Midex Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Нье, нье... аз имам накрайници ... аз искам да е СМЕСЕН шампоана с водата и дректно да го пръскам в/у колата Нье, нье, ама не прочете какво писах след това. Под 'други евтини решения' имах точно това предвид, че и градинският маркуч даже няма да ти трябва, ама от китайците се чака месец да дойде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Абе куре(хоста имам предвид)...Ти прочете ли кво пише под клипчето? Прочети го, иди си купи материалите и си го направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 На Карчер има такива накрайници , не са скъпи моят го купих 20-30лв май. Лошото е че ентусиазмът ми да си мия колата сам изчезна много бързо но определено работеше. Днеска по обяд ни стана много жега в Пловдив и се напихме в една кръчма в Бачково с узо-та още по обяд , легнах да дремна към 5 и сега се чувствам като лайно..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 http://bg.kolektiva.net/shumen/12318-nakrainik-za-markuch.html хммммм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Хосте, туй става само за поливане на градината бе! Смесването на шампоана + пръскането ще си го правиш с това долу...2 литра е и държи на доста налягане (колкото сам си го направиш): А измиването след това - нали каза, че имаш градински маркуч и накрайници...ако нямаш подходящ накрайник, взимаш един такъв, хакаш го в маркуча и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Видях ти това от 1вата снимка. Не го ща Никаква работа няма да свърши то. Онова за гради ли е какво е, пак е по-добре от него. ______________________________btw това го има във всеки един магазин подценяваш ме. Наистина съм търсил. @Grimjaur - еми четох какво пише. Някав препарат дето тук го нема. И действително такава хава не съм виждал с място за маркуч на нея. http://www.cutterinsectrepellents.com/products-and-solutions/backyard-bug-control-concentrate/readytospray.aspx _____________________________@Midex - дай да видим за 60 долара, сериозно... аз не знам какво да се купи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Видях ти това от 1вата снимка. Не го ща Никаква работа няма да свърши то. Онова за гради ли е какво е, пак е по-добре от него. От линка с "професионалното предложение" който даде в по-по-предишния си пост предположих, че търсиш нещо до 20-тина лева....щото с $50-60 всеки знае какво да си купи...именно затова филтрирах всичко над десетина долара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Купуваш обикновен пулверизатор за градина 2л и на мястото на буталото ръгаш маркуча. Не е сложно Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Това вече е добра идея. Утре ще се пробва _________________________Не че до сега не съм я мил с кофа и микрофибърна гъба, не че нямам 15 микрофибърни кърпи после за подсушаване и т.н. Просто сега ми е дошло на акъла това и ме побърква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Подбери пулверизатор с по-широка дюза, за да не ти се наложи да разпробиваш..Но аз не виждам голям смисъл, като търкам колата, го правя с една баданарка и кофа сапун...След това с маркуча и не се занимавам с глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Не съм убеден, че градински пулверизатор с бутало ще стане поради различния принцип на работа. Пулверизаторът с бутало създава високо налягане в обемчето и когато течността излиза от дюзата на атмосферно налягане, това става с толкова висока скорост, че сблъсъка с въздуха преодолява повърхностното напрежение и от плътен поток течността става на аерозол. В клипчето е показан пример на ежекторна помпа, в която водата от маркуча засмуква шампоана от бутилката въз основа свойството на течащите флуиди да създават област с ниско налягане в стеснени участъци. Справка - виж тръба на Вентури. Пневматичните бояджийски пистолети са на същия принцип, само че при тях се образува аерозол, защото "носещия" флуид е въздух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Мааму стара...защо всички интересни търгове в ибея трябва да бъдат задължително от Щатите и винаги в 'най-удобното за тях & най-неудобното' за мен време...ама пък поне успях да спечеля цели 3 и е време да си лягам да се приспивам с някой филм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Бичи айляк бре . Че и аз пък няма с кой да въртя лаф :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Бичи айляк бре . Че и аз пък няма с кой да въртя лаф :D Що не отиде на мача в Юнайтед Център бе човек, преди малко свърши и Чикаго натириха Бостън с 3:1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Що не отиде на мача в Юнайтед Център бе човек, преди малко свърши и Чикаго натириха Бостън с 3:1. за сокър ли става дума...щото другите спортове на тоя континент ми образуват пъпчици по дупето :D...дори и моторните . да не говорим, че съм и постоянно на работа едит: гледам ги тука вървят с някви червени знамена с индианец в средЪта и ми се пенявят(май за хокей иде реч)...и просто им казвам, че това далеч не е моя спорт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 за сокър ли става дума...щото другите спортове на тоя континент ми образуват пъпчици по дупето :D...дори и моторните . да не говорим, че съм и постоянно на работа едит: гледам ги тука вървят с някви червени знамена с индианец в средЪта и ми се пенявят(май за хокей иде реч)...и просто им казвам, че това далеч не е моя спорт Тва е финал за Стенли Къп бе. Не можеш да си представиш атмосферата в залата. Ако Чикаго бият и вземат купата (както ми се струва), поне отиди на парада, който ще е в Даунтаун. Трябва им само още една победа. ПП. Хокеят е вторият по популярност спорт в Европа, за разлика от Формула 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 И аз искам да се разходя по Lake Shore Dr...обаче ми се ще да е по-друг повод . Стенли, Менли...за мен тва е име :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Бахти нескопосната жега...Да пораства лапето, че да се влачим заедно по дупки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Мислех, че след като отслабнах драстично, ще спре да ме тормози жегата. Явно мнооооооооооооооооооооого греша.... Снощи като излезнах да тренирам и пред очите ми излезна съобщение "overheating, system shutting down". К'во се случва... Отидох за 15-тина минути до магазина и се върнах вир вода. Пише, че е 31 градуса. А какво ще правим като стане наистина топло?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Мислех, че след като отслабнах драстично, ще спре да ме тормози жегата. Явно мнооооооооооооооооооооого греша.... Снощи като излезнах да тренирам и пред очите ми излезна съобщение "overheating, system shutting down". К'во се случва... Отидох за 15-тина минути до магазина и се върнах вир вода. Пише, че е 31 градуса. А какво ще правим като стане наистина топло?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Вчера в 6 вечерта беше 36 или поне толкова ми показваше колата. Тва лято четох някъде че го дават най-топлото лято от 160 години насам и ми се очертава да стоя плътно в града до средата на Август..... та кво има да го мисля ще се пържим и тва е. На мен също хич не ми понасят температури над 30 градуса..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Температурите ги мерят на сянка, това е температурата на въздуха. На слънце слагайте още +8-12 градуса и получавате реалната температура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Въобще не било топло в Пловдив тия дни, дори послените няколко години не е имало ексцесии. Беше просто задушно последните дни, но не и топло. Поне аз така ги усещам нещата. Влагата е виновна. _______________Брей... това алумиево тиксо какво хубаво нещо било... мисля, че бая видове употреба мога да му намеря... особено при постоянно греещи лаптопчета които само ми лазят по нервичките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Въобще не било топло в Пловдив тия дни, дори послените няколко години не е имало ексцесии. Беше просто задушно последните дни, но не и топло. Поне аз така ги усещам нещата. Влагата е виновна. _______________ Брей... това алумиево тиксо какво хубаво нещо било... мисля, че бая видове употреба мога да му намеря... особено при постоянно греещи лаптопчета които само ми лазят по нервичките. Когато правиш термомостовете, разтърквай го добре с гумена шпакла или мек парцал, докато идеално през него не се очертаят шарките на материала! Инак поради линейните разширения, по някое време започва да се разлепва. Ей т'ва забравих да ти кажа вчера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Йеп. Аз още не съм почнал изрязването на същинският материал. В тая жега ме мързи да ида пак да сваля филтърната кутия http://www.tesa.com/meta/search/tesa_50524_pv1,i.html - тая дивотия как не се бях сетил до сега... толквоа ядове съм имал с прегряващи машини... направо от рая ми се притече на помощ тоя продукт. Жив и здрав да си Галине. Даже нищо да не стане с тоя "щит" , поне в работата ще ми е много полезно. А мисля, там където няма да слагам от изолацията, просто да облепя с алуминиевата лента, какво ще кажеш? В смисъл, от към моторо ще е изцяло щит, от другата страна с алуминиевото тиксо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.