Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Кой бе , къде? Пак изпуснах сеира. 

Нищо не си изпуснал. Rant-вам си във форума. Ползвам темата по предназначение.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Някой знае ли БНТ1-HD на ефирната цифрова телевизия наистина ли е HD, защото се изписва като 1080i (HD) / HE-AAC 2.0, но реално не виждам почти никаква разлика в качеството на картината и звука спрямо "нормалната" БНТ1, на която пише 576i (SD) / stereo. Всъщност...като че ли има някаква минимална разлика с плюс към HD-то, но ми се струва че по-скоро си го въобразявам, знаейки коя от двете е HD. ;)

Ами предаванията в HD бяха около световното първенство и олимпиадите. А това, което приемника ти показва е без значение. Той сигнала пак може да си върви с размер 1080, но реално ако няма 1080 на него, няма какво да видиш.

Позна. В момента тече световното по художествена гимнастика и за пръв път забелязах осезаема разлика между БНТ1 и БНТ1-HD. :thumbsup: Проблемът само е, че HD-то понякога не пуска коректен сигнал за оразмеряването на картината и без значение кой режим ще избера, картината си остава свита...и друг път съм го забелязвал, макар и рядко...

P.S. А иначе треньорките и съдийките имат сметка да ги дават само по 576i, понеже изглеждат по-фотошопирани...имам предвид, че "нормалната" БНТ1 им изглажда бръчките. :laughing1:

Мина ли вече на моята нагласа "аз мога ли и ваш*а м**а?" :)

Мда, а и колегите ми юниксаджии са едни ... :))

За къпането - ако се върнем още по-назад, чак ги е било страх да не се разболеят от процеса и са го избягвали. Или поне така съм чувал :)

През изминалите дни за пореден път си припомних колко е неприятно да се шофира в Пловдив. Ще изброя няколко места на които ме дразнят повечето водачи. Едното такова е кръстовището на ВСИ и по - точно идващите от надлеза. Така и не се научиха, че има само една лента за ляв завой. Даже ме гледат странно когато им сигнализирам да се отместят когато заемат лентата за направо. Друго култово място е улицата между Метро и Технополис. Там когато се включват хората в булеварда е разрешо единствено завиване надясно в посока ВСИ. Тези които искат да отидат в посока Тракия могат да го направят когато заобиколят Метро и се включат в бул. Освобождение и от там в кръговото. Има и други места на които се вижда голяма концентрация на малоумни шофьори, но на тези места най се забелязва и дразни най - много.

70 часова работна седмица....такъв си го наших, че няма да си го простя цял живот, за тая глупост дето направих...да му *** майката.

едит: Льоб е уникален пилот. А аз дори не съм му фен...но неговата работа е: дойдох, видях и...ПАК победих.

70 часова работна седмица....такъв си го наших, че няма да си го простя цял живот, за тая глупост дето направих...да му *** майката.

едит: Льоб е уникален пилот. А аз дори не съм му фен...но неговата работа е: дойдох, видях и...ПАК победих.

С кое си си го нашил бе? :)

Аз съм правил 159 часа за 2 седмици. Повече не съм правил, но като нямаш живот, някакси изобщо не ти пука.

Абе то и аз съм правил 110 часа за 1 седмица или дори над 60 часа за 3 дена от време на време, но не за постоянно, както е при Чефо...

110 часа за 1 седмица няма кой да ти ги плати там. А и аз говоря за 80% от времето в рамките на 3 месеца. И изобщо не ми пукаше даже, защото нямах какво друго да правя. Стига да имаше кой да ми ги дава, щях да си работя.

Не говоря за щат, а за единични проекти с краен срок. А че 110-те часа + разбиването на здравето няма кой да ти ги плати е ясно, но има и един момент като 'градене и запазване на ниво/авторитет + предаване на перфектен продукт' - нещо, заради което си заслужава понякога да хвърлиш безплатни усилия с цел запазване на ценен клиент (или дори и заради някакво самодоказване :P )...заслужава си, повярвай ми. :))

П.П. Btw, познай кой ми се обади наскоро по телефона (хинт: манекенка, "певица", Испания)... :)

Не говоря за щат, а за единични проекти с краен срок. А че 110-те часа + разбиването на здравето няма кой да ти ги плати е ясно, но има и един момент като 'градене и запазване на ниво/авторитет + предаване на перфектен продукт' - нещо, заради което си заслужава понякога да хвърлиш безплатни усилия с цел запазване на ценен клиент (или дори и заради някакво самодоказване :P )...заслужава си, повярвай ми. :))

П.П. Btw, познай кой ми се обади наскоро по телефона (хинт: манекенка, "певица", Испания)... :)

Аз знам, че ти не говориш за щат, но там просто тая цифра е недостижима, та няма как да съм я работил, а тук е абсурд да го направя.

Знам кой ти се е обадил. Ние излизахме миналата седмица и тя ми каза. Връзката с Испания обаче не я намирам.

И не е манекенка момичето бе. Просто са я снимали. Крупие е на World Poker Series, PokerStars и другите там топ турнири. А момичето много сериозно се е захванала с пеенето и иска да гради кариера, но нещо писача на песните ѝ не ме кефи.

Знам, че се е снимала и вероятно ти е разказвала...но интересно защо не ти е разказвала за Испания. Както и да е... дай да не се разправяме тука, разбрахме се да я взема през юни. А що се отнася до горното изречение...нали знаеш, всеки луд с номера си - аз го правя точно тук, е...не за всеки и не много често, но го правя, а после обикновено спя 2 дена без прекъсване. :))

Апфффффф..... TukMo SaM sA naPliU6tql I hranOsMilAm dOvoLno pOd zvUciTe nA Nightwish, pUk tIq paK zA sTooooooiNostnA 4alGa mI pRikAzVat :sick:

AmA 6To nE zEmA dA vI plEsNa pAk nQkoI naPra6tqL cIrEi, tA i Na vaS da vI sA dOdRaIfA...... :smile1:

Не се страхувай, не говорим за чалга. Стойностна чалга няма. Има само готини кучки по чалгаджийниците, но музиката е кенеф. Тук таме някоя нормална песен, но това е.. Пък и те тия ги пускат само в началото, докато хората са трезви.

DON_CHEFO, on 06 May 2013 - 11:09, said:

Що бе чефо. 10 часа 7 дни в седмицата?

Сериозно не спирай да търсиш сериозна работа. Тази дето си се хванал е временна и всички са наясно с това - и ти и твоите работодатели. Това колко зор ще си даваш е друга тема.

От друга страна аз ти казах - от шофьор единия стана VP на фирмата, другия е мениджър на IT отдела. Просто трябва да имаш желание а не да си мижитурка. За разлика от България там хората, които ИСКАТ да работят ги забелязват и ги оценяват.

Опитай се възможно най-бързо да забравиш нашенските селски номера в стил "ми те не ми плащат толкова за да си давам много зор". Даваш ли си повече зор от необходимото те забелязват. Има и пънове дето не го правят - тогава просто си намираш по-добре платена работа.

Имам сериозни колебания, отностно малоумието на филтъра....

Дали е бибипан в бибипчето от дрът бибипец или генетично си му е заложено да се държи толкова олигофренски :unhappy:

П.п. VencelEmoS! Пуки махлу... :smile1:

Имам сериозни коле☄ания, отностно малоумието на филтъра....

Дали е бибипан в бибипчето от дрът бибипец или генетично си му е заложено да се държи толкова олигофренски :unhappy:

П.п. VencelEmoS! Пуки махлу... :smile1:

Генетично му е заложено да е малоумен. Словоформите изискват значително по-висок коефициент на интелигентност от един софтуер + голям речник. Този филтър е написан по възможно най-малоумния начин. Имаше вариант (при това доволно прост след като форума е писан на PHP) да се направи с едни изрази та поне да може да се разпознава при филтрирането начало или край на дума за да не хваща така ни в клин ни в ръкав по средата на тотално различна дума.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...