Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Заповядай

http://www.climateadaptation.eu/austria/en#tourism

Ако те мързи да четеш, в пряка подкрепа на думите ми.

An Example of successful withdrawal from ski tourism is Gschwender Horn in Immenstadt, Bavaria. At the beginning of the 1990s, after a series of snow-deficient winters, the municipality, together with the Allianz Umweltstiftung, decided to withdraw from the non-profitable ski operation. The facilities (two ski lifts and a transportable children’s lift) were dismantled, the ski runs (approximately 40 hectares) re-naturalised. Today, the area is used for summer and winter tourism, namely hiking, mountain biking, snowshoeing and ski touring

Гледам поредната реклама на колгейт и това че зъболекарите били препоръчвали техните четки и бъзикам жена ми "абе хайде решете кои четки препоръчвате и кои пасти че да знаем нормалните хора с какво да си мием зъбите" тя раздразнено ми вика "МИЙТЕ СИ ГИ ВАШ'ТА МАМА, без значение с какво... не след като извадя на някой нервите от канала, да тръгне да ме пита 'и сега какво? трябва ли да почна да си ги мия'"

:)

"абе хайде решете кои четки препоръчвате и кои пасти че да знаем нормалните хора с какво да си мием зъбите"

Lacalut - най - добрите четки и пасти

Гледам поредната реклама на колгейт и това че зъболекарите били препоръчвали техните четки и бъзикам жена ми "абе хайде решете кои четки препоръчвате и кои пасти че да знаем нормалните хора с какво да си мием зъбите" тя раздразнено ми вика "МИЙТЕ СИ ГИ ВАШ'ТА МАМА, без значение с какво... не след като извадя на някой нервите от канала, да тръгне да ме пита 'и сега какво? трябва ли да почна да си ги мия'"

:)

Наскоро си взех някаква мека четка за зъби, че била по-щадяща за венците. И още при първото миене така се старах и натисках, че четката се изплесна и ми се заби във венеца, та още ме боли. :)

Четките са тъмна Индия и всеки трябва да подбере своята според устата си. От пастите аз след толкова много години намерих тази, която успя да спре кървенето на венците ми на 95% - PARODONTAX. Общо взето - де що има сода бикарбонат, не може да сгрешите. 

Видене, съвета относно кървенето на венците (ако е сериозно) е да посетиш зъболекар. Пастата е ала бала разправя жена ми. Помага но много малко. Има си сериозни препарати. А четката - нейния съвет е единствено да я ползваме, който каквато си ще да си вземе - на цвят, размер, мекота, твъртина, опън, напън, само обаче да я ползва а не да я държи за красота :)

Аз съм си взела една на Орал-Б щото предните косми са едни такива леко под наклон и по-лесно си чопля по последния зъб, не за друго

Ако не ме лъжат спомените, в Германия здравната осигуровка по отношение на зъбите май ставаше невалидна, ако поне веднъж годишно не си ходил на профилактичен преглед.

Видене, съвета относно кървенето на венците (ако е сериозно) е да посетиш зъболекар. Пастата е ала бала разправя жена ми. Помага но много малко. Има си сериозни препарати. А четката - нейния съвет е единствено да я ползваме, който каквато си ще да си вземе - на цвят, размер, мекота, твъртина, опън, напън, само обаче да я ползва а не да я държи за красота :)

Аз съм си взела една на Орал-Б щото предните косми са едни такива леко под наклон и по-лесно си чопля по последния зъб, не за друго

Жена ти 10000000% знае, че пародонитът идва от лайфстайла. И че келеши като нас, които няма как да почнат да пасат трева и плюскат меса и мазнотии предимно, винаги ще имат проблеми. Зъболекарят ще ти каже, че трябва да подсигуриш съответни витамини и прочее на зурлата, за да бъде тя в час. И че не трябва да пиеш еди какво си еди колко си, трябва задължително да ядеш еди какво си и еди колко си, в комбинация с еди какво си и еди колко си. А - и трябва да НЕ ядеш еди какво си еди колко си. 

Търся си хубаво 2002/2003 BMW 520/530, за предпочитане Executive. Запазено с пълни екстри за модела по възможност. Светлия кожен салон е предимство. Голямо.

Ето това е перфектно, но ако може продавача да не е употребявал леки наркотици преди да напише цената.

http://www.cars.bg/c164700

Предпочитам ръчни скорости, но ако е хубава и автоматик ще прежаля.

Някой ако се сеща за някой познат, който продава, да свирка.

Ако някой си мисли че не сме имали изключително кадърни политици е в голяма грешка. Просто е било доста отдавна:

Политиката на Крум за овладяване на Тракия и Македония е изпипана до последния детайл....[/size]Византийските хронисти следователно ни рисуват не един импулсивен варварски вожд, действащ под влияние на моментни емоции, а мъдър държавник, анализирал и оценил точно международната ситуация в общоевропейски план и взел стратегически решения, разрешаващи породените проблеми. Тези решения, разработени в детайли, кан Крум осъществява методично и планомерно до пълния успех[/size]

http://chitanka.info/text/9703/6

--------------------------

Боклукчийския камион току-що тресна една кофа в автомобила паркиран точно до нея. Не видях как стана обаче се чу едно тряс, после падане на счупени стъкла, после те избягаха набързо та ме съмнява да са го направили нарочно (за разлика от мен - аз бих) :lol:

От пастите аз след толкова много години намерих тази, която успя да спре кървенето на венците ми на 95% - PARODONTAX. 

При проблеми с венците - определено това е пастата. Видене, пробвай и да си плакнеш устата с Listerine след миене на зъби. Също действа много добре.

Тази неземна радост по случай завършването на училище и аз не мога да я разбера по никакъв начин. Все едно да се кефиш безкрайно на четвъртития, който безкомпромисно ти се задава изотзад - егати "радостта". :lol:

ПП. По въпроса за миенето на зъбите. Абе вие не ползвате ли флосове? Видене, задължително си вземи качествени конци и си флосвай зъбите ВСЯКА вечер, Нито една четка на този свят, ако ще и да струва хиляди, не може да извади боклуците, които се завират във фугите между зъбите. А там може да се работи качествено ЕДИНСТВЕНО с конците. Аз така и не мога да разбера до ден днешен как в българската стоматология тази толкова важна технология не е залегнала като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА част от редовната зъбна профилактика. Чистете си зъбите задължително с четка и конци и няма да имате никакви проблеми с парадонтозата. Няма да ви обяснявам какви проблеми имах с кървящи венци, преди да ме открехнат аджеба за този елементарен казус. И то е съвсем разбираемо. Почнете да си чистите зъбите с конци и ще видите за какво става въпрос. При престояването на всички тия боклуци, които няма как да се извадят с четка, е съвсем разбираем ефекта на развиващите се бактерии върху венците. Другият важен момент е редовното професионално чистене на зъбния камък в стоматологичен кабинет - поне два пъти в годината (комбинирано с ултразвук и традиционните железа). При тази комбинация аз ТОТАЛНО ЗАБРАВИХ за каквито и да било кървящи венци от години (а преди това беше някакъв кошмар), без изобщо да съм си променил хранителните навици. ;)

Кръстник, идва пациентка при жена ми и на тръгване задава въпроса: "и сега какво? да почвам да си мия зъбите всяка седмица ли?" забележи - тя дори не може да си представи да си ги мие всеки ден, а най-вероятно ги е миела само по официални празници до момента... ти за конци говориш

Е... не може да има хора с такава ниска хигиена!

Момчиле, при добрите зъболекари флосването е задължително. Моята ме пита всеки път като се видим било то с причина или без.

Кръстник, идва пациентка при жена ми и на тръгване задава въпроса: "и сега какво? да почвам да си мия зъбите всяка седмица ли?" забележи - тя дори не може да си представи да си ги мие всеки ден, а най-вероятно ги е миела само по официални празници до момента... ти за конци говориш

Е те тва е насистина тежък случай. Обаче ситуацията с конците е толкова важна, че просто не може никой да си го представи, докато не види с очите си невероятния ефект от процедурата, пък и разултата от това, което конциите изваждат измежду зъбите, което в някои случаи може да е в размер на няколко хапки, с които да нахраниш пинчер примерно. :lol:

Хората отдавна са измислили решение на проблема свързан с неудобството на използването на конците. Ето тези нещица са изключително удобни и евтини (тук при нас вървят по около $3 за стотина бройки):

457871962_537.jpg

Аз съм си взела

Добре Снежанке! :) Тая новата рамка за лапопа не ти действа добре. Облъчва те с някви китайски вълни за смяна на пол.

И явно е доста мощна и ефективна - за 2-3 дена почна да те преправя :)

Дам и аз трябва да взимам Paradontax,че хем имам зъбен камък на кило хем ми се отдръпват и венците,и положението хич не е розово :( 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...