Antares Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Очаквайте подробно обяснение как айпада бил нещо прекрасно за децата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Този може да е уникален, ръчна изработка и т.н. Онзи който показах е детски шах Аааа, заеби тогава. ХАхах, какво е яко да се гъбаркаш със съпорта, и да ти отговаря човек, който ти е приятел Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Очаквайте подробно обяснение как айпада бил нещо прекрасно за децата...Нищо подобно!!! ТРЯБВА СТРОГ КОНТРОЛ! И максимум по 1 час да се разрешават (защото изтървеш ли стават 9 или докато свърши батерията пък после се изхитряват и намират зарядното и застават там). Да много е лесно да зарежеш детето с подобна играчка още повече, че няма да намериш целия под застлан хубаво с играчки и парченца лего... много бързо се добиват навици да ходиш в къщи с чехли, щото настъпването на парченце лего хич не е приятно, само че чехлите не помагат при стъпване върху топчета, количка или малко камионче с колелца и т.н.Питай тия дето им купуват айфони и т. таблети и не знам си кво на 5-6 годишни. Дето с две тряскания в земята и е до там.Ми и това не мога да го разбера. Айде някакъв евтин телефон че да може да ти се обади да ама нещо скъпо е глупост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Пичуи къв евтин телефон , гледам деца сигурно 4-5ти клас обикалят със смартфони али бали .... WTF iPad-а е ташак , аз така и не му намерих приложение на моят и го продадох , в смисъл много хубава машинка е ама като цяло идеята на таблетите ми се губи..... Децата обаче не трябва да се облъчват толкова още от малки. Човечеството преживя бахти технологичният шок последните десетилетия..... аз като бях дете най-голямата техника до която се докосвах бяха ръчките с аркади ... панг мустафа,бубле-бубле ала бала..... през другото време по улиците.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Злобиле, сега се опитай да обясниш на едно дете какво е домашен телефон... щото не всеки имаше, като бях малък... И най-близкото до обаждане от мама по жисиема беше като излезне на терасата и изкрещи "ПЕЕЕТРЕЕЕЕЕ, ПРИБИРАЙ СЕ, ЧЕ ТЕ ОШАМАРИХ!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Светът се развива от една страна. От друга страна плащаме определена цена за това - огледайте децата около вас повечето са с проблеми с килограмите , не пълнички а затлъстели. Може да звучи тъпо и егоистично но ми е жал за тия деца моето детство е било към 123-0120-4923 пъти по-приятно..... Пс : Глобул ми спряха телефона днес за 1.83лв неплатени.... потресен съм е меко казано , явно е станала няква грешка като съм плащал сметката и тези са останали неплатени , получих смс че трябва да ги платя ама ми се стори несериозно да ми изключат телефона за по-малко от 2лв на фона на сметка от 100+ всеки месец..... явно съм грешал... Аз пък ги цакам с айфон 5-ците , планирам да сменя 3та до края на лятото а до края на гаранцията 5+.... щото са много хитри да продават телефон който има проблем със скапаната им мрежа и постоянно губи обхват..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Злобиле, сега се опитай да обясниш на едно дете какво е домашен телефон... щото не всеки имаше, като бях малък... И най-близкото до обаждане от мама по жисиема беше като излезне на терасата и изкрещи "ПЕЕЕТРЕЕЕЕЕ, ПРИБИРАЙ СЕ, ЧЕ ТЕ ОШАМАРИХ!" Баа..., баба ми директно тръгваше из махалата с намазана филия в едната и пръчка в другата ръка. Никви такива екстри да издава позицията си с обаждане Само че аз се изхитрих по някое време и по цял ден висях по скалите и храсталаците на Джендем-а. Ай ако мое да ма барне там, де Светът се развива от една страна. От друга страна плащаме определена цена за това - огледайте децата около вас повечето са с проблеми с килограмите , не пълнички а затлъстели. Може да звучи тъпо и егоистично но ми е жал за тия деца моето детство е било към 123-0120-4923 пъти по-приятно..... Хех... А най големият резил за малките пичове в махалата беше, когато щерка ми ги отвори на калемите и фунийките... Даже и жилка щях да я уча да си прави, ама жената ми подряза мераците Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 @djadomraz - голяма част от цената на такива шахове е за дизайнера им. А компютрите не съм забелязал да са ми вредили особено, но и никой не ни е разрешавал на нас с брат ми да сме 24/7 пред монитора докато сме били лапета. Като тръгнахме на училище, то също ни убиваше достатъчно от времето. В момента проблема е, че и да го контролираш детето, то няма с кого да си играе вънка. Отдавна не съм виждал големи групички хлапета които да играят футбол или да се гонят около блоковете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 ... аз като бях дете най-голямата техника до която се докосвах .... А аз като бях дете....неее, отказвам се да разправям.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Що като са измислили облите камъни не е ли било забавно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 По-забавно е станало, като са открили огъня Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 По-забавно е станало, като са открили огъня Пламен тогава вече е бил пълнолетен ве, майна. Други работи са го занимавали по това време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Правилно, нямахме такива екстри...само кóпах разни строматолити...ама аз и досега продължавам да си ги кóпам де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 А някой може ли да ми каже къде да копна за петролно кладенче ? Ще му вържа една помпа 2 цола и ..... сигурно е достатъчен дебита примерно 4000$ на час .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Ти хубаво копаш, ама я ме ориентирай по Атлиман кви са скаляците. Помня, че беше някакъв варовик, ама не помня какъв точно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Питай тия дето им купуват айфони и т. таблети и не знам си кво на 5-6 годишни. Дето с две тряскания в земята и е до там. Ти мани трясканията в земята. А тия 5-6-7 клас деца с телефони за по 1000-1500лв? Как не ги е срам да ги пускат? Само да се сопнеш на тая пикла или пикльо и остава без телефон. И пак, това е най-добрия вариант при такава ситуация. Пичуи къв евтин телефон , гледам деца сигурно 4-5ти клас обикалят със смартфони али бали .... WTF iPad-а е ташак , аз така и не му намерих приложение на моят и го продадох , в смисъл много хубава машинка е ама като цяло идеята на таблетите ми се губи..... Аз това за таблетите го разправям откакто са ги пуснали. Освен ако не ти трябва за работа, таблета е безсмислена екстра. Нито можеш да четеш на него някви книги - нищо. Злобиле, сега се опитай да обясниш на едно дете какво е домашен телефон... щото не всеки имаше, като бях малък... И най-близкото до обаждане от мама по жисиема беше като излезне на терасата и изкрещи "ПЕЕЕТРЕЕЕЕЕ, ПРИБИРАЙ СЕ, ЧЕ ТЕ ОШАМАРИХ!" На мен ми свиреха през терасата със специфична мелодия. На всеки 20 минути трябваше да минавам пред блока, да не би случайно да изпусна някое подсвиркване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 В момента проблема е, че и да го контролираш детето, то няма с кого да си играе вънка. Отдавна не съм виждал големи групички хлапета които да играят футбол или да се гонят около блоковете.А ти има ли къде да си пуснеш хлапето навън за да си играе спокойно без да е опасно? То напоследък градинки не остана. Всички улици са задръстени от коли, меджублоково пространство вече почти няма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 А аз като бях дете....неее, отказвам се да разправям.... :rofl: Иначе кво си му е на таблета бре. Идеален си е. Знаете ли колко ми е лесно вече да си гледам филми, без да разпъвам 10 метрови кабели от главния комп. Пък и за дълги пътешествия също е удобен с тая батерия дето държи 5-6 часа в режим на работа. Иначе и аз не съм против техниката. По скоро съм против безхаберните родители. Въпреки че още на 6 имах първата си конзола, това не ме е спирало летата да си ги прекарвам в училището до нас и да играем мач докато се стъмни. Нямаше гсм-и, нямаше нет, компютърът беше лукс. Липсват ми 90-те Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Аз това за таблетите го разправям откакто са ги пуснали. Освен ако не ти трябва за работа, таблета е безсмислена екстра. Нито можеш да четеш на него някви книги - нищо.Можеш да си гледаш пощата и да го ползваш за браузване на сайтове с новини докато седиш на дивана. Тъст ми така го ползва неговия и е доволен. И лапетата да си играят на игри. Ние за работа го ползваме и е по-удобно от лаптоп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Търг за малките майсторчета от Сопот/с благотворителна цел/ - "Българският нож". http://knivesbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=5282 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 На мен ми свиреха през терасата със специфична мелодия. На всеки 20 минути трябваше да минавам пред блока, да не би случайно да изпусна някое подсвиркване. Е, при мен просто в някой момент майка ми пристигаше и ме прибираше с шамарите Гадински, аз съм израстнал в Тракия. Там можеше на доста сериозна територия да се чуе broadcast-а на мама Пламен като е бил дете - под tablet са разбирали ония каменните неща, дето Мойсей download-нал от планината... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Можеш да си гледаш пощата и да го ползваш за браузване на сайтове с новини докато седиш на дивана. Тъст ми така го ползва неговия и е доволен. И лапетата да си играят на игри. Ние за работа го ползваме и е по-удобно от лаптоп Имам си телефон за тая работа. Мога да си проверявам пощата и да браузвам рандъм сайтове, докато си лежа на леглото. Аз за работа знам. Затова и го споменах. Друго реално предназначение няма. Ако искаш да играеш игри си купи PS Vita. По-малко и по-мощно е. Nvidia Shield също ще ти свърши много добра работа. @sothbiss, тая хамалогия с таблета и филмите не я пиши изобщо към модерните технологии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 И аз не бих си заменила детството с народната топка пред къщата на баба. Летящата топка добре се отразяваше на всички растения в двора като падне върху тях. Играехме футбол, стражари и апаши, гонехме се из цялото село. В Хисар сме се шматкали по цял ден по хълмовете, ходехме да си крадем череши, да играем тенис (тогава имаше хубави игрища точно до нас, които вече никой не поддържа, а ромите откраднаха и металните мрежи, които ги ограждаха). Бягахме на стадиона... Абе хубаво си беше. Уникално бих го нарекла. За едно най-много ме е яд. Че това детство не мога да го подаря на моите (бъдещи) деца. И че трябва да се справям в такава технологична ситуация и да слагам граници за това колко да се стои на ПС. Не искам детството, което имат сега децата за моите деца. Ама ще трябва да се примиря, нали така... Да приемем, че се развиваме, а не деградираме. Доста неща трябва да се поставят в скоби, за да е така, според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Преди години беше спокойно и весело - аз съм израстнала при баба ми, в малък град... По цели дни си играехме на воля, и не само в махалата, но и понеже живеехме в центъра, та се щурахме по главната, в градската градина... Веднъж ме прибраха с милиция, доставиха ме на нашите... Ама и аз обичах да върша щуротии и да бягам, то малкият на кого да се метне, изправяше ми косата като по-малък, още треперя и го дебна като копой да не изчезне... По въпроса с дебненето - звучим като пенсии, но наистина едно време бе спокойно, сега не мога да си представя да оставя детето ми без надзор, да ми се шляе само... Професионално изкривяване сигурно, но сега има всякакви луди, та ми се струва абсурдно да го пускам да си играе в близките години сам... Че аз вкъщи не го оставям без надзор, камо ли навън... P.S. Относно игрите - естествено, че е много по-добре детето да прекарва навън или вкъщи, просто играейки си с дечица, без да виси на компа, телефона и т.н. и гледаме да му осигуряваме достатъчно време в парка и т.н. Не говоря да го зарежем с часове да цъка, напротив, гледаме въобще да не го оставяме без контрол, просто защото му треперим прекалено много, даже прекаляваме... Имах предвид, че все пак не можем да избегнем въобще тези моменти с игрите, важното е, да не се прекалява, както и не му позволяваме неподходящи игри... Не мога да разбера, как има родители, дето си пускат на 5-годишни деца игри със зомбита, вампири, призраци и после защо децата се стресират... Във ВМИ има няколко такива случаи, иди ги оправяй после... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 В детските ми години, освен хубавите игри, които сте изредили вече по-горе, в нашия квартал се случи и друга радост къде за възрастните къде за нас децата. Разкопаха го целия, за да прокарат тръби за парно. Още се усмихвам като се сетя какви възможности за игри се откриха с тези огромни ровове. После положиха тръбите вътре и ги обвиха със стъклена вата. Тогава разбрахме, че стъклената вата не е най-подходящото нещо за игра. И макар че всеки си навлече по някоя и друга контузия покрай тичането из "окопите", накрая си остава само сладкият спомен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.