Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Абе Гигабайт нали уж се водят така по-добра марка, по-предпочитана, а-у, 3 години гаранция дават, ама одеве за пореден път малко съжалих, че купих нещо тяхно. Как може за двойно по-скъпото ми ново (сравнено с Асрок) дъно  от Гигабайт да не се сетят да напишат програма за софтуерно регулиране на звука, че някои хора като мен нямат копче за намаляване и увеличаване на баса и разчитат на програма и ония "смотаните" от Асрок бяха написали такава програма като слънце.

Отделно че гигадръвското дъно смята за напълно нормално да пуска 1.4v на процесора на стокова честота :nugget:

Дедо, ти си виновен. :))

вукса да не се обажда за виндоуския еквалайзер, важното е да се опява и мрънка :)

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Щях да напиша, че софтуера го пише разработчика на чипа. :)

Аз вградена звукова карта последно ползвах като си правех Hackintosh, че другата нямаше драйвери, та не съм много компетентен, но пък и ти защо се мъчиш с тая вградена. Не са толкова скъпи нормалните звукови карти, а и можеш да изкараш по-хубав звук от игрите, защото си имат РАМ и като пуснеш повече канали на звука, нещо от рода на 256 примерно, процесора няма да се затормозява грам, а всичко ще се обработва от звуковата карта. Да не говорим, че и звука е по-хубав.

Едит: И виртуален съраунд в слушалките може да ти направи, което е много ефектно. Играта подава 5.1, а софтуера на звуковата карта го прави виртуален и го пуска в слушалките. Ако затвориш очите и са добре разпределени каналите на играта си е почти като съраунд. И то на стерео слушалки, а не на ония със 7-те говорителя в тях. После ще си отвориш очите, съотвено. Затварянето им е само тест за звука, защото ако виждаш монитора, знаеш от къде да очакваш да дойде звука на стрелба, хеликоптер или стъпки и си "подсказваш".

И този ден ще дойде, в който ще отделя по-голяма сума за хубав звук, но за момента не ми е приоритетен. И само за справка - слушалки - 25 лева, "скъпите" колони на единия комп - 70 лева, на другия - 30, най-евтината ми видео карта в момента - 440 лева :)

Graphics whore FTW! :moon:

Едни слушалки за 70 кинта ще те оправят повече от перфектно. Даже са много. Задължително с цяла мида на ухото, за да са ти по-комфортни.

Звуковата ти карта и тя е около или под 100, в зависимост коя точно искаш и дали ще вземеш нова или втора ръка. Айде развържи джоба де...

440лв.. тва е една конзола + хак-а + втори геймпад. За още 150лв ще добавиш и камерата с Motion Controller-ите.

Луд човек. А тия скъпите карти дори се обезценяват най-бързо.

Дедо, ти си виновен. :))

Аз пък що? Аз си купувам само ASUS и INTEL и до момента 1 път не съм съжалил за това.

A с копчетата - windows-кото увеличаване/намаляване не работи ли ?

Това исках да кажа. :) Че си изгубил представа, защото не те интересува.

Не ме интересува и не разбирам защо теб те вълнуват точно онези по дискотеките и клубовете. Сигурно има и свестни момичета, но постоянното присъствие на такова място предполага една кифленост, която е доста далече от представата ми за "свястност". От друга страна продължавам да не разбирам защо хората се тъпчат в шумни заведения и какъв кеф е да изръсиш маса пари за евтин алкохол и да ти се продъни главата от силна музика. Единственото по-смислено обяснение е било "за да се срещна с други хора", което за мен е недостатъчно като причина да се натъпча в подобно противно място (доскоро и добре задимено и задушно, напоследък ужким малко по-добре)

Едни слушалки за 70 кинта ще те оправят повече от перфектно. Даже са много. Задължително с цяла мида на ухото, за да са ти по-комфортни.

Всеки си има предпочитания. Аз тези много ги мразя защото ми се изпотяват ушите. Предпочитам нещо като Jabra Halo2 или на Dr. Dre Beats (по-малките)

....Айде развържи джоба де...

Той Сотбиса сега няма кинти, щото ми плаща такса-триене (той си знае какво трия). :online2long:

П.П. Въпреки че имам десетина най-различни марки слушалки, практически нямам спомен кога за последно съм слушал нещо на някой чифт.

Ами мен не ме вълнуват. Аз не визирах тях, а хора с които общувах. Онази в бара няма как да я знам какви мъже харесва. Мога да преценя само по това, на какви мъже се бута и към какви мъже проявява интерес на момента. Има и свестни момичета, някъде, някога, но те са или обвързани и седят във връзка като компромис да не са сами, или се свалят с някакви напълно неподходящи (не и според тях обаче), или са вдигнали критерия толкова високо, че вече и те не знаят какво търсят от мъжете.

w00x, on 13 Jun 2013 - 00:28, said:

Онази в бара няма как да я знам какви мъже харесва. Мога да преценя само по това, на какви мъже се бута и към какви мъже проявява интерес на момента....

"Онази в бара" ... ей тука вече ме изгуби :)

За останалите - при такава нагласа е нормално и от ответната страна да ти реагират по аналогичен начин.

Не знам ти ли на грешно място ги търсиш свестните, по грешен начин ли, но щом са ти такива впечатленията.......

Като каза майстор алпинист...офертата включваше ли всичко (материали+труд)?

И я препоръчайте някой...имам едни двайсетина квадрата, плачещи за външна изолация...

П.П.Като те знам е включвала всичко, едва ли си ходил да си купуваш материалите.... :laughing:

Къде са тези 20-тина квадрата да идвам да им избърша сълзите? :angel:

"Онази в бара" ... ей тука вече ме изгуби :)

За останалите - при такава нагласа е нормално и от ответната страна да ти реагират по аналогичен начин.

Не знам ти ли на грешно място ги търсиш свестните, по грешен начин ли, но щом са ти такива впечатленията.......

Това винаги ми е било интересно. "Не знам ти къде ги търсиш". Къде да ги "търся" според теб? По баровете имам най-голям шанс да се запозная с хора. Независимо какви. По улицата ли да ги заговарям иначе? Или по заведенията за бързо хранене? Хората излизат на нощно заведение с по-голямо желание да се запознаят с някой. Вероятността някоя да те отмине на улицата е много, много голяма. Общите приятели ги отписваме. Тва е все едно да работиш само с материала, който ти е под ръка. В много голяма част има компромиси.

Все тая. Какво го обсъждаме изобщо. :) Ти явно нямаш поглед от доста време, а аз явно не мога да се изразя така, че да ме разбереш.

Приятелки на твои приятели и колеги или техните приятелки. Един вид от твоята среда или по модерному - социална мрежа ама IRL. Докато ти търсиш абсолютно случайни запознанства. Това с материала който ти е под ръка не го схванах - не говорим да откраднеш на твой приятел приятелката. На твоите приятели и колеги техните приятелки все ще имат някоя свободна или скъсала и т.н. Ако търсиш нещо за 1 вечер - дискотеката е твоето място разбира се.

Чефо, ти в Чикаго ли беше? Чул ли си за една случка днес с българи....на някакъв паркинг до някакво заведение, в което редовно се събирали българи, някакъв нашенец се правел на дрифтаджия, останалата група българи го гледала отстрани, ама дрифтаджията в един момент изпуска колата и я удря в един джип, от което пък джипът отскача и удря един от зяпащите българи. Сега оня лежал в няк'ва чикагска болница в кома и най-вероятно няма да оцелее... :sad1:

Едит: Дрифтенето може и да е било вторично действие...сега прочетох още малко...

Не ми се говори за това защото момчето ми е колега(умен, начетен човек), а аз лично го насърчавах преди 2 седмици да се върне в БГ и да се спаси от лайната в Америка(без извинение за израза). Дали тъпия тираджия е въртял колата в кръг или е било нарочно, предстои да се изясни. А състоянието на Ивайло е.....не много, а адски тежко. Всички му стискаме палци.

Не ми се говори за това защото момчето ми е колега(умен, начетен човек), а аз лично го насърчавах преди 2 седмици да се върне в БГ и да се спаси от лайната в Америка(без извинение за израза). Дали тъпия тираджия е въртял колата в кръг или е било нарочно, предстои да се изясни. А състоянието на Ивайло е.....не много, а адски тежко. Всички му стискаме палци.

А как всъщност е станало?

спаси от лайната в Америка(без извинение за израза)

Що бе майна? Какво му е толкова гадното? (питам защото наистина ми е интересна и твоята гледна точка)

На мен пък един познат ми обясняваше как се маха от България преди месец и се връща обратно в Щатите след като Пощенска Банка му иззеха разни ипотекирани имоти и каза че е абсолютно невъзможно да се прави бизнес тука и му е писнало на калинката от лайната тука.

Днес доброволно реших да дойда на работа по-рано ... карах в АДСКИ тъп трафик по 6ти септември и Цар Борис III ... не успях да си спра на добро място място колата ... почвам да разглабям dv6 (ГОСПОДИ ПОМАГАЙ) ... посягам за галаксито което ми е в другия край на бюрото на зарядното... снимам го вътре лаптопа, че е лом мръсен и тръгвам да връщам телефона....

кабела на зарядното ми се е преплел във колелата на стола и телефона ми пада от ръката и полита към пода ... директно по фейс се льопна върху теракота на офиса! Това му е 3то такова падане.

2 нови драскотини на страничният кант. НИКОГА не съм мислил, че като го купя този телефон мога да очаквам такава издръжливост. 

1вия път си го изтървах седейки прав и от нивото на гърдите, 2рия път от над 40см и сега пак над 40см. Изключителните ми адмирации към инженерния и дизайнерски екип, Браво. 

Вече нещата отиван да се кантари по издръжливост с е51-цата ми, която ме изкара 3год преди да я изтърва фатално, Този вече прави 2г. Не мога да го повярвам, честно. 

Какъв е извода, не ходете на работа по-рано!

Имам и въпрос, от къде да си купя добавка на Бардал за почистване на инжекцион (бензин)? Щото подозирам, че като с маслата има яко фалш на пазара. Може и да не е тая марка. Трябва ми да почисти нагара от качественото гориво и да почисти горивната система. Просто като си видях дросела преди време как от сив е черен и  :online2long:

Хм аз по 6ти септември сигурно не съм минавал от 4-5 месеца.Само по бул.Марица карам.Никакви светофари и се стига за 5-10 минутки до края на булеварда.

Имам и въпрос, от къде да си купя добавка на Бардал за почистване на инжекцион (бензин)? Щото подозирам, че като с маслата има яко фалш на пазара. Може и да не е тая марка. Трябва ми да почисти нагара от качественото гориво и да почисти горивната система. Просто като си видях дросела преди време как от сив е черен и  :online2long:

чисти си дросела по-често...и свиквай с тая гледка и не си давай парите за глупости

Нем :) схемата е друга ...

Предстои ми сваляне на мотора и цялостно обслужване / 1ви ремонтен комплект бутала, клапани, сегменти, лагери, пружини и прочие/ + нов интейк + може би разпределителни валове и колянов вал от по-голям мотор. 

Идеята ми е да замеря колата в момента колко точно върви, защото е отупала бая свои братчета и сестричи по-принцип и проблема за който е решено да се сваля целия мотор и да се ревизира е много лек - съвсем леко  пропушва във високите като си я порязал доста дълго, като вдигнеш после крака от газта и пропушва. Вероятно само ревизия на главата ще реши проблема генерално, но при положение, че ще правя това съм решил цялостно да ревизирам мотора и евентуално да го позасиля. Но искам да видя в момента точно колко понавървява и после да сравня. Или ще се ходи на дино стенд или ще се ползва някой допотопен софтуер за ГПС.

За 6ти септември, еми тоя път нямах опция да мина отзад, иначе от години минавам от там и аз.

нахай направо по-големия мотор. няма ли да ти е кантар с кинтите, вместо да ревизираш.

Колко да върви тая 28-ца. НЕкви  15-ки ще да е. Не знам какво искаш да правиш, но може и килца да свалиш от нея, че тя си понатежава.

Заставай с някой CRX или Сивик B16A1/2, Кадет и Астра C20XE и туй то. Друг вариант аз не виждам :).

Няма смисъл да слагам 3.0 или 3.2 от М-ка, ще е прекалено непрактична за градски автомобил за мен, ще стане по-скоро съботно-неделен. Другия вариант е m54b30 от e46. Да попадна на читам мотор, който да няма куп проблеми... голям хазард е това за мен. Повечето б30 са свалени от колите... нито мога да го чуя, нито видя как върви. Да му правя пълна ревизия няма никав смисъл на б30ката ако ще купува, ще ми излезе златен.

Астра турбо си върви наравно с мен http://www.um.co.za/specifications/opel_astra_coupe_2_0_16v_turbo_(2003).aspx и във високите леко почва да ми припада - гаранция за астрата, че е изрядна, човека е маниак и има и леки модчета.

Идеята ми не е да си правя състезателен автомобил, а още по-приятен за каране.CRX и Сивик не са ми приоритет :)

@Мидекс >

Аз тая кола не съм я купил за съботно-неделна, купена е да й се раздава газ ПОНЯКОГА ,но ВСЕКИ ден да може да се разчитна на нея.

За събота-неделя трябва друг бюджет, друг мотор в колата, друго окачване, други спирачки, без интериор, без музика, без резервна гума и т.н.

Аз така ги виждам нещата. Мен не ми трябва това. 

Също така колата не е купена за да се гледа с умиление през прозореца, да не се цапа и т.н.

Важно е да има приятен респонс, приятен вървеж, надеждност и да има смисъл да се кара градско - т.е. да гори до 15-16 на 100. В момента е 13.5 на сто, точно колкото по каталог.

@Чефо >
Тия всичките автомобили горе, които да се меря с тях са я пълен кенеф вътре, я нямат НИКОЙ в ниските и трябва да ги цедя нон стоп за да видя кеф, я звучат като хамстер, я са адски кофти ако им се скапе нещо. 
Аз ВСЯКА сутрин като запаля и чуя колата и съм усмихнат. Като не ми се кара, 5та още от 40км/ч и си карам, и даже като не ми се кара като сваля на 3та от 60км/ч в някоя пресечка и съм на леко открехнат джам ... само като чуя бекфайъра и ми се оправя настроението.

@Чефо >

Тия всичките автомобили горе, които да се меря с тях са я пълен кенеф вътре, я нямат НИКОЙ в ниските и трябва да ги цедя нон стоп за да видя кеф, я звучат като хамстер, я са адски кофти ако им се скапе нещо. 

Аз ВСЯКА сутрин като запаля и чуя колата и съм усмихнат. Като не ми се кара, 5та още от 40км/ч и си карам, и даже като не ми се кара като сваля на 3та от 60км/ч в някоя пресечка и съм на леко открехнат джам ... само като чуя бекфайъра и ми се оправя настроението.

Тупаш ЦРХ-ове...брей, браво. Те, че са казани - факт. Ама и никой не ги взима заради лукса :D. Стрелката след 8-цата на оборите и тва е и на 5000 км масло, че оно си сака :D

Aз моята Импрезка я засякох, тоя автоматик убива всичкия кеф от настъпването обаче като не я гоня ми дава под 10 градско...още не мога да го повярвам ама време за сметки бол, на всеки два дни си отива един резервоар, така че... :D

Никъде не съм казвал, че ги тупам. С такова нещо до сега не съм я мерил.

Срам и позор са тия ефтини коли 

S 250 F SPORT
Starting at $39,415 [*]
lexus-is-2014-overview-jelly-is-250-f-sp
  • 204 horsepower [*]
  • 0-60 in 7.7 seconds [*]
  • 30 MPG rating (hwy) [*]
  • F SPORT-tuned suspension and bold styling
  • LFA-inspired instrumentation cluster
  •  
  • Е, тва с мноооооого рисков шофьор се размина за малко с мен да го накажа на асеновградско преди 2 дни ама имах 2 жени в колата и не младежа караше безумно на слепи изпреварвания, та нямаше смисъл да рискувам, иначе при мен с 3ма пасажери много неубедително ускоряваше лексуса (т.е. никакси спрямо мен).

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...