mobo Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 не се притеснявай за него. и без това половината канадци са нашенци вече, та бързо ще му сипят една студена супа с йогурт и кълцани краставици. последното съм го чел съм в немско меню, само и само да не пишат "таратор", щото българчето беше помощник-готвач, а баш-готвача беше немец от турски произход, та не може така на неква си губерния да й се разрешава да има собствени названия ти още малко ще решиш че и шопската салата не е измислена от македонците в антични времена, 'га доматиту още се е ядяло зелено или с колците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Мога да дам десетки други примери, като есемес, вместо кратко съобщение и т.н. Ако не ме мързи - предполагам, мога да се разровя и из твоето форумно творчество, с риск да намеря употребата на чуждици, при наличието на български еквивалент Така че не скачай с бутонките напред, защото в някои отношения наистина не си в час с китната ни родина, без да искам да те обидя Чшшш, майна, къде отиде бе човек? Ти прочете ли какво написах, или го караш като чукчата-писател? Изобщо не съм визирал внасянето на чуждици по принцип. Визирах единствено НЕКАДЪРНОТО внасяне на чуждици и създаването на безсмислици. Понеже не мога да ти го нарисувам, ще се опитам да ти го перифразирам - все едно в разговор с колеги, да наречеш монитора си суич. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Чшшш, майна, къде отиде бе човек? Ти прочете ли какво написах, или го караш като чукчата-писател? Изобщо не съм визирал внасянето на чуждици по принцип. Визирах единствено НЕКАДЪРНОТО внасяне на чуждици и създаването на безсмислици. Понеже не мога да ти го нарисувам, ще се опитам да ти го перифразирам - все едно в разговор с колеги, да наречеш монитора си суич. Mоя спокойно мога да го нарека хъб щото по него има поне 4 USB-та и четец на 2 вида карти Пффф кога направих 15,000 поста? Толкова зор видях докато ги докарам до 10к сега гледам подминали 15к... ужас Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 скука един вид Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Пффф кога направих 15,000 поста?Топ спамър! Вокса те води с 35 поста обаче. Свърши - дръжки. Вървеше си съвсем нормално и в рамките на 4-5 епизода го "свършиха". Предния бяха изкарали повече сезони, тука също можеше. Не помня точно в колко епизода го приключиха но си личеше че е направо претупано. В предните епизоди имаше доста по-малко действие отколкото в последните, а баш пък последния си беше направо разочарованиеТи явно си гледал някакъв друг сериал. Изобщо не беше претупан края, дори напротив. От няколко епизода си ставаше ясно, че трябва вече да видят сметката на гаднярите и да докарат Атлантис на Земята, както и стана в последния епизод. При този завършек, освен да направят пълнометражен филм (каквито идеи е имало поначало), друго не виждам какво. Сериалът да се продължи според мен просто не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Има пълнометражен SG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Има пълнометражен СГ-1 филм май, за такъв с Атлантис поне не съм чул да е бил сниман, макар че май имаше такива планове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Има пълнометражен SG.Те са даже два - Stargate: The Ark of Truth и Stargate: Continuum, обаче и двата са продължение на таймлайна на SG-1 със съответните герои разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ей тъй, между другото - шопската салата по света е известна като "гръцка". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ей тъй, между другото - шопската салата по света е известна като "гръцка". Ти опитвал ли си гръцката салата, дето я има по света? Гръцката като съставки е всъщност нашенската селска, защото в шопската няма чушки. Обаче гърците блъскат яко риган, пък за сметка на това не слагат оцет, което на вкус прави гръцката салата да няма нищо общо с нашенските. Ригана е много силна подправка и тотално променя вкуса на салатата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Опитвал съм. Това не пречи на шопската да викат гръцка. Ред. И сливовица също не е само балканско изобретение, камо ли българско Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 И сиренцето се губи, или го режат на кубчета ... плюс, че на вкус наистина е в гз това което съм пробвал и аз ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 И не само сиренето е на кубчета.... Ред. Това трябва да го има задължително тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 По въпроса за текстила... Бързи разяснения. Sweatshirt = блуза с дълъг ръкав от дву или триконечна вата. Без джобове, качулки и прочие... http://www.stedman.eu/Men-s-Collection/Sweatshirt.html Hooded sweatshirt = блуза с дълъг ръкав от дву или триконечна вата. Джоб "кенгуру", качулка. http://www.stedman.eu/oxid-oxid-oxid/Hooded-Sweatshirt.html Неприятно е да говорим за тях, защото не можем да ги наричаме суетшърти(както аз го пиша на български, когато ми се налага). Няма да забравя една колежка, която ги наричаше "Худид". Дотук добре, в мн.ч. - "Худиди". Но когато се налагаше и да се членува, ставаше брутално - "Какво стана с "худидити" на Coca-Cola?". Това, което по нашите географски ширини се приема за суетшърт/суичър/суитчър и, ако щете ми вярвайте, по запитване от голяма фирма СЛУЙЧАР, най-често се нарича Hooded Jacket. http://hanes.smartwares-printables.eu/Men-s-Wear/Men-s-Pullover-Sweats/Beefy-Hooded-Jacket.html Тоест, буквално, английското sweatshirt е нашата ватирана блуза. Това определено създава огромни проблеми с комуникацията, сходни с всеизвестния в нашите среди проблем с тениските с якичка/блузи пике/лакости, които всъщност са Polo shirt. Надявам се да съм обобщил информацията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Въобще не коментирам чуждиците, дали са правилно въведени, дали не. Просто използвам дума, която в разговорния език е възприета за дадено текстилно творение. Независимо дали правилно разпространена или не. Ако толкова те боли - заповядай - разходи се из магазините за дрехи и проведи инструктаж на персонала там. И понеже форОма няма претенциите за официалност, смятам, че спокойно мога да използвам разговорна реч и възприетите в нея думи.Нека те попитам - кога за последно си бил в родината си? Предполагам, българския го практикуваш основно със семейството си и си тотално откъснат от разпространените в родната разговорна реч изрази, моля те - не ме учи на език, който не практикуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Думата суитчър се е използвала и преди той да замине в чужбина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Последните два поста май не се отнасяха за мен... Аз просто се опитах да обобщя информацията такава, каквато е, като човек, който се занимава с това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 По въпроса за текстила... .... "Какво стана с "худидити" на Coca-Cola?". ..... по запитване от голяма фирма СЛУЙЧАР, най-често се нарича Hooded Jacket. Изобщо не беше претупан края, дори напротив. ... При този завършек, освен да направят пълнометражен филм (каквито идеи е имало поначало), друго не виждам какво. Сериалът да се продължи според мен просто не става. Явно аз съм бил разочарован понеже ми харесваше и ми се искаше още да гледам (а имаше какво още да се измисли междувпрочем). Аз не видях да размазват гаднярите, единствено онзи подсиления им кораб но в другата галактика си останаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 И СГА и СГУ бяха добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 SG1 и SGA да SG-U беше тромав, прекалено много драма, прекалено тъмен и охкания и ахкания кога ще изгинат и честно казано чак накрая взе да става интересен, те пък го спряха. То е близко до акъла, че като се мотат 6-7 серии при това точно първите и нищо не се случва хората ще изгубят интерес и то точно така стана. От 5-та до към 10та съм ги пускал, превъртал съм тук-там колкото да се убедя че НИЩО не се случва и съм я оставял за по-добри времена да я изгледам. (или за когато нямам какво друго да гледам) ---------------------------------------------------- Току-що направих интервю на човек, работил над 5 години като програмист, без да е наясно какво е това абстрактен метод или интерфейс, грам идея си нямаше какво е това двоично търсене и не на последно място как работят операциите със символни низове. Що няма иконка на самоубиващо се човече? Или такова застрелващо друг за да не се мъчи!? Това да работиш като програмист над 5 години и да правиш неща, които бих обяснил на няколко в рамките на 1 ден и да си стоиш на такова ниво не мога да си обясня как е възможно. Да беше руса мацка с обиколка 90-100 - да се замисли човек дали не е правила други неща вместо да програмира..... МЪКАААААААА Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Пича да не е бил от така модерните напоследък уеб "програмисти" усвоили някой CMS и мажещи темплейти отгоре ? Че то ако ги питаш всичките са програмисти Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Не. Дори хал хабер си нямаше от html, css и js. Ако беше такъв поне това щеше да го знае горе-долу Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Някъв сайт за яки колани? Искам некъв колан с яка/странна тока. Няма такива сайтове дето продават само колани. Колан с яка/странна/голяма катарама се носи: 1. ако си рокер 2. ако смяташ да ставаш рокер 3. ако това е единственият колан на света, които можеш да сложиш, а имаш нужда, за да не ти паднат гащите и тирантите не са вариант. 4. ако си изгубил чувството си за вкус. 5. костюмено парти с костюм на пират/магьосник/елф войн. На кратко, съветвам те да не си взимаш такъв колан ако ще го ползваш за носене в ежедневието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Той ако не е писал на c++, java..не споменавам html, css, на кво е писал изобщо? В нотпада xml? "Senior xml programar +5 years expirience Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Трябва ми помощ, явно не става сам да местя над 300 литрови аквариуми... Малко остана да потроша единия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.