chistacha Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Костилките на черашета, бадемите, кайсията и дугите от същият род съдържат водороден цианид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Това ми напомня, че ако чопшлиш семки, ще си възпалиш апендикса.... Къде е леталис, да се изкаже, той караше някаква медицина.... Интересно, защо експертите препоръчват по-груба храна, именно за да се избегне рака? Някак виждам противоречие. Не знам какво имаш предвид под груба... Да не се бъркат баластните вещества със семките... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Следните фактори способстват за възникването на рак на дебелото черво: начинът на хранене преобладаването в рациона на месни, мазни и брашнени храни, недостатъчно съдържание на продукти с растителен произход, наличие на малко баласт (несмилаеми частици) в храната. задържане на фекална материя в червата (виж сивите области на илюстрацията) поради непълно изхождане и запек; заболявания, засягащи дебелото черво като колит или полипи, рискът от развитие на рак на дебелото черво започва да се увеличава 7 години след началото на заболяването и всеки следващи 10 години се увеличава с 10%, достигайки след 25 години 30%; наследствена предразположеност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Несмилаеми частити се има предвид СЪВСЕМ друго нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Слушам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Фибри, мибри.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Добре де, като си пейстнал от това светилище на достоверността - wikipedia, да беше си потърсил и що е то "баластни вещества". Айде, да ти спестя малко мишка и клавиатура... "Баластните вещества са несмилаемите части на ежедневната храна. Най-общо представляват въглехидрати и липиди, с растителен и по-рядко с животински произход, като например целулоза, лигнини, хитини, бета-глюкани, инулин, различни олигозахариди и восъци. За човек най-важни от баластните вещества са целулозата и пектините. Баластните вещества придават обем на храната, за да може лесно да се придвижва през червата. Същевременно пречистват организма от токсични вещества и подобряват перисталтиката. Храните богати на баластни вещества са с малко калории. Богати на такива вещества са например пшеничните трици, праскови, тиква, картофи и др. Най-много баластни вещества се съдържат във вареното жито (40-50 г в 100 г), ръжения хляб (6-8 г в 100 г), пълнозърнестияпшеничен хляб (6-7 г в 100 г), малините (4-8 г в 100 г), касиса (4 г в 100 г плод), фъстъците (9 - 11 г в 100 г плод). Количеството на баластните вещества, които трябва да постъпват с храната на човека е около 20 - 30 грама дневно." Надявам се, стана ясно. Иначе по твоята логика, най-добре със специални сачми... Ядеш, после събираш, миеш и пак ядеш! Абсолютно несмилаемо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 И съчмите ти ги вкарват с проктоскопия. И никаде не виждам нещо за вредното действие на семките/костилките....Чакам да се замислите и да осъзнаете какво действие оказват всички баластни и несмилаеми вещества на папилите по чревната лигавица... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Отказвам да споря по медицински теми. Споделих личен опит, от изказвания на лекари, които бяха лекуващи на мой близък, който почина от това. Правете каквото искате, изборът си е ваш, както отбелязах още в началото! Последно вмятам... ако имате сраствания или пречупвания на червата.... сами си представете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Ама аз искам да ме убедите аргументирано, че са вредни! Че не съдържат фибри и мазнини, дето били толкова полезни за червата(като баласт и несмилаеми частици). Че са толкова вредни, че от тях правят масло, ползват ги като противопаразитно средство(против глисти) и даже за вдигане на потентността. Убедете ме бе! Ред. Ако ядеш, можеш да развиеш рак на червата в дългосрочен план. Извод - не яжте! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Ама аз искам да ме убедите аргументирано, че са вредни! Че не съдържат фибри и мазнини, дето били толкова полезни за червата(като баласт и несмилаеми частици). Че са толкова вредни, че от тях правят масло, ползват ги като противопаразитно средство(против глисти) и даже за вдигане на потентността. Убедете ме бе! Ред. Ако ядеш, можеш да развиеш рак на червата в дългосрочен план. Извод - не яжте! Костилките на черашета, бадемите, кайсията и дугите от същият род съдържат водороден цианид. само костилките от маслини са без вредни и се разграждат в стомаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 И затова конякът се пие със солени бадеми, нали... Ред. Да си кажа честно, това са знания, които се получават в гимназията. Цианосъдържащи растения са и картофите, лещата, боба...Водороден цианид има и в цигарите. Цианидите са много широк клас съединения...Ама карай да върви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 И затова конякът се пие със солени бадеми, нали... Ред. Да си кажа честно, това са знания, които се получават в гимназията. Цианосъдържащи растения са и картофите, лещата, боба...Водороден цианид има и в цигарите. Цианидите са много широк клас съединения...Ама карай да върви. Пак четеш през ред, деа. Цианиди много, ама водородният цианид е само един и да, ако не сещаш да ти кажа той е отровен. П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета. П.П. А аз вече съм забравил почти всичко от училище (старост-нерадост)...обаче си попълвам пропуските от нета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 П.П. А аз вече съм забравил почти всичко от училище (старост-нерадост)...обаче си попълвам пропуските от нета. Щото сигурно не ти трябват всеки ден. При мен химията в почти всяка дисциплина в университета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Аха, и колко е отровен водородния цианид, ще кажеш ли на широката публика? Ако може и анамнеза на отравянето, разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Айдеее... някой подложи на съмнение всезнанието на сАтанас Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Все още се занимавам с токсикология. Дай пуканки ма! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Няма, съдържат целулоза. Ще ти залепнат за червото! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Ще ги прокарам с чакъл, пясък и друга баластра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Мхъм тия немските самолети ги бивало С cannon на вала им пукам главите едит:http://storify.com/Saaabina/10-reasons-bulgaria-s-withme-protests-are-glorious Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 П. С.Мога да ти кажа че знанията от гимназията са ми на отлично ниво, както и тези от университета.Виж си подписа, бе! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Te и марулите излизат почти в същия вид в който са влезнали. Сега какво - и марули ли да не ядем егати защото ще хванем рак? Мисля че леко е преекспонирана цялата история с канцерогенните храни. Най-вредни са консервантите и всякаква друга химия. На фона на всичките консерванти, които поглъщаме ежедневно от какви ли не храни динените семки са направо полезни в случая. И точно тези семки са абсолютно естествен начин на растението да се размножава, а човека е всеядно животно. Разбирам да се яде целогодишно диня или при всяко хранене да се замислим над въпроса, а то става дума за 2-3 месеца най-много. Ако човек се притеснява за това колко здравословно яде доста по-различен трябва да му бъде фокуса и поглъщането на семките на динята е толкова назад в класацията че може да се определи като леко неудобство за организма в случая Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Te и марулите излизат почти в същия вид в който са влезнали. Сега какво - и марули ли да не ядем егати защото ще хванем рак? Ти дисекция на фекалиите си ли правиш, или по Великден си ял само салата и си акал само марули? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Ти дисекция на фекалиите си ли правиш, или по велик ден си ял само салата и си акал само марули? А кои и колко от дните всъщност са велики? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.