Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Аз нямам против да се учи И турски език в източните родопи. Имам сериозно против никой там да не знае български. Онова са бедни и изключително мизерстващи райони, населени с добри и трудолюбиви хора. Доста далеч, от образа на мразещите "раята" и презиращи християните помаци, който се опитват да ни набият. Всяко лято доста пътешествам на две колела в ония район. Няма да забравя, как миналата събота, над село Безводно един чичо отиде до каменната си къща си и се върна и ни почерпи всички колоездачи с шоколадови бонбони, след което донесе кофа студен айрян. Няма да обяснявам как подейства след изнурителното катерене. Няма да обяснявам, и че тези хора живеят с жълти стотинки. Тези хора, помаци, с турски имена, мюсюлмани ни почерпиха просто защото минаваме покрай къщата им и защото така са научени. И защото са добри хора. Всичките тия евтини провокации се опитват да направят едно - да демонизират хората, изповядващи исляма в онзи район, да ги нарисуват като онези турци, които са поробили българския народ, надявайки се да задълбочат етническата омраза на българите. Защото има среди, които имат полза от това разделение. 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Днес е 150-тият ден, откакто минах от здравословната страна на нещата. Плочки - няма. Ама не може цял живот да си бил шишец и след това магически да направиш тяло на Аполон.

Днес е 150-тият ден, откакто не пия газирано. Може да се поспори за ефекта от газираното или неговата липса, но аз ще кажа, това което аз забелязах най-много: Като се събудя сутрин, и не е спало цяло стадо мамуни в устата ми. Само половин. И се усеща разликата. Явно като е цяло стадо, освен че спят, и акат.

Днес е 150-тият ден, откакто не съм се напивал безпаметно, не съм имал махмурлук и като цяло, откакто не пия толкова. Тук е малко на кантар работата.

Абе, 150 дни са малко да се дадат точни данни, но за мен цялата тая схема не си заслужава. :lol:

Браво , ако цял живот не си правил нищо не е никак малко и това.

Аз безалкохолно не пия от може би 3-4 години , бях стигнал до 1-1.5л кола дневно и корема ми беше постоянно издут в момента в който спрях разликата се усети веднагически , безалкохолното е голям бич. 

Алкохола обаче си ми харесва и всяка събота си пийвам , някой път и повече ама отказах цигарите ако откажа и алкохола и трябва да слагам въжето !  :blowup:

Пешо......   :bowdown:

Между другото, за спорта. На кой му пука, че мислят да рестартират АЕЦ Белене? На кой му пука, че пак започнаха със заменките и строенето в защитени зони?А? 

Сериозно, каква е тази глупост с майчиният език? Утре ще реша да имам дете, по паспорт ще е българин, ще учи в държавата Х, да не би някой да го отрази и да му преподава и майчин език ? В доста по-европейските държави от наща. Или на колегите ми  децата, да не би да учат и майчин език тук ? А наще малцинства са си родени в България, с българско гражданство от нам колко поколения назад сигурно, но ще ми говорят за майчин език ...

Хайде стига сме се правили на по-бели от белите

Който иска да учи турски, мандарин, руски и т.н.. да си го учи вкъщи, да ходи на уроци и т.н.. - има методи, никой не им пречи да знаят повече от 1 език, нали ?

Да попитам нещо по-вещите: В офиса имам 2 компютъра зад рутер, а рутера се захранва от суич, та как е най-елегантно и лесно да свържа двата компа с един принтер?

Да попитам нещо по-вещите: В офиса имам 2 компютъра зад рутер, а рутера се захранва от суич, та как е най-елегантно и лесно да свържа двата компа с един принтер?

Мрежов ли е принтера? Ако не поддържа директно свързване с мрежата можеш да провериш дали случайно рутера няма такава функция. Следващият вариант е да го свържеш с един от компютрите и да го споделиш(share) с другият.

Не, не е мрежов, това го преверих :). Той сега е вързан с единия комп. Значи само трябва да шерна принетера от компа, който е вързан? Но има ли вариант цялата мрежа да го намира, смисъл, защото този суич захранва още 5-6 офиса, не че е фатално някой да си пуска неща на принтера :D

Не, не е мрежов, това го преверих :). Той сега е вързан с единия комп. Значи само трябва да шерна принетера от компа, който е вързан? Но има ли вариант цялата мрежа да го намира, смисъл, защото този суич захранва още 5-6 офиса, не че е фатално някой да си пуска неща на принтера :D

В коя мрежа са тези други пц-та? В смисъл този рутер само wifi ли пуска или сте в отделна мрежа?

Поредната песничка, която не мога да извадя от главата си. На всичкото отгоре постоянно я чувам в различни филми/сериали.

:music

Близо захранва 1 офис, в този офис има суитч и от него се хранят още няколко вкл и нашия. Та от суича влиза в рутера, който вързан с двата компа с кабели, WiFi има само за телефона ми :)

Да го разбирам така: Принтера ще се вижда само от тези които имат достъп до него - рутера, без значение дали с кабел или безжично.

Уважаема бъдеща.... глупости ..... вечна рая - фесовете веднага искат 4 часа "майчин" език в училище седмично. Скоро може да очаквате и официален турски език.   

Няма по-нелепо нещо. Те пък поне да бяха изчакали да мине година, тия нормални ли са? На втората седмица...

Класика от вчера:

В правителството "Орешарски":

Жената на министъра на културата е министър на здравеопазването.

Мъжът на Мая Манолова е министър.

Жената на Местан - министър.

За министър на проектирането бе предложен топ-аферист, а после бе заменен от другаря му по стая.

Министърът на околната среда е жена на осъден за източване на държавния резерв.

Близо захранва 1 офис, в този офис има суитч и от него се хранят още няколко вкл и нашия. Та от суича влиза в рутера, който вързан с двата компа с кабели, WiFi има само за телефона ми :)

Да го разбирам така: Принтера ще се вижда само от тези които имат достъп до него - рутера, без значение дали с кабел или безжично.

Важно е дали рутера раздава вътрешни ip-та или не. Ако са вътрешни няма да може да се вижда от останалите компютри. Ще се вижда само от тези които са зад рутера скрити. Вероятно това е и твоята ситуация. Дали си свързан жично или безжично е без значение. Важното е ип-тата дали ще са в една мрежа. Евентуално може и за от другата страна на рутера да се пусне, но ще трябва да се настройват и портове на рутера.

Типичен представител на безхаберната рая... Дал му овчарят кофа с айрян и той вече познава всички братя мИсильмани... Ох, как ще ти тичка едно фесче на тебе... 

Леле

Ми тва е редовно. То тук нищо чудно няма.

Въпроса ми е, защо има хора по тениска дори и на абитуриентски бал? Че тия клонинги така ходят по улицата, ходят, но по баловете като тръгнат да се разкарват така вече е тъжно.

Няква униформа е сигурно. Дънки, черна тениска и гола глава. Тъпата физиономия - optional.

Ангеле, ти верно ли дрес кода пак гледаш?!?!?!?  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

Това ли според тебе е важното в тоя клип?

Видене, ако излизаше вечер и общуваше с тия гомненца дори и малко, изобщо нямаше да ти направи впечатление другото. То си е редовно.

Аз не гледам самия дрес код и стила на тоя селинджър, а факта, че е отишъл на официално събитие с униформата. Това само по себе си говори за много, много неща.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...