Midex Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 При 4 и 30 за най-скъпия бензин(А93) Я пак, че бавно схващам - какъв 4 и 30? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Я пак, че бавно схващам - какъв 4 и 30? 4 долара и 30 цента за 1 галон бензин А93H. А87 им струва 3.99 долара. Като тука са едни от най-скъпите горива и такси в целите щати(така ми казват, аз съм нов още). едит: не ми се вярва да са показвали друго число освен октановото...не съм зареждал още и не съм обръщал внимание какво и как е по бензиностанциите Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Еми семейството имаме 4 Рена, едното от 94-та година вече е 27 годишно. Сега отиваме, врътвам ключа от четвърт тръгваме за където кажете. Кой квото ще да каже за Рендетата не му вярвам щото няма толкова опит като моя. Викаш... Така си са спецнАл, че му прайш вече и основен ремонт на паркинга пред супера, докът чакаш жената? Пламене, ся как да не се разпЦува човек,а? Па мойто ренде държи 6 градско с прее*ан ЕГР, нищо, че е на еннайсе технологични години. И от София до Пазарджик ода за едно зареждане. Бахти и сагата стана с тва зареждаане. Сигурно кат си опра егр-то няя да тряя да сипвам, нали... Ред. Галине, те си знаят. WTF бре, Танасе!?! Да не си ял нещо скапано! Не е вярно това. Всички разбират от всичко. Освен мен. Аз от нищо не разбирам. И без теб. И ти също от нищо не разбираш. Неее, не, не, не! Не е точно така! Ти може и да разбираш от нещо, ама вечно си не разбрал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 4 долара и 30 цента за 1 галон бензин А93H. А87 им струва 3.99 долара. Като тука са едни от най-скъпите горива и такси в целите щати(така ми казват, аз съм нов още). едит: не ми се вярва да са показвали друго число освен октановото...не съм зареждал още и не съм обръщал внимание какво и как е по бензиностанциите Ясно...ама нали знаеш, че техните октани не са като нашите октани, понеже там по друга таблица ги смятат... ...ама вечно си не разбрал ...или неразбран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ясно...ама нали знаеш, че техните октани не са като нашите октани, понеже там по друга таблица ги смятат... Възможно е. Не съм се замислял...не съм се интересувал. Може би някога, някъде съм мяркал, че има разлика...обаче ми е било толкова важно колкото добива на живак от Марианската падина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ясно...ама нали знаеш, че техните октани не са като нашите октани, понеже там по друга таблица ги смятат...Така е, смятат се по доста по-различна формула. Грубо казано американския 87 отговаря на европейския 91-92. 90 октана на американска бензиностанция са около 95 на европейска и т.н., просто добавяш 5 октана към американските или вадиш 5 от европейските за да получиш приблизително съответствието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Галине бесен пор да ти уважи кафето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Галине бесен пор да ти уважи кафето. Потен манафин, мЪдете да си изплакне в супата ти, Танасе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Само ако не ги е бръснал. Ти, гарго проклета, фани ми приготви една заготовка от ония дискове Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Само ако не ги е бръснал. Ти, гарго проклета, фани ми приготви една заготовка от ония дискове Хуу, ве.. Само бай ти Благой да си свърши работата най-сетне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 А бре, я пътуващите по-често да кажат, някъде из Шуменско (Плиска, Шумен, Велики Преслав, околните села регион до 25-30км около Шумен), хубаво и с разумни цени място за преспиване на две семейства с дечурлига...Къща за гости, хотелче.. Не казахте нищо по въпроса за спането.Налазихме вече една къщурка в Мадара.Ще я видем какво представлява. Ами вземете да кажете нещо по въпроса с яденето.Някоя прилична кръчма/ресторант в Шумен?Без рязане на глави...Нещо подобно на "Щастливеца" във Велико Търново.А? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Магданозе, бях те забравил, че диреше такова нещо. Щях да звъня на едни пичове да питам, ма на - забравих...Сега ще питам и ще ти кажа. Ред, Препоръчаха "Попшейтановата къща". Казаха, че готвят добре, има избор и цените не са кожодерски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Кво точно се чудите на тия разходи ? Миналата година Пловдив - Сл.Бряг със 525d 197к.с. + чип съм докарвал 5.2 с каране 130-140. Същото по същият маршрут съм го докарвал и до 11.5л , градско в Пловдив ми гори от 9.5 до 10.5 но по-малко е абсурд. Всичко зависи как се кара. Повечето дизели (по-нови) ако се карат в нормали обороти и скорости до 130-140-150 съвсем нормално си дават разходи около 5 извънградско ...... и не говорим за дизел от сорта на Поло 90к.с. , погледнете разхода на новата Мазда6 или пък която и да е Е/Ц класа на Мерцедес от последните години.... Обаче печката си има и недостатъци аз съм го решил , следващата задължително ще е чист атмосферен бензин ..... писна ми от дюзички , турбота и незнам си кви лайна заради прекрасното качество на родната ни нафта .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Магданозе, бях те забравил, че диреше такова нещо. Щях да звъня на едни пичове да питам, ма на - забравих...Сега ще питам и ще ти кажа. Ред, Препоръчаха "Попшейтановата къща". Казаха, че готвят добре, има избор и цените не са кожодерски. Грим, благодаря.Ще я налазим като се метнем у Шумен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Обаче печката си има и недостатъци аз съм го решил , следващата задължително ще е чист атмосферен бензин ..... Определено има такъв момент, и в БМВ форум имат тема от рода на "истинската цена на дизеловия автомобил" и доста често се кантарят разходите, щото горивото, се компенсира от астрономичеси консумативи при е60 и е90 примерно (само ще кажа верига при 30d, пеперудки и т.н.). Аз за тва си раздавам, чат-пат стъпката, гори си 13-16 градско и си знам, че не може човек да има всичко и не трябва да си бърка приоритетите Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 И аз съм с впечатление, че дизелите и газта са много икономични ама до време... Като се почне с едни дюзи, едни панаири на дизела... Газаджиите пък всяка седмица са на някакви настройки почти. Сигурно има и такива, дето си нямат проблеми, ама общото ми впечатление е, че са малцина... На моя таралясник, да чукна на дърво, от две години нищо не съм барал. Сега ми изникна лек проблем... като завивам надясно, дори и съвсем леко да мръдна волана и се появява нещо като жужене. Наляво го няма. Сервото нещо, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Значи като е на другите от компютъра на колата не може данните да са верни, но щом от компютъра на твоята кола може!?!?! Нищо подобно. Чети внимателно на какво наблягам. И за моя знам, че показва повече от реалното, защото е вързан за педала на газта. Но знам и колко е приблизителното отклонение. Кво точно се чудите на тия разходи ? Миналата година Пловдив - Сл.Бряг със 525d 197к.с. + чип съм докарвал 5.2 с каране 130-140. Същото по същият маршрут съм го докарвал и до 11.5л , градско в Пловдив ми гори от 9.5 до 10.5 но по-малко е абсурд. Всичко зависи как се кара. Повечето дизели (по-нови) ако се карат в нормали обороти и скорости до 130-140-150 съвсем нормално си дават разходи около 5 извънградско ...... и не говорим за дизел от сорта на Поло 90к.с. , погледнете разхода на новата Мазда6 или пък която и да е Е/Ц класа на Мерцедес от последните години.... Обаче печката си има и недостатъци аз съм го решил , следващата задължително ще е чист атмосферен бензин ..... писна ми от дюзички , турбота и незнам си кви лайна заради прекрасното качество на родната ни нафта .... Така си е, Васко, но аз си оставам на дизел вълна. Само хибрид може да ме грабне от нея. ========================= Останалите - толкова злета не сте били от години насам. Особено единия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Оста*алите - толкова злета не сте били от години насам. Особено единия! Знаем си го, въпреки че някои сме вече хора на възраст - добре е да ни се напомня. Ей виж Галин е услужливо момче - чат - пат да не забравим напомня така ПС: Като заговорихте за евтинко - нали имаше един VW на метан фабрично така. Какво стана с този модел, че нещо не го намирам в момента на сайта им? ПС2: Извинявам се на Пешо и другите относно продължаването на темата ама те като не предложиха по-удачна все някак трябва да върви мохабеда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Обсъдете малко политика. На мен лично ми е супер безинтересна тема, но ми е по-приятна от автомобилните. Верно, че в нея всеки е супер компетентен по някаква причина, но... Или пък за казармата поговорете. Г-н Гадо Краставицата може да заповяда на трибуната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ангеле, какви са тея жалки тролски напъни тия дни? Пълна трагедия. Няма никой като тебе отсреща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Обсъдете малко политика. На мен лично ми е супер безинтересна тема, но ми е по-приятна от автомобилните. Верно, че в нея всеки е супер компетентен по някаква причина, но... Или пък за казармата поговорете. Г-н Гадо Краставицата може да заповяда на трибуната. бегий от тука бре....как няма да са ти интересни колите . Иначе по темата с разхода...интересна тема майна. Миксера на майка ми е по-мощен от бившата ми кола, но под 7...7.5 бензин в Пловдив не е горяла пък ако ще да я бутате. Стигаше 10 зимата. Извън града ако ще 1 на сто да гори - все тая. Тя не се караше извън града Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Мдам, аз дето хич не се интересувам от коли и пак ми е интересно. Особено като открих колко много неща можеш да направиш/поправиш сам заради кожодерски цени и откачени срокове за доставка(пример - преебан датчик за външната температура. Цена при дилър/сервиз - 30лв+ две седмици доставка. Самоделка - 6лв+ 3 часа труд, от които час и половина са чакане да стегне епоксидката). Да не засягаме пък темата за хибридите и прочие - там кви чудеса има Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 бегий от тука бре....как няма да са ти интересни колите . Иначе по темата с разхода...интересна тема майна. Миксера на майка ми е по-мощен от бившата ми кола, но под 7...7.5 бензин в Пловдив не е горяла пък ако ще да я бутате. Стигаше 10 зимата. Извън града ако ще 1 на сто да гори - все тая. Тя не се караше извън града Стефчо, ти си патология ве, майна... Моят параход гори малко повече от това, дето ти го казваш, а непрекъснато е натоварен с едни допълнителни 150-200 кг инструменти и материали! Това за тоя разход ако ми го беше казал миналата година, хич нямаше да ти правя климатика, ами щях от добра воля да ти помогна да избутаме кошницата в съседния двор, при комшиите (имат си и гилотинна преса и всичко) П.п. Ангеле, можеш повече бе, пич! Нещо... да не се оказа, че помадата не е баш тва, дет са ти разправяли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Стефчо, ти си патология ве, майна... Моят параход гори малко повече от това, дето ти го казваш, а непрекъснато е натоварен с едни допълнителни 150-200 кг инструменти и материали! Това за тоя разход ако ми го беше казал миналата година, хич нямаше да ти правя климатика, ами щях от добра воля да ти помогна да избутаме кошницата в съседния двор, при комшиите (имат си и гилотинна преса и всичко) П.п. Ангеле, можеш повече бе, пич! Нещо... да не се оказа, че помадата не е баш тва, дет са ти разправяли? това са цифри БЕЗ климатик естествено(на книга го дават 9.9 литърчета...с настъпване става, но нормално каране - НЕ). На сестра ми Яриса дето е 04-та и е 1000 кубика също трудно пада под 6.5 ЛЯТОТО в града при нейното каране...дето на 5-та колата се движи с 35 40 км в час без трепери. И аз съм го пробвал и ми идеше да се гръмна Как мислиш, че се вадят 90 коня от 1200 кубика двигател(на Пунтото)...с обороти... и как да гори малко...в смисъл малко е относително понятие. За мен малко е 3/100 да речем....и т.н едит: първия, който ми изкара под 6 на сто ГРАДСКИ разход от бензинова кола дори и без 150-те кила инструменти на Гадо - ще му стисна ръката и ще го черпя бира. В същност ако ще само по ролбари да я кара Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Брутру, калцуни! Да ви кажа, че утре и вдругиден има в Градската кучешки изложби. За който обича животни би било много интересно и приятно. Аз ще съм там, може и по бира да пием някъде впоследствие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.