Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Хората отдавна са измислили решение на проблема свързан с неудобството на използването на конците. Ето тези нещица са изключително удобни и евтини (тук при нас вървят по около $3 за стотина бройки):

457871962_537.jpg

Точно същите ползвам. Зелени са на цвят и с много приятен ментов вкус :). Никога не съм имал проблеми с кървящи венци, но просто усещането след почистване е много приятно.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Нито една четка на този свят, ако ще и да струва хиляди, не може да извади боклуците, които се завират във фугите между зъбите. 

Я си помисли пак ;)

Не отричам ползата на конците, но явно не си чувал за междозъбни четки :) Да не говорим, че за моите жеУеза са си нещо задължително, а конците са безполезни...

Дам и аз трябва да взимам Paradontax,че хем имам зъбен камък на кило хем ми се отдръпват и венците,и положението хич не е розово :(

Никоя паста няма да ти помогне срещу зъбния камък. Отиваш, изчистват ти хубаво зъбния камък, след това те минават и с лазера и после за дълго време заспиваш. Ама си иска кинта въпросната процедура. На тема зъбен камък трактат мога да напиша...

Добре Снежанке! :) Тая новата рамка за лапопа не ти действа добре. Облъчва те с някви китайски вълни за смяна на пол.

И явно е доста мощна и ефективна - за 2-3 дена почна да те преправя :)

Хахахахахахаха ей не пропускаш :)

Дам и аз трябва да взимам Paradontax,че хем имам зъбен камък на кило хем ми се отдръпват и венците,и положението хич не е розово :(

Това само по себе си няма да ти помогне по никакъв начин. Навремето като ходих при разни шемети заради кървящите венци, първото нещо, което правеха е да ми изписват някакъв антибиотик, Е, като го изпиеш за известно време нещата се пооправят, защото антибиотика избива де-що има бактерии, но ефекта от това е твърде краткотраен и накрая ти оставя само тровенето, защото бактериите си се развиват отново поради некачественото чистене. Същото се отнася и за всякакви чудотворни илачи и каквото там билково-милково ти тойде на акъла. Истината е, че трябва да се премахва причината, а тя е трайното развъждане на бактерии, поради лошото, неефективно или никакво чистене с оставяне на отпадъци по зъбите, които са трайни огнища на бактерии. Пак ще се повторя, но решението е само едно - ежедневно качествено чистене с четка и конци по всички възможни кътчета в устата плюс ходене за цялостно чистене в кабинет (задължително и с ултразвук плюс класическия метод) поне два пъти в годината. Това е.

Я си помисли пак ;)

Не отричам ползата на конците, но явно не си чувал за междозъбни четки :)

Момко, междузъбни и ултразъбни четки, нищо не може да свърши работата така, както го прави класическия конец. Иначе всеки е свободен да си дава парите за каквито си иска глупости, но без конец те уверявам, че не става. Пробвал съм го многократно.

Хахахахахахаха ей не пропускаш :)

Абе то и на мен преди него ми се дощя да зачекна минаването ти под дъгата, ама реших да съм добричък. :))

Търся си хубаво 2002/2003 BMW 520/530, за предпочитане Executive. Запазено с пълни екстри за модела по възможност. Светлия кожен салон е предимство. Голямо.

Ето това е перфектно, но ако може продавача да не е употребявал леки наркотици преди да напише цената.

http://www.cars.bg/c164700

Предпочитам ръчни скорости, но ако е хубава и автоматик ще прежаля.

Някой ако се сеща за някой познат, който продава, да свирка.

Регистрирай се тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=106070 , първо изчети тази тема и после пусни мнение в темата за търсене на коли или пусни своя, че искаш съвет за кола. МНОООООГО добре си помисли дали ти трябва Дизел или бензинов мотор на газ! Това е в общи линии. Ако ще взимаш малък бензин (520, 523, 528) мога сериозно да помогна при оглед на колата (по-точно мотора).

Ако ти трябва доверен сервиз в който да я огледат - различен от "М-Кар" Пловдив - мога да ти препоръчам и такъв.

Истината е, че трябва да се премахва причината, а тя е трайното развъждане на бактерии...

Това далеч не е единствената причина, която може да доведе то усилено натрупване на зъбен камък ;)

Иначе съм съгласен, че без стоматологическа намеса няма трайно зачистване. Лазерното зачистване е до момента най-ефикасния метод.

Отделно, ако беше прочел внимателно по-горе, щеше да разбереш какво казвам :P А именно, че има и други начини да се проникне между зъбите, освен конците, както ти заяви. Щото с моите брекети, например, конците не биха вършили особена работа :)

Отделно, ако беше прочел внимателно по-горе, щеше да разбереш какво казвам :P А именно, че има и други начини да се проникне между зъбите, освен конците, както ти заяви. Щото с моите брекети, например, конците не биха вършили особена работа :)

Хубаво, ама идеята на конеца не е само да проникне в пространството между зъбите. Основната идея е да очисти целия скрит профил във фугата, като основно се използва натиск и остъргване при движението на конеца. Този ефект с разните там четки е принципно невъзможен, защото не можеш да приложиш такава сила на стържене, което е основния ефект при цялостното почистване.

flossing-teeth.jpg

Хм преди месец ходих при един приятел в стоматологичния факултет да ми го чисти.Просто имам склонност към натрупване на зъбен камък.Примерно майка ми и сестра ми изобщо нямат този проблем.

Търся си хубаво 2002/2003 BMW 520/530, за предпочитане Executive. Запазено с пълни екстри за модела по възможност. Светлия кожен салон е предимство. Голямо.

Ето това е перфектно, но ако може продавача да не е употребявал леки наркотици преди да напише цената.

http://www.cars.bg/c164700

Предпочитам ръчни скорости, но ако е хубава и автоматик ще прежаля.

Някой ако се сеща за някой познат, който продава, да свирка.

хубаво си се насочил

преди имах такова , не е лоша количката почти нищо не съм сменял и си върви доволно

обаче шанса да намериш запазено в БГ е минимален гаранция повечето са на над 400К км. а запазените в немско си държат цена от по 5-6К Еуро

ииии не се лишавай от автоматика , специално на тоя модел е сравнително здрав в най-лошият случай ремонта е 1.5К и получваш почти чисто нова кутия.

520 обаче дизел няма на е39 , има 525д и 530д , 520бенз е мъртвец и определено не бих го предпочел. 

btw w00x аз ако съм на теб взимам това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=323337 или http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11368540447111629&f1=details&slink=30jzqw и си купувам за 600-800лв един цял светъл салон с ел. , с подгрев и си свиркам. 

(да знам, че едното е 7мак ама ефекта от полирана и пастирана седмица в хубав слънчев ден да слезеш от нея е един път)

При проблеми с венците - определено това е пастата. Видене, пробвай и да си плакнеш устата с Listerine след миене на зъби. Също действа много добре.

Това какво е и къде мога да го намеря? Аз имам разни течности за жабуркане, но все по-рядко ги използвам, защото някак си ефекта им на свежест е около 5 мин...

По въпроса за миенето на зъбите. Абе вие не ползвате ли флосове? Видене, задължително си вземи качествени конци и си флосвай зъбите ВСЯКА вечер, Нито една четка на този свят, ако ще и да струва хиляди, не може да извади боклуците, които се завират във фугите между зъбите. А там може да се работи качествено ЕДИНСТВЕНО с конците. Аз така и не мога да разбера до ден днешен как в българската стоматология тази толкова важна технология не е залегнала като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА част от редовната зъбна профилактика. Чистете си зъбите задължително с четка и конци и няма да имате никакви проблеми с парадонтозата. Няма да ви обяснявам какви проблеми имах с кървящи венци, преди да ме открехнат аджеба за този елементарен казус. И то е съвсем разбираемо. Почнете да си чистите зъбите с конци и ще видите за какво става въпрос. При престояването на всички тия боклуци, които няма как да се извадят с четка, е съвсем разбираем ефекта на развиващите се бактерии върху венците. Другият важен момент е редовното професионално чистене на зъбния камък в стоматологичен кабинет - поне два пъти в годината (комбинирано с ултразвук и традиционните железа). При тази комбинация аз ТОТАЛНО ЗАБРАВИХ за каквито и да било кървящи венци от години (а преди това беше някакъв кошмар), без изобщо да съм си променил хранителните навици. ;)

Ти си прав, но някак това с конците не ме влече. Жената има тука някакви конци - веднъж пробвах, та се оплетох... Принципно проблемът с кървенето не е свързан с хигиената, поне не изцяло. Основната причина е авитаминоза. 

Ще взема обаче да пробвам пак с тия конци де...

Кръстник, идва пациентка при жена ми и на тръгване задава въпроса: "и сега какво? да почвам да си мия зъбите всяка седмица ли?" забележи - тя дори не може да си представи да си ги мие всеки ден, а най-вероятно ги е миела само по официални празници до момента... ти за конци говориш

post-12-1234538466.gif

Точно същите ползвам. Зелени са на цвят и с много приятен ментов вкус :). Никога не съм имал проблеми с кървящи венци, но просто усещането след почистване е много приятно.

Има ли ги на нашия пазар тия работи? 

Хубаво, ама идеята на конеца не е само да проникне в пространството между зъбите. Основната идея е да очисти целия скрит профил във фугата, като основно се използва натиск и остъргване при движението на конеца. Този ефект с разните там четки е принципно невъзможен, защото не можеш да приложиш такава сила на стържене, което е основния ефект при цялостното почистване.

http://barnsleydentist.files.wordpress.com/2011/01/flossing-teeth.jpg

Не бе, човек, аз не споря за ползата от самия конец! Просто се заядох с твърдението ти, че е единственото нещо, което може да мине между зъбите :P Аз лично не съм ползвал конци, просто в момента не мога. А междузъбните четки са ми идеални за почистване на зъбите под брекетите и дъгата, където четката не хваща.

Хм преди месец ходих при един приятел в стоматологичния факултет да ми го чисти.Просто имам склонност към натрупване на зъбен камък.Примерно майка ми и сестра ми изобщо нямат този проблем.

Мога да ти дам контактите на моята клиника да идеш, първо старателно да ти изчистят зъбите с ултразвук, след което да отидеш още веднъж, за да изпекат остатъчните батерии с лазер. Гарантирам ти - доста време няма да се сетиш що е то зъбен камък...

Това какво е и къде мога да го намеря? Аз имам разни течности за жабуркане, но все по-рядко ги използвам, защото някак си ефекта им на свежест е около 5 мин...

То си е точно вода за плакнене. Ето за нещо такова говорим. Продават го по аптеки, по по-големите супермаркети. Ефекта е, освен, че ти освежава устата, трепе бактерии. Само докторите ми ме съветват да не го ползвам повече от 15 дни поред. След това - примерно месец пауза, защото остава филм върху зъбите, който ако почне да се натрупва по-сериозно може да доведе до обратен ефект.

хубаво си се насочил

преди имах такова , не е лоша количката почти нищо не съм сменял и си върви доволно

обаче шанса да намериш запазено в БГ е минимален гаранция повечето са на над 400К км. а запазените в немско си държат цена от по 5-6К Еуро

ииии не се лишавай от автоматика , специално на тоя модел е сравнително здрав в най-лошият случай ремонта е 1.5К и получваш почти чисто нова кутия.

520 обаче дизел няма на е39 , има 525д и 530д , 520бенз е мъртвец и определено не бих го предпочел. 

Аз няма да я карам много. През деня в делничен ден да я карам е почти абсурд, защото съм на работа, а до офиса ходя пеш. Ако ще карам ще е вечер за по малко и уикендите извънградско. Държа повече на интериора и комфорта, отколкото на мощността.

Ами за 525 нещо ми споменаха, че не били хубави двигателите и да гледам 530. Не знам до колко е истина, но 530 има по-малко от 525. :(

Това, което съм показал по-горе перфектно покрива изискванията ми откъм всичко, освен откъм цена. Ако беше 9000лв, направо щях да ходя да я гледам и да я взимам.

btw w00x аз ако съм на теб взимам това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=323337 или http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11368540447111629&f1=details&slink=30jzqw и си купувам за 600-800лв един цял светъл салон с ел. , с подгрев и си свиркам. 

(да знам, че едното е 7мак ама ефекта от полирана и пастирана седмица в хубав слънчев ден да слезеш от нея е един път)

Тая сивата и аз я гледах. По принцип като ги гледах, държах и на тоя волан с 3-те лъча, но видях, че в ebay е по 250лв, та спрях да гледам за него. :) Явно мога да си го сменя.

Седмица не искам. Не, че не ми харесва, а просто ако ще давам толкова пари, имам предложение за едно 2007 Audi A6 3.0 за 15 000.

Не, не. Първи собственик е и е поддържано в официален сервиз. Дюзите му били сменени и т.н. Просто искат да се отърват от него без много занимаване, а и обявата не е пусната официално.

Нещо като твоя Форд. :)

пич , преди два месеца баща ми си взе такова огледах над 20 докато харесаме хубавите под 20к не можеш да ги барнеш и то от 05" , 07" е фейслифта и върви над 25к .... нещо си се объркал :)

отделно много добре трябва да си помислиш дали искаш да поддържаш такава кола , 3.0ТДИ е в пъти по-скъп за поддръжка от комънрейла 530 на БМВ , отделно градско гори около 13л/100км което за дизел не е изобщо малко.

първоначалното обслужване е ~ 1000лв , ако се сменя масло, филтри и гарнитури на скоростите подминава 1.5К. 

относно 525д-то незнам кой те е излъгал , двигателят 163к.с. си е перфектен и като разход и като динамика.

ако са ти казали за 525ТДС пак на това купе съм съгласен , по-куц двигател никога не съм карал , отделно това беше първият ми досег с БМВ и вЕрвай ми отвратен съм , на тая кола и сменихме всичко що има без волана и скоростният лост , два пъти ме оставя с изгърмяла водна помпа (сменена преди 20К км) на магистралата , абе ужас ...... не го пожелавам и на най-големите ми врагове. 

ако бях на твое място и наистина се кара малко потърси 530i , разхода на гориво е по-висок но за сметка на това нямаш турбини , дюзи и т.н. лайняни части за по 1000лв които неминуемо в дизел на ~10 години и незнайни километри предават богу дух.

дам , волво е двигателят.

на картинга пак твърдя че бях в първите 5 , само ония лапета 40 килограмовите бяха пред мен и още някой..... пък и ти се разцепи да караш после нормално е да ме биеш... с малко :)

Дечицата ни биха само веднъж. И аз пак бях пред тебе. На другото състезание аз победих и ти беше зад мене. Иначе си прав - в първите 5 си винаги... от 6 общо....  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Начи zlobil-e на есен ще те взема да ми харесаш кола :D Защото нямам никакви идея какво точно трябва да се гледа при покупката на 2ра ръка кола.

Дечицата ни биха само веднъж. И аз пак бях пред тебе. На другото състезание аз победих и ти беше зад мене. Иначе си прав - в първите 5 си винаги... от 6 общо....  :laughing:  :laughing:  :laughing:

явно си подръпнал 

passone.gif

Доста бях подръпнал пред тебе, верно си е. Но понеже не съм антиспортсмен като теб, честно и обективно ще припомня, че дефакто Пламен е най-добрият от нас. 

пич , преди два месеца баща ми си взе такова огледах над 20 докато харесаме хубавите под 20к не можеш да ги барнеш и то от 05" , 07" е фейслифта и върви над 25к .... нещо си се объркал :)

отделно много добре трябва да си помислиш дали искаш да поддържаш такава кола , 3.0ТДИ е в пъти по-скъп за поддръжка от комънрейла 530 на БМВ , отделно градско гори около 13л/100км което за дизел не е изобщо малко.

първоначалното обслужване е ~ 1000лв , ако се сменя масло, филтри и гарнитури на скоростите подминава 1.5К. 

относно 525д-то незнам кой те е излъгал , двигателят 163к.с. си е перфектен и като разход и като динамика.

ако са ти казали за 525ТДС пак на това купе съм съгласен , по-куц двигател никога не съм карал , отделно това беше първият ми досег с БМВ и вЕрвай ми отвратен съм , на тая кола и сменихме всичко що има без волана и скоростният лост , два пъти ме оставя с изгърмяла водна помпа (сменена преди 20К км) на магистралата , абе ужас ...... не го пожелавам и на най-големите ми врагове. 

ако бях на твое място и наистина се кара малко потърси 530i , разхода на гориво е по-висок но за сметка на това нямаш турбини , дюзи и т.н. лайняни части за по 1000лв които неминуемо в дизел на ~10 години и незнайни километри предават богу дух.

Е няма какво да го обсъждаме сега. Както ти си взел с 30% по-евтин Форд, така и аз мога да взема това Ауди. Не го искам обаче. Не ми трябва. BMW-то ме кефи повече, а и е по-достъпно. :) Все пак ми е първа кола.

Аз 530д не мога да намеря, а ако тръгна да търся и специално 530i, кола ще си купя точно никога. :)

Тоя ТДС дето е куц, как да го позная? Колко к.с. е?

Малко ще се кара. Това е сигурно. За справка, последния път се качих на кола преди 2 месеца, за да ида до МЕТРО. Ако си купя, ще карам повече, но това трябва да подскаже за реалната ми нужда от автомобил.

Има ей тука една, дето не изглежда зле. Има някои цветови неща по интериора, които не ме кефят, но те май могат да се подменят така или иначе после.

http://www.cars.bg/c287616

@host: Спомена нещо за светъл салон и подгряващи седалки за 800-900лв? Как се случва това?

Ангеле, добре спомена "първа кола"... Горещо препоръчвам HONDA H-RV за такива като тебе. Удобна, височка - да не обираш бордюрите...  :laughing:  :laughing:  :laughing:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...