z-man Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Тази информация колега официална ли е ? Моята гласи следното 30% на жилищата , 40% за автомобилите над 100 коня . Браво за снегорина , но се питам колко сме жалки гражданите ,за да превъзнасяме толкова дребни неща като някоко градинки и снегорин . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Някой бил чул, че някой бил казал на филанкишията за някви си 40% ... дай вече кмета ще сваляме ... Аз от 30 и кусур години за сефте тази и миналата година виждам снегорин в стария град ... В тоя ред на мисли аз нарочно хич не се обаждам, че толкова тъпотии се изписаха за няма и цяло денонощие, че не е истина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 В тоя ред на мисли аз нарочно хич не се обаждам, че толкова тъпотии се изписаха за няма и цяло денонощие, че не е истина. Не сме и очаквали включване от другарите-герберасти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 ПАК нещо бъркаш адреса. Или са нещо притеснени комунистите? :laugh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 15 лв. отгоре върху досегашния данък ще плащат собствениците на апартаменти в Пловдив с данъчна оценка от 50 000 лв. Причината е, че данък сгради скача от 1,5 на 1,8 промила през 2013 г. Поскъпва и налогът върху колите, реши общинският съвет в Пловдив на заседанието си на 20 декември. Увеличението е между 15 и 33% в зависимост от мощността на двигателите. Някой бил чул, че някой бил казал на филанкишията за някви си 40% ... дай вече кмета ще сваляме ... Аз от 30 и кусур години за сефте тази и миналата година виждам снегорин в стария град ... предизвиквам те да откриеш и цитираш точното решение на общинския съвет. номер/дата на взимане/дата на влизане в сила. все пак все още се усвояват пари по европрограма за внедряване на електронни услуги и подобряване на административните услуги на Община Пловдив. ето ти сайта: http://www.plovdiv.bg Имаш само 178 страници с активни решения да прегледаш, които между другото са публикувани и достъпни там от около месец, а са влезли в сила от миналата година. прозрачно управление....... отделно тема е колко от тия решения са противозаконни и противоконституционни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baron Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Тази информация колега официална ли е ? Моята гласи следното 30% на жилищата , 40% за автомобилите над 100 коня . Браво за снегорина , но се питам колко сме жалки гражданите ,за да превъзнасяме толкова дребни неща като някоко градинки и снегорин . Незнам колко е бил преди, но това са новите числа от сайта на общината Всеки може да си направи простата сметка и да види с колко му е дигнат. до 37 kW включително от 0.34 до 1.02 лв. за 1 kw 0,48 лв. за 1 kw над 37 kW до 55 kW включително от 0.40 до 1.20 лв. за 1 kw 0,61 лв. за 1 kw над 55 kW до 74 kW включително от 0.54 до 1.62 лв. за 1 kw 0,85 лв. за 1 kw над 74 kW до 110 kW включително от 1.10 до 3.30 лв. за 1 kw 1,85 лв. за 1 kw над 110 kW от 1.23 до 3.69 лв. за 1 kw 1,90 лв. за 1 kw Втората колонка е в какъв диапазон може да варира данъка, а третата колонка е колко е в Пловдив в момента. Не става въпрос дали сме жалки или не. Всички до сега кметове са олигофрени. Тотев и той е мега олигофрен, но поне няква работа се върши. Незнам колко от вас знаят, че Славчо Атанасов е започнал политическата си кариера като охрана на кметството в Тракия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Галине, твойта кожа гнила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baron Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 предизвиквам те да откриеш и цитираш точното решение на общинския съвет. номер/дата на взимане/дата на влизане в сила. все пак все още се усвояват пари по европрограма за внедряване на електронни услуги и подобряване на административните услуги на Община Пловдив. ето ти сайта: http://www.plovdiv.bg Имаш само 178 страници с активни решения да прегледаш, които между другото са публикувани и достъпни там от около месец, а са влезли в сила от миналата година. прозрачно управление....... отделно тема е колко от тия решения са противозаконни и противоконституционни... http://www.plovdiv.bg/item/taxes/%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 В Коматево си имаме нов готин парк и се строи спортен комплекс А това си е доста краен квартал/село. Ъъъ.... Не, че нещо, ама спортният комплекс е чисто частна инвестиция! Та би ли открехнал кое е общото с онова малоумно лайно, Барон Фон Дрисльо от Лайняната Планина? И наистина изглежда прекрасно градът, ъхъм. Такива живописни трапове по ЦЕНТРАЛНИ булеварди нийде по света не можеш да видиш. Кажи ми как човек от кеф да не си пръсне гумата и изкриви джантата в някой от тях? Ми... не може просто. Та и аз така миналата седмица Скибах една, и от кеф се натресох в нея. После видях, че до тротоара в съседство с тази живописност имаше пакринана колона от 4 други автомобила, чийто собственици от удоволствие и с наслада благославяха г-н Кметът в частност, както и майкаму, жената, бабата, лелята и прочее, родственици от женски пол. А да оставим на страна изцепките му по медиите с подробните обяснения какви точно малоумници и жалки твари са жителите на града, чийто кмет е той. Галине, твойта кожа гнила. К'о, ве!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Кажи няква простотия, че тука все хентелегенти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Ае не, че нещо, ама кога пък е било да няма дупки по булевардите ? И какво толкова ги чоплите тия данъци за коли ? До 100-на коня и без това се плащат някакви смешни 30-40 лв на година, и с 40% да са ги вдигнали, голямата разлика. Ми ако 10 лв на година те притесняват по-добре не карай кола. Тези с големите двигатели така и така плащаме доста по-високи данъци, ама там е същото, щом можеш да си храниш колата, то данъка едва ли ти е проблем. А ако ти е проблем, ми минавай на малко двг ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Опс, грешка, забравих, че тогава имаше други плащания. Но ми е 108лв данъка. Не, 98к.с. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 101 коня ? ------- Деа калкулатора, така и не успях да изкарам такава цифра Ами пак не е някаква звездна цифра, съжалявам, но не мисля, че е такъв ужасен проблем на фона на останалите разходи по една кола ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Точно защото на фона на всичко изобщо не ни трябват нови разходи ,затова е проблема . Вместо да дам 80 лв. повече за данаке , неможе ли винетката да си взема с тези пари ? Тва също за по малките двигатели ми е любимо . Ще ви препоръчаш ли каква кола да си взема , някакво що годе нормално седанче или комби ,да е до 100 коня ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Honda Civic aerodeck става ли ? Има 90 коня.А пък ако си състезател плащай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Точно защото на фона на всичко изобщо не ни трябват нови разходи ,затова е проблема . Съгласен. Не искам да плащам за минетки, като няма полза от това. За мен. Не съм против да плащам, примерно за качване на магистрала, но искам да знам, че ще е магистрала, а не третокласен път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Honda Civic aerodeck става ли ? Има 90 коня.А пък ако си състезател плащай е ти каде ме прати , много рядко срещан модел ( комби ) пък и е малко . Въпроса е ,че под 100 коня няма много коли различни от корса , поло и подобните .в тях трудно се слага детско столче или количка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Сценик Има място колкото искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Няма как да искате нещата да изглеждат и работят добре, а да не се плаща. Няма как да има ниски цени, а пък да има високи заплати. В момента съм в един град с около 200 000 жители в Германия. Хората си ползват основно градския транспорт, а по улиците няма задръствания. Колите им не са нищо особено - по-голямата част от тях са среден клас автомобили от началото и средата на миналото десетилетие. Не знам как точно си представяте, че работят нещата, но за да се върви напред трябва да се работи и да се плаща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Ники, никой не говори за София. Темата беше за Пловдив. И София е грозна и мръсна. Но има доста повече причини, човек да иска да живее там. Да, и понеже е под носа на всичките властващи - в града се работи доста повече и се инвестира доста повече за развитието му. Но нека не изместваме темата на Пловдив срещу София. Защото съм живял доста време във всеки един от двата града и си мисля, че повече от теб мога да направя адекватно сравнение. Това исках да чуя. На мен София ми идва прекалено претъпкана и голяма за да живея там, но аз от друга страна бих могъл да живея и в Горно Нанадолнище стига да има интернет Иначе точно същото ми е и мнението и за Виена междувпрочем Няма как да искате нещата да изглеждат и работят добре, а да не се плаща. Няма как да има ниски цени, а пък да има високи заплати. ..... Не знам как точно си представяте, че работят нещата, но за да се върви напред трябва да се работи и да се плаща... e те това е Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Точно защото на фона на всичко изобщо не ни трябват нови разходи ,затова е проблема . Вместо да дам 80 лв. повече за данаке , неможе ли винетката да си взема с тези пари ? Тва също за по малките двигатели ми е любимо . Ще ви препоръчаш ли каква кола да си взема , някакво що годе нормално седанче или комби ,да е до 100 коня ? Brava - започват от 80-на коня Civic - 75 и на горе кончета, имат си хубави седани Octavia 2 - 1,9 TDI 103 hp Honda Accord 2.0 TD 103 hp Mondeo 1,6 110 hp Alfa 159 1,9 JTD 120 hp Това си е моето мнение, но го смятам така - на месец за да ходя на работа, да напазаря и да бръмна някъде из града аз правя по 800-1000км. Ако се разходя малко повече и стават 10 000 км за 6 месеца. Едната ми кола е 155 коня бензин с бг регистрация, другата 150 коня дизел. Едно такова увеличение на данъците откровено ми се губи м/у останалите разходи като гориво, поддръжка, независимо към коя от двете коли го гледам. Да, от гледна точка на "кофти е да плащаме повече" съм съгласен. Но от позицията - искаме нови пътища, да няма дупки, немски магистрали, а данъците ни да не мърдат, защото иначе не можем да си караме колите - е не го схващам. Да тъпи са ни управляващите но понякога се чудя дали изобщо може да е по-добре в бг реалността. Все пак не управляващите строят пътищата. Нз как се строят пътища, не ми е и работа, но знам, че не трябва няколко месеца/година след като е построена нова магистрала да се появят коловози в асфалта. Едни и същи дупки да се запушват всяка година и при следващият по-сериозен дъж или сняг дупката да е отново на лице. Аз лично се питам защо след такива издънки не се търси отговорност в технолози/архитекти/инженери, а се плюе по управляващите, все едно те са показали как дипломите им не струват. Не мога да си представя в моята работа да давам решения които ще работят през следващите 24ч, а след това да спрат, само защото са по-евтини. Евтино или скъпо трябва да работи. Никаква идея тук (cz) как го постигат, няма данък за притежание на кола, но дупките се оправят много бързо, а пътищата са в що годе прилично състояние, въпреки, че онзи ден си ебах задното окачване на 159-ката в един трап, тепърва ще разбера колко ще ми струва, дано са само тампони ... Та ако ще е за шитнята, и като е хубаво пак може да се случи... Плюс, че бг магистралите са просто перфектни в сравнение с братислава - бърно - прага - магистралата е правена от бетонни блокове /поне така ми се струва/ с разстояния един от друг и карането на всичко с по-твърдо окачване е просто ужасно :D Та може и по-зле Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Градинките са едно на рака , естествено хубаво е да ги има . Нека не забрвяме че градинки е имало винаги ,а не от миналата година !Въпроса е баба ми дали ще може да си позволи 40% увеличение за апартамента й ? A помниш ли на какво приличаха тези градинки 95та година? Щото аз помня , виждам и сега как са. Не казвам че е заслуга на последния кмет или на предпоследния, но определено виждам прогрес. Плюс, че бг магистралите са просто перфектни в сравнение с братислава - бърно - прага - магистралата е правена от бетонни блокове /поне така ми се струва/ с разстояния един от друг и карането на всичко с по-твърдо окачване е просто ужасно :D Та може и по-зле Само че бетонните блокове нямат износване, по тях могат да карат тежкотоварни камиони и през деня при 45 градуса температура без проблем. Само че е по-скъп от асфалта доколкото знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Това исках да чуя. На мен София ми идва прекалено претъпкана и голяма за да живея там, но аз от друга страна бих могъл да живея и в Горно Нанадолнище стига да има интернет Ники, ти разполагаш с този лукс. Аз - не. Едва ли бих останал в София, ако можех да работя отдалечено. София е по-добре уредена. И това е едно от нещата, които ужасно много ме дразнят в България - всичко се концентрира само в тоя град. То... при 7 милиона населени, като сложиш, че около 2 са в София... Ебаси града-държава. Много бих искал да видя развитие и в по-малките градове. Не мизерия, безработица и беднотия. Каквато е картинката във Враца, например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Аз ако можех да работя отдалечено, щях да обикалям света. Б*л съм ти Софията и Пловдива, и Българията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Ангеле, и мога ли да запитам КОГА ще обикаляш ако си като с моя режим едва да намираш време да се наспиш? Пешо, тук си прав - работа наистина много по-лесно се намира в София. От друга страна персонал много по-лесно се намира в София, има по-голям избор и вероятността да намериш някой квалифициран човек в по-малките градове е много ама МНОГО по-ниска отколкото в София. Освен на късмет единственият ти друг шанс е да плащаш много по-висока заплата за да се навие някой да стои при теб. Или така или взимаш абсолютни новобранци и ги обучаваш. Омагьосан кръг малко. А за уредеността - като изключим 5те ни (+/-) по-големи града останалото е трагедия. Примерно намирането на работеща аптека в град като Девин през уикенда е равносилно на това да уцелиш поне 4ка от тотото. Последния път като бях там и тръгнах да търся всички вдигаха рамене, пращаха ме да търся аптекарите по домовете им та да взема каквото ми трябва. И това се води град. Лекарска помощ в курортно селище като Боровец меко казано не съществува. Реално има един селски бек дето си мисли, че е доктор но от него не става и чеп за бъчва (поне преди 2 години серсема на който попаднахме, слава Богу тази година като бях там нямаше инциденти). Не обичам големите и пренаселени градове, но пък всичко останало е толкова прекалено неуредено, че не става за живеене освен ако не разполагаш с много пари та да компенсираш всевъзможни простотии. Имам приятел в едно село до Карлово - разполага със собствена филтрационна система за питейната вода, резервоар от не знам си колко стотин литра вода, та като спре от ВИК-то за 1 ден водата той да си има, генератор за да компенсира спирането на тока, направил си е и локално парно и т.н. и т.н. Верно той може да си позволи и собствен басейн, но е факт, че излезе ли от своята къща и попада в неописуема дивотия - ако изобщо има път по улицата до неговата къща ще е проходим само с джип. Той си харесва мястото - едно че е израстнал там и второ че си го уреди много добре трето че от него натам почва гората и въздуха му е чист, но аз на такова място не бих живял. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.