w00x Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Баш в амазон ги намерих но единия албум който искам да си взема беше на доста по-висока цена от другите (нормално има по 5-10 лири единия този е по 20 а другия албум като видях $160 и се опулих) За rondo veneziano говоря. Виждам че имат доста албуми но примерно zodiac e по-рядък явно и в американския се продава за $88 и нагоре. Взех си 1-2 други като начало, но се зачудих дали има някой сериозен нашенски сайт. Проверих няколко - около 50лв искат за CD и по 30 дни за доставка, което ме навежда на мисълта, че те вероятно ще го поръчат я от амазон я от някой друг та е безсмислено да им давам само комисионна. Едит: намерих им сайта - имат линкове към други сайтове вкл. амазон: http://www.rondoveneziano.com/page/rondoveneziano.htm Това, което ме учуди беше че и в ebay не ги намерих (т.е. не че ме учуди толкова - класическата музика е за ценители все пак) ПС: Ангеле, искам някой ден като ви вземеш кола (или с моята евентуално ама тя не е bmw все пак ами проста тойота) да сложиш подобен диск в нея, да ме поканиш да отидем в някой чалга бар и да предложим да закараме 1-2 каки до тях и като влезнат в колата да им пуснеш такава музика. Силно любопитен съм дали ще изпаднат в ступор от изненада или ще престанат да говорят преди да слезнат Твоята е по-скъпа бе. Дай с нея да идем. Иначе точно с тази музика не знам каква ще е реакцията, но при друга, различна от чалга си кротуват все едно не свири музика. Няма проблем и мрънкане. Не всички хора, които ходят на чалга, живеят с чалга музиката. То на тия дето слушат чалга целодневно и телефона им звъни с чалга, се познават от пръв поглед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Не всички хора, които ходят на чалга, живеят с чалга музиката. То на тия дето слушат чалга целодневно и телефона им звъни с чалга, се познават от пръв поглед.E те такава искам да я хвана натясно и да и пусна класическа музика Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Влизаме в едно заведение и в рамките на 10 минути мога да ти я посоча. Ти и сам ще ги видиш кои са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 на злобил аватара има шанс да седи още на сървъра - като се качват аватари от други сайтове ги праска в една поддиректория на форума. Може и да седи, но трябва някой с достъп до сървъра да ги прегледа и да каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Деде, намерих ти дискографията на тия момци, но е на mp3, а не FLAC и се въртят около 128kbps, което е леко незадоволително. На линка който ти пратих има албуми от хора втора ръка. Може да се разтърсиш и още. Тоя Zodiaco го няма обаче. Егати рядката история.Вчера, съвсем случайно разбрах, че каталозите, които съм си събирал като малък от панаира на БМВ 5-та серия 1998 година, струват по около 40-60лв бройката в eBay. Какви неща си събират хората... 15 години по-късно, моя все още мирише на нова хартия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Аз си намерих 28 техни албума в thepiratebay.se но искам да си купя техни CD-та - заслужават тези хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Аз си намерих 28 техни албума в thepiratebay.se но искам да си купя техни CD-та - заслужават тези хора. Тук са 47. Rondo Veneziano, Collection — 47 Albums (1980-2006) Има и доста в различни lossless-формати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Дядка, свалил съм ти Зодиака, във flac, утре ще ти го кача или ме намери в скайп, да ти го пусна. agarvaen3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Мерси на всички за помощта Пуснах да си свалям от руския тракер - гледам върви... То аз исках да си купя техен диск за да видят от мен малко хаир хората ама не ми се даваха абсурдни цени защото бил изчерпан диска ужким... но явно е по-лесно да сваля с добро качество от торентите отколкото да си купя диска. Прочетох, че диригента е по-възрастен и от майка ми, поклон за свършената работа на маестрото! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Те така или иначе от тия пари нищо нямаше да видят, защото щеше да го вземеш втора употреба. Явно количеството се е изчерпало и те каквото е имало за гледане, са го видяли. А и тоя албум е от 1998. Колко време мислиш, че получават пари след издаването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Така е, торентите за какво са...а и да не забравяме сентенцията, че никое добро не остава ненаказано... Аз например вчера се запътих към Билата и пътьом минах през един дядо, дето 'свиреше' на главната (разбирай - просеше със свирене)...стана ми жал, върнах се и му оставих 5 лв. в кутията. Човекът ми благодари даже без да спира да свири, а аз влезнах в магазина. На касата, докато касиерката отмяташе продуктите, си извадих парите и видях, че имам 30 лв. и разни стотинки и в тоя момент чувам "- 35 лева и 23 стотинки". Разбира се върнах обратно продукти за 5 лв., от което на касиерката хич не й стана приятно, защото вече беше маркирала всичко, ама това е - извиних й се културно и си излязох. Не съжалявам, че му оставих точно тия 5 лв., дето не ми стигнаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Трябваше да отидеш да го помолиш за 50ст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Трябваше да отидеш да го помолиш за 50ст. Не знам, ама няколко пъти все така ми се случва - направя някакъв жест...и после съдбата ми го връща с обратен знак незнайно защо. Чакай да ти разкажа една подобна скорошна историйка, за която даже подметнах в тая тема на следващия ден без да обяснявам....таман сме нощно време и в момента няма какво да правя, но ще го сложа в спойлер, че вероятно ще излезе дълго. На 24-ти май сутринта пътувах извън Пловдив, бързах доста, защото закъснявах за една манифестация и на разклона на околовръстното към Асеновград гледам някакво момче маха на стоп. Колкото бързах, в един момент нещо ме накара да спра и да върна малко назад да го взема. Момчето беше доста бедничко облечено, с разни татуировки (не маркови като на Злобила, а няк'ви самоделни тип "затворнически"). Влиза и още с влизането казва "- Благодаря Ви, че ме взехте, че от много време чакам". Питах го за къде е - бил за Широка Лъка, а аз се откланях след Асеновград наляво. Казах му, че ще го оставя в Асеновград и от там да си хване друга кола. Понеже наистина вече закъснявах, карах с "малко" по-висока скорост, отколкото карам когато "само бързам" (няма да казвам с колко, че с право ще ме упрекнеш, че там не е немска магистрала )... и момчето с благоговение сподели, че никога не се било качвало в такава кола, от което ми стана ясно, че не му е бил много розов живота досега. Разприказвахме се малко и разбрах, че се казвал Емил и днес навършвал 18 години (някакво абсолютно съвпадение, защото отивах в град, където имам много добър приятел от детството, който също се казва Емил и също имаше рожден ден на 24-ти). Та момчето досега живеело в някакъв социален дом за деца без родители (родителите му го били изоставили) и сега се прибирал с кофти настроение към дома, защото там като навършиш пълнолетие те изкарват навън, пък после ти се оправяй както си искаш. По причина бързата скорост, бързо и пристигнахме в Асеновград, а аз го усещам, че иска да ми каже нещо, но не смее...Като тръгнах да спирам за да слиза, вече бях решил да му оставя някакви пари и тогава той каза "Бати Пламене, ще има ли възможност да ми дадеш 1-2 лева да си купя нещо за ядене, че в последно време нищо не съм ял...", на което му отговорих, че и да не ме беше помолил, пак щях да му оставя пари. Дадох му 10 лв. и му пожелах успех в търсенето на работа и препитание. Както и да е...стигнах навреме за манифестацията, но...следва продължението. Точно след нея заваля такава градушка, каквато не съм виждал от 20 години - с големина на орех и бурен вятър, който пращаше парчетата като куршуми. Прибрах се аз в едно заведение, ама колата ми - навън, и то далече от заведението. Гледайки с каква скорост се разбиват късовете и колко минути обстрелва без прекъсване си казах, че май от утре трябва да си търся нова кола. Градушката валя 7-8 минути, след това премина в пороен дъжд и накрая започна да поутихва. След 30-40 мин. дъждът спря и със свито сърце тръгнах към колата, незнаейки какво ще заваря. Пътьом минах през 2-3 коли със спукани стъкла, но пък имаше и няколко със здрави та все още хранех някаква надежда. Като стигнах, в тревата около колата дори и след 45 минути, все още имаше нестопени големи парчета от градушката (снимах ги с камерата на телефона), а цялата кола беше с малки вдлъбнатинки през 10-тина сантиметра - по тавана, предния и задния капак, дори и отстрани на вратите. Как бяха оцелели стъклата за мен е загадка, защото са по-полегати в сравнение с тези на останалите коли, а градушката е падала върху тях почти вертикално. Та това исках да ти кажа - от сумати време нищо неприятно не ми се беше случвало, а същия ден, в който реших да направя малко добро, ме валя такава градушка, дето не беше падала от поне 20 години и то точно когато не съм си в Пловдив и колата ми не е в гаража или поне под някое дърво. Сега да не мислиш, че ще тръгна да я оправям от вдлъбнатините, дето са по цялото купе - така ще си остане докато някой ден не реша да я сменям с друга... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Пламене, те 2те нямат нищо общо. Всъщност може и да имат - стъклата са ти били оцелели. Т.е. можеше да е значително по-зле. Жалко за колата само - не знам колко зле е, но съм виждал автомобил, паркиран под навес, но почти - т.е. едно 20см са стърчали извън навеса и беше като надъвкан, човека като го видя само инфаркт не получи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Пламене, те 2те нямат нищо общо. Всъщност може и да имат - стъклата са ти били оцелели. ... Да ама точно в този момент човек някакси не влиза в ролята на "оптимиста с наполовина пълната чаша"....даже "чашата" ми се виждаше бая изпразнена. Ама не е чак толкова зле де...като се сетя, че винаги има и по-зле (тук не знам защо се сещам за Галин...ама никаква представа нямам...), но наистина колата излезе доста здрава като цяло, защото след такава бомбардировка определено очаквах много повече поражения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 От любопитство - наясно ли си дали каското го поема това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Не, никога не съм си правил каско на нито една от колите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Злобиле, като цяло идеята е тоя часовник да оцелее ако се увъргалям с колелото... За това хич не ме радват "модните аксесоари" на Ангел, дето според мен са всичко друго, но не и часовници... А сунтото - не мисля, че инвестицията би била оправдана в моя случай. Но G-shock-а определено е моя модел. Просто да видя кога Аз пък нося часовника точно като аксесоар. Горния часовник от снимката никога не бих го носил, освен ако не загубя бас или не ми предложат доооста голяма сума. Не съм фен на скелетоните или както се казваха. Часовника трябва да ми допълва облеклото....за съжаление не съм чак толкова финансово красив, че да имам 10 часовника, но и това ще стане. Трай бабо за хубост Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Аз пък нося часовника точно като аксесоар. Горния часовник от снимката никога не бих го носил, освен ако не загубя бас или не ми предложат доооста голяма сума. Не съм фен на скелетоните или както се казваха. Часовника трябва да ми допълва облеклото....за съжаление не съм чак толкова финансово красив, че да имам 10 часовника, но и това ще стане. Трай бабо за хубост Само така! Чефо ме кефи много Това е правилния начин на разсъждение! Баси от 2 дена слушам тази музика откакто я открих и си умирам от кеф. Имат някои божествени парчета. Преоткривам красотата на цигулките. До момента само Enya съм слушал с такъв захлас! Поклон пред маестро Ревербери! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Аз па реших да си измия колата...но тъпака му с тъпак я мих цялата, че и отдолу...та ся габаритите светят постоянно...защо ли? :D . Айде махай клеми, айде моли се да изсъхне и да спре да свети, че в сервиза само ме чакат да ида...корем да ги изяде и тях :D edit: Дедо, тия дни почвам да уча HTML(или C++). Няма как майна, така и така имам предложение с леката подробност...трябва да се науча . Ше видим ставам ли или не ставам за тоя занаят макар и на дърти години Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 ...в сервиза само ме чакат да ида... Що бе, там казват взимали много евтино, а особено голям дискаунт правели на разни лелки с автоматици и обяснения от рода "...тука нещо спря (или почна) да свети, не знам защо...". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Що бе, там казват взимали много евтино, а особено голям дискаунт правели на разни лелки с автоматици и обяснения от рода "...тука нещо спря (или почна) да свети, не знам защо...". Да, да. За малко. 60 кинта на час беше ценоразписа в единия сервиз дето си правих стенд преден мост(за 20 мин го направиха, ама 60-те кинта си заминаха). В Пловдив го правят за 18 лева. Електричарските услуги тука са скъпи. Палнал съм свещи тука, ако не - ще търся предпазителя и дано има отделен само за габаритите. еВал съм ги на чомпик. При лекар, зъболекар, адвокат И МАЙСТОР само в извън работно време искам да ходя :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 edit: Дедо, тия дни почвам да уча HTML(или C++). Няма как майна, така и така имам предложение с леката подробност...трябва да се науча . Ше видим ставам ли или не ставам за тоя занаят макар и на дърти години Пък като вземе да ти идва много бачкането може да почнеш да outsource-ваш по малко. Аз тамън дотогава може и да съм взел персонал та да се чудя с какво да им уплътнявам времето че нещо взе да ми идва в повече бачкането и то сериозно в повече. PS: Чета на Ангел възмущението от Глобул и се сетих че наскоро в един телефонен разговор американците ми благодариха, че съм техен клиент от 7 години насам. И бяха американци а не индийци което пък е направо супер предвид естеството на обаждането ми. В същия момент МТел правят по-добра оферта на клиент на друг оператор и след като разбирам за това и се свързвам с консултанта на фирмата те отказват да коментират въпроса (въпреки, че и 2те групи са аналогични като размери и т.н.) и след няколко разменени писма се стига до отговор от сорта "ами вие сте подписал за 2 години, да сте гледал тогава и други оферти сега е късно да възразявате". Колко типично. Аз не съм за 80лв/месец, но някак горчив вкус остана в устата ми и съм си отбелязал като ми свърши договора да се разкарам от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Бла -бла...Ти няма ли да си лягаш вече, бе!? Виж кое време е станало! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 60 кинта на час беше ценоразписа в единия сервиз дето си правих стенд преден мост Хахахаха, аматьори, какви са тия надници бе? Ела на запад да видиш часови ставки и чудо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.