RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Държиш се като куха лейка. ТОВА всичкото какво са? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 За кво сте го заяли вукса не знам? При положение, че всичко каквото е писал в последните си постове е вярно. И за суичъра е прав и за това как се гледа на теб само защото си облечен официално. Те затова и хората са казали "По дрехите посрещат, по ума изпращат". По принцип обичам да се обличам и аз с дънки, суичъри или както се казва на роден български - кежуъл (посвещава се на дедо), но когато се налага съм официален. Още помня какъв срам брах на едно представяне на немски стационарни телефони в Стария град преди години. Аз като пълния простак се изтипосах по дънки и суичър и всички останали с костюми. Ужас . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Хахахахаха. С 1 фанелка само съм бил и пуловерчето. Пък и ако говориш за тогава - ти беше пуснал климатика на колкото може и взе да ми захлажда нещо Аре-аре... Беше на улицата, където аз се пържих в собствен сос по изрязана тениска и в главата ми се въртяха мисли, само как да докопам някоя студена бира и нежно да отделя душата от тялото си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Ти ми се помотай още малко и аз ще ти отделя душата от тялото. Но няма да е нежно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=lntIrSPVlHM&feature=youtu.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 За кво сте го заяли вукса не знам? При положение, че всичко каквото е писал в последните си постове е вярно. И за суичъра е прав и за това как се гледа на теб само защото си облечен официално. Те затова и хората са казали "По дрехите посрещат, по ума изпращат". По принцип обичам да се обличам и аз с дънки, суичъри или както се казва на роден български - кежуъл (посвещава се на дедо), но когато се налага съм официален. Още помня какъв срам брах на едно представяне на немски стационарни телефони в Стария град преди години. Аз като пълния простак се изтипосах по дънки и суичър и всички останали с костюми. Ужас . Има места, на които няма как да не отидеш удушен и стегнат в разни официалки. Това НЕ прави този вид дрехи удобни и приятни. Затова повечето подобни мероприятия завършват със захвърлени вратовръзки, разкопчани колани, събути обувки и прочее из баровете. За саката няма да коментирам. Аре-аре... Беше на улицата, където аз се пържих в собствен сос по изрязана тениска и в главата ми се въртяха мисли, само как да докопам някоя студена бира и нежно да отделя душата от тялото си Ники и Пламен са някакви уникати, не ги гледай. Единствено майка ми ги бие, защото съм я виждал юли месец в колата вълнена жилетка да сложи... Цял живот го помня... Навън естествено бе 36-38... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Блахаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Държиш се като куха лейка. ТОВА всичкото какво са? Това дето си ми го пратил е с резултати на Български език. Аз говоря за Английски. Да не си объркал линковете? Това са sweatshirts & hoodies. Определено не са switchers. А това, че официалните дрехи са по-удобни го каза netrootbg, а не аз, но нали аз трябва да съм набедения, на кой му пука? Това дали официалните обувки са неудобни се определя от няколко фактора: 1. колко са ти хубави обувките. 2. колко са ти удобни обувките. 3. колко често си ги носил. Официалните обувки уморяват краката и правят мазоли, защото се слагат един път на 4 месеца за точно това едничко събитие. И сандали да сложиш 1 път на 4 месеца и те ще ти направят мазол и ще ги свалиш след 2 часа. Абе вие мислите ли като пишете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Мислим, мислим. Иван каза, че НА НЕГО са му удобни и приятни - върни се назад и виж. Той е един на 100 най-малко. Не се прави на многострадалец. Относно другото - думата суичър на български откъде според теб би трябвало да идва? Питам без да съм проверявал в Гугъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Мислим, мислим. Иван каза, че НА НЕГО са му удобни и приятни - върни се назад и виж. Той е един на 100 най-малко. Не се прави на многострадалец. Относно другото - думата суичър на български откъде според теб би трябвало да идва? Питам без да съм проверявал в Гугъл. Казах около 4 пъти вече. Ще кажа и 5-ти, че става малко трудно. Идва от sweatshirt. Суетшърт. Суитчър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Дай да видим как суетшърт става суичър (каквато дума в английския има) Става ми интересно, защото както и да дъвча едната дума, не мога да изкарам другата. Това е като shithole до го докарам до суичхал, примерно... Някой трябва да направи диаграма на подобна алогична метаморфоза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Добре де, sweatshirt ли ти звучи по-логично като название на дреха или switcher? Няма да мога да прикача снимка на switcher, но надявам се си видял предните 2, които поместих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Еми sweatshirt просто напиши в гугъл и виж какво се показва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Да ви уважа конфекцията.... Етимолози-дизайнери... Дали ше осъдят Миро Мършата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А дали отдавна не съм го направил? Ангеле - мисълта ми е, че няма никаква логика и никаква връзка между двете думи. Как може да се стигне от едната до другата - аз не мога да измисля.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Sweatshirt се пише на Английски език суитчър. :Facepalm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Сега АКО се чувствате КОМФОРТНО ВИНАГИ имайте едно наум,че сте в България... http://news.plovdiv24.bg/423684.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А дали отдавна не съм го направил? Ангеле - мисълта ми е, че няма никаква логика и никаква връзка между двете думи. Как може да се стигне от едната до другата - аз не мога да измисля.... Може и да няма никаква логика, но това изобщо не е мой проблем. Аз отговорих на въпроса. Не съм мислил нито едната, нито другата дума лично. Не съм измислил и дрехата. Ако ти е толкова интересно, можеш да отидеш във филологическият факултет в ПУ и да запиташ преподавателите как от sweatshirt става суитчър. :Facepalm: Не е нужно да се пляскаш по главата. Не може да знаеш всичко. Не се самонаказвай. Еми sweatshirt просто напиши в гугъл и виж какво се показва Това към мен ли беше или към RaptoR? Цитати ползвай бе, момче. Цитати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Аз като пълния простак се изтипосах по дънки и суичър и всички останали с костюми. Ужас . Аз бях така на една презентация на Microsoft, на която Стемо ме поканиха. И ми беше безкрайно забавно да ги слушам промитите мозъци к'ви ги ръсят... Иначе по лингвистичните спорове - как все пак да викам на блуза с дълъг ръкав, качулка и доста често - джоб отпред? Ся може и да е чуждица, да се пише как ли не - възприето е да ѝ се вика "суичър", пък кое е правилно не знам.* __________________________ * Горното е пояснение за хора, които не са прекарали последните 10-на години в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 С малко гледане открих къде е истината. Sweatshirt и нашето суичър както всяка логика подсказва нямат нищо общо. Явно в българския език чуждицата идва от ТАЗИ марка с 30 годишна история. Sustainable and high-quality items of clothing in many different colours at fair prices for the whole family: Switcher has been pursuing this philosophy for 30 years now. Което на практика обяснява защо в началото на 90-те тия суичъри бяха яка гъзария... Преди да дойдат китайците... Така че, Ангеле, нека sweatshirt да не се пише суичър. Аз алогични безумия не приемам. Иначе явно на английски аналогът е sweatshirt. Само дето между него и нашето суичър връзка няма като думи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Иначе по лингвистичните спорове - как все пак да викам на блуза с дълъг ръкав, качулка и доста често - джоб отпред? Ся може и да е чуждица, да се пише как ли не - възприето е да ѝ се вика "суичър", пък кое е правилно не знам.* __________________________ * Горното е пояснение за хора, които не са прекарали последните 10-на години в България Блуза с дълъг ръкав и качулка в английския се нарича худи (hoodie или hoody, от пълното hooded sweatshirt, което е "измислена" английска дума, наложена в масовия маркетинг на този продукт). След като тези неща нямат български наименования, не е ли редно все пак да се придържаме към оригиналните им наименования в съответния език? Това правило дълги години се е спазвало точно, когато в българския език са навлизали френски чуждици като например конфитюр, асансьор и т.н. Защо в един момент напоследък навлезе някакво идиотско осакатяване на английските чуждици? Нерде sweatshirt, нерде суичър, баси и транскрипцията. Последното е абсолютен идиотизъм, защото е буквална транскрипция отново на английска дума, която обаче няма нищо общо с въпросния оригинален термин. ПП. Тази история дето я е цитирал Виден е интересна, но в моите спомени изобщо не фигурира такава швейцарска марка, камо ли пък да е била масово популярна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 С малко гледане открих къде е истината. Sweatshirt и нашето суичър както всяка логика подсказва нямат нищо общо. Явно в българския език чуждицата идва от ТАЗИ марка с 30 годишна история. Което на практика обяснява защо в началото на 90-те тия суичъри бяха яка гъзария... Преди да дойдат китайците... Така че, Ангеле, нека sweatshirt да не се пише суичър. Аз алогични безумия не приемам. Иначе явно на английски аналогът е sweatshirt. Само дето между него и нашето суичър връзка няма като думи. Може. Не знам. Факт е, че sweatshirt/hoodie и суитчър са един и същи продукт. Малко като поло блузите на които много Българи викат "тип лакоста". Поло блуза се нарича това. Само "поло" е друго. @Godfather: одеве с тия фейспалмове помислих, че ми се пресмиваш нещо пак, но ти си се съгласявал с мен. Може ли да разбере вече човек. Извинявай за острата реакция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Хубав мач. Ама трябваше да бием. Тоя Франкенщайн (КУРнелиус) ли е, к'ъв е, да го шибат съдията и всички фенове на Дания. Пед*раст грозен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Аре-аре... Беше на улицата, където аз се пържих в собствен сос по изрязана тениска и в главата ми се въртяха мисли, само как да докопам някоя студена бира и нежно да отделя душата от тялото си Ако си спомняш тогава признах че взе да ми става топло Но верно имах чувството, че получаваш топлинен удар само докато ме гледаше Ники и Пламен са някакви уникати, не ги гледай. Единствено майка ми ги бие, защото съм я виждал юли месец в колата вълнена жилетка да сложи... Цял живот го помня... Навън естествено бе 36-38... И аз съм го правил. Човека беше надул климатика яко и аз си сложих якето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 След като тези неща нямат български наименования, не е ли редно все пак да се придържаме към оригиналните им наименования в съответния език? Добре, разбирам и оценявам грижите ти за език, който едва ли ти се налага да използваш сериозно от известно време насам, но реално ако отидеш в магазина и питаш за худита ще те гледат така, както ако поискаш таратор в някоя китна канадска кръчма. Може да са какви ли не имената, но възприетото в разговорната реч е "суичър", та извинявай, ако дразня нежните ти лингвистични сетива Също, мен примерно понякога ме дразни да говоря и слушам за суичове, рутъри, рутиране, след като си има преведени термини, които може да намериш в родната оскъдна техническа литература, като "мрежови комутатор", "маршрутизатор", "маршрутизиране", но за да върви гладко комуникацията се използват широко възприетите чуждици. Мога да дам десетки други примери, като есемес, вместо кратко съобщение и т.н. Ако не ме мързи - предполагам, мога да се разровя и из твоето форумно творчество, с риск да намеря употребата на чуждици, при наличието на български еквивалент Така че не скачай с бутонките напред, защото в някои отношения наистина не си в час с китната ни родина, без да искам да те обидя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.