дедо вади пари във всички минути от денонощието и ако пропусне някоя минута, съответно дохода му спада пропорционално. Може и да е така, ама нещо не ми се вярва. Не е така естествено, обаче предпочитам да използвам малкото оставащо време в нещо приятно а не да се занимавам с неща, които мога да оставя друг да свърши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Старт/стоп бутон - ще компенсирам липсата на газова като гася на светофарите. кажи често..... и кво ще гасиш по светофарите и така ще пестиш гориво? тва не го ли развенчаха тоя мит с гасенето на колата и разхода Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Стига бе, това със светофарите беше закачка към тия със скъпите газифицирани коли. Истината е, че така както ми е настроена седалката, ключът ми идва доста напред и за капак - трябва да си завъртя китката на 90 градуса. Абе не е болка за умиране, ама като се хвана с колана и стегна по тялото си седалката, вече ми идва малко ташкън да се протягам когато се наложи да загася/запаля, а същевременно трябва да съм си в колата и по тая причина отдясно между ръчната и скоростния лост има едно празно и много удобно местенце (то май е и единственото празно изобщо), което достигам без никакво усилие и реших там да хакна един такъв бутон. А иначе аз и сега чат-пат гася на светофари по-дълги от 2 минути (примерно на сточна гара), нямам представа дали се пести нещо, защото принципно никога досега дори не съм събирал мерак да засека колко изобщо ми гори във или извън града....а и никога не съм гонил икономия, когато съм с колата...даже това ми е последното нещо, върху което ще се замисля, освен ако не ми свети лампата за бензина. П.П. За някой, дето се кани да ме пита защо, обяснявам - за мен колата не е средство за придвижване от точка А до точка Б, това всъщност се явява вторичен ефект, който няма как да бъде избегнат и може да бъде използван покрай другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Първото беше някви мухи, дето живеят под кожата на човек. Гледах едно клипчета как им ги вадят с пинсети от разни места по тялото. И второто е същото, ама вместо хора, предпочита да си похапва елени. Ама има и една още по-противна буба (нещо като бълха, ама с невероятно ящни ларви), дет пък изобщо и не дреме кво кльопа, стига да е живо и топлокръвно. Губят се и крайници, че дори се и мре, когато това нещо те накендза с цръвчета и не се вземат своевременни мерки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Истината е, че така както ми е настроена седалката, ключът ми идва доста напред и за капак - трябва да си завъртя китката на 90 градуса. Абе не е болка за умиране..... току що дедото беше свален от престола на царство Мързел.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 току що дедото беше свален от престола на царство Мързел.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Тц, аз срещу дедо да тичам, пак не мо'а го стигна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 ...пък и скромен, та скромен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Тц, аз срещу дедо да тичам, пак не мо'а го стигна... Което си е истина - истина си е.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Аз пък искам да благодаря на Виден, който не само, че ми свърши услуга (при това се е сетил за мен няколко месеца след като бях споменал за това, да не е и година), взе че ми донесе нещата до вратата, а така ми се спеше, че не го и почерпих даже... пък после отказа и пари да му дам. PS: Знам че храня банките (и не само) но не бях направил сметка до ден днешен колко кожи успяват да смъкнат от мен. Сега ми се реве направо... Трябва да престана да върша глупости... наистина. Ванчо се оказа прав за някои неща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 ..Ванчо се оказа прав за някои неща... То само Ванчо да беше... ...10 лв. за двуядрен процесор (сега остава и да проработи ). Работи....че и се клоква без проблем с цял гигахерц над номинала....че и даже държи ниски температури на всичкото отгоре и то без да му сменям стоковото охлаждане...сега ще вземе да ме накара да си търся някакво по-мощно захранване, че в момента съм с едно слабичко китайче, а определено процесорът може и повече....уфффф, не е лек тоя живот с такива проблеми и дилеми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 То само Ванчо да беше... Аз само неговото помня уфффф, не е лек тоя живот с такива проблеми и дилеми... Пък като вземеш да се чудиш дали NVidia или ATI... мани мани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Не се чудя - Ати форевър! ...разбира се докато не ме разочароват както Сийгейт например, че и Сийгейт уж дълги години бяха форевър, ама след като изкараха бъгнатия фърмуер на цялата 11-та серия (че и после го смениха с друг бъгав) и по тази причина ми затриха няколко месеца труд, вече станаха невърмор, невъръген и всичко с "невър" дет' се сетиш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 ATI никога. Ама никога вече. Откак загубих 2 дена да инсталирам смотаните им драйвери а тези на NVidia се инсталират за около минута и половина - ай няма нужда. Под линукс е друга тема, но аз линукс за момента не ползвам та ми е все едно. ATI ги уважавах до момента, в който ги купиха AMD, а към AMD имам остра алергия.. ПС: Абе загорката хич не била лоша бира. Аз съм бил с някакви криви впечатления отпреди години. На 2 пъти пия щото нямаше друга и ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.