Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

Костилките на черашета, бадемите, кайсията и дугите от същият род съдържат водороден цианид.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Това ми напомня, че ако чопшлиш семки, ще си възпалиш апендикса.... Къде е леталис, да се изкаже, той караше някаква медицина.... Интересно, защо експертите препоръчват по-груба храна, именно за да се избегне рака? Някак виждам противоречие.

Не знам какво имаш предвид под груба... Да не се бъркат баластните вещества със семките...

Link to comment
Share on other sites

 

Следните фактори способстват за възникването на рак на дебелото черво:

  1. начинът на хранене  преобладаването в рациона на месни, мазни и брашнени храни, недостатъчно съдържание на продукти с растителен произход, наличие на малко баласт (несмилаеми частици) в храната.
  2. задържане на фекална материя в червата (виж сивите области на илюстрацията) поради непълно изхождане и запек;
  3. заболявания, засягащи дебелото черво като колит или полипи, рискът от развитие на рак на дебелото черво започва да се увеличава 7 години след началото на заболяването и всеки следващи 10 години се увеличава с 10%, достигайки след 25 години 30%;
  4. наследствена предразположеност.
Link to comment
Share on other sites

Добре де, като си пейстнал от това светилище на достоверността - wikipedia, да беше си потърсил и що е то "баластни вещества".

Айде, да ти спестя малко мишка и клавиатура...

 

"Баластните вещества са несмилаемите части на ежедневната храна. Най-общо представляват въглехидрати и липиди, с растителен и по-рядко с животински произход, като например целулозалигнинихитини, бета-глюканиинулин, различни олигозахариди и восъци. За човек най-важни от баластните вещества са целулозата и пектините. Баластните вещества придават обем на храната, за да може лесно да се придвижва през червата. Същевременно пречистват организма от токсични вещества и подобряват перисталтиката.

Храните богати на баластни вещества са с малко калории. Богати на такива вещества са например пшеничните триципрасковитиквакартофи и др. Най-много баластни вещества се съдържат във вареното жито (40-50 г в 100 г), ръжения хляб (6-8 г в 100 г), пълнозърнестияпшеничен хляб (6-7 г в 100 г), малините (4-8 г в 100 г), касиса (4 г в 100 г плод), фъстъците (9 - 11 г в 100 г плод). Количеството на баластните вещества, които трябва да постъпват с храната на човека е около 20 - 30 грама дневно."

 

Надявам се, стана ясно.

Иначе по твоята логика, най-добре със специални сачми... Ядеш, после събираш, миеш и пак ядеш! Абсолютно несмилаемо... :D

Link to comment
Share on other sites

И съчмите ти ги вкарват с проктоскопия. И никаде не виждам нещо за вредното действие на семките/костилките....Чакам да се замислите и да осъзнаете какво действие оказват всички баластни и несмилаеми вещества на папилите по чревната лигавица...

Link to comment
Share on other sites

Отказвам да споря по медицински теми. Споделих личен опит, от изказвания на лекари, които бяха лекуващи на мой близък, който почина от това.

 

Правете каквото искате, изборът си е ваш, както отбелязах още в началото!

 

Последно вмятам... ако имате сраствания или пречупвания на червата.... сами си представете...

Link to comment
Share on other sites

Ама аз искам да ме убедите аргументирано, че са вредни! Че не съдържат фибри и мазнини, дето били толкова полезни за червата(като баласт и несмилаеми частици). Че са толкова вредни, че от тях правят масло, ползват ги като противопаразитно средство(против глисти) и даже за вдигане на потентността. Убедете ме бе!

 

Ред. Ако ядеш, можеш да развиеш рак на червата в дългосрочен план. Извод - не яжте!

Link to comment
Share on other sites

Ама аз искам да ме убедите аргументирано, че са вредни! Че не съдържат фибри и мазнини, дето били толкова полезни за червата(като баласт и несмилаеми частици). Че са толкова вредни, че от тях правят масло, ползват ги като противопаразитно средство(против глисти) и даже за вдигане на потентността. Убедете ме бе!

 

Ред. Ако ядеш, можеш да развиеш рак на червата в дългосрочен план. Извод - не яжте!

 

 

Костилките на черашета, бадемите, кайсията и дугите от същият род съдържат водороден цианид.

само костилките от маслини са без вредни и се разграждат в стомаха

Link to comment
Share on other sites

И затова конякът се пие със солени бадеми, нали...  :laughing:

 

Ред.  Да си кажа честно, това са знания, които се получават в гимназията. Цианосъдържащи растения са и картофите, лещата, боба...Водороден цианид има и в цигарите. Цианидите са много широк клас съединения...Ама карай да върви.

Link to comment
Share on other sites

И затова конякът се пие със солени бадеми, нали...  :laughing:

 

Ред.  Да си кажа честно, това са знания, които се получават в гимназията. Цианосъдържащи растения са и картофите, лещата, боба...Водороден цианид има и в цигарите. Цианидите са много широк клас съединения...Ама карай да върви.

Пак четеш през ред, деа. Цианиди много, ама водородният цианид е само един и да, ако не сещаш да ти кажа той е отровен.

П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета.

Link to comment
Share on other sites

П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета.

 

:laughing: :bowdown: :grin:

 

П.П. А аз вече съм забравил почти всичко от училище (старост-нерадост)...обаче си попълвам пропуските от нета. ;)

Link to comment
Share on other sites

:laughing: :bowdown: :grin:

 

П.П. А аз вече съм забравил почти всичко от училище (старост-нерадост)...обаче си попълвам пропуските от нета. ;)

 

Щото сигурно не ти трябват всеки ден. При мен химията в почти всяка дисциплина в университета

Link to comment
Share on other sites

Аха, и колко е отровен водородния цианид, ще кажеш ли на широката публика? Ако може и анамнеза на отравянето, разбира се ;)

Link to comment
Share on other sites

П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета.

Виж си подписа, бе!
Link to comment
Share on other sites

Te и марулите излизат почти в същия вид в който са влезнали. Сега какво - и марули ли да не ядем егати защото ще хванем рак?

 

Мисля че леко е преекспонирана цялата история с канцерогенните храни. Най-вредни са консервантите и всякаква друга химия. На фона на всичките консерванти, които поглъщаме ежедневно от какви ли не храни динените семки са направо полезни в случая. И точно тези семки са абсолютно естествен начин на растението да се размножава, а човека е всеядно животно.

 

Разбирам да се яде целогодишно диня или при всяко хранене да се замислим над въпроса, а то става дума за 2-3 месеца най-много. Ако човек се притеснява за това колко здравословно яде доста по-различен трябва да му бъде фокуса и поглъщането на семките на динята е толкова назад в класацията че може да се определи като леко неудобство за организма в случая

Link to comment
Share on other sites

Te и марулите излизат почти в същия вид в който са влезнали. Сега какво - и марули ли да не ядем егати защото ще хванем рак?

 

Ти дисекция на фекалиите си ли правиш, или по Великден си ял само салата и си акал само марули?

Link to comment
Share on other sites

 

Ти дисекция на фекалиите си ли правиш, или по велик ден си ял само салата и си акал само марули?

 

А кои и колко от дните всъщност са велики? ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...