galaxi Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Това мотивационните писма са пълна глупост при положение,че ни хвърлят заплатки от порядъка на 500-600 лв.Прекалено много се научи да иска бизнеса.И от работника,и от държавата ако щете.Просто трябва да не им даваме толкова.Ако е някаква позиция в производството просто НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Изобщо не те бъзикам, това НЕ е вярно. Аз съм с 1.9 ТДИ и след 10 години мога да ти кажа, че градско разхода е между 7.5 и 8.5. Извънградско на шеста межвду 100-120 може да хванеш около 5 - 5.5 (из Европа на разстояния по 2-3 хиляди километра по МАГИСТРАЛИ го заковахме на 5.1). В Белгия като свършваше нафтата и нямаше бензиностанция го докарахме до 3.3, но не питай как - това не е каране, граничи с тикане. Всичко друго са измислици, да не говоря за мотор с обем над 2 литра. Много ме радва колко си категоричен. Само дето винаги точно когато си така си в грешка. Доказано и е факт! На моята извънградско от Сараево до Бг разходът ми с 3-ма човека в колата и бажаг е 4,5 среден разход. Има планини, села, извънградско, магистрали, градове и т.н. За цялото това средният разход е 4.5. Когато карам в града средният ми разход е 5.5. И това го гледам вече 325 000 км. Дали не съм абсолютно сигурен в тези цифри след толкова километри? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Дали не съм абсолютно сигурен в тези цифри след толкова километри? Не. Сънувал си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 е немам 1,9. ама 2,0TDI без чипове на по-голяма кола ми прави 5,2, което пак е по-малко от 6,1/100 на 1,6CRDI, като и двете не ги жаля изобщо. в зимно градско обаче нещата малко се поизравняват. Стига лъга, Виден каза, че не може! Дали не съм абсолютно сигурен в тези цифри след толкова километри? След като Виден е казал, че не може, защо продължаваш да спориш! Аман от лаЙци! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Те много хора казват, че не може ама колонката не лъже. И нека не забравяме! Даден автомобил, С ДАДЕН ШОФьОР, има даден разход Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Стига лъга, Виден каза, че не може!След като Виден е казал, че не може, защо продължаваш да спориш! Аман от лаЙци! ЛаЙкове бе, лайк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Кажи го на Атанас - главният виновник за филтъра...ей го, пак е изпсувал нещо... ...само дето подозирам, че тая звездичка си е лично негово дело...явно му е харесало. Не може ли да е включена по подразбиране, но да има опция да се изключи от настройките в профила? Когато се вкарват такива неща, това ми се вижда единствения логичен подход. Или аз не съм я видял тази отметка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ех, как всички пропускат ключовата дума "среден". Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ми освен и аз да сподела за моя фокусник 1.8 tddi среден смесен разход 5.1/2, извън града 4.5/6, и общо взето си отговаря разхода по книга. По миналата зима в града в студовете дигна 6.1/2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Искам да ви представя един раздел от форума, с който голяма част от вас май не са сблъсквали.https://www.bulforum.com/index.php?showforum=46 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Всъщност "заводския" разход не се мери при "идеални" условия, а при точно определена крива на натоварване. Това включва и натоварено градско и извънградско, така че не виждам нищо ненормално в това някой да направи по-малък разход от написаното в брошурата на колата. ПП В последните години, разхода на колите се е подобрил значително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Ех, как всички пропускат ключовата дума "среден". ...че даже и съответна емотикона си има в сета - направо не е за вярване... Не може ли да е включена по подразбиране, но да има опция да се изключи от настройките в профила? Когато се вкарват такива неща, това ми се вижда единствения логичен подход. Или аз не съм я видял тази отметка? Технически и за всеки поотделно - вероятно не, но помолих TAZ да спре филтрирането, а пък после ще помоля Атанас да не злоупотребява с търпението на околните...и така - едно по едно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Midex президент.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Кой ще ходи на Пърпъл в Пловдив?Ще купувам билети, ама ми е чудно защо няма детски билетчета...Като едно време... Ако не стане нещо непредвидено ще съм на концерта. Все пак трябва да ги видим докато са още живи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Те с тия писаници от производител колко харчи колата докараха на Хюндай в щатите да връща пари. Понеже писали един разход, пък излезе, че реално колите харчат повече и сега възстановяват разликата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Те с тия писаници от производител колко харчи колата докараха на Хюндай в щатите да връща пари. Понеже писали един разход, пък излезе, че реално колите харчат повече и сега възстановяват разликата. Написаният от мен разход е това какви са ми наблюденията. Не си спомням колко го даваха в документацията на колата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Както казваше преподавателя ми по анатомия:"мъртвата жена е още два часа жена". Това ми оправи деня Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Не ми се спори с никого, аз казвам реален разход. На служебната кола разхода ми играе от 8 до 12 на едно зареждане. Много зависи как се кара, и до 16 съм го докарвал, но с много оффролд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 -Правени са много психологически проучвания. И се оказва, че мъжете, които имат малки п...*, в много случаи слагат пищови и карат големи коли, за да компенсират липсата на мъжественост. Д-р Веселин ГЕРЕВ, психиатър, Интервю на Мария АТАНАСОВА в-к Марица Та кой каква кола каза че шофира ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 140 к.с. шкода октавия 2, ноември 2004-та. 128 000 км. служебна ми е. 5,2 е средногодишния разход при измерване пълно-пълно/изм. километри. киата ми е лична и според www.spritmonitor.de ми дава 6,1/100 за всичките си 55 000 км. зимно градско и двете правят 7-7,5/100. ще взема да им погледна каква е разликата в гумите. Откъде ги взимаш тия данни за средногодишен разход? Аз лично гледам какво показва компютъра на колата докато шофирам. По-вярно от това не знам. Вие ще ме накарате да сменя колата с тия разходи 6.2 на магистралата, като борд компютъра ми е показвал примерно 5.8, но това със бавничко каране със 130-150 на 6та ... Градско имам някакво 7,2 което съм си записал и ми е най-ниското Отново борд компютъра сигурно е показал с една идея по-ниско. Но 5,2 ми звучи като филм на моето комбинце 1,9JTDm 150hp Освен ако наистина не карам със 100 на магистралата на 6та То по книжка нямам такъв нисък разход като 5.2 де... Абсолютно! Освен тайно да са с хибриди тия хора... Много ме радва колко си категоричен. Само дето винаги точно когато си така си в грешка. Доказано и е факт! На моята извънградско от Сараево до Бг разходът ми с 3-ма човека в колата и бажаг е 4,5 среден разход. Има планини, села, извънградско, магистрали, градове и т.н. За цялото това средният разход е 4.5. Когато карам в града средният ми разход е 5.5. И това го гледам вече 325 000 км. Дали не съм абсолютно сигурен в тези цифри след толкова километри? Ти, Иване, имаш 90%+ шофиране по магистрала. На такъв път аз ще ти изкарам по-нисък разход от тебе ВИНАГИ, но ако караме с над 100 км/ч ще е над 5. Как ги караш ти тия 150 коня с 4.5 на сто по-точно? И как аз със 130 коня съм с разход 5-5,5??? Някакви магии ли правиш? Написаният от мен разход е това какви са ми наблюденията. Не си спомням колко го даваха в документацията на колата. Толкова е и верен. Източи си резервоара, сипи 4,5 литра, па ми мини 100 км да те видя. ================================ Дори заводските разходи по книга са почти недостижими в реални условия. На мен например ми дават 3.6 извънградско и около 6 градско. Да, ама НЕ. Това 3.6 е постижимо в ИДЕАЛНИ условия без трафик, релеф и с около 80 на 5-та или 95-100 на 6-та. Абсурд е да се поддържа! Реално извънградското е 5.5+ , ако караш КАТО ЧОВЕК, а не като в авариен режим на мотора. Градско да се свали под 7 е истински върховно постижение. И това е напълно НОРМАЛНО за 130 конски сили. Какво да говорим за 140, 150 и нагоре.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Твоя двигател е на 15 технологични години. Киата на бащата е с бензин, повече коне от твоя дизел, и харчи по-малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Не е на добре ако пътуваш нощем, в кола, през гората. В багажника. В различни найлонови торби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Как реши, че имам 90% магистрално? От около 11 часа път до Пловдив нямам и 2 часа сумарно на магистрала. Имам около 4 часа планинско. Другото е по - равно. Има си и доста трафик и съответно има изпреварвания и т.н. Сараево - Пловдив го взимам с над половината резервоар, но далече от 3/4. 60 литра ми е резервоара. 750 километра е точно разстоянието. Изразходвам 30 и няколко литра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 -Правени са много психологически проучвания. И се оказва, че мъжете, които имат малки п...*, в много случаи слагат пищови и карат големи коли, за да компенсират липсата на мъжественост. Д-р Веселин ГЕРЕВ, психиатър, Интервю на Мария АТАНАСОВА в-к Марица Та кой каква кола каза че шофира ? Аз карам коу'уо. Половин говежда сила. Разход 4+/100 (4 сандвича, корнитата и водата не ги броя) междуградско. Градско не съм изчислявал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Откъде ги взимаш тия данни за средногодишен разход? Аз лично гледам какво показва компютъра на колата докато шофирам. По-вярно от това не знам. ================================ Дори заводските разходи по книга са почти недостижими в реални условия. На мен например ми дават 3.6 извънградско и около 6 градско. Да, ама НЕ. Това 3.6 е постижимо в ИДЕАЛНИ условия без трафик, релеф и с около 80 на 5-та или 95-100 на 6-та. Абсурд е да се поддържа! Реално извънградското е 5.5+ , ако караш КАТО ЧОВЕК, а не като в авариен режим на мотора. Градско да се свали под 7 е истински върховно постижение. И това е напълно НОРМАЛНО за 130 конски сили. Какво да говорим за 140, 150 и нагоре.... от пътни листове и от попълнени данни в spritmonitor.de. и в двата случая се измерват коло литра гориво е доливано спрямо изминати километри по одометър на автомобила. ето ми я киата. даже имам да попълня зимните зареждания ама ме мързи още. само за 2012 средното е 6,36 l/100km. борд-компютъра обикновено показва повече, карам я предимно градско. на шкодата отскоро почнах да събирам данни и още не съм си играл да ги разпиша в таблица. борд компютъра обикновено показва по-малко. карана е предимно на извънградско, но не е като да няма и градско. за заводските разходи си прав. на киата го дават 4,6, даже водих спорове, но не сме в Америка, за да ти обърнат внимание или да те зачетат за клиент. по магистралата шофирам със скорост 130-135, понякога стигам и 145+. на първокласните пътища карам според трафика, а ако няма с 90-100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.