Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

И как точно ги създавам? Като съм в разрез с твоите виждания? Чудничко. Нямам намерение да споря за температурата в космоса. (там поне има прав и крив)

Можеш повече, Иване!

Ако ли пък наистина не си разбрал какво се опитвам да ти кажа, жалко, объркал съм в преценката си.

Не икономика съм завършил дедо .

А изненада ме. То е леко по-добре наистина, въпреки че и икономисти се навъдиха една камара. Завършва се специалност, която ти трябва и където ще научиш нещо. Или ще имаш полза от тази диплома. Завършването на висше за едната тапия без да си наясно после какво ще правиш е чиста загуба на време. Любим пример ми е сестра ми - завърши педагогика, 2 магистратури и накрая отиде на един курс за 6 месеца, от който реално има полза и помогна за кариерата ѝ. Другото си беше чиста загуба на време и енергия. Но сега тя е горда притежателка на тапии за 2 висши образования.

Специално за Дядото!

Наздраве!

Наздраве Галине! :beer:

И все пак като препоръка , втора магистратура или изцяло второ висше ? Ясно е че изцяло новото образование ще е по-задълбочено , но все пак и време ще отнеме доста повече .

Можеш повече, Иване!

Ако ли пък наистина не си разбрал какво се опитвам да ти кажа, жалко, объркал съм в преценката си.

Аз също не разбирам какво казваш, при това - без да целя полемики. Без да съм чел буква по буква - не видях какво толкова проблематично е казал Ваньо.

П.П. Покрай политическия френски гараж и другите маневри на Вол(е)ната пеперуда доста нашумя думата "ибрикчия". Някой би ли ми я превел на български?

'Новите' хрантутници още не са почнали работа и почнаха да си изплащат инвестираните кинти в тях - забраната за пушене в заведенията и на обществени места може да отпадне... Сигурно много пари са инвестирали в долните боклуци, та още от 1вия ден почнаха... Мобо, мобоооо, мобо....

аз па кво съм ти виновен?

ех старите хрантутници кви добрички бяхааааааа.

носталгия ме обзема чак.

Не се наемам да казвам кое би било по-голяма гадост защото то винаги има. Сега като се осере Сергей отново и Европа дръпнат кранчето на евросубсидиите ще ми е много интересно откъде ще обяснява как има пари в излишък даже.

Не думай! Викаш това е ново?

не, това е явление от последните 3 години.

но сега е особено забавно, защото местните още не знаят на кого точно трябва да се докажат и стрелят напосоки, като уж внимават да не закачат некой голям. но и дребните знаем фатки, та не се знае кой на кого шапка ще сложи.

товите пък предсказания нямат никакъв смисъл. единствения проблем на европейците е че не ползваме техни консултанти за да си усвояваме еврофондовете. иначе предпочитат да мижат и да сипват тука смешни суми от общата си каца, отколкото да им навнесем цигани и кримки пак.

ББ що е с охрана все още? от какво се страхува? нали уж угоди на всички чужди интереси и си замете и следите.

П.П. Покрай политическия френски гараж и другите маневри на Вол(е)ната пеперуда доста нашумя думата "ибрикчия". Някой би ли ми я превел на български?

Как не си чувал за Чаламба????

...Човекът на върха на импирията, султанът, е имал, не един или двама ибрикчии, а цяла “сюрия”, предвождана от ГЛАВНИЯ ИБРИКЧИЯ – същински жрец в “храма” на султана. При султана, подмиването като ритуал достига своята кулминация с действието ЧАЛАМБА.

Когато султана усети лек дискомфорт в областта на правото черво и аналните сфинктери, на помощ идва свитата от ибрикчии начело с главния. Двама от помощниците на главния ибрикчия поемат под мишници султана, като го подкрепят дакато той клечи над позлатеното цукало. По време на напъните на султана, главният ибрикчия е обвил в прегръдките си главата на султана, като я милва нежно е шепти успокояващо: “Хайде, малко остана, Ваше Величество” или “Спокойно, Ваше Величество, и този зор ще мине...”. През това време останалите от свитата подготвят посудата от ибрици, темперират водата, затоплят кърпите и т.н. След като главният ибрикчия прецени че султана е приключил, той замива трикратно задните части на султана с ароматизирана вода с 39 оС. Особено внимание се отделя на гънките. След това главния ибрикчия старателно подсушава с меки кърпи и пудра (в онези години най-вероятно е било обикновен талк) задника на господаря си. Един от помощниците му му подава шишенце с благовонно масло (любимото на султана), главният ибрикчия взема точно една капка от него и я капва в шийната ямка, в основата на главата. Капката се стича по гръбначния стълб на султана и в момента, в който тя достигне до ануса, с рязко движение на половия си член, главният ибрикчия я “втрива” в аналните сфинктери на султана, викайки с цяло гърло “ЧАЛАМБАААААААААААА”. След това, докато помощниците му обличат султана, главният ибрикчия анализира материала, който е оставил султана в позлатеното цукало и прави предсказания за бъдещето на империята и на султанското семейство.

Съществуват твърдения, че за голям период от време, за главни ибрикчии са избирали главно еничари (вероятно от български произход), но доколко това е вярно не може да се каже...

"Ибрик", на български "лейка" е специфичен съд в повечето мюсюлмански страни, използван за подмиване на ануса след ходене по голяма нужда.

Казано на нормален език - канчето, с което си поливат, за да си измият гъза.

В българският език е залегнало като обида за човек, който е до такава степен подлога и слуга, че няма на къде повече.

:FU:

"Ибрик", на български "лейка" е специфичен съд в повечето мюсюлмански страни, използван за подмиване на ануса след ходене по голяма нужда.

Той питаше за ибрикчия, не за ибрик ;).

Не съм съгласен. Особено в контекста, в който се използва в СМИ.

Сяа... аз не разбрах кво и имаше на Ения?

Виж тва кво е пивко :))

Нищо и нямаше, даже много я харесвам но досега не съм виждал друг да я пусне още по-малко с наздраве

Аха... Найш как обичам фурнаджийските лопати кат тебе, а!?

Щот не се спря да разправяш как само в разни макдоналдси и капанчета щяла да преминава нерадостната, емигрантска участ. Ся изведнъж - Ама видиш ли, то така било в началото..., че биля и Стефчо да съм питал. Ангеле, некои хора не ни е страх да се пооцапаме и за разлика от теб, сабаля кендзаме лайна! Пък ако знаеш как смърдят.... Та така... По активно се оглеждай за овакантено място за цар, та да я избегнеш тая кофти участ ако ти се наложи да емигрираш.

П.п. Когато сефте ми се наложи да опитам от това чудо - работата навън, ти още беше бледен юноша и си стискаше пъпките, та стига ми обяснява кое и как!

Не четеш. Само претенциите ти големи. От самото начало съм го написал и не съм си променял мнението и грам.

woox-е, каква е връзката м/у ходенето в чужбина и лошо платената работа ? :rolleyes:

Връзката е много съществена. Освен ако не си намериш работата от тук, за да заминеш в чужбина с вече уредена позиция по специалността, отиването и търсенето на място, на работа по специалността е обречено на провал. Или поне за първите няколко месеца, до година, докато си стъпиш на краката и се почувстваш комфортно.

Като за невежи:

Enya continued to enjoy steady success during the 1990s and 2000s; her 2000 album A Day Without Rain sold 15 million copies, and became the top selling new age album of the 2000s in the US, according to Nielsen SoundScan. She received the world's best-selling female award at the World Music Awards in 2001. She is Ireland's best-selling solo musician. Her record sales stand at more than 75 million worldwide, including over 26.5 million in album sales in the US, making her one of world's best-selling artists of all time. Her work has earned her four Grammy Awards and an Academy Award nomination.

Твърде велика, за да си позволяваме да я коментираме. Даже имаше момент, в който само Мадона беше над нея статистически... 

=================================

Иначе днес :

960034_10201304911853545_1110366881_n.jp

И много други подобни, като топ на програмата бе цял брус осмянка:

391494_10201304913053575_1443034613_n.jp

7147_10201304911733542_1669072498_n.jpg?

485534_10201304913573588_60112885_n.jpg?

484708_10201304914013599_1058544330_n.jp

За тия дето са горе-долу в час на тема горска скара в пълен мрак (ако изобщо имат познанията как се прави скара в пълен мрак), мога да споделя състава на жаравата: орех, бадем, бреза, череша, роза, елха .... и още нещо. Водете си записки. 

Трябва да ставам рано и да пътувам. Но пък може да се опиташ да ме предизвикаш да дойда... Като гледам минавам в зона "сабахлян с белите коне"  

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...