Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Има ли смисъл от здравословния начин на живот?!

Някой във форума да го практикува? За да каже?

Съвсем реално питам. Почнах да си задавам разни въпроси.

ще го разбереш след 15-тина години.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Абе пий бе! Няма такова чудо като здравословен живот. Особено с нещата на пазара. Дори и лично произведените. Мое стреса да намалиш малко, ма файда няма.

Абе Иване, всичко е много относително - като изключим пиенето, с което последно приключих преди n-брой години, реално водя изключително нездравословен и застоял начин на живот и въпреки това се чувствам прекрасно, като се има предвид, че вероятно съм най-възрастния тук. От друга страна пък ако водех здравословен начин (по начина, по който ти го разбираш) и отново се чувствах прекрасно, нали щеше да кажеш, че причината е точно в начина на живот, който водя ; да, ама ако утре взема, че умра от някоя болест, тогава как ще интерпретираш ситуацията....

Според мен просто си гледай живота и не прекалявай с издънките - неспане (това, което аз правя), цигари (от време на време запалвам по някоя все още...най-вече от скука), застояване на стол (като моя милост), препиване, лоша храна - просто разнообразявай дейностите и гледай да са балансирани, защото и най-здравословното като го прекалиш му се обръща действието...

Отклончив отговор, мобо. Кажи ми - ти такъв ли водиш? И има ли смисъл?

не водих-не беше модерно, а вече изтеглих няколко къси клечки за здравословното си състояние. можело е да ги избегна с малко усилия, но и не е било възможно да знам как и защо тогава.

с нищо не трябва да се прекалява, дори и с това.

а какво да правиш - решаваш за себе си.

Иване, въпросът ти е доста комплексен.
Аз водя умерено здравословен начин на живот, спазвам режим на хранене, не пия, не пуша, горе-долу добър режим на спането и редовно спортувам (изключае принудителните паузи, като сегашната). Радвам се на добро здраве, добър тонус и като цяло - харесвам сегашното си състояние много повече, отколкото като бях на 20. По подобен начин съм от доста време и да ти кажа и съня ми е по-добре, и жизнения тонус и всичко, сравнено с времевия прозорец 18-24, когато се съсипвах от пиене, пушене, нощно будуване.
Така, другия момент е, че на мен липсата на алкохол не ми е проблем. Мога да изкарам месеци без дори една бира. Свикнал съм, един вид. За мен алкохола, напиването не е забавление, забавление е един хубав планински преход. Отделно, че и черния дроб не ми е пригоден за това - имам хронично заболяване, но да чукам на дърво, откакто се постегнах - не съм имал кризи.
Та лично за мен - умерено здравословния начин на живот (без вманиачено броене на калории, натоварвания, строг доминутен режим на тренировки) ми влияе добре. Боледувам един-два пъти годишно, но в чистата софийска атмосфера и офис с 30 човека-климатикомани това е неизбежно.
Важния момент - разумната граница. Ако "здравословния" начин на живот те натоварва - отпусни малко. Важно е начина ти на живот да не те натоварва нито психически, нито физически. Ако изпитваш нуждата да разпуснеш с ядене и пиене с приятели - прави го, но след това си прави нужното възстановяване. Не прекалявай в нищо, това е моето верую.

Знам. В безкрая съм, утре отиам да гърмя...Баси тъпия доставчик на нет имаме тука..

От вчера вече и аз знам кво е арно да си го имаш :))

Има ли смисъл от здравословния начин на живот?!

Някой във форума да го практикува? За да каже?

Съвсем реално питам. Почнах да си задавам разни въпроси.

Има, Иване!

Ако го спазваш, гарантирано ще умреш в по-добра форма и по-красив. :grin:

Сега сериозно!

Не прекаляването с нищо е най-добрата форма на здравословен начин на живот в съвременните условия. А редовното взимане на доза Презкурин, тоест, избягването на всевъзможни стресове, ти гарантира, че пилето ще ти става още доста годинки ;) Щот според наистина сведущи хора (лични познати), стресът е в основата на повечето заболявания (свързани с възрастта), както и на еректилните дисфункции в днешно време.

Така че, тейк ит изи... и по-често си го мести от крачол в крачол, та да се радваш на добро здраве!

П.п. Добре, бее... Що не мога да се спра да го слушам това, мамка му!?

http://www.youtube.com/watch?v=QwhPOlIuSXM

Тъпо ама :FU:

Купих си с идеята да си го ъпгрейдна леко ;) Вчера след обед го изтествах и за един час свърших работа, дето иначе ми отнема по една седмица на водния камък :punk

Аз пък карам с пилички...Бавно, славно и се става як, а най-вече - упорит :D По-натам може да префасонирам един стар циркуляр или пък да си спретна мини-гриндер, ма засега - не.

Че купи си, бе!

На Райдер комбито е 90 лева. Слагаш му една, трета ролка, плюс една гумена (за почистване на лентата, а и за да си обезпечиш и възможност за работа на свободна лента), качваш му големия каиш и си свиркаш кат пич.

А, да! Също така трябва и малко да се подобри охлаждането на двигателя, понеже е недомислено.

П.п. Освен това, ти търкаш и термираш, пък аз го взимам ковано и термирано и чак тогава търкам. Та при теб номерът с пиличките може и да минава, ама при мен, твърдо - Нье!

Губи се тръпката. Забравяш, че аз ги кова. С пилите само дооформям.

Няма нищо... Ся като ми спретнат високо честотното на индукцията и аз ще започна да си ги чукам сам. Хем съм замислил и магията с нагряването да се случва в газова среда, та да не се главоболя с оксидациите ;)

Ми добре :) Книги съм предоставил достатъчно, акъл също мога да дам.

... акъл също мога да дам.

Егати...! Ама ти и такова ли имаш, ве!?

Боледувам един-два пъти годишно, но в чистата софийска атмосфера и офис с 30 човека-климатикомани това е неизбежно.

Искам да те видя с хлапе, ходещо на детска градина :) Аз така се тупах в гърдите как 10-15 години не съм боледувал от нищо. Грам. И тръгна малкия на детска градина и ела да ме видиш с температура, повръщане и посиране през месец-два. Верно за ден-два-три и минава, но от тези вируси спасение няма. Не са грип че да мислиш и за ваксини, обща имуностимулация може и да влияе, но след всяка таква болест имунитета повече или по-малко пада. Ей го спря да ходи малкия на градина - 2 месеца вече нито той нито аз.

Ама всички много примерни сме станали. Аз вече на месеца веднъж я пия я не. Спрял съм алкохола пък и в диетата е забранено. :grin:

Галине, то от даване на таквиз кат тебе не е останал много, ама още има. И по въпроса за алкохола - ей ся приключих 3-тото пилзенско...Друго си е да имаш сестра в Чехия :D

Тц, алкохол не съм спирал (освен 1-вите 3 месеца от режима). Просто започвам да поставям под въпрос ваденето на плочки и цялата концепция с "изглеждането добре". Много ми се иска да съм животно, но нещо започна да ми се губи как става тоя номер. А не е като да не си продавам душата за едната идея. И за това питам. Дали цялата хамалогия със спорта и по-здравословното хранене има някакъв дългосрочен положителен ефект, освен "изглеждането добре".

Като те блъсне бабата с бялото ауди на пешеходна пътека, това как си се хранил е вторично.

Всяко нещо с което се прекалява няма как да не е вредно.

Ако какъв е смисъла... Сам за себе си решаваш.

Съгласен. С тия плочки стигаш до крайност. Не се правят (нормално) за една пролет. Ако ги искаш - изискват сериозни усилия и постоянство. Особено и за хора, предразположени към пухкавост, като теб.

Ако това, да изглеждаш животински е по-важно от айляка и душевния комфорт - дерзай. Ама ако за целта трябва да полагаш сериозни жертви и изпитваш дискомфорт - според мен не си струва. Аз лично съм се отказал от идеята да имам фаянс именно по тези причини.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...