Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

А опита как ще го натрупа?

С мерак. Програмист се става единствено с мерак и четене. Много четене. Споменах ли за мерака и четенето? Едно 10тина книжки и е готов (по около 3000страници едната) и няколко месеца човъркане докато ги чете. Прави аматьорски 2-3 проекта и ето ти портфолио. След 6 месеца може да се цани за junior developer. След 2 години за senior. Ей така става. Ама не е за по 10 мин на ден тая работа. Първите 6 месеца поне трябва да отделя едно 4-5 часа поне и то всеки ден. То почнеш ли да зацепваш как стават нещата почва да ти става интересно всъщност, но все пак си трябва мерак.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

На мен мерака за програмиране много сериозно ми липсва. Само като го видя тоя код и ми се изправя косата.

Преди години когато бяхме млади, обикаляхме цяла България на стоп и то не защото нямахме пари, а заради самата тръпка. Намерих много приятели тогава. Никога не съм имал някакво негативно или заплашително отношение срещу мен. Непознати хора са ни приютявали в къщите си защото е ставало късно и т.н. Веднъж пътувахме за Созопол и ни спря един баровец с голям джип, някъде около Ст. Загора. През цялото време музиката беше на макс и никакъв разговор. Когато стигнахме в Бургас, спря музиката и ни пита за къде всъщност сме тръгнали, ние му викаме за Созопол, а той, ми що не казвате бе и запали колата и ни закара до Созопол. Няма да забравя една отпуска в казармата. Аз служих в Кърджали. Беше късно и нямаше рейсове до Пловдив, аз съответно отидох до края на града и взех да махам. Първо ми спря някакъв военен от друго поделение и ме закара до Хасково, а от там един ТИР. Шофьора беше някъв много весел тип и въпреки, че пътуваше до София, влезе в Пловдив и ме закара до нас, като ми напълни мешката с три стека Малборо и някакво шише с уиски. Друг един случай, някъде около Карнобат ми спира един рейс пълен с жандармерия и две кучета между седалките. Хората ни закараха до Пловдив, ама кучетата постоянно ни гледаха на кръв. Абе на мен ми липсват тези времена.

Направо ме върна доста години...

Няма да забравя времето, когато с жена ми имахме бол време, бензинът беше евтин и се шматкахме из цяла България с повод и без повод - абсолютно импулсивно, решаваш в миг и тръгваш нанякъде. Един ден през едно лято решихме да прескочим до басейна на 4-ти километър и на излизане от града гледаме двама стопаджии. Спрях аз и ги питам - "Накъде сте, момчета", ония викат "За София". Спогледахме се с жена ми и понеже обикновено се разбираме само с поглед, отговорихме в един глас - "И ние сме за София". :)) После се оказа, че те всъщност били по-голяма група и тръгнали от морето, но се разделили по двойки и се хванали на бас коя двойка първа ще стигне в София. Като разбрах за баса, понеже винаги съм обичал да карам бързичко, а и тогава все още нямаше камери и патрулки начесто по магистралата, направо ги уверих, че вече може да считат, че са спечелили баса. После ги оставих в София, с жена ми изпихме по едно кафе в едно заведение и си се прибрахме в Пловдив. Ей такова безбрежно време беше...за съжаление няма как да се върне... ;)

На мен мерака за програмиране много сериозно ми липсва. Само като го видя тоя код и ми се изправя косата.

В интерес на истината и аз бях на подобна позиция спрямо програмирането, но след като веднъж, за около три часа писане (и пробване) написах един супер прост скрипт, който в последствие ми спести десетки часове повтаряне на досадни команди (да не говорим, че докато се изпълнява мога да правя и други неща) вече гледам с друго око. Е, да, мен ме вълнуват скриптове, а програмирането вече е доста по-дълбока вода. Няма лошо в писането на код - то за мен не е страшното. Страшното е да търсиш грешките. Особено, когато са на други хора...

И аз съм пътувала на стоп няколко пъти. Естествено, в младежките ми години, когато редовно (заради 7-ми и 8-ми час) изпусках автобуса за Хисар. Един ден се качих при чичо на около 50 години (не знам къде ми е бил акълът) от град Баня (точно на бившата бензиностанция, където се събираха ромските момичета под наем), с идеята да ме закара до Михилци и после да стопирам някой друг за Хисар. Защото чичкото беше за Пловдив. Обаче стигаме разклона за Михилци, той вижда табелата "Хисар 10 км." и вика : "Ти добре ли си, за 10 км. въпрос ли ще става?" и ме закара до нас. Пред входа на блока. Само му обясних как да излезе за Пловдив. Излишно е да споменавам, че нито е имало намеци, нито ме е поглеждал по-така. Разпитваше ме какво уча, къде живея и т.н. Иначе той бил от София.

И въпреки този приятен спомен за пътуването на стоп, не бих се качила току-така вече.

Чефо, правилно си постъпил. Аз точно се чудех как може някои хора да взимат успокоителни или антидепресанти, след като бирата отдавна е измислена. Ей сега обърнах 2 бири и ми стана едно леко и хубаво :)

PS: Споменавал ли съм ти че съм ти фен? :)

Чефо, правилно си постъпил. Аз точно се чудех как може някои хора да взимат успокоителни или антидепресанти, след като бирата отдавна е измислена. Ей сега обърнах 2 бири и ми стана едно леко и хубаво :)

PS: Споменавал ли съм ти че съм ти фен? :)

хах :) :). Автографи като се върна в БГ да почерпя(шегувам се...за автографите, не за почерпката) :) :). Най-големия ми проблем е, че мозъка ми не е като флашка майна. Ше трябва да се чете. Прочетох 5 страници за това Ruby...ако не бях залисал погледа щях да продължа, така и така почивам днеска :)

Мерси иначе :)

едит: когато живееш на втория етаж, а хладилника е на първия...или навърташ километраж или си взимаш хладилна чанта :D :D

... Автографи като се върна в БГ ..

Като решиш да си идваш и ако нямаш много багаж, обади се да ти пратя парички да ми вземеш един калъф за волан, че тоя модел само там го продават, а гадовете не щат да пращат до Европа и се задоволяват само с местния си пазар. :online2long:

Като решиш да си идваш и ако нямаш много багаж, обади се да ти пратя парички да ми вземеш един калъф за волан, че тоя модел само там го продават, а гадовете не щат да пращат до Европа и се задоволяват само с местния пазар.

няма проблеми, ама аз преди 2 месеца дойдох....и връщането за сега е далечно(за съжаление)

Нека, нека...то там за кратко не се ходи, щото няма рандеман. А аз не бързам, пък и може междувременно да го докарам с някой познат я на дедото, я чрез netrootbg...пък и мойто си е чесане на краста най-вече...като съм си наумил, че ще го взема - от 1 година се опитвам да го намеря някъде другаде освен в Щатите, ама няма...

Абе тоя твоя зор с волана май имам идея кой може да го излекува. Едни хора тапицери след Европейския колеж на Коматевско... ама не се сещам как им беше фирмата. Довечера ще ти драсна, че ги знам от едни френдове. Доколкото знам при тях "няма няма"... бая угаждали на изгъзици - дали ще е за автомобил или за домашно обзавеждане няма значение.

Мхм,Пламене и аз това щях да те посъветвам - иди на тапицер и не се занимавай с глупости.

И интересно как ще ми избродират логото по същия начин, със същия шрифт и със същите цветове както е вплетено в оня калъф...то ако беше само за обличане на волан, нямам нужда, защото моя си е оригинално облечен с естествена кожа още от завода - споменах ли, че просто "си чеша крастата"... :P

@Хосте, при твоите хора мога да прескоча само ако "не си начеша крастата" и ми писне да чакам, а втората причина, поради която искам още нещо върху волана е, че ръцете са ми широки и самият волан ми идва тънък, а с един по-масивен калъф определено ще ми е по-добре на захвата. Аз дори преди време бях при тапицер поради тази причина - оня само сложи втора кожа върху първата, но дебелината не се промени съществено. После пак прескочих до един друг (до сервиз "Тракия"), там отново не ми беше предложен смислен вариант за реално удебеляване освен да се махне втората кожа и вместо нея да се сложи друга, но малко по-дебела...и се отказах. Така че ако твоите хора, дето угаждали на изгъзици се навият да ми удебелят някакси волана при обличането - с подложка отдолу ли, с друго ли...те си знаят - тогава бих могъл да се откажа от дизайнерския калъф и да ползвам техните услуги. :)

Аз за това ти казвам, че хората може и да го удебелят ако не могат, няма да ти губят времето с глупости ;) Нека им взема тела и ще се разберете.

btw моето momo освен, че е с по-малък диаметър от оригиналния 3 лъчев е и удебелено точно долу, а горе на върха не е кръг, а елипса, а на ръцете е ергономично ;) за това го и взех (а беше и без пари почти) 

MomoCorseWheel1112056263.jpg

esyne5az.jpg

Не, не искам да сменям оригиналния волан, още повече че ще трябва да мисля и за нова въздушна възглавница, а и умишлено се стремя да не модвам почти нищо освен разни дреболии. Воланът си е хубав, ама когато са го правили във Flat Rock не са знаели, че и аз ще карам тая кола по някое време... :lol:

Благодарение на HBO за последните 2 дни останах доволен, че не съм дал пари за да гледам на кино Мъжев черно 3 и  последната версия на Черената шапчица. Баси тъпите филми, особено втория.

Натискам бири, набузил съм яко блек(с паган и фолк) и с малката се размазваме...Баси, кво ми е лежерно...Юни месец на Цигов чарк за ден-два?

:FU:

Парламента пак е достоен за селски панаир! Сидеров е счупил гипса като гледам... Цирк... :laughing:  :laughing:  :laughing: 

=========================

Аз си товаря жените и се качвам на вилата. Ще си дойда чак довечера по хладно...  :beerchug  

Не ми се обяснява, но Австрия си сменя политиката на туризма от ски към трекинг. Мисля, че говори достатъчно.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...