djadomraz Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 host, on 04 Jun 2013 - 10:42, said: Гуми... 4x320лв > 1300лв почти 235/45/17 RFT > http://www.gumi7.com/bg/tire/86907/CONTINENTAL-SP.CONTACT3SSRFR-235-45-R17.html Облужване годишно > 450лв Изненадващи ремонти > 500лв на година Окачване цялостен ремонт > койлоувър напълно рег. 2500лв с гаранция , тампони полиуретан навсякъде предна задна ос 450лв и 200лв труд (забравяш за тампони повече) До тука са му редовните. Само че гумите ги умножи по 2 - едни зимни и едни летни. Т.е. това са нещата, които ще ги прави всяка година. Айде този ремонт на окачването да е по-рядко, но няма да му се размине поне веднъж на 3 години. Евентуално накладките на спирачките ще трябва да смени по някое време също. + данъка + ГО + каско. Гледайки тези цени не разбирам как иска автомобил да му дойде на цената на двугодишната си поддръжка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 А котката ми вероятно е открила начин да пътува между измеренията Току що изкендза нещо, което със сигурност не съм и давал да яде, а на вън тя не излиза. Във всеки случай нито видът, нито вонята му са като да е от този свят Много интересно! Да не е развила метаболизма си в трансмутационен тип? Я й дай да пояде малко желЕзо, може да изкара малце златце . И да не е дип чисто, аз ще го рафинирам срещу скромен процент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Преди 5 години си я взе колата. Това ми го каза преди година като му споменах нова кола на лизинг.Аз след ядовете, които брах по сервизите със старата реших че не ми се занимава с автомобил толкова, имам си достатъчно други задачи на главата. А беше 10 годишна.Ягуарите са с доста по-скъпа поддръжка от това БМВ.Тъй де тъй, той навъртя вече 5 цифрена сума за ремонтиА ти всяка година ли сменяш частите по ходовата част?Като гледам улиците в нашите градове - веднъж на 3-4 години ще ти се налага да правиш нещо там. Едно каре на авенсиса се оказа че е около 1500лв (или 2000 беше - не помня). Хубаво, че се разминах само с тампони за около 500 (единия)Прекалено много нерви е тая кола. От 2 седмици съм се наканил и вече имам 2 бели косъма на главата, а не съм гледал нито една на живо. И тва е преди да съм я купил.. Май ще си карам пеш така като гледам.Ти пък, правилния отговор е "КЕФ ЦЕНА НЯМА" и юруш на покупката Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 До тука са му редовните. Само че гумите ги умножи по 2 - едни зимни и едни летни. Т.е. това са нещата, които ще ги прави всяка година. Айде този ремонт на окачването да е по-рядко, но няма да му се размине поне веднъж на 3 години. Евентуално накладките на спирачките ще трябва да смени по някое време също. + данъка + ГО + каско. Гледайки тези цени не разбирам как иска автомобил да му дойде на цената на двугодишната си поддръжка. Цените дето хоста ги е дал са за цялостен ремонт на колата. Каквато и кола да взема на такава възраст, най-много да спестя 300лв на година. Твоята да не излиза по-евтино да се поддържа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Цените дето хоста ги е дал са за цялостен ремонт на колата. Каквато и кола да взема на такава възраст, най-много да спестя 300лв на година. Твоята да не излиза по-евтино да се поддържа?Не схващаш. Това са цените за да имаш автомобил. ГО, каско, масла, филтри, гуми, балимааму какво още. Отделно бензина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Ако не е тайна как точно реши,че искаш такава кола woox ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Аз съм дал цените ако си взел ТОЛТАЛЕН КОШНИК. Иначе годишните обслужвания, зимни гуми, ГО, Данък, КАСКО, накладки вече са си графа редовни неща. Аз писах нещата 1во като я купиш ако е тотален дарак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Тъй де тъй. Аз редовните му смятам. И излизат около 2000/година ей така за добър ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Мхм кефа цена няма Аз за това се примирих,че по-хубава кола няма да мога да си взема следващите 2-3 години За това даже си мисля и за такава с нисък данък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Много интересно! Да не е развила метаболизма си в трансмутационен тип? Я й дай да пояде малко желЕзо, може да изкара малце златце . И да не е дип чисто, аз ще го рафинирам срещу скромен процент. Бее... Аз за злато не знам, ама да взема да те попритесня малко на Л.С., че имам тук една чуденка за едни киселини? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 А котката ми вероятно е открила начин да пътува между измеренията Току що изкендза нещо, което със сигурност не съм и давал да яде, а на вън тя не излиза. Във всеки случай нито видът, нито вонята му са като да е от този свят Да не би да чете форОма котката ти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Не... Обаче обича да пише! Добре, че все я излавям малко преди да постне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Не схващаш. Това са цените за да имаш автомобил. ГО, каско, масла, филтри, гуми, балимааму какво още. Отделно бензина. Масло и филтри всяка година? Дори и да се сменят всяка година, което не е така, нима за по-евтина кола са 3 пъти по-евтини? Специално маслото в ebay е на 1/4 от цената тук. Маслен филтър - 16лв. Горивен филтър - 45лв. Каренца - 100-150лв. Носач - 100лв (220лв оригинален) И тва е в някъв измислен магазин. Първия, който ми попадна. Ми нем и се вижда толкова скъпо.. Носачите за на един приятел 99' Алфа 156 са по 490лв бройката. Ако не е тайна как точно реши,че искаш такава кола woox ? Съвсем спонтанно. Бях написал по-горе защо съм взел решението за точно този автомобил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Ами аз обръщането на волана го виждам като единствения начин да взема читав автомобил, а не за да спестявам пари. А това за гражданската, сега гледах един талон на кола с десен волан и нищо в тоя талон не отбелязва, че колата е с десен волан. А ако е и обръщана, как ще разберат изобщо? Ти може и да си вземеш читав автомобил ама след обръщането колко ще е читав само един господ знае. Гражданската в момента няма значение дали автомобила е с десен волан или не но рано или късно тия с десните волани ще почнат да плащат по-скъпа гражданска щото реално са по рискови. Щом веднъж се е заговорило за това е въпрос на време страхувалите да го "предложат и приемат"...... така или иначе искат да вдигат още цената на полицата а ако направят двойна цена или 30-40% по-висока за деснячките ще е идеално щото доста хора се изхитриха и си накупиха деснячки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 woox-е във всеки случай не си хвърляй всичките пари за колата, че те чакат сериозни разходи първата година поне. М/у другото колко горят тия баварки, че се хвърляте на 3.0 двигателя и подобните ? Моето 2.0 twin spark-че ако направи 10-11/100 в града му се радвам, нормалното му е 13-16 според колкото го настъпвам. На твоят приятел му кажи, че го цакат жестоко с тази цена на носач / може би е комплект ? /, или ги взима директно от фиат ауто GTV-то ми е със същото окачване като 156, с мулти линк задницата и т.н... Към 400 лв му бяха двата задни носача. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Масло и филтри всяка година? Дори и да се сменят всяка година, което не е така, нима за по-евтина кола са 3 пъти по-евтини?Маслото и филтрите се сменят или след достигане на определен пробег(10000км-30000км) или след 1 година от предишната смяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 2.0 twin spark-че ако направи 10-11/100 в града му се радвам, нормалното му е 13-16 според колкото го настъпвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 woox-е във всеки случай не си хвърляй всичките пари за колата, че те чакат сериозни разходи първата година поне. М/у другото колко горят тия баварки, че се хвърляте на 3.0 двигателя и подобните ? Моето 2.0 twin spark-че ако направи 10-11/100 в града му се радвам, нормалното му е 13-16 според колкото го настъпвам. На твоят приятел му кажи, че го цакат жестоко с тази цена на носач / може би е комплект ? /, или ги взима директно от фиат ауто GTV-то ми е със същото окачване като 156, с мулти линк задницата и т.н... Към 400 лв му бяха двата задни носача. 400лв пак са повечко от 100. Разхода на 530д/193к.с. (дизел) по книжка е 5,6 извънградско, 9,7 градско и 7.7 смесено. Може да се бъркам за цифрите зад запетайките. Разхода на 530и/231к.с (бензин) по книжка е 7,8 извънградско, 14 градско. Много ясно, че няма да си хвърля всичките пари за кола. Вие пък за какъв ме взехте бе хора. На толкова безразсъден ли давам вид? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Само да кажа, че ако по книжка градското е 14, ще ти се върже на 17-18 накрая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Направих справка с един 520и от 97-ма. Реалния му разход е +1,5 на този по книжка.То това си зависи и от автомобила все пак. Може да е като този по книжка, може и да е с 5 литра отгоре. Зависи в какво състояние е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Ама мноо ми е забавно, кога неКой фане да приказва дълбоко убедено за неща от които видимо си има съвсем бегла представа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Чак малко ме е яд, че си нямам и бегла представа от тия неща, сигурно сеира си струва, ама като не мога да оценя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Бах мама му...Тия дизели си мислех,че горят малко Мен 9/100 градско газ ми се вижда много Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Направих справка с един 520и от 97-ма. Реалния му разход е +1,5 на този по книжка. То това си зависи и от автомобила все пак. Може да е като този по книжка, може и да е с 5 литра отгоре. Зависи в какво състояние е. Може, ама аз мислех, че за 530 говорим... Адски много зависи от начина по който го караш, както и от общото състояние на колата, разбира се... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Може, ама аз мислех, че за 530 говорим... Адски много зависи от начина по който го караш, както и от общото състояние на колата, разбира се... Ами аз гледам(гледах) предимно 525д, 530д и 530и, като бензиновата е само в краен случай и ако е много хубава, че следва и газова уредба за 2000лв като покупка. Да, и аз така съм чувал. Че зависи от състоянието на автомобила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.